Iki kisi 3000 tl ile gecinebilir mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bundan böyle insanlara lisans ve lisansüstü tavsiyesi vermeyeceğim havacılık olacak tek tavsiyem

ikimiz de mühendislik mezunuyuz MBA yaptık. 5 dil biliyorum. Çatır çatır yiyorum param yeter ne diye açıklama yapıyosam. Doktorla, eczacıyla kıyas yapıyosunuz ya, bi virüs gördü ülke hepiniz korkudan evde kaldınız. Biz kaç tane çalışma arkadaşımızı afrikada virüslerden kaybettik. Yazık ya. Gerçekten evet sadece sandviç otomatik pilot kadar kültür seviyeniz olduğu çok belli ama ben açıklamaya çalışmayacağım size.Ahlaya inleye bitirmedik çok iyi üniversitelerde çok güzel derecelerle mezunuz. Ben tamamen öylesine başvurup İstanbul’a geldim.alım olur olmaz pilot olmak için başvuracağım. Çoooooook harikasınız ya, başvurun da çeneniz kapansın Allah aşkına ne dert oldu size bizim maaşımız vah size

paralı pilotaj kursu dediğiniz şey için lisans mezunu olmanız lazım bu arada. Genel kültür olarak kalsın. Yıllarca dirsek çürütmek demişsiniz ya. Varsa o kadar paranız üniversiteden sonra girersiniz. Ha yoksa da tonla sınavlara mülakatlara girersiniz yetiştirilmek üzre alınırsınız. Lisans bitirmek övünülecek bişey değil gayet sıradan basit hepimizin yaptığı bişey

‘Bi virüs gördü ülke korkudan evde kaldınız’ diyen bir şahsa bir cacık anlatılmaz.

Yavaş. 5 dil bilip mba yaptınız ve hostes mi oldunuz bence kariyer planlarınızda bir sıkıntı var. Çocukluk arkadaşım felsefe okuyup iş güç sahibi olamayınca hostes oldu, e aynı seviyedesiniz gerek yoktu ki o kadar dile MBA falan Hani ailenizde tek maaşla geçiniyordunuz , babanız nasıl sağladı bu imkanları size? Burs falan demeyin o kadar başarılı olsanız gökte yaşayıp çay servis etmek yerine yerde bir odanız olurdu. Burada sidik yarıştırır gibi meslek ve maddi olanaklarımı sıralamayacağım. Kimseye maddiyatımı ispatlayacak kadar görgüsüz olmadım. Ne yapalım virüs var, haydi hep beraber kapalım diye kendimizi dışarı mi atalım , tabii eve kapanacağız, ayrıca doktor ve eczacıdan korkudan eve kapandınıza geçmeniz hiç hoş değil. Biz eve kapandık da havayolu şirketleri bizden çok önce kapanmıştı eve, virüs kapan arkadaşlarınıza geçmiş olsun ama o konuda ne demek istediğinizi anlamlandıramadım. Bir ergenle, ergence münakaşa etmek hoşuma gitmedi bu nedenle görmezden geliyorum.

Aynen aöf de lisans. Onu bitirip pilotaj kursuna gidebiliriz ama ihtiyacımız yok çok şükür

Ay defalarca kendimi anlatmaya çalıştım ama size bişey anlatılmaz. Bahsettiğim virüs olayı biz bunla hep karşı karşıyayız denekti. Elbette evde kalacaksınız. Biz uçup tahliyeler yapar tıbbi malzeme yardımı getiririz. Eğitimim sizi ilgilendirmez ama, umarım benim maaşımı dert edecek kadar boş hayatınızda mesleğimle de ilgili bu kadar kaygılanmak yerine dolu şeyler yaparsınız. Bikaç yüz bin euro ile özel bi pilotaj okuluna da gitseniz o işler öyle yürümüyor. Mühendislik mezunu olmanızı geçtim alım sürecinden bi habersiniz. Neyse iç hat takıldığınızdan çay servisi olarak görmeye devam. Umarım acil bi durum yaşatmaz Allah kimseye gökyüzünde. Sandviç çay muhabbetinden anca öyle çıkarsınız çünkü. Ama umarım umarım yaşanmaz kimse de bilmez asıl işimizi. Neyse kk de milletin maaşını dert etmeye devam edin.

Pilotaj kursuna gidebilmek için üniversite mezunu olmak şart ek olarak çok iyi seviye yabancı dil, fiziksel ve psikolojik testleri de geçmesi gerekiyor. Bu arada arkadaşımın ablası hostes geçen sene bu ay 12 bin lira kazandım demişti. Uçuş başına para alıyorlar ek olarak. Epeydir hostes olarak çalışıyor ama iki yabancı dili vardı. Yeni başlayanlarda maaş durumu nasıldır bilmiyorum ama havayolundan havayoluna çok fark ediyor. Bir emirates hostesi ile Pegasus hostesi aynı işi de yapsalar aldıkları para arasında uçurum var.

Özel pilotaj kursu dediklerini dikiş kursu sanıyolar cidden. Maaşı ortalama olarak söyledim. Aldığım üç ayda bir ikramiye maaşları da ekleyerek. Yıla göre değişiyor maaşlar.

Özel pilotaj kursu dediklerini dikiş kursu sanıyolar cidden. Maaşı ortalama olarak söyledim. Aldığım üç ayda bir ikramiye maaşları da ekleyerek. Yıla göre değişiyor maaşlar.

O kadar girişi kolay bir kurs gibi görülmesine ben de şaşırdım. Kayınbiraderim İngilizce öğretmeni çok uğraştı pilotaj kursuna gidebilmek için ama iki kere mülakatta elendi ordan biliyorum bu süreci. Gerçekten aşırı zor girebilmek.

gerçekten her an can tehlikesi ile yaşanan bi meslek. Her ne kadar çay kahve görülse de şu an şu saatte uçan arkadaşlarım var virüslü ortamda. Ama diyorum ki bu yeni değil.Afrika uçuşlarında sıtmadan kaybettiğimiz arkadaşlarımız da var bizim. Kimse kimseye yattığı yerden çok para vermez. Hostes diyip küçümsenmesi, Türk insanına özgü bişey. İç hat çok nadir yapıyorum ve inanın bi bizde var bu. Ha, bu durum cidden önemli değil. İnsanlara yardımcı olmak, bebeğiyle ilk uçuşu olan tedirgin anneyi sakinleştirmek, yaşlı teyze amcalara yardım etmek ne olursa olsun bize iyi hissettirir. Kaldı ki hostesliği böyle görümesine alışkınken pilotların doktorla eczacı ile neden kıyaslandığını anlamadım. Çöp toplayan insanlar da emekçi, kasiyerler de doktorlar da pilotlar da. riskli meslek grubunda olduğundan dolayı maaşları fazla yalnızca. Siz gelin sorun kaç kez kulaklarımız basınçtan kanadı, kaç kişi çocuk düşürdü, kaç sağlık sorunu oldu. Ya da kaç kişi eşinin doğumunu kaçırdı, çocuğunun mezuniyetini, okul gösterisini. Ondan sonra kolay iş diyin. Kıyas yapmam her iş emekle yapılıyosa zordur.

Ben yorumumda eczacılık ve tıptan bahsettim. Onları bitirmek ve kazanmak kolay mi, yabancı dili artık çocuklar da öğreniyor, erken yaşta kursa gönderiyor insanlar. Arkadaşın emirateste olduğunu düşünmüyorum, öyle olsa dolarla yazardı maaşını, o izlenimi verdi. Nitekim ülkemizde tıpta uzmanlık sınavı içinde dil isteniyor. Benim mesajım çok açıktı aslında, hostes maaşı uzman doktor maaşından fazlaysa gerek yok çocukları yks vs diye zorlamaya, iki yıllık sivil havacılıka gönderelim. Neyse bu konuda daha fazla yorum yapmayacağım, virüs çıktı ülkece korkudan eve kapandınızdan lafı sağlıkçılara getiren biri için daha fazla kelime tüketmeyeceğim

Lafı sağlıkçılara siz getirmiştiniz. Bence de boşuna başkasının maaşını dert edeceğinize çocukları sivil havacılığa gönderin siz. Bir de de da yazımını öğrenin. İyi geceler

Erkek arkadaşım pilot, maaşı 40 bin ortalama. Ben kabin memuruyum (hostes) maaşım 15 bin ortalama. Ben bile hesap kitap yapıyorum evlenicez nasıl olucak diye. Geçinirler diyenler polyanna bence.
Sizin maaşla kk geçinir. Çokta dert etmeyin

Erkek arkadaşım pilot, maaşı 40 bin ortalama. Ben kabin memuruyum (hostes) maaşım 15 bin ortalama. Ben bile hesap kitap yapıyorum evlenicez nasıl olucak diye. Geçinirler diyenler polyanna bence.
Mesajın dürüstçe olmuş da bu kadar ekonomik sıkıntıların işsizliğin olduğu dönemde bu maaşlar söylenmez. Burada biz 1 botoks şişesini 3 e mi böldürsek:) diyorduk sen litrelik kullanabilecek kadar kazanıyoruz ama yeter mi gibi demişsin. Allah çok versin. Güzel kazanan çok kişi var burada kimse rakamlara dökmüyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…