Iki kisi 3000 tl ile gecinebilir mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Nasıl bir hayat yaşıyorsunuz 1000tl fatura için normal bence. 600tl doğalgaz desek elektrik su İnternet için de 400 yeter de artar. 1000 TL yeme içme benzin masrafı için az evet ama su içemeyip makarnaya şükredecek kadar da değil.

600 tl ye ne yiyorsunuz

Allah aşkına ayıbı biz mi yapıyoruz? Ben maaşımı bekarken sadece kendime harcayan biriydim. Ona rağmen yetmiyor derdim. Çünkü bir giydiğimi bir daha giymez olmuştum. Hanımefendi. Şuan mac veya khiels’e girip ben makyajın bazından sabitleyicisine kadar alacağım diyin bakalım size kaç lira çıkaracaklar. Evet her ay alınmıyor ama her gün makyaj yapan biri için öyle değil. Ayrıca şurada açıp H&M den birşeyler almaya kalksam hemen sepet olur bin lira. Ki kışlık mont Çizme vs saymıyorum.
Alamazsınız demiyoruz. Alırsınız. Yerli ürünler ve indirim koşturarak. Ama kuzeniniz zengin ailesiyle aldıkları gibi olmaz diyorum. Yetip yetmediğini siz de iyi bilirsiniz. Ben sorgusuz sualsiz etikete bakmadan alırdım. Ama evlenince öyle olmuyor hele ki çalışmayınca ve kuzeniniz evli olacak

Yok yok ben de o kadar klora karsiyim,fakat bunca lafi kuzenin annesine anlatsaydiniz kizina 5bin maas baglamisti,kizini saclari supurge gibi gormek istemiyorsa tabii
Hem o kadar eminseniz kuzene anlativerseydiniz,bana yetiyor,sana da yeter diye:))
Arkadasim geldi aklima,benim belim adet olunca agrimiyor,anlamiyorum senin nasıl agriyabilir demisti
Keseler,kisiler,aliskanliklar,standartlar farkli farklidir,parmak izi gibi:))

Zeytinyagina da karsiysaniz anlasabiliriz
Ya herkesin standarti farkli tabi ama evlenecekse buraz kisacak.arti ben bunu 3000le gevinilmez diyenlere yazdim zaten.o minvalde.

Bir konuda boşanması için baya geçerli sebepleri olan konu sahibi boşan diyenlere boşanamam babamda uyku apnesi var demişti. O geldi aklıma.
Bu tip şeylerin özel bir başlık altında arşivlenmesi lazım bence.
*boşanamam babamda uyku apnesi var
*Çalışamam panik atağım var

600 tl ye ne yiyorsunuz
Et cok tuketmiyorum.60 tl et masrafim ancadir.ton baligi yiyorum.ben sabah yarim nar bir bardak kefirle guna basliyorum.bi saat sonra bi omlet ya da krep zeytin peynir.aksam da sebze yemegi.dun brokoli havuc yaptim.meyve yogurt sut tuketiyorum gun icinde de.600 tl falan masrafim.ben oyle salcali yagli yemekler yapmam pek cok nadirdir.tuz seker kullanmam.

Ben kendimden bahsettim bakin burada.aylik 600 tl kendine ayirdigi para sadece makyaja degil parfum kiyafet her sey.oldugu kadar.benim fondotenim mac mesela
Bjr fondoten bir yil gidiyor zaten.

Anlamaya calistigim bu iste. 600 tl mutfakta ne alinabilir ki? Bir kiymanin kilosu olmus 60 tl.
Yazdim yukarida.makarna falan hic yemem ben ekmek yemem.kefir yogurt keci sutu peynir yumurta sebze meyve baklagil mercimek balik bazen et.cok et de sevmen

Evet tam olarak aynıyz her kelimesi ile

1000 tl nasil fatura icin normal?
Bugun geldi elektrik 280 tl

iki kisi telefon faturalari 160 tl

internet 100 tl

su 80 tl

kisin dogalgaz gelir500 tl en az

1000 tl oldu gecti bile?!

biri gercekten bu isin matematigini anlatmali. Burada dogalgaz yok klima ya da petek calistiginda 480 den az elektrik odemiyoruz arti tup gelyor 120 tl.600 lira kafadan direkt. Telefon ve internet sabit zaten

İyi de cevabı kendiniz vermiş oluyorsunuz.

Yeme içme gideriniz görece az olmasına rağmen tek kişi yaklaşık 3000 TL’ye geçiniyormuşsunuz. Bu durumda kuzeniniz iki kişi aynı paraya nasıl geçinecek? Adam parayı verip yok mu olacak? Deseniz ki kuzenim bu maaşa işe başlasa geçinir mi, evet diyelim.

Evet bu parayla geçinen çocuklu aileler var ama her ay stiletto aldıklarını düşünmüyorum.

Yani söylenen basit; bu parayla hayal ettiği şekilde yaşayamaz. Ya standartlarını düşürecek, ya daha fazla para gerekecek. Bence tartışılacak bir konu bile değil.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…