- Konu Sahibi Dindirella
-
Şu anda aylık ne kadar harcıyor kuzeniniz? Ev geçindirme olmadan? Kuaförüdür, giyimidir, gezmesidir, telefon faturasıdır...Ya teyzem verir ona her halukarda.ya bi evin kirasini verir bi sey yapar.bakmayjn vermem demesine.
Nasıl bir hayat yaşıyorsunuz 1000tl fatura için normal bence. 600tl doğalgaz desek elektrik su İnternet için de 400 yeter de artar. 1000 TL yeme içme benzin masrafı için az evet ama su içemeyip makarnaya şükredecek kadar da değil.-1000 TL aylık kozmetik Ok.
-1000 TL fatura... Çamaşırları elde yıkayıp yemekleri çiğ tüketip kışın battaniyeyle oturursa Ok.
-1000 TL mutfak benzin? Arabaya binip hiç bir yere gitmezlerse, 3 öğün ekmek kemirirlerse içecek olarak çeşmeden su içerlerse, arada bir makarna ile sofralarını şenlendirirlerse Ok.
Olur bu iş ya...
600 tl ye ne yiyorsunuzHankmlar gecelkm.kuzeni kendimden ornek vereyim calisiyorum.her ay bi stiletto aliyorumdur. Kemal tanca ya da inci de 199 300 arasi degisiyor.krem parfum her ay bitmez.her ay bi.elbise vs de aliyorumdur.200 desen.ivirim zivirim da 250 deseniz 750 700 civari aylik masrafim kiyafete vs.600 mutfak.benim faturalar malesef yuksek 800 odedigimi bilirim.aidatim 200.benzin param 600 civari.bakin masrafim 2700 tl.e disari ciksam bi seyler yapsam ki caliaiuoruz zaten hafta sonundan haftasonuna 300 desek.3000 tl ye gecinebiliyorum.insanlar bu parayla cocuk okutuyor.bence yaptiginiz ayip
Allah aşkına ayıbı biz mi yapıyoruz? Ben maaşımı bekarken sadece kendime harcayan biriydim. Ona rağmen yetmiyor derdim. Çünkü bir giydiğimi bir daha giymez olmuştum. Hanımefendi. Şuan mac veya khiels’e girip ben makyajın bazından sabitleyicisine kadar alacağım diyin bakalım size kaç lira çıkaracaklar. Evet her ay alınmıyor ama her gün makyaj yapan biri için öyle değil. Ayrıca şurada açıp H&M den birşeyler almaya kalksam hemen sepet olur bin lira. Ki kışlık mont Çizme vs saymıyorum.Hankmlar gecelkm.kuzeni kendimden ornek vereyim calisiyorum.her ay bi stiletto aliyorumdur. Kemal tanca ya da inci de 199 300 arasi degisiyor.krem parfum her ay bitmez.her ay bi.elbise vs de aliyorumdur.200 desen.ivirim zivirim da 250 deseniz 750 700 civari aylik masrafim kiyafete vs.600 mutfak.benim faturalar malesef yuksek 800 odedigimi bilirim.aidatim 200.benzin param 600 civari.bakin masrafim 2700 tl.e disari ciksam bi seyler yapsam ki caliaiuoruz zaten hafta sonundan haftasonuna 300 desek.3000 tl ye gecinebiliyorum.insanlar bu parayla cocuk okutuyor.bence yaptiginiz ayip
Yok yok ben de o kadar klora karsiyim,fakat bunca lafi kuzenin annesine anlatsaydiniz kizina 5bin maas baglamisti,kizini saclari supurge gibi gormek istemiyorsa tabiiOyle kuzenim iste
Yok ben evlenmeyecegjm ama ben kendimden ornek vereyim.ben kirada oturmuyorum.ailemin evi.ben de ev aldim onun kredisini oduyorum bu yil bitecek kismetse.aylik 2500 tl oduyorum.onu cikayim hadi kalan harcadigim para 3000 i bulmaz cok.ciddiyim ve her seyi de yapiyorum ben.zeytinyagiyla yikanamiyorum amasacima hindistan cevizi yagi suruyorum olur mu sporuma da gittim karantinaya kadar.simdi evde yapiyorum gayet de oluyor bi daha salona gitmeyebilirim hatta.insanlar 3 cocuk okuturken o paralara gecinemiyoruz yetmiyor ben her gun bi sise camasirsuyu deviriyorum demek de abes kusura bakmayin.
Bilmiyorum inanin sormamŞu anda aylık ne kadar harcıyor kuzeniniz? Ev geçindirme olmadan? Kuaförüdür, giyimidir, gezmesidir, telefon faturasıdır...
Yaban mersini600 tl ye ne yiyorsunuz
Zeytinyagina da karsiysaniz anlasabilirizYok yok ben de o kadar klora karsiyim,fakat bunca lafi kuzenin annesine anlatsaydiniz kizina 5bin maas baglamisti,kizini saclari supurge gibi gormek istemiyorsa tabii
Hem o kadar eminseniz kuzene anlativerseydiniz,bana yetiyor,sana da yeter diye:))
Arkadasim geldi aklima,benim belim adet olunca agrimiyor,anlamiyorum senin nasıl agriyabilir demisti
Keseler,kisiler,aliskanliklar,standartlar farkli farklidir,parmak izi gibi:))
Bu tip şeylerin özel bir başlık altında arşivlenmesi lazım bence.Bir konuda boşanması için baya geçerli sebepleri olan konu sahibi boşan diyenlere boşanamam babamda uyku apnesi var demişti. O geldi aklıma.
yaban mersininin memleketinden herhalde arkadaşYaban mersini
*ayrılamam çok emek verdimBu tip şeylerin özel bir başlık altında arşivlenmesi lazım bence.
*boşanamam babamda uyku apnesi var
*Çalışamam panik atağım var
*Boşanamam çocuğum babasız büyümesin*ayrılamam çok emek verdim
Et cok tuketmiyorum.60 tl et masrafim ancadir.ton baligi yiyorum.ben sabah yarim nar bir bardak kefirle guna basliyorum.bi saat sonra bi omlet ya da krep zeytin peynir.aksam da sebze yemegi.dun brokoli havuc yaptim.meyve yogurt sut tuketiyorum gun icinde de.600 tl falan masrafim.ben oyle salcali yagli yemekler yapmam pek cok nadirdir.tuz seker kullanmam.600 tl ye ne yiyorsunuz
Anlamaya calistigim bu iste. 600 tl mutfakta ne alinabilir ki? Bir kiymanin kilosu olmus 60 tl.600 tl ye ne yiyorsunuz
Ben kendimden bahsettim bakin burada.aylik 600 tl kendine ayirdigi para sadece makyaja degil parfum kiyafet her sey.oldugu kadar.benim fondotenim mac meselaAllah aşkına ayıbı biz mi yapıyoruz? Ben maaşımı bekarken sadece kendime harcayan biriydim. Ona rağmen yetmiyor derdim. Çünkü bir giydiğimi bir daha giymez olmuştum. Hanımefendi. Şuan mac veya khiels’e girip ben makyajın bazından sabitleyicisine kadar alacağım diyin bakalım size kaç lira çıkaracaklar. Evet her ay alınmıyor ama her gün makyaj yapan biri için öyle değil. Ayrıca şurada açıp H&M den birşeyler almaya kalksam hemen sepet olur bin lira. Ki kışlık mont Çizme vs saymıyorum.
Alamazsınız demiyoruz. Alırsınız. Yerli ürünler ve indirim koşturarak. Ama kuzeniniz zengin ailesiyle aldıkları gibi olmaz diyorum. Yetip yetmediğini siz de iyi bilirsiniz. Ben sorgusuz sualsiz etikete bakmadan alırdım. Ama evlenince öyle olmuyor hele ki çalışmayınca ve kuzeniniz evli olacak
Olur mu senceBi kuzen üye olamadı. Himm
Yazdim yukarida.makarna falan hic yemem ben ekmek yemem.kefir yogurt keci sutu peynir yumurta sebze meyve baklagil mercimek balik bazen et.cok et de sevmenAnlamaya calistigim bu iste. 600 tl mutfakta ne alinabilir ki? Bir kiymanin kilosu olmus 60 tl.
Evet tam olarak aynıyz her kelimesi ileHep dışardan takip ederdim bu soruyu görünce dayanamadım üye oldum .
Öncelikle evli ve iki kişiyiz eşimin maaşı da 3000 bin ev kendimizin ve araba var . Benim ki ücretli öğretmenlik oldgu için çok düşük. Onu hiç katmıyorum. Eşim evi geçindiriyor .
Faturalar 500
Aylık olarak market alışverişe 400
Pazar 250
Araba desen zaten ne kadar kullandığına bağlı ama benzinli ise ortalama gezdiğini işe gidip geldiğini düşün 600 .
Bizim elimizde para kalıyor asgari ihtiyaçları çıkarırsak fakat öyle uç şeylerde alamıyoruz ortalama türk ailesi tipinde ne ihtiyacsa o . Makyaj malzemesi vs bitmeden almam çok da yapmam . Hep aynı bedendeyim ihtiyaç olmadıkça kıyafet almam . Ayakkabı desen aynı ayak numaram değişmediği için ihtiyaç dahilinde alırım bu bile evde 25 30 ayakkabı eder . Ama lüks harcamalı bi halim olsaydı eşim gecindiremezdi . Cunki ucu ucuna hesapladigimiz ayda öyle şeyler çıkıyor ki bi anda evdeki hesap uymuyor. Arabayla ilgili evle ilgili bi anda bisey çıkabilir bütün hesaplar şaşar.
Demem o ki. eğer çalışmadan 300 gibi bütçesi ve evi olan biriyle evlenip geçinmeyi düşünmek. Gayet normal geçinirsiniz . Fakat kişisel istek ve arzularınızın sizin ihtiyaç olarak gördüğünüz o harcamalar bi süre sonra evde maddi olarak sıkıntı yaşamanıza sebep olur ve eşinizle aranızda da sıkıntıya götürür . Hiç bir erkek yetememe düşüncesine girmek istemez ve sizde ihtiyaçlarınızı kısıtlı karşılanmasından dolayı olağan psikolojik durumunuz etkilenir ve ev içinde ki mutlu havayı depresifleştirebilirsinjz.
Demem o ki geçinirsiniz gül gibi ama kendi ihtiyaçlarınızı en azindan 4 yıl sonraya kadar erteleme yada minimuma indirirseniz . He bide baba evinde böyle değildim şimdi fakirlik çekiyorum hissi de güzel değil hem size hem karşındakine zarar verir . Iyi düşünün
1000 tl nasil fatura icin normal?Nasıl bir hayat yaşıyorsunuz 1000tl fatura için normal bence. 600tl doğalgaz desek elektrik su İnternet için de 400 yeter de artar. 1000 TL yeme içme benzin masrafı için az evet ama su içemeyip makarnaya şükredecek kadar da değil.
Hankmlar gecelkm.kuzeni kendimden ornek vereyim calisiyorum.her ay bi stiletto aliyorumdur. Kemal tanca ya da inci de 199 300 arasi degisiyor.krem parfum her ay bitmez.her ay bi.elbise vs de aliyorumdur.200 desen.ivirim zivirim da 250 deseniz 750 700 civari aylik masrafim kiyafete vs.600 mutfak.benim faturalar malesef yuksek 800 odedigimi bilirim.aidatim 200.benzin param 600 civari.bakin masrafim 2700 tl.e disari ciksam bi seyler yapsam ki caliaiuoruz zaten hafta sonundan haftasonuna 300 desek.3000 tl ye gecinebiliyorum.insanlar bu parayla cocuk okutuyor.bence yaptiginiz ayip
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?