• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Iki kisi 3000 tl ile gecinebilir mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Benim kendi kuzenim şeker yapıp satıyor evden. instagram sayfası var. Sipariş alıyor karne günü, Doğum günü, yılbaşı vb etkinlikler için.

Karşı komşumuz evden çocuk bakıyor yıllardır okuldan alıyor, yemek yediriyor vs

Bir arkadaşım kağıttan çanta yapım kursuna gitti. Evden yapıp instagram üzerinden satıyor. Sonra kadın el emeği üzerine bir derneğe yazıldı, stant açıyorlar önemli günlerde ordan satış yapıyor.

Başka bir arkadaşım makrome yapmaya başladı. Şimdilik eşe dosta yapıyor ama biraz daha ilerleyince parayla satmaya başlamak istiyor.

Bunlar çevremden bizzat şahit olduğum örnekler. Düşününce günlere yemek yapıp satanlar da var evden. Annemin bir arkadaşı hayatı boyunca hiç yaprak sarmamış mesela hep bu işi evden yapanlara parayla yaptırıyorum demişti bir keresinde.
Botokslu ablamız yapamaz ki öyle şeyler, ojeleri falan bozulur allah muhafaza.

Kuzeniniz bu yaşta hiç gerçekçi bakmıyor. Üç bin tl'nin bin tl'sini giysi ve kozmetiğine mi ayiracak her ay cidden.
Benimde nişanlımin maaşı 3.500 evimiz olmayacak ama ikimizin de birikimi var şükür. Benimde maaşım 5 bin . Bazen umarim geçinebiliriz diyorum düşünüyorum, korkuyorum çünkü bende zeytinyağcılardanım :KK53: Sonra amann beya olur bi şekilde diyorum ama sizin kuzen gibi sarışın diilim tabi:olamaz:

Net soru su arkadaslar
3000 tl nin 1000 tl si fatura ve benzine
600 tl si mutfaga
800 u gezmeye
600 u aylik kuzenin masrafina diye son olarak planladi.sizce yeter mi?600 de hicbi sey degil zaten yani bi makyaj malzemesi alsa iki.kahve icse disarida bitti.aylik 100 100 de biriktirip botox unu yaptiracak.
Ya lütfen kuzenin evlensin ve tam da planladığı bu şekilde yaşamaya çalışsın 🤗

yalnız iyi yerlerden alıyorsa ayda hem kozmetik hem kıyafete 1000 tl ile 1er parça alabilir sadece. öyle deli bir alışveriş olamaz.
Aynen öyle, örneğin bir topuklu ayakkabı 200 lira. Bir çanta 150 lira(pull bear) en az.
Bir günlük elbise alacak 200 de ona diyelim.
Gözlük hasır şapka küpe yüzük vs.
Nemlendiricisi güneş koruyucusu deodorantı birde fön çektirse diyelim.
O bin lirayla ancak bir kombin yapabilir( onu da yapabilir mi bilemem)
Yerli markaya geçerse addax gibi parası kalır ama bu bayanın geçeceğini sanmam

Yasemen üye,evlenecek olan sizmisiniz?Yok benim kizim evlenecek,ben derdine dusmeyecegim,kuzeni kendini paralayacak gecinir mi diyeo_O
Sizseniz eh iste,yasanir,ac kalinmaz,ama kenara atilan 100lerle olmaz o botokslar,o 100lerin 100 yeri bulunur emin olun...
Oyle kuzenim iste🤭
Yok ben evlenmeyecegjm ama ben kendimden ornek vereyim.ben kirada oturmuyorum.ailemin evi.ben de ev aldim onun kredisini oduyorum bu yil bitecek kismetse.aylik 2500 tl oduyorum.onu cikayim hadi kalan harcadigim para 3000 i bulmaz cok.ciddiyim ve her seyi de yapiyorum ben.zeytinyagiyla yikanamiyorum ama🤦‍♀️sacima hindistan cevizi yagi suruyorum olur mu🤣🤣🤣 sporuma da gittim karantinaya kadar.simdi evde yapiyorum gayet de oluyor bi daha salona gitmeyebilirim hatta.insanlar 3 cocuk okuturken o paralara gecinemiyoruz yetmiyor ben her gun bi sise camasirsuyu deviriyorum demek de abes kusura bakmayin.

Size göre abartı olabilir ama bazen bana yetmiyor ve ikinciyi bile aldığım oluyor.
Evet alıyorum siz almıyor musunuz ? Her ay deterjan temizlik malzemesi alıyorum. Sadece deterjan değil tabi yağ çözücü, çamaşır suyu,cif, wc temizleyici vs vs
Hayır her ay almıyorum. Hemen hemen her gün bulaşık makinesi haftada iki üç çamaşır makinesi calisiyor. Ona rağmen almıyorum. İnsan ne kadar yağ çözücü kullanabilir ki devamlı bulaşık yıkıyor olmanız lazım.

Oyle kuzenim iste🤭
Yok ben evlenmeyecegjm ama ben kendimden ornek vereyim.ben kirada oturmuyorum.ailemin evi.ben de ev aldim onun kredisini oduyorum bu yil bitecek kismetse.aylik 2500 tl oduyorum.onu cikayim hadi kalan harcadigim para 3000 i bulmaz cok.ciddiyim ve her seyi de yapiyorum ben.zeytinyagiyla yikanamiyorum ama🤦‍♀️sacima hindistan cevizi yagi suruyorum olur mu🤣🤣🤣 sporuma da gittim karantinaya kadar.simdi evde yapiyorum gayet de oluyor bi daha salona gitmeyebilirim hatta.insanlar 3 cocuk okuturken o paralara gecinemiyoruz yetmiyor ben her gun bi sise camasirsuyu deviriyorum demek de abes kusura bakmayin.
O paraya üç çocuk okutan insan kirada oturmuyordur ya da aylık bin tl kıyafet vb lüksleri yoktur, aylık 800 tl gezme parası ayırmıyorlardır, botoks parası ayırmıyorlardır. Çocuklarına harçlık verirken bile idareli davranmak zorunda olduğunu biliyorlardır. Yapmayın lütfen. Tamam çok az para falan demiyoruz o parayı alan aç kalır demiyoruz ama geçinmek var geçinmek var. O parayla temel ihtiyaçlarından kısmadan, rahat rahat üç tane çocuğunu okutan ve o gezme, bakım vb diye ayrılan 1800 tl nin çeyreğini bile aylık ayırabilen bir aile tanıyor musunuz? Acaba aynı dünya üzerinde yaşamıyor muyuz diye düşünüyorum bazı yorumlara bakınca..

Net soru su arkadaslar
3000 tl nin 1000 tl si fatura ve benzine
600 tl si mutfaga
800 u gezmeye
600 u aylik kuzenin masrafina diye son olarak planladi.sizce yeter mi?600 de hicbi sey degil zaten yani bi makyaj malzemesi alsa iki.kahve icse disarida bitti.aylik 100 100 de biriktirip botox unu yaptiracak.

Bu soruyu buraya sormadan cevaplayabilmeniz gerekirdi aslında. Bize 270 elektrik geldi bu ay mesela. Kışın doğalgaz 300den aşağı gelmiyor ki biz çalışıyoruz evde bütün gün kapalı akşam açılıyor sadece. Elektrik, su, doğalgaz derken benzine para kalmadı nerdeyse. Kaldı ki bu yazdığınız ekstra hiçbir masraf olmaması durumu. Arabada bir sorun olsa ne yapılacak mesela? Zaten araba dediğimiz oturduğu yerden masraf üretiyor.

600 tl mutfak hiç et yemezseniz mümkün belki. Antrikotun kilosu 90 tl mesela. Sarımsağın kilosu olmuş 80 tl. Yazmamışsınız ama temizlik malzemesi de lazım. deterjan, yumuşatıcı, bulaşık makinesi için deterjan vsde lazım. Her ay düzenli alınıyor bunlar. Onları nasıl karşılayacak kuzeniniz?

Mutfak 600 gezme 800 olduğuna göre mutfaktan kısıp dışarda yemek yemeyi de gezme kısmına katmış kuzeniniz.

Şunu da ekleyeyim profesyonel makyaj eğitimi aldım. Makyaj malzemesi fiyatlarından haberdarım. Her ay bin lira makyaja nasıl gidiyor anlamadım. Her ay kapatıcı, ruj, pudra vb makyaj malzemelerini bitirip yenisini alıyor olması lazım bin lirayı harcayabilmesi için. Çalışmıyor, evde Bihter Ziyagil gibi mi dolaşıyor kuzeniniz? O bile her ay makyaj malzemesi bitiremez. Double wear piyasadaki en ünlü ve pahalı fondötenleden biridir. Çoğu makyajda kullanırdık şimdi baktım indirimdeymiş 200 tl fiyatı. Bir kere aldıktan sonra rahat 3 ay gider her gün üç posta makyaj yapsa bile

Aylık 100 100 biriktirmesi bu koşullarda mucize. Botoks sevdasından vazgeçsin bence

Demem o ki bu yazdığınız imkansız

Son düzenleme:
Kuzenim evlenecek.calismiyor.hastaligi dolayisiyla calisamaz yasi da 40.her isi yapamaz zaten.esinin evi var kira odemeyecekler.cocuk yok ikisinjn de 2. Evlkligi olacak.aile evinde rahatti.kiyafeti yemesi gezmesi teyzemlerin durumu iyi.ama evlenirsen kesinlikle bize guvenme diyorlar.bu devirde istanbulda sizce gecinebilirler mi? Hankmlar fikirlerinizi ve tecrubelerinizi yazar misiniz
Adamın evine yerleşecekse, adamın şu anki standart aylık masrafına kendi kişisel masrafını, faturasını ve yemek masrafını eklerse aşağı yukarı çıkar ortaya. Adam şu an ne kadar kenara ayırabiliyır mesela aylık fatura benzin yemek kıyafet vs çıkınca? 1000 tl kalıyorsa normalde mesela, kuzene yemek, gezme, kıyafet, tatil ve ekstra fatura gideri için o kalacak demektir.

Aynen öyle, örneğin bir topuklu ayakkabı 200 lira. Bir çanta 150 lira(pull bear) en az.
Bir günlük elbise alacak 200 de ona diyelim.
Gözlük hasır şapka küpe yüzük vs.
Nemlendiricisi güneş koruyucusu deodorantı birde fön çektirse diyelim.
O bin lirayla ancak bir kombin yapabilir( onu da yapabilir mi bilemem)
Yerli markaya geçerse addax gibi parası kalır ama bu bayanın geçeceğini sanmam
Hankmlar gecelkm.kuzeni kendimden ornek vereyim calisiyorum.her ay bi stiletto aliyorumdur. Kemal tanca ya da inci de 199 300 arasi degisiyor.krem parfum her ay bitmez.her ay bi.elbise vs de aliyorumdur.200 desen.ivirim zivirim da 250 deseniz 750 700 civari aylik masrafim kiyafete vs.600 mutfak.benim faturalar malesef yuksek 800 odedigimi bilirim.aidatim 200.benzin param 600 civari.bakin masrafim 2700 tl.e disari ciksam bi seyler yapsam ki caliaiuoruz zaten hafta sonundan haftasonuna 300 desek.3000 tl ye gecinebiliyorum.insanlar bu parayla cocuk okutuyor.bence yaptiginiz ayip
🤷‍♀️

Adamın evine yerleşecekse, adamın şu anki standart aylık masrafına kendi kişisel masrafını, faturasını ve yemek masrafını eklerse aşağı yukarı çıkar ortaya. Adam şu an ne kadar kenara ayırabiliyır mesela aylık fatura benzin yemek kıyafet vs çıkınca? 1000 tl kalıyorsa normalde mesela, kuzene yemek, gezme, kıyafet, tatil ve ekstra fatura gideri için o kalacak demektir.
Ya teyzem verir ona her halukarda.ya bi evin kirasini verir bi sey yapar.bakmayjn vermem demesine.

Hep dışardan takip ederdim bu soruyu görünce dayanamadım üye oldum .

Öncelikle evli ve iki kişiyiz eşimin maaşı da 3000 bin ev kendimizin ve araba var . Benim ki ücretli öğretmenlik oldgu için çok düşük. Onu hiç katmıyorum. Eşim evi geçindiriyor .
Faturalar 500
Aylık olarak market alışverişe 400
Pazar 250
Araba desen zaten ne kadar kullandığına bağlı ama benzinli ise ortalama gezdiğini işe gidip geldiğini düşün 600 .
Bizim elimizde para kalıyor asgari ihtiyaçları çıkarırsak fakat öyle uç şeylerde alamıyoruz ortalama türk ailesi tipinde ne ihtiyacsa o . Makyaj malzemesi vs bitmeden almam çok da yapmam . Hep aynı bedendeyim ihtiyaç olmadıkça kıyafet almam . Ayakkabı desen aynı ayak numaram değişmediği için ihtiyaç dahilinde alırım bu bile evde 25 30 ayakkabı eder . Ama lüks harcamalı bi halim olsaydı eşim gecindiremezdi . Cunki ucu ucuna hesapladigimiz ayda öyle şeyler çıkıyor ki bi anda evdeki hesap uymuyor. Arabayla ilgili evle ilgili bi anda bisey çıkabilir bütün hesaplar şaşar.
Demem o ki. eğer çalışmadan 300 gibi bütçesi ve evi olan biriyle evlenip geçinmeyi düşünmek. Gayet normal geçinirsiniz . Fakat kişisel istek ve arzularınızın sizin ihtiyaç olarak gördüğünüz o harcamalar bi süre sonra evde maddi olarak sıkıntı yaşamanıza sebep olur ve eşinizle aranızda da sıkıntıya götürür . Hiç bir erkek yetememe düşüncesine girmek istemez ve sizde ihtiyaçlarınızı kısıtlı karşılanmasından dolayı olağan psikolojik durumunuz etkilenir ve ev içinde ki mutlu havayı depresifleştirebilirsinjz.
Demem o ki geçinirsiniz gül gibi ama kendi ihtiyaçlarınızı en azindan 4 yıl sonraya kadar erteleme yada minimuma indirirseniz . He bide baba evinde böyle değildim şimdi fakirlik çekiyorum hissi de güzel değil hem size hem karşındakine zarar verir . Iyi düşünün

Öncelikle evli ve iki kişiyiz eşimin maaşı da 3000 bin ev kendimizin ve araba var . Benim ki ücretli öğretmenlik oldgu için çok düşük. Onu hiç katmıyorum. Eşim evi geçindiriyor .
Faturalar 500
Pazar 250
Araba desen zaten ne kadar kullandığına bağlı ama benzinli ise ortalama gezdiğini işe gidip geldiğini düşün 600 .
Bizim elimizde para kalıyor asgari ihtiyaçları çıkarırsak fakat öyle uç şeylerde alamıyoruz ortalama türk ailesi tipinde ne ihtiyacsa o . Makyaj malzemesi vs bitmeden almam çok da yapmam . Hep aynı bedendeyim ihtiyaç olmadıkça kıyafet almam . Ayakkabı desen aynı ayak numaram değişmediği için ihtiyaç dahilinde alırım bu bile evde 25 30 ayakkabı eder . Ama lüks harcamalı bi halim olsaydı eşim gecindiremezdi . Cunki ucu ucuna hesapladigimiz ayda öyle şeyler çıkıyor ki bi anda evdeki hesap uymuyor. Arabayla ilgili evle ilgili bi anda bisey çıkabilir bütün hesaplar şaşar.
Demem o ki. eğer çalışmadan 300 gibi bütçesi ve evi olan biriyle evlenip geçinmeyi düşünmek. Gayet normal geçinirsiniz . Fakat kişisel istek ve arzularınızın sizin ihtiyaç olarak gördüğünüz o harcamalar bi süre sonra evde maddi olarak sıkıntı yaşamanıza sebep olur ve eşinizle aranızda da sıkıntıya götürür . Hiç bir erkek yetememe düşüncesine girmek istemez ve sizde ihtiyaçlarınızı kısıtlı karşılanmasından dolayı olağan psikolojik durumunuz etkilenir ve ev içinde ki mutlu havayı depresifleştirebilirsinjz.
Demem o ki geçinirsiniz gül gibi ama kendi ihtiyaçlarınızı en azindan 4 yıl sonraya kadar erteleme yada minimuma indirirseniz . He bide baba evinde böyle değildim şimdi fakirlik çekiyorum hissi de güzel değil hem size hem karşındakine zarar verir . Iyi düşünün
Yorum icin tesekkurler.mune bana bi icerik prensesi odulu verirsiniz artikin diye dusunuyorum.bakin uye bile yapiyom artik🤣

Faturalar 500
Pazar 250
Yorumunuza yuzde yuz katiliyorum.tesekkurler

Ay kıyamam panik ataksa çalışamaz tabi... ha bu arada unutmuşum ablam böbrek hastalığının üstüne kanser de atlattı. %80 engelli kategorisinden emekli oldu. Çalışmamak için çok bahane bulunur da inandırıcı olmaz.
Her neyse konumuz bu değil. Dediğim gibi çalışmayacaksa önüne konana razı olacak.
Bir konuda boşanması için baya geçerli sebepleri olan konu sahibi boşan diyenlere boşanamam babamda uyku apnesi var demişti. O geldi aklıma.

Bir konuda boşanması için baya geçerli sebepleri olan konu sahibi boşan diyenlere boşanamam babamda uyku apnesi var demişti. O geldi aklıma.

hahahahha bundan sonra evlenmem konusunda ısrar eden anneme evlenemem bende uyku apnesi var diyip ağlayarak uzaklaşicim ....

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back