İki karşı cins arkadaş,dost olabilir mi?

erkek ve kadın arkadaşlığı kesinlikle olmaz
ateşle barut bir arada durur mu sizce
hem haramdırda böyle bişey dinimizde

yine din karıştı olaya. bırakın ya. harammış..
isterseniz ayrı ayrı oturalım . haremlik selamlık gibi.
onları görünce desturrr erkek var diye ,yol değiştirelim.
uyar mı size.
erkek arkadaşlarım oldu. zerre kadar yanlışlarını görmedim. sinemalara cafelere ,restaurantlara gittik. evlerimizde oturduk yedik içtik. dertleştik. sadece araya bir kız arkadaş girince yada evlenince o samimiyet kalmıyor.onu gözlemledim.

dini konular yasak bu forumda.
bu arada,, hemen hemen herkesi, günahkar yapmışsınız bu masajda,
yok el sıkışmak yok gözle bakışmak yok elelle tutuşmak yok flört hepsi günah diyerek..

Son düzenleyen: Moderatör:
burada iki karşı cins arkadaş olur olmaz mı diye konu açılmış.
karşı cinslerin arkadaşlığı günah mıdır, zina mıdır denmemiş..
kadın-erkek arkadaşlığı haramdır cümlesini dini bir başlıkta söyleyebilirsiniz; ki böyle bir başlık da forum kurallarınca yasak..

dostluk nedir?
zor zamanlarını paylaşmak mıdır, zina işleyecek kadar yakın olmak mıdır?
gülerken birlikte gülmek midir, ah şu kadını bir öpsem diye aklından geçirmek midir?
insanın içi kötü olmaya görsün..

evet benim karşı cinsten dostum var..
hemde 20 senelik..
3 yıl görüşmedikten sonra düğünümde dizlerimizi vura vura zeybek oynadık; bilsem ki o anda yaptığım zina bir de üzerine tango yapardım.. hem de arjantin tangosu...
hemde benim kocam, onu karısı bizi seyrediyordu..
ahlak sükut etmiş desene..

kadın-erkek arkadaşlığını ben onaylamıyorum diyebilirsin, gönüller kayabilir yanlış anlaşılabilir diyebilrsin..
ama kalkıp da haram diyenin ben karşısındaki erkeğe iyi niyetle bakmadığını düşünürüm.
benim için bu iki iki daha dörttür..

bende erkek arkadaş konularında çok rahat büyüdüm...
çocukluk yıllarımdan bugünüme kadar hala hayatımda olan iki kişi de "erkek"...
biri oturduğumuz siteden diğeri de ilkokulumdan...
araya mesafe girdi görüşemediğimiz zamanlarda oldu ama hiç kopmadık...
zor zamanlarımda destektiler... destektim... erkek dünyasını onlarla öğrendim diyebilirim...
düğünümde bile karşılıklı oynadık...
insanlar o kadar kıymetli ki evlenmek, bir başka adamın kadını olmak o arkadaşlığa gölge düşürmemeli...
sonuçta o insanlar hayatımdaydı benim... arkadaş olamayacak olsak eşim zaten olmazdı hayatımda...
eşim yokken bana yan gözle bakmayan insanlar eşim olduktan sonra bana yan gözle bakacak değil ya..
dayanağı olmayan bir düşünce .. olamayan olmasın..
ama bence erkek ve kadından arkadaş olur neden olmasın....

haram denince zaten siz günahkarsınız ve günah işliyorsunuza kadar geliyor olay. ve bunu da kimsenin böyle arkadaşları olan kişilere söylemeye hakkı yok.

Görüyorum ki dün gece konum bıaktığı yerde kalmamış vee çok yol almış:)

Benimde eklemek istediklerim var. her insan yaşayışını bazı kurallar üstüne kurar bu şüpesiz.Bende inancım gereği hayatımın her alanında islam ahkamına bakar öyle yön almaya çalışırım. Ancak böyle bir oratamda dini konulara dayandırılarak açıklamalar yapılması çok yerinde değil gibi geliyor bana çünkü;

1. Herkes aynı dini görüşe sahip değil.Burası ortak bir platform.

2. Herkes aynı dini görüşe sahip olsa dahi sizin dışınızda ya da dini kurallar dışında davrananlara yapamazsın edemezsin günahkarsın( bu noktaya gelir) deme hakkı kimsenin değil.

3. Bu platformada Konulara bakış açımız ya da penceremiz bu değil.

Bu nedenle konuda fikir beyan edip ,değerli görüşlerini bizlerle paylaşan tüm arkadaşlarımdan hem konu sahibi hemde bir editör olarak rica ediyorum bu hususlara dikkat ediniz...

Son düzenleme:
acaip günahkar gördüm kendimi...zira ömrümün en az 5 yılı üniversitede günah işleyerek geçti...
mühendislik fakültelerinde kız azdır, 60 erkek 10 kızdık biz...en yakın arkadaşlarım erkekti...
biri hala anlatır, annem senin saçma sapan gözyaşların yüzünden akan rimellerini gömleklerimin omuzundan çıkarmak için paralanırdı diye...
hatta daha 3-4 ay önce ütülüye söyledi aynı lafı...
dosttuk biz...hala dostuz...hamile olduğum haberini ütülüyle verdik ona...işe başlarken görüşmeye geldi evimizde kaldı...sabhaladık muhabbet ettik...farkettiniz mi ne dedim...üniversiteden erkek arkadaşım eşimle yaşadığımız evimize geldi ve kaldı...
sizi dinlersek hayatımızı kökten değiştirmek durumundayız...
heee...sorun yaşadıklarım olmadı mı...oldu...öyle güzel bertaraf ettim ki o sorunu da, hala aynı güzellikte yaşıyoruz arkadaşlığımızı...

Son düzenleme:
Ya hanımlar,neden her konu dine geliyor anlayamadım bir türlü...
bakın sizce günah olan,bir başkasına göre günah değildir,
bunun tartışması dahi olamaz,herkes özgürdür,düşüncesinde de,
inançlarında da..ama bizim sitemizde dini konulara girmek yasak,
lütfen konunun özüne dönelim ve paylaşıma devam edelim...
size ters gelen düşünceyi de yargılamayalım...
hadi bakalım,bu arada herkese günaydınlar...

erkekle kadın arkadas olamaz dıye bısı yok bende calısır ken en yakın arkadaslarım erkek arkadaslarımdı..herseyde benı koruyodurlar en buyuk sorunları bıle bana hıssettırmeden yapıyodular...hatta aramız okadar ıyıdıkı ınsanlar bızı sevgılı snaıyodu ama degıldı bı erkekle arkadasının dostunun kankanın olması bence bulunması en zor seydır sana her konuda destek veren hayatı az cok erkek bakısıyla gormenızı saglaması bulusnması zor bı şansdır..kız arkadaslar genelde kıskanclık oluyo zaten ıkı kadın herzaman bırbırını kıskanır bunu kımsede degıstıremez..ama dıgerı erkek olunca terazı daha ıyı dengede kalıryo..

Asla olmaz diyemem..
Gerçekten duyguları senelerce aynı kalan, iki taraf da evlense bile birbirlerine kardeş gözü ile, çok yakın bir yoldaş, sırdaş gözü ile bakmayı beceren tanıdıklarım var..

Benim olmadı o şekilde çook çook yakın bir erkek arkadaşım.

Ama dediğim gibi az da olsa çevremde bu şekilde, yıllarca arkadaşlıklarını bozulmadan götürenler var, ordan biliyorum..

ateş barut!...
ıkısınıde ateşlemek senın erınde...
eger mesafeyı korursan,barutun pımı asla yakılmaz ise,
atesıde sıddetlı bı yagmur ıslatıp kurutmus ise ..
ateş barut olmaz...
her dostlugu her arkadaslıgı atesle barut yanyana durmaz dıyıpde ınsanları rencıde etmeyın lütfen..yerı gelıyokı erkek kardesınız sızın ıcın dunyanın en super kurtarıcısı oluyo..azmantıklı dusunerek cevapnsa emınım konu sapmaz..
dınen sakıncalı bulanlar ıse reelde erkek arkadaslık kurmazlar olur bıter..
herkesın dını kendısıne herkesın hesabı kendısınedır..

Uyarı ve ricama rağmen hala elif-ba arkadaşımızın mesajını alıntılayıp cevabıda yapıştırıyosunuzya pes diyorum başkada bişey demiyorum. başçavuşun beygiriyiz zaten biz burda.

elbette olabilir,gayet güzel olur hemde..
benimde erkek arkadaşlarım çok oldu..çok iyi anlaştıklarımda.
okul zamanı inanılmaz keyifli idi..hala ilkokuldan çoks evdiğim bir arkadaşım dostum var..bitanedir o benim için..
işin belkide şaşırtıcı yanı eşimin grubundakiler benim hep iyi arkadaşım oldular..
hep tepelerinde oldum..yaklaşık 25 kişiler ve hepsi iyi konumdalar.kız erkek karışıklar.kızlardan basılarının eşleri,sevgilileride dahil oldu erkeklerden de aynı şekilde.çoğaldıkça çoğaldık..
bir mekana gidip oturduğumuzda 5-6 masa oluyoruz inanılmaz keyifli oluyor..
toplaşıp birini evine gidildiğinde aynı şekilde..
ama bunun haramla günahla ne ilgisi var anlayamadım..
ben buna zikir fikir olayı diyebilirim ancak...

Bence insanların kendileri ile alakalı bir durum..
Benimde lise den samimi olaak görüştüğüm erkek arkadaşım dostum diyebileceğim insanlar var...
ve biz bu durumu 9 yıldır muhafaza ediyoruz çok şükür...
Benim en zor zamanlarımda yanımda olmuştur bende olmaya çalışmışımdır...
Eşimde tanıyor tabiki hatta geçen de düğünü oldu düğününe gittik hep beraber...
Bu tamamen bakış açısı ve kişilerle alakalı bir durumm yine söylüyorum...
Aksi olaylar herkesin başına gelebilir benimde geldii öyle birşey oldu diye genelleme yapamam ki...

nie olmasın ayoll
benim ünv. yıllarından beri çok samimi olduğum 2 tane erkek arkadaşım var
bekarken birbirimizde kalırdık evliykende
2 miz evelendik birisi hala bekar
ve eşlerde çok ii kaynaştı,
evli olan arkadaşımın eşiyle çok samimi oldum dünya tatlısı
ve hiç bir zaman beni kısankadığını ve eşiminde onları kıskandığını sanmıyorum,

İki karşı cins arkadaş olabilir mi demişiz elbette olabilir.

Hatta ve hatta bayanların aksine kaprissiz, sizinle kendini içten içe bir yarış içinde hissetmeyen ve bir derdiniz olduğunda sizin göremediğiniz veya
kadınsal içgüdü mü denir herneyse onun yüzünden kabullenemediğiniz kör noktayı gözünüze sokabilir.

Ateş, barut mevzusuna hiç girmiyorum sonuçta bu hem doymuşlukla hemde karşınızdaki insanın arkadaşlığa, dostluğa bakış açısı ile ilintili.
Bu fikrimi genelleyemem ama en azından benim için dost demek kardeş demektir, bir insan nasıl kardeşine yan gözle bakamazsa dostuna da o gözle bakamaz.

olur hem de çok güzel arkadaş olunur üniversiteden de liseden de çocukken mahalleden de yakın dostlarım oldu zamanla bağlarımız eskisi gibi değil (yaşadığımız şehirler değişti,iş evlilik vs. yüzünden )ama arasıra görüşürüz yine arkadaşlarımla çok da severim onları

Son düzenleme:
birileri demiş ben mesafeyi çok ii korudum ondan arkadaşlık dışında duygu besleyemediler diye..
biz gel bana gel bana demedik herhalde..alenen belli etmediler ettikleri anda da herşey bitti..bana cıvıyan kişiyle ise asla işim olmaz..çok katıyımdır bu konuda..yorum yapacaklar bin düşünüp bir söylesinler rica ederim...

kadınların birbirlerine karşı daha acımasız ve kaprisli olduğuna ise %100 katılıyorum..zaten bu yüzden zamanında çoğu erkekle ondan dost olmuşumdur..ama zamanla işin rengi değişiyor..kızlar birbiri arasında çok şeyi kıskanıyor
kıyafetlerini,fiziklerini,güzelliklerini,başarılarını,hatta ona asılan erkeği bile kıskanıyorlar..bu böyle devam edecek galiba..
en yakın arkadaşımın hiç bişeyini kıskanmadım,en ii herşey onun olsun diyen çıkmadı karşıma..en basit şeyi bile kıskanan var..buda arkadaşlıkların kötü sonlanmasına neden oluyor...

evet açıkçası erkekler kadınlar kadar kaprisli olmuyor genelde, verdiğiniz sırra da bir kadından çok daha iyi sahip çıkıyorlar, benim de liseden, üniversiteden çok fazla erkek arkadaşım var. önümüze gelen her insana karşı cins diye değil insan diye yaklaşırsak (bu her iki taraf için de geçerli) sorun çıkacağına inanmıyorum zemuszemus

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…