İki kardeş arası yaş ve cinsiyet farkı

Elifts2309

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2018
12
9
30
Merhaba arkadaşlar. Sizlere bişey danışmak istiyorum. Benim kızım 5.5 yaşında ve 21 haftalık hamileyim bebeğim erkek. Yani kızım 6 yaş 1 aylıkken kardesi gelecek. Öncelikle maddi manevi olarak kardeşe hazır değildik önceden o yüzden yaş farkı açıldı. Hep kızımın bir kız kardeşi olsun hayalimiz vardı ama nasipte oğlan çocugu varmış ☺️ yaklaşık 1 ay erkek cocugu oldugunu sindirmeye çalıştık. Çünkü çoook yaramaz erkek yiğenlerim var gözümüz korktu. şimdi sizlere sormak istiyorum hem 6 yaş fark hem farklı cinsiyet yaşayanınız kendinde ya da cocuklarında gözlemleriniz nelerdir. Kızım bu arada kardeş istiyor o konuda sıkıntımız yok uysal akıllı bir kız

Bence erkek büyük olduğunda daha kopuk oluyorlar. Ama kızlar büyük olduğunda daha çok benimleme, planlara dahil etme oluyor. Kendimde ve etrafımda gözlemlediğim bu oldu benim

Kızımla oğlum arasında 4 yas var.Oglum zor,uyumsuz bir cocuk kızım tam tersi.Abla oldugu icin ergenlige girene kadar onu idare etti ama bu dönemde catısmalarımız arttı.Cinsiyet konusunda da ikisi de yanlarına erkek ve kız kardes istiyor 😁

Yok bir tane daha doguramam heralde hem ekonomik hem psikolojik ama korkularım farklı cinsiyet olmaları benimle erkek kardeşim arasında 5 yaş var ve o kadar uzagız ki birbirimize. İnşallah iyi bir kardeş yoldaş olurlar

Bence erkek büyük olduğunda daha kopuk oluyorlar. Ama kızlar büyük olduğunda daha çok benimleme, planlara dahil etme oluyor. Kendimde ve etrafımda gözlemlediğim bu oldu benim
Evet tam bir anaç benim kızım o yönden içim rahat ama acaba büyüdükçe daha çok kopukluk olur mu aralarında diye korkuyorum

10 yaş küçük erkek kardeşim var. Çok seviyoruz. 🧿🫠
yaaa çok mutlu oldum şuan da bana hep iki kız ya da iki erkek daha iyi anlaşır diyorlar bir kız bir erkek kardeşlik arkadaşlık olmaz boşuna uğraşma diyorlar çok üzülüyorum. Hatta bir ara o kadar canım sıkıldı ki hiç yapmasamıydık 2.cocugu boşuna mı hersey diye bile düşündüm🥹

yaaa çok mutlu oldum şuan da bana hep iki kız ya da iki erkek daha iyi anlaşır diyorlar bir kız bir erkek kardeşlik arkadaşlık olmaz boşuna uğraşma diyorlar çok üzülüyorum. Hatta bir ara o kadar canım sıkıldı ki hiç yapmasamıydık 2.cocugu boşuna mı hersey diye bile düşündüm🥹
Hiç kulak asmayın. Bence yaşca büyük bi abla erkek çocuğuna çok iyi geliyo. Ben evlenene kadar aynı odayı paylaştım. Farklı oda ihtimalimiz son 3 senemde olmuştu. Anneme gerek yok dedim orayı misafir odası yap. Hatta evlendim çocuk yaptım yine çocuğumla aynı odada kardeşimle kaldım annemlere gittikçe.

Hiç kulak asmayın. Bence yaşca büyük bi abla erkek çocuğuna çok iyi geliyo. Ben evlenene kadar aynı odayı paylaştım. Farklı oda ihtimalimiz son 3 senemde olmuştu. Anneme gerek yok dedim orayı misafir odası yap. Hatta evlendim çocuk yaptım yine çocuğumla aynı odada kardeşimle kaldım annemlere gittikçe.
Yaaa inşallah sizinki gibi bir kardeşlik nasip eder Allah bize. Umut oldunuz bana bu akşam🙏🏻🙏🏻

X