• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İki iş arasında kalınca hangisini seçmeli

Sağlık bakanlığı olursa bakanlık ya da sağlık il müdürlüklerinde mi çalışacaksanız yoksa bakanlığa bağlı devlet hastanelerinde mi? Eğer ilkiyse ve hastanede ortamı değil ofis ortamı istiyorum diyorsanız onu deneyin derim. Üniversite hastanesine atamanız ne şekilde oldu? Ola ki belge teslimi yapmadınız ve martta da atamanız olmadı, puanınız yanacak mı başka hakkınız olacak mı? Şu an bulunduğunuz şehre atanma ihtimalinizi ne kadar görüyorsunuz? Bol alım yapılan bir şehir mi çok nadir alım olan ve çok talep gören bir şehir mi? Bunların cevabı önemli.
Yıllar önce ben de iki iş arasında kalıp, az maaşlı olanı seçmiştim. Kafama tüküreyim :KK70: ama sonuç olarak gittiğim yerde eşimle tanıştım 🥰 kısmetinizde hangisi varsa o olacaktır zaten. Siz mantık çerçevesinde tercihinizi yapın, gerisini de artık kadere bırakın derim.

Bakanlığa atanmamışsın ki garanti mi ki alacakları? Olmamış bişey uzerinden dusunmek nedir? Su an sadece ünv kabıl etmiş

Sağlık bakanlığı olursa bakanlık ya da sağlık il müdürlüklerinde mi çalışacaksanız yoksa bakanlığa bağlı devlet hastanelerinde mi? Eğer ilkiyse ve hastanede ortamı değil ofis ortamı istiyorum diyorsanız onu deneyin derim. Üniversite hastanesine atamanız ne şekilde oldu? Ola ki belge teslimi yapmadınız ve martta da atamanız olmadı, puanınız yanacak mı başka hakkınız olacak mı? Şu an bulunduğunuz şehre atanma ihtimalinizi ne kadar görüyorsunuz? Bol alım yapılan bir şehir mi çok nadir alım olan ve çok talep gören bir şehir mi? Bunların cevabı önemli.
Yıllar önce ben de iki iş arasında kalıp, az maaşlı olanı seçmiştim. Kafama tüküreyim :KK70: ama sonuç olarak gittiğim yerde eşimle tanıştım 🥰 kısmetinizde hangisi varsa o olacaktır zaten. Siz mantık çerçevesinde tercihinizi yapın, gerisini de artık kadere bırakın derim.
Dediğiniz noktalara düşünüp tekrar gözden geçireceğim.
Üni. Hastanesine de KPSS puanıyla atandım. Evrak teslim etmedim henüz. Etsem bile güvenlik soruşturmasından geçip sözleşme imzalayana kadar feragat edebilirim

Saglık bakanlığı alımında benim puanımın altına düştü. Fakat şehrime atanırmışım emin değilim. İstanbul’a yakın olduğu için tercih ihtimalı çok oluyor genelde

Hemşireydim ama artık bölüm değiştirdim tıbbi sekreter olarak işe başlayacağım

Şuan atandığım üniversite kurumu kesin cebimdeyken evrak teslim eder ve soruşturmam olumlu geçerse Mart alımına yani saglık bakanlığına başvuramayacagım.

Olurda Mart alımını beklersem belki yüzde bir atanamayabilirim ya da başka şehre atanırım

İş böyle olunca üni. Hast. Evrak teslim edip etmeme arasında kaldım
Bakanlığın şartları daha iyi siz bilirsiniz tabi yine de

9 yıldır hemşireyim ama eşim özel sektörde çalıştığı için saglık bakanlığında başka bir şehre gidersem 4 yıl beklemem gerekecek
4 değil kadronu aldıktan sonra 3.yılın dolduğunda yani eşinin 3 yıl aynı yerde çalıştığını belgelersen gidersin

Dediğiniz noktalara düşünüp tekrar gözden geçireceğim.
Üni. Hastanesine de KPSS puanıyla atandım. Evrak teslim etmedim henüz. Etsem bile güvenlik soruşturmasından geçip sözleşme imzalayana kadar feragat edebilirim

Saglık bakanlığı alımında benim puanımın altına düştü. Fakat şehrime atanırmışım emin değilim. İstanbul’a yakın olduğu için tercih ihtimalı çok oluyor genelde
İstanbul ve çevresi düşük kapatıyor aslında genelde. Bence en kötü o civara atanırsın kaldı ki son alımda puanından aşağı düşmüşse her türlü atanırsın belki şehir çevre olur ama illa atanırsın

Buraya gidersem tahin hakkım yok. Özlük hakları bakanlığın daha iyi. Maaşta da fark var ama çok uçuk degil. Burası memleketim ama martta puanım başka şehre atanabilirim öyle bi risk var
Zaten karşılaştırma yapmışsınız ve hangisinin daha makul olduğunu da kendiniz biliyorsunuz.

Eski bir çalışan olarak Sağlık bakanlığı derim fakat tıbbi sekreterlerde tayin olayı epey sıkıntı oluyor, böyle bir durum yoksa sorun yok. Tabi çalışacağınız bölüm eskiyi aratır mı bilemem.

Back