• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İki iş arasında kalınca hangisini seçmeli

Hemşireydim ama artık bölüm değiştirdim tıbbi sekreter olarak işe başlayacağım

Şuan atandığım üniversite kurumu kesin cebimdeyken evrak teslim eder ve soruşturmam olumlu geçerse Mart alımına yani saglık bakanlığına başvuramayacagım.

Olurda Mart alımını beklersem belki yüzde bir atanamayabilirim ya da başka şehre atanırım

İş böyle olunca üni. Hast. Evrak teslim edip etmeme arasında kaldım
Evli misin? Eşinin Tayin durumun var mı? Bekarsan kesinlikle bakanlık yok evliysen düzenin var asla taşınma durumumuz yok diyorsan üniversite olabilir özlük hakları aynı zaten sadece tayin yok çakılı kalacaksın

Evli misin? Eşinin Tayin durumun var mı? Bekarsan kesinlikle bakanlık yok evliysen düzenin var asla taşınma durumumuz yok diyorsan üniversite olabilir özlük hakları aynı zaten sadece tayin yok çakılı kalacaksın
Evliyim ve eşimin işi de burada yani tahinli durumum yok ama ben özlük haklarımda saglık bakanlığına göre daha geri bir konumda sanıyordum

Döner sermaye çok önemli değil şuan ki yol param ort. Bin TL olduğu için memleketimde döner almasam bile giderim azaldığı için sorun olmayacak

Neden tıbbi sekreter derseniz. Hemşirelikte ne bayram iznin var ne haftasonun. Biri covid oluyor hop nöbet listen değişti bugünde çalışıcan. Çocuğum ateşleniyor senin yerine eleman bulamam mecbur geleceksin.

Sağlıkçıya olan saygısızlık çabası. Ayrıca tıbbi sekreterle aynı maaşı alırken ( ameliyathane veya acil hemş hariç) niye yıpratıyorum kendimi.
Gebeliğimde ayağımı sürüye sürüye 37 haftaya kadar çalıştım. İlk haftalarımda hasta başına ağır monitör de çektim eğilim kalktım Damaryolu açtığım çocuktan tekmede yedim. Sonuç bir hiç Orada ki tıbbi sekreter de hamileydi. ben içeride uzanmaya gidiyorum diyip odaya geçiyordu

Ogün ben de bu işi bırakacak dedim ve şükür tekrar okudum KPSS den puanımı da aldım.
4 yillik hemşireyken mi 2 yillik tibbi sekreterlik okudunuz?
Tibbi sekreter hemsireyle ayni almamali hemsireyi gectim dis hekimi doktorla esitlendi maas resmen
Valla haklisiniz maas adaletsizligi is gucu hak ettigini verememe yurtdisina kacamayan da meslekten kacar.

Bence en onemlisi tayin hakki universitede tayin hakki yok is yerindekilerle uyusamadiniz tayin isteyemezsiniz. Esiniz tayin ister siz isteyemezsiniz cocugunuz buyur universiteye gider sizde pesinden gitmek istersiniz yine gidemezsiniz. Eger sb atanip es durumu yapabiliyorsaniz (esinizin meslegine bagli) atanip es durumu yapip bulundugunuz sehrin devlet hastanesine gelirsiniz.
Eger yok bem ölene kadar bulumdugum sehirde yasayacagim baska yere gitmem asla derseniz üniversiteyi secin

4 yillik hemşireyken mi 2 yillik tibbi sekreterlik okudunuz?

Bence en onemlisi tayin hakki universitede tayin hakki yok is yerindekilerle uyusamadiniz tayin isteyemezsiniz. Esiniz tayin ister siz isteyemezsiniz cocugunuz buyur universiteye gider sizde pesinden gitmek istersiniz yine gidemezsiniz. Eger sb atanip es durumu yapabiliyorsaniz
Ortaöğretim hemşireydim önlisans tds bitirdim. Atanırsamda DGS ile 4 yıllığa tamamlarım.

Saglık sektörü öyle bi hal algıki dün uzman Dr. Raporsuz ilaç yapamam diye darp ediliyor. O doktor uzman olmak için 8 yıl daha çabalıyor. Gerçekten 36 saat nöbet tutuyorlar. Hafta da ortalama 10 gün yani 20 gün eve gitmiyorlar.
Sonra bi şuursuz gelip saldırıyor. Hak mı bu ?
Konumuzda bu degil ama acil serviste başımıza her gün böyle olaylar geldiği içinde çok doluyum napıyım.

Atamaya gelince bende kızım üni. Başka şehre giderse tahin isteyemem dedim. 15 yıl sonrasını düşünme dediler. Napıyım çok plancı insanım 😅

Evliyim ve eşimin işi de burada yani tahinli durumum yok ama ben özlük haklarımda saglık bakanlığına göre daha geri bir konumda sanıyordum
Yok özlük hakların aynı sadece çakılı kadrosun kıpırdayamazsın , kıpırdaman gerekmiyorsa oraya git boşver martta başka şehire atanırsan düzenin alt üst olur , eş durumu vs olacaksa bekarsa %100 bakanlık derdim tabii ki ama senin durumun da gitmen sana zarar getirmez

Ortaöğretim hemşireydim önlisans tds bitirdim. Atanırsamda DGS ile 4 yıllığa tamamlarım.

Saglık sektörü öyle bi hal algıki dün uzman Dr. Raporsuz ilaç yapamam diye darp ediliyor. O doktor uzman olmak için 8 yıl daha çabalıyor. Gerçekten 36 saat nöbet tutuyorlar. Hafta da ortalama 10 gün yani 20 gün eve gitmiyorlar.
Sonra bi şuursuz gelip saldırıyor. Hak mı bu ?
Konumuzda bu degil ama acil serviste başımıza her gün böyle olaylar geldiği içinde çok doluyum napıyım.

Atamaya gelince bende kızım üni. Başka şehre giderse tahin isteyemem dedim. 15 yıl sonrasını düşünme dediler. Napıyım çok plancı insanım 😅
Eğer ileriyi düşünüyorsan kızın için vs o zaman bakanlığı bekle, 3 sene çalışır dönersin ne olacak sonra bütün hastaneler senin:)

Şu cümle insana nasıl huzur veriyor. ( Allahım nasip et)
Özlük haklarının aynı olmasına sevindim. Bakalım 2 marta kadar karar vermem gerekecek
Hayat senin millete takılma hiç bu işi sen yapacaksın yarın gitmek isteme ihtimalin %1 ise bakanlığı bekle hakkında hayırlısı olsun ❤️

Maaş durumu cok önemli bence .
para =hersey Yarin birgun oflayip pufladiginizda maas kartina yatan size dirayet veriyor.para sizi ayakta tutan olgudur .yada benim işim para ile ilgili olduğu icin öyle düşünüyorum :rapci::KK76:
Günümüzde herkes için para bir miktar önemli tabi ama benim için çalıştığım yerde ki mutluluk bir adım önde geliyor

Siz aslinda uzun yillardir calisiyorsunuz anladigim kadariyla baska sehire atansaniz tayin hakkiniz olmuyor mu
Esinizin meslegi ne eşdurumu olmuyor mu iyi bir arastirsaniz
9 yıldır hemşireyim ama eşim özel sektörde çalıştığı için saglık bakanlığında başka bir şehre gidersem 4 yıl beklemem gerekecek

Bilemedim . Bakanlık daha iyi olmaz mı ?
Maaşlar arasında fark olacak mı ? İnsanlar bakanlığa girmeye çalışıyor.
Çok germeyin kendinizi. Herşey olacağına varır. İş ortamı da önemli. yeni iş yerinde huzurunuz olsun en önemli olan bu.

Yukselme imkani hangisinde var ise onu sec..
Ucretlendirme politikasini soylemiyorum bile zaten ona bakmissindir.
Mesai saatleri,varsa nobetler de onemli.
Doner var mi yok mu ?
Uni Hastanesi pilot mu..?
Bunlara bak bence.

Back