• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İki farklı görüşte insanın evliliği

Seda0123

Üye
Kayıtlı Üye
24 Ekim 2020
180
123
8
29
Merhaba. 2 sene önce boşandım ve 2 çocuğum var. Tesadüfen biriyle tanıştım. Benden 10 yaş büyük hiç evlenmemiş Yurtdışında doğmuş büyümüş. 4 farklı ülkede yaşamış ve sadece 1,5 yıldır Türkiye'de yaşıyor. Çevresinde hiç muhafazakâr kimse olmamış. İlk yakından tanıdığı tesettürlü benmişim. Ben muhafazakâr biriyim. 5 aydır konuşuyoruz ve aslında birbirimiz için yaratılmış gibiyiz. Bana evlenme teklif etti. Asla tekrar evlenmem diyordum. Sorum şu iki farklı dünyadan iki insanız. Yani hiç bir dini inanca yanda kültüre ait olmadan çok farklı coğrafyalarda yaşamış. Müslümanlığı sadece kimlikteymis. Şimdi dine yöneldi ve öğrenmeye çalışıyor. Bana karşı bir önyargısı yok. Beni tanımaya çalışıyorve Bana her konuda saygı gösteriyor ama benim çocuklarım var. Bu iki farklı insanın evliliği çok problemli olur mu? Ne düşünüyorsunuz? EDT: Arkadaşlar herkese görüşlerinden dolayı teşekkür ederim. Umarım hepimizin hayatı istediğimiz yönde ilerler. Sanırım daha fazla üzerinde konuşmayacağım. Sanırım konuşulabilecek herşeyi konuştuk.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kesinlikle ben bu ilişkiden bunu anladım zaten.
Dinsiz diye bir şey olduğuna da inanmıyorum. Hiçbir dine inanmayan da doğanın gücüne, doğanın vericiligine inanıyordur belki..Ya da başka şeye. Neden illa içinde bir boşluk olsun ki.
Bir taraf çok inanıyor ve diğeri bilgi sahibi bile değilse genelde bilgi sahibi olmayan çok yorulur.
Dinsiz diye bisey var, hic ama hic biseye inanmayan, herseyin rastlantisal olduguna, yuce herhangi bi gücün olmadigina inanan insanlar var.

Bütün yorumlarda AMA bağlacı var. Ama dan önce kurulan her kelime anlamsız. Dini yok ama ... , Farklı kültür ama .... , Çocuklarım var ama.. aşkın etkisinde ve daha önce yaşamadığı için ayrı bir etki yaratıyor. Konu sahibi @Maviliela aynı ülkenin hatta aynı coğrafyanin insanı olduğum aşık olarak evlendiğim insanla bile kültür farklılıgi, yetiştirme şeklinde farklılık yüzünden bayağı zorluk yaşadım üstelik ikinci evliliğim değildi ve iki çocuk sahibi de değildim. Şuan iki çocukla risk alma lüksün yok. Çok üzülerek söylüyorum sonuç senin ve belki çocukların için bile hüsran olur.
Sadece aynı kültürde ve coğrafyada yetiştiğim bir insanla bile olmayınca olmuyor. Bunu söylemeye çalışıyorum

Mesela o uyumlu olma kısmı ilk ayların verdiği heyecan ve gözlerin bir şeyi görmemesi ile alakalı olabilir mi?
Hele şu karavan ya da ülke veya dunyayi gezme hayalini, çıkıp 10 kişiye sorsam 8i evet böyle hayalim var der sanırım.. hele pandemide daha da arttı bu hayaller.
Zaten dünyada oldukça fazla yer görmüş biri. Karavanla seyahat konusunda oldukça usta. Bir dönem bir YouTube kanalı bile varmış. Sadece ben bilmiyorum

Sütten ağzı Yanan yoğurdu üfleyerek yer siz şimdi başınız tekrar yanmasın 2 kere düşünün çocuklarınız da var hem aşk güzel duygu ama bu heyecan duygu ölünce geriye saygı sevgi kalıyor birbirlerinizin yaşamına saygı duyacak mısınız bu çok önemli kimseyi bu saatten sonra değiştiremezsin de

Dinsiz diye bisey var, hic ama hic biseye inanmayan, herseyin rastlantisal olduguna, yuce herhangi bi gücün olmadigina inanan insanlar var.
Tabii ki dinsiz diye bir şey var yanlış ifade ettim sanırım. Bir şeye bağlanmayan yazmaliydim belki. Doğa, hayvan dostlarımız vs.
Bir de inanmamak kısmı da eğer araştırıp süzgeçten geçirip belki de bilim ışığında karar veriyorsa güzel de öylesine ya her şey rastlantisal diye konuşuyorsa sığdır bence onlardan da uzak durmak lazım.

Zaten dünyada oldukça fazla yer görmüş biri. Karavanla seyahat konusunda oldukça usta. Bir dönem bir YouTube kanalı bile varmış. Sadece ben bilmiyorum
Onu demiyorum parasi olan çoğu kişi zaten gezeyim farklı yerleri göreyim der. Belki 10 kişiden 7si. Çok da ortak nokta değil demiştim.

Beş ayda evlilik kararı almak bekar kadın erkek için bile macera bana kalırsa, çok fevri davranıyorsunuz şu anda . Bı de soylemeden geçemeyeceğim anlattiginiz profilde bir insan için evliliğe bu koşullarda bu kadar hevesli olmak hiç ama hiç normal değil. Bence çok dikkatli olun.

Hayır bahsettiğim şey günlük yaşam tarzımızında aynı olmasıydı. O sadece bir nüans. Bugün anlatmak istediklerimi doğru ifade edemiyorum sanırım
Ya ben doğrusu adamın uydumakil olduğunu düşündüm. Eğer rol yapmıyorsa her şeye gelir bu adam, istediğin gibi al şekil ver. Çabuk karar veren, pek düşünmeyen biri sanki.

Risk alamayacağım şey inançlarımız değil onun çocuksuz benim çocuklu olmam olurdu sanırım. Kültür ve inanç farklılığını bir şekilde tolore edebiliyorsun ama çocuk sahibi olmamış biri,iki çocuğu olan birini asla anlayamaz,aynı pencereden bakmiyorsunuz birkere. Önceliklerimiz tamamen farklı,bence bu yönden de bakin

Sadece aynı kültürde ve coğrafyada yetiştiğim bir insanla bile olmayınca olmuyor. Bunu söylemeye çalışıyorum

Bazen olunca da oluyor, sizde farklılıklara rağmen olmuş gördüğüm kadarıyla. Korkmakta haklısınız atbi ki ama madem bu kadar mutlusunuz ve uyumlusunuz ben sizin yerinizde olsam çocuklarımı da alır tatile giderdim beraberce orda bakardım olursa da evlenmeye sıcak bakardım. Şubat tatilinde kayak tatiline veya göl kenarı tatiline gidin derim :KK49:Hayata bir kez geliyoruz, boşanıp bir kez mutsuz olmuş birisiniz madem bu adamla mutlusunuz sizin yerinizde olsam riske girip aşkı seçerdim. Mantığınıza uyan birini ilerde tanıyıp aşık olacaksınız diye bir şey asla yok, aşk sevgi kolay bulunan bir şey değil bulunca sıkıca tutunmak gerek.

Bu ikinizin de tutumlarına bağlı. İkiniz de birbirinize karışmamalısınız bence. Birbirinizi olduğu gibi kabul edebilmelisiniz. Şu an aşık olduğunuz için bazı şeyleri fazla olumluyor olabilirsiniz. Aşkın bittiğini düşünün, bazı şeyleri, rahatlığı vb size ileride batacak mı? çocuklarıma iyi örnek olacak mı? diye düşünün. Acele karar vermeyin. Aslında bu söylediklerim genel olarak tüm evlilikler için geçerli.

Siz aşık olmuşsunuz.
Bu aşkın baş döndürücülüğü geçmeden evlenmeyin bence. Biraz daha mantık devreye girsin, daha gerçekçi düşünmeye başlayın. Hala istiyorsanız o zaman evlenirsiniz.
Çocuklar falan olmasa yürüyün derdim ama yeniden düzen kurmak zor, hele bozulursa daha zor. Yavaş ilerleyin.
Hayırlısı.

Eşimle aynı coğrafi bölgenin farklı illerindeniz. Sorsan aynı kültür gibi görünüyor ama iller arasında bile okadar kültür farkı varmış ki. Evlenince gördüm. Ve evliliğimde bu durum beni çok zorluyor. (özellikle ailesi söz konusu olduğunda). Yani demem o ki çok çok zor bana göre. Üstelik çocuklarda var.

Onla bile olmuyorsa gel sen bunla ne olur onu düşün 😥 çocukların olmasaydı denenir aşk için o risk alınırdı. Alırdım sanada al derdim. Çocukların var . Kaç yaşlarındalar. İkinci evliliğe ilk eşin nasıl bakar? Çocuklarını doldurur mu mesela? Tabi ki o ne düşenecek bunun hiçbir önemi yok bu kişi olmasada yeniden bir hayat kurmak senin.en doğal hakkin. Sadece bu kişi doğru kişi mı ? Bir arkadaş daha yazmış ikinci evlilik yapacaksam benimde kafamda sıfır pürüz olması lazım. Yani yoğurdu üfleyerek yemek lazım. Hakkında hayırlısı olsun 🤲❤️

Siz aşık olmuşsunuz.
Bu aşkın baş döndürücülüğü geçmeden evlenmeyin bence. Biraz daha mantık devreye girsin, daha gerçekçi düşünmeye başlayın. Hala istiyorsanız o zaman evlenirsiniz.
Çocuklar falan olmasa yürüyün derdim ama yeniden düzen kurmak zor, hele bozulursa daha zor. Yavaş ilerleyin.
Hayırlısı.
Bunu kabul ediyorum. O yüzden acele etmiyorum zaten.

Onla bile olmuyorsa gel sen bunla ne olur onu düşün 😥 çocukların olmasaydı denenir aşk için o risk alınırdı. Alırdım sanada al derdim. Çocukların var . Kaç yaşlarındalar. İkinci evliliğe ilk eşin nasıl bakar? Çocuklarını doldurur mu mesela? Tabi ki o ne düşenecek bunun hiçbir önemi yok bu kişi olmasada yeniden bir hayat kurmak senin.en doğal hakkin. Sadece bu kişi doğru kişi mı ? Bir arkadaş daha yazmış ikinci evlilik yapacaksam benimde kafamda sıfır pürüz olması lazım. Yani yoğurdu üfleyerek yemek lazım. Hakkında hayırlısı olsun 🤲❤️
Tabi ki herşeyi düşünmeye çalışıyorum

Bazen olunca da oluyor, sizde farklılıklara rağmen olmuş gördüğüm kadarıyla. Korkmakta haklısınız atbi ki ama madem bu kadar mutlusunuz ve uyumlusunuz ben sizin yerinizde olsam çocuklarımı da alır tatile giderdim beraberce orda bakardım olursa da evlenmeye sıcak bakardım. Şubat tatilinde kayak tatiline veya göl kenarı tatiline gidin derim :KK49:Hayata bir kez geliyoruz, boşanıp bir kez mutsuz olmuş birisiniz madem bu adamla mutlusunuz sizin yerinizde olsam riske girip aşkı seçerdim. Mantığınıza uyan birini ilerde tanıyıp aşık olacaksınız diye bir şey asla yok, aşk sevgi kolay bulunan bir şey değil bulunca sıkıca tutunmak gerek.
Teşekkür ederim. Sanırım bu yaşa kadar asla böyle güçlü bir bağ kimseye karşı hissetmediğim için garip geliyor sanırım. Umarım iyi olur tabi ki

Back