• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İki farklı görüşte insanın evliliği

Seda0123

Üye
Kayıtlı Üye
24 Ekim 2020
180
123
8
29
Merhaba. 2 sene önce boşandım ve 2 çocuğum var. Tesadüfen biriyle tanıştım. Benden 10 yaş büyük hiç evlenmemiş Yurtdışında doğmuş büyümüş. 4 farklı ülkede yaşamış ve sadece 1,5 yıldır Türkiye'de yaşıyor. Çevresinde hiç muhafazakâr kimse olmamış. İlk yakından tanıdığı tesettürlü benmişim. Ben muhafazakâr biriyim. 5 aydır konuşuyoruz ve aslında birbirimiz için yaratılmış gibiyiz. Bana evlenme teklif etti. Asla tekrar evlenmem diyordum. Sorum şu iki farklı dünyadan iki insanız. Yani hiç bir dini inanca yanda kültüre ait olmadan çok farklı coğrafyalarda yaşamış. Müslümanlığı sadece kimlikteymis. Şimdi dine yöneldi ve öğrenmeye çalışıyor. Bana karşı bir önyargısı yok. Beni tanımaya çalışıyorve Bana her konuda saygı gösteriyor ama benim çocuklarım var. Bu iki farklı insanın evliliği çok problemli olur mu? Ne düşünüyorsunuz? EDT: Arkadaşlar herkese görüşlerinden dolayı teşekkür ederim. Umarım hepimizin hayatı istediğimiz yönde ilerler. Sanırım daha fazla üzerinde konuşmayacağım. Sanırım konuşulabilecek herşeyi konuştuk.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çocuklarınız olmasaydı belki bir şans verin derdim ama 2 çocuğunuz varken daha gerçekçi, daha risksiz bir ilişkiyi düşünmenizi öneririm. Bireyler farklı kültürlerden olabilir ama ‘ortak paydada’ buluşabilecek misiniz ve annelik sorumluluklarınıza saygı gösterip destek olabilecek mi? Özgür ruh beyfendi (anladığım kadarıyla) sizi bağlayan sorumluluklar var bunları kaldırabilecek mi? Ne kadar güvenilir biri? Hayatına dair kimleri tanıyorsunuz? Ne zamandır tanışıyorsunuz? Bunlar çok ciddi konular. Acele etmeyin. Bekar annelerin sevgilileri (çocuğun hayatına dahil etmeden) olması normal, bu sevgili ile ciddi bir adım atılacağı zaman çocuk ile tanışmalı, görüşmeli. Çocuk ile uyum sağlanırsa evlilik olmalı. Diğer türlü binlerce problem çıkıyor. Ayrıca inanın ‘aynı evde yaşarken’ hiç ummadığınız şeyler çıkabiliyor. Uzuuuun bir zamana yayın evlilik kararınızı.
Aslında çocukları zaten tanıyor. Ben de onun kim olduğunu yaşadığı yeri işyerini filan biliyorum zaten. Şimdilik Herşey iyi gidiyor gibi görünüyor. Ama yinede salt duygularla hareket etmek istemiyorum. Dışardan birilerinin fikirlerine ihtiyacım var

bosandıgınız ınsan sızın kulturunuzdeydı de ne oldu... farklı ortamda yasamıs buyumus ınsanlar ortak noktada bulusabılır
adamı tanıyan sızsınız bız degıl nasıl bırı bılmıyoruz kı
cocuklarınız var o yuzden acele etmeyın bıraz daha tanıyın
Adam yarın öbür gün domuz eti falan yemek isteseme olacak. Ay valla benim için büyük sorun yaw.

Deseydiniz ki bu insanı uzun zamandır tanıyorum ama 5 aydır duygusal bir ilişkimiz var zaman verin ikili ilişkiler çok farklı oluyor derdim. Durum böyle iken epeyce zaman verin diyorum. Şu an çok tarafsız degerlendirebildiģinizi düşünmüyorum. Bunun sebebi dini görüşlerinizin birebir örtüşmemesi değil 2 çocuğunuz varken 5 aylık ilişkide paldır küldür evlilik noktasına gelinmesi.

Bunun haricinde ben farklı inançlara sahip ama gayet iyi anlaşan çiftler tanıyorum karşılıklı saygı ve hoşgörü ile olmayacak şey yok. Bunu tam manası ile yapıp yapamayacaginizi iyi düşünün. En basiti arkadasiniz alkol kullanıyorsa siz bunu isteyecek misiniz vs vs.

Bir de yanlış bilmiyorsam İslam dinine mensup bir kadın farklı bir dine inanan/inanmayan bir erkek ile evlenemiyor.

Yazacak çok şey var ama kısa tutmak daha makbul. Lütfen çocuklarınız için oldukça uzun bir vakit verin daha iyi tanıyın.

imanlıyla imansız birliktelikler gördüm. ibadet, alkol vs kimse kimseye karışmıyordu. saygı vardı ama, olmaz diye bişi yok. benim için zor mesela. herkes yapamaz. yada yaparım sanarsın yapamazsın, yapamam sanarsın yaparsın.

çocukluyla çocuksuzda evleniyor. o da zor. ama yapan çok.

sevgili kalmak en iyisi bence evlenmek şart mı sizin için? çocuklar olunca iki kere hesap yapmalı. çocuksuz dener, olmadı der boşanır. çocukların hayat standartlarını, duygu durumlarını vs hepsini değerlendirip karar vermek lazım.

evliliğin maddi manevi faydaları fazla ise evlenin yada. bu çok kişisel bir karar ya. herkes kendi şartına şurtuna göre karar vermeli.
Çocuklarla tanıştı. Zaten işyerinde falan onları görüyordu. Ama evlilik için çok ısrar ediyor.

Biraz vakit geçirip birbirimizi tanımaya fırsat verin. Karşıt olmadığı sürece dindar olmaması sorun değil ancak sizin de taviz vermeniz gerekebilir. Şu gibi ihtimalleri göz önünde bulundurun: yemeğe çıktınız mekan içkili mi olacak içkisiz mi; tatili nasıl bir yerde yapacaksınız, arkadaşlarınızın yanında nasıl davranacaksınız, bu farklılık sizi rahatsız edecek mi, açılmanızı isteyebilir mi, çocuklarınız olursa hangi görüşte büyüteceksiniz?
Bana soracak olursanız çok büyütülmüyorsa dini farklılıklar önemlir değildir ve anlaşılan uyumlu bir eşle olmak çok nadir ve kıymetlidir. Ancak saydığım hususları iyi tartıp karar verin. Sonucu söylerseniz sevinirim :) hakkınızda hayırlısı olsun.

Aslında çocukları zaten tanıyor. Ben de onun kim olduğunu yaşadığı yeri işyerini filan biliyorum zaten. Şimdilik Herşey iyi gidiyor gibi görünüyor. Ama yinede salt duygularla hareket etmek istemiyorum. Dışardan birilerinin fikirlerine ihtiyacım var
Bence yine de zamana yayın, daha çok tanımaya bakın, acele etmeyin. Arkadaşlık dostluk farklı, sevgili - eş ilişkisi farklı.

Benim de dinle pek aram yok, sizin adamın aksine dine yönelmek veya kafa yormak gibi bir fikrim de yok. Belki adam sizin gönlünüzü hoş tutmak için dine ilg duyuyor numarası yapıyordur ama bunca zaman dinsiz yaşamış biri dine ilgi duyamaz diye düşünüyorum.

Konuya geleyim ben de insanların dini inançlarına saygılıyım. Ama dindar insanlar bir noktadan sonra mutsuz oluyor bence, karşı tarafa dinle ilgili telkinlerde bulunuyor sen de namaz kıl, sen de dine inan demeye başlıyor. Sayg duymamak demeyim ama tanıdığım muhafazakar insanlar ilişkide bulundukların insanların dinsiz olmasını istemiyor, onların dinsiz olduğunu kabullenemiyor. Siz mesela buraya adamın içinde boşluk var onu doldurmaya çalışıyor yazmışsınız buna inanmak istiyorsunuz, inanın adamın içinde boşluk olsaydı bu zamana kadar zaten dine inanırdı. 40 yıl dine inanası gelmemiş, bu adam dinsiz bunu böylece kabullenmeniz ve değiştirmeye çalışmamanız gerek yoksa bu iş sürmez.

Deseydiniz ki bu insanı uzun zamandır tanıyorum ama 5 aydır duygusal bir ilişkimiz var zaman verin ikili ilişkiler çok farklı oluyor derdim. Durum böyle iken epeyce zaman verin diyorum. Şu an çok tarafsız degerlendirebildiģinizi düşünmüyorum. Bunun sebebi dini görüşlerinizin birebir örtüşmemesi değil 2 çocuğunuz varken 5 aylık ilişkide paldır küldür evlilik noktasına gelinmesi.

Bunun haricinde ben farklı inançlara sahip ama gayet iyi anlaşan çiftler tanıyorum karşılıklı saygı ve hoşgörü ile olmayacak şey yok. Bunu tam manası ile yapıp yapamayacaginizi iyi düşünün. En basiti arkadasiniz alkol kullanıyorsa siz bunu isteyecek misiniz vs vs.

Bir de yanlış bilmiyorsam İslam dinine mensup bir kadın farklı bir dine inanan/inanmayan bir erkek ile evlenemiyor.

Yazacak çok şey var ama kısa tutmak daha makbul. Lütfen çocuklarınız için oldukça uzun bir vakit verin daha iyi tanıyın.
Kendisi müslüman sadece dini ilgisi yeni oluşuyor. Evet bencede daha çok zamana ihtiyacımiz var

Adam yarın öbür gün domuz eti falan yemek isteseme olacak. Ay valla benim için büyük sorun yaw.
bende davul bıle dengı dengıne derım ama bunlar 5 aydır gorusuyormus ve kadın bellı kı bunu sorun etmıyor ... o yuzden dedım
yoksa evlenecegım kısıyle en azından inancımız aynı olsun ısterım

Hayır internetten tanışmadık. İsyerimize sıkça mal almaya gelirken tanıştık.
Çok yakın bir tanıdığım aynısını yaşadı. Tek fark burada kadının değil adamın çocuklarının olması. Kadın namaz oruç baya inançlı,adam daha farklı.
Maşallah şimdi bal gibiler çok iyi gidiyor evlilikleri 4. Senesinde. Sevgi saygı çok önemli. Sınırlar samimiyeti getirir. 2. Olunca detaylarda boğulmuyor insan mutlu olmaya bakıyor

Benim de dinle pek aram yok, sizin adamın aksine dine yönelmek veya kafa yormak gibi bir fikrim de yok. Belki adam sizin gönlünüzü hoş tutmak için dine ilg duyuyor numarası yapıyordur ama bunca zaman dinsiz yaşamış biri dine ilgi duyamaz diye düşünüyorum.

Konuya geleyim ben de insanların dini inançlarına saygılıyım. Ama dindar insanlar bir noktadan sonra mutsuz oluyor bence, karşı tarafa dinle ilgili telkinlerde bulunuyor sen de namaz kıl, sen de dine inan demeye başlıyor. Sayg duymamak demeyim ama tanıdığım muhafazakar insanlar ilişkide bulundukların insanların dinsiz olmasını istemiyor, onların dinsiz olduğunu kabullenemiyor. Siz mesela buraya adamın içinde boşluk var onu doldurmaya çalışıyor yazmışsınız buna inanmak istiyorsunuz, inanın adamın içinde boşluk olsaydı bu zamana kadar zaten dine inanırdı. 40 yıl dine inanası gelmemiş, bu adam dinsiz bunu böylece kabullenmeniz ve değiştirmeye çalışmamanız gerek yoksa bu iş sürmez.
Açıkçası annesi ölene kadar dink bir düşünceye hiç girmemiş. Ondan sonra Türkiye ye yerleşmeye ve dine ilgi duymaya başlamış filan. Yani dine ilgisi benimle başlamadı. Ama yinede tabi ki bakış açısı oldukça rahat

hoş dusunuyorum da 40 yıl sonra din degıstırenlerde var... turkıyede duydugu ezanla arastırmaya baslayıp musluman olmus bır suru ornek de var... din işlerıde bellı olmuyor

aa gercekten bır sure sonra degıstırmeye kalkarsa sıkıntı. konu sahıbı kendınızı ıyı olcun tartın cıdden bunu yasayabılırsınız

Çocuklarla tanıştı. Zaten işyerinde falan onları görüyordu. Ama evlilik için çok ısrar ediyor.
neden bu kadar ısrarcı etmıs teklıfını beklesın bır zahmet kolay verılecek bır karar degıl sonucta

bence neden etkilendiginize odaklanın. özgürlüğü mu? dis gorunusu mu? aldiginiz iltifatlar mi? bana bu kadar yüksek uçmak çok tehlikeli gelir hep. ayrica evlilik icin çok sevmek çok etkilenmek yetmez, nasıl bir gelecek, nasıl bir aile hayati istersiniz, cocuklarla iliskisi nasil olacak, nerede yasayacaksınız?? Boyle seyleri konustunuz mu?
Açıkçası hayata bakış açımız aynı gibi. Hiç anlasamayacagimi düşündüğüm bir adamla beraberken gerçekten çok uyumlu hareket ediyoruz. Kültürü ya da dini anlamaya çalışıyor. Çocuklarla tanıştı filan. Yani aslında hiçbiri. Biz onunla sohbet etmeye başladıktan sonra özelden görüşmeye başladık filan.

Açıkçası annesi ölene kadar dink bir düşünceye hiç girmemiş. Ondan sonra Türkiye ye yerleşmeye ve dine ilgi duymaya başlamış filan. Yani dine ilgisi benimle başlamadı. Ama yinede tabi ki bakış açısı oldukça rahat

Yani siz bilirsiniz tabi ama bence fark şurda ki, siz uzunca süredir hatta aileden beri muhafazakar yetişmiş birisiniz. Adam dine cidden inansa, namaz kılsa oruç tutsa bile yine kafanız aynı olmayacak o adam muhafazakar kafaya gelmez, gelemez. Siz bilirsiniz, burdan bakınca 2 olasılık görüyorum ben ya bunlar hiç dert olmayacak çünkü çok çok mutlu olacaksınız bu meseleler arada yok olup gidecek ya da 2 farklı dünya bir araya gelemeyecek, anlaşamayacaksınız. Umarım hayırlısı neyse o kararı verirsiniz.

Yani bu yasa kadar herhangi bir eğilimi olmamis sizle mi başlamış?
O kadar ülkede farklı kitalarda yaşamış hic mi insanların yaşayışi, kültürü, dini ilgisini çekmemiş, araştırma yapmamış.
Dini boşluk demişsiniz 3-4 yerde boşlukta olsa arastirmaz miydi? Belki de siz farkında olarak veya olmayarak bir şeyleri empoze ediyorsunuz.
Sizin iş olmaz gibi. Normalde farklı dinden, kültürden insanlar evleniyor, mutlu da oluyor ama adam sanki şu an gözü kör olmuş gibi davranıp büyük konuşuyor bence.
Asıl adam düşünmeli önce ama ne bilsin araştırmamis ki bilsin.

Back