• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İki farklı görüşte insanın evliliği

Seda0123

Üye
Kayıtlı Üye
24 Ekim 2020
180
123
8
29
Merhaba. 2 sene önce boşandım ve 2 çocuğum var. Tesadüfen biriyle tanıştım. Benden 10 yaş büyük hiç evlenmemiş Yurtdışında doğmuş büyümüş. 4 farklı ülkede yaşamış ve sadece 1,5 yıldır Türkiye'de yaşıyor. Çevresinde hiç muhafazakâr kimse olmamış. İlk yakından tanıdığı tesettürlü benmişim. Ben muhafazakâr biriyim. 5 aydır konuşuyoruz ve aslında birbirimiz için yaratılmış gibiyiz. Bana evlenme teklif etti. Asla tekrar evlenmem diyordum. Sorum şu iki farklı dünyadan iki insanız. Yani hiç bir dini inanca yanda kültüre ait olmadan çok farklı coğrafyalarda yaşamış. Müslümanlığı sadece kimlikteymis. Şimdi dine yöneldi ve öğrenmeye çalışıyor. Bana karşı bir önyargısı yok. Beni tanımaya çalışıyorve Bana her konuda saygı gösteriyor ama benim çocuklarım var. Bu iki farklı insanın evliliği çok problemli olur mu? Ne düşünüyorsunuz? EDT: Arkadaşlar herkese görüşlerinden dolayı teşekkür ederim. Umarım hepimizin hayatı istediğimiz yönde ilerler. Sanırım daha fazla üzerinde konuşmayacağım. Sanırım konuşulabilecek herşeyi konuştuk.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu hayatta kimin ne olacağı belli olmaz. 70 sene yaşar son nefesinde iman eder imanlı gider. 70 sene namazlı niyazlı yaşar Allah korusun imansız gider. 40 sene dinle pek alakası olmamış olabilir ama bundan sonra da olabilir. Ve icinde bosluk olan da arayis icinde olan da daha sıkı sarılıyor. ( o bosluk sadece imanla doldugu icin)
Ama şöyle bir sey var sizi kandirabilir. Boyle insanlar da var. Evlendikten sonra hop geri donebilir. Guvenemezdim sanirim ben. Sizin gibi dini yasamazsa bu sefer siz mutsuz olacaksiniz çünkü islam ayrica bir yasam tarzidir. Hayatiniz ona endeksliyken en yakininizin bundan fersah fersah uzak olmasi hem sizi bozar hem mutsuz eder.

Bence hemen evlenmeyin. Gidisata bakin. Gercekten arastiriyor mu yonelimi var mi. Yani namaz kildim namaza basladim derse yaninizda namaz kildigini gorseniz de hemen inanmayin rol olabilir. Daha cok anlattiklarina gozlerindeki isiltiya bakin. Arastirip ogrendikce hevesle size de anlatiyor mu. Cevremde dindar insanlardan Allahi anlattiklarinda o piriltigi goruyorum samimiyeti de goruyorum. Bence siz de fark edersiniz.

Merhaba. 2 sene önce boşandım ve 2 çocuğum var. Tesadüfen biriyle tanıştım. Benden 10 yaş büyük hiç evlenmemiş Yurtdışında doğmuş büyümüş. 4 farklı ülkede yaşamış ve sadece 1,5 yıldır Türkiye'de yaşıyor. Çevresinde hiç muhafazakâr kimse olmamış. İlk yakından tanıdığı tesettürlü benmişim. Ben muhafazakâr biriyim. 5 aydır konuşuyoruz ve aslında birbirimiz için yaratılmış gibiyiz. Bana evlenme teklif etti. Asla tekrar evlenmem diyordum. Sorum şu iki farklı dünyadan iki insanız. Yani hiç bir dini inanca yanda kültüre ait olmadan çok farklı coğrafyalarda yaşamış Bana karşı bir önyargısı yok. Beni tanımaya çalışıyorve Bana her konuda saygı gösteriyor ama benim çocuklarım var. Bu iki farklı insanın evliliği çok problemli olur mu? Ne düşünüyorsunuz?
Verdiğiniz cevaplara baktım da bence siz çoktan kararınızı vermişsiniz, yorumlar boşuna gibi geldi. Tam bir aşık gözüyle bakıyosunuz şuan, duygularınız o derece yoğun. Bu çok belli ve aşkın gözü kördür diye boşa dememişler maalesef.

Merhaba. 2 sene önce boşandım ve 2 çocuğum var. Tesadüfen biriyle tanıştım. Benden 10 yaş büyük hiç evlenmemiş Yurtdışında doğmuş büyümüş. 4 farklı ülkede yaşamış ve sadece 1,5 yıldır Türkiye'de yaşıyor. Çevresinde hiç muhafazakâr kimse olmamış. İlk yakından tanıdığı tesettürlü benmişim. Ben muhafazakâr biriyim. 5 aydır konuşuyoruz ve aslında birbirimiz için yaratılmış gibiyiz. Bana evlenme teklif etti. Asla tekrar evlenmem diyordum. Sorum şu iki farklı dünyadan iki insanız. Yani hiç bir dini inanca yanda kültüre ait olmadan çok farklı coğrafyalarda yaşamış Bana karşı bir önyargısı yok. Beni tanımaya çalışıyorve Bana her konuda saygı gösteriyor ama benim çocuklarım var. Bu iki farklı insanın evliliği çok problemli olur mu? Ne düşünüyorsunuz?
Bunun cevabı yine sende çünkü ön yargısı yok diyorsun sadece ama emin misin? Ne kadar tanıyorsun onu? Fikirlerini, düşüncelerini önemsiyor ve saygı duyuyor mu? Yoksa tepkisi var mı? En önemlisi sen ona ayak uydurabilecek misin? O rahat büyümüş biri sana göre sonuçta. Aslında iki tarafta saygı duyduktan sonra her şey çok güzel olur ama evliliğin kötü gitmesi zaten buradan sonra başlıyor önce saygı duyarım karışmam diyor evlenince ohooo her şeye karışıyor. Yoksa güzel bir şey farklı olmak keşke farklı kişiliklerde insanlar evlense ama maalesef sıkıntı doğuyor. Dediğim gibi sana karşı her konuda (din, aile, çocukların, geleceğin ) sorun etmiyorsa neden olmasın tabi :)

bende davul bıle dengı dengıne derım ama bunlar 5 aydır gorusuyormus ve kadın bellı kı bunu sorun etmıyor ... o yuzden dedım
yoksa evlenecegım kısıyle en azından inancımız aynı olsun ısterım
Mesajları okuduysaniz zaten alkol sigara ya da domuz eti gibi alışkanlıklarinın olmadığını söylediğimi görürsünüz. Yeni yeni dualar öğreniyor ve cuma namazlarına falan gitmeye başladı. Bunlara benimle baslamadi annesinin ölümüyle Türkiye'ye taşınıp dine yönelmeye karar vermiş. Ama tabi ki yinede bakış açısı rahat. En azından caba gösteriyor.

Verdiğiniz cevaplara baktım da bence siz çoktan kararınızı vermişsiniz, yorumlar boşuna gibi geldi. Tam bir aşık gözüyle bakıyosunuz şuan, duygularınız o derece yoğun. Bu çok belli ve aşkın gözü kördür diye boşa dememişler maalesef.
Hayır sadece olayın tam olarak anlaşıldığı gibi olmadığını anlatmaya çalışıyorum. Zamana ihtiyacımız olduğu kesin. Kültür farki ya da çocuklar meselesinde elbette problem yaşayabiliriz diye düşünüyorum. Sadece mesele din değil onu anlatmaya çalışıyorum

Yani bu yasa kadar herhangi bir eğilimi olmamis sizle mi başlamış?
O kadar ülkede farklı kitalarda yaşamış hic mi insanların yaşayışi, kültürü, dini ilgisini çekmemiş, araştırma yapmamış.

Ben cevap vereyim, ben de yazdığım gibi dine pek kafa yormayan biriyim , günlük hayatımda eksikliğini aramıyorum. Ailemin de pek dinle ilgisi yok, dini eğitimim de pek yok. Sonuç olarak eksikliğini hissetmeyince araştırmıyorsun, kafa yormuyorsun. Bu adam için de aynısı geçerli, 40 yıl din aklına gelmemiş 40.yılda konu sahibesini tanıyınca peki bir bakayım demiş sankim:bicak:

Dinli insanlar:) bu noktayı anlayamıyor gerçekten, onlar için din ve inanç hayatlarında büyük bir yer kaplıyor o yüzden karşı tarafın hayatında dine yer olmamasını gerçekten kavrayamıyorlar. Benim için karşı tarafın dindar olmasında hiçbir sakınca yok neye inanırsa inansın. Ama dindar taraf, diğer tarafın nasıl ve neden inanmadığına bir türlü inanamıyor genelde:bicak:Dindar biriyle flört ettiğim oldu yüz kez sordu öyle mi böyle mi diye bir türlü kendisinden farklı olduğuma inanamadı. Dinli-dinsiz ilişkilerinde dinsiz taraf kabulleniyor, dinli taraf ya kabullenemiyor ayrılıyor ya da karşı tarafa bir şeyler empoze etmeye çalışyıor bence.

İnsanlar değişebilir ki dediğinize göre beyefendinin sanırım dine yönelimi de olmuş. Müslüman olup sizin yaşam tarzınıza uyum sağlama ihtimali de var. Dini konu yasak normalde yazmak istemem ama Müslüman bir kadınla gayrimüslim bir erkeğin nikahı zaten olmuyor yani sizin evlilik düşünmeniz için beyefendinin net kararını vermesi lazım.
Şunu da eklemek isterim ki bu konuda tecrübelerim oldu. Genelde belirli bir inanca sahip olan ve bu doğrultuda yaşamaya çalışan bendim karşı taraf tam tersi. Önceleri güzel gitse de sonradan uyum problemi oluyor illa ki ve bu da soğumalara sebep olabiliyor. Şu konuda da uyarmak isterim sizi demişsiniz ya hiç tesettürlü birini tanımamış diye daha önce çevresinde sizin yaşam tarzınızdan biri olmadıysa karşı taraf merak duyabiliyor bu merak ve keşfetme isteği de hoşlanma/aşk gibi gelebiliyor. Daha sonra bu istek kaybolabiliyor. Yaşadım çünkü. Umarım hakkınızda en iyisi olur.

Yani siz bilirsiniz tabi ama bence fark şurda ki, siz uzunca süredir hatta aileden beri muhafazakar yetişmiş birisiniz. Adam dine cidden inansa, namaz kılsa oruç tutsa bile yine kafanız aynı olmayacak o adam muhafazakar kafaya gelmez, gelemez. Siz bilirsiniz, burdan bakınca 2 olasılık görüyorum ben ya bunlar hiç dert olmayacak çünkü çok çok mutlu olacaksınız bu meseleler arada yok olup gidecek ya da 2 farklı dünya bir araya gelemeyecek, anlaşamayacaksınız. Umarım hayırlısı neyse o kararı verirsiniz.
Teşekkürler

Hayır sadece olayın tam olarak anlaşıldığı gibi olmadığını anlatmaya çalışıyorum. Zamana ihtiyacımız olduğu kesin. Kültür farki ya da çocuklar meselesinde elbette problem yaşayabiliriz diye düşünüyorum. Sadece mesele din değil onu anlatmaya çalışıyorum

Bence de dinin sizin konuyla alakası minimal, adamla hiçbir alakanız yok adam gayet liberal biri, farklı kıtalarda ülkelerde yaşamış, sizse muhafazakar, geleneksel biriyim diyorsunuz. Kültürel olarak ortak hiçbir noktanız yok. Bu işi sıkıntıya sokan yer burası bence. Ben en iyi ortak noktam olan biriyle anlaştım mesela, aynı üniversiteden mezunduk, 2mizin ailesi orta-üst sınıf sayılır, ikimiz de duygusaldık, hatta tiplerimiz bile benziyordu ..Bu şekilde hiçbir ortak noktamın olmadığı biriyle olmaktan korkardım herhalde.

Beraberken neler hakkında konuşuyorsunuz mesela, sadece merak ettiğim için soruyorum :KK51:

İnsanlar da size onu söylüyo zaten. Mesele sadece din değil evet. Kültür farkı zaten başlı başına bi problem. Bence cevaplarınızı tekrar okuyun. Duymak istediklerinizi söylesinler diye insanları ikna etmeye çalışıyosunuz. Olmaz diye bi seçeneğin önüne zaten çoktan set çekmişsiniz belli. Tabiki sizin hayatınız ama yoğun duyguların insana yanlıs kararlar aldırma ihtimali çok yüksektir buna göre bakın meseleye.

Ben cevap vereyim, ben de yazdığım gibi dine pek kafa yormayan biriyim , günlük hayatımda eksikliğini aramıyorum. Ailemin de pek dinle ilgisi yok, dini eğitimim de pek yok. Sonuç olarak eksikliğini hissetmeyince araştırmıyorsun, kafa yormuyorsun. Bu adam için de aynısı geçerli, 40 yıl din aklına gelmemiş 40.yılda konu sahibesini tanıyınca peki bir bakayım demiş sankim:bicak:

Dinli insanlar:) bu noktayı anlayamıyor gerçekten, onlar için din ve inanç hayatlarında büyük bir yer kaplıyor o yüzden karşı tarafın hayatında dine yer olmamasını gerçekten kavrayamıyorlar. Benim için karşı tarafın dindar olmasında hiçbir sakınca yok neye inanırsa inansın. Ama dindar taraf, diğer tarafın nasıl ve neden inanmadığına bir türlü iannamıyor genelde:bicak:Dindar biriyle flört ettiğim oldu yüz kez sordu öyle mi böyle mi diye bir türlü kendisinden farklı olduğuma inanamadı. Dinli-dinsiz ilişkilerinde dinsiz taraf kabulleniyor, dinli taraf ya kabullenemiyor ayrılıyor ya da karşı tarafa bir şeyler empoze etmeye çalışyıor bence.
Kesinlikle ben bu ilişkiden bunu anladım zaten.
Dinsiz diye bir şey olduğuna da inanmıyorum. Hiçbir dine inanmayan da doğanın gücüne, doğanın vericiligine inanıyordur belki..Ya da başka şeye. Neden illa içinde bir boşluk olsun ki.
Bir taraf çok inanıyor ve diğeri bilgi sahibi bile değilse genelde bilgi sahibi olmayan çok yorulur.

Bence dinin sizin konuyla alakası minimal, adamla hiçbir alakanız yok adam gayet liberal biri, farklı kıtalarda ülkelerde yaşamış, sizse muhafazakari geleneksel biriyim diyorsunuz. Kültürel olarak ortak hiçbir noktanız yok. Bu işi sıkıntıya sokan yer burası bence. Ben en iyi ortak noktam olan biriyle anlaştımi aynı üniversiteden mezunduk, 2mizin ailesi orta-üst sınıf sayılır, ikimiz de duygusaldık, hatta tiplerimiz bile benziyordu ..Bu şekilde hiçbir ortak noktamın olmadığı biriyle olmaktan korkardım herhalde.

Beraberken neler hakkında konuşuyorsunuz mesela, sadece merak ettiğim için soruyorum :KK51:
Bakış açınız uyumluysa konuşacak oldukça fazla şey buluyor insan. Mesela ikimizde doğa aşığıyız. Küçük bir karavanı var. Bana evlenelim ve ülkede gezmeyi planladığımız bir kac yeri gezelim diyor. Ya da ikimizde sakin insanlarız yani zaten çok çalışıyoruz ve günlük hayattan anlatacak oldukça fazla şey buluyoruz. Aslında birbirimizde sevdiğimiz şey ikimizinde karakterinin uyumlu olması

Sadece kapalisin diye mi bu dusunce? Zira gunumuzdeki kapalilik dini yasayisini belli eden birsey degil. Sen ne kdar yasiyorsun dinini? Mesela namaz kilip oruc tutuyor musun? Hacca gidip, zekat veriyor musun🙄😐

Yani dindar diye biriyle evlenirsin seni aldatir saygisiz bencil bir insan olur, ama sorsan dindardir..dindar dedikleride evlilik oncesi iliski yasamamistir vs vs.

Eskiden olsa asla olmaz derdim ama
Sevgi saygi varsa olur, sen onun yerine cehennemde yanmayacaksin sonucta o da senin yerine yanmayacak. Birbrnize karismadignz surece yuruyebilir… ama ilerde cocugunuz olursa dini egitim konusunda catisabilrsnZ

Bütün yorumlarda AMA bağlacı var. Ama dan önce kurulan her kelime anlamsız. Dini yok ama ... , Farklı kültür ama .... , Çocuklarım var ama.. aşkın etkisinde ve daha önce yaşamadığı için ayrı bir etki yaratıyor. Konu sahibi @Maviliela aynı ülkenin hatta aynı coğrafyanin insanı olduğum aşık olarak evlendiğim insanla bile kültür farklılıgi, yetiştirme şeklinde farklılık yüzünden bayağı zorluk yaşadım üstelik ikinci evliliğim değildi ve iki çocuk sahibi de değildim. Şuan iki çocukla risk alma lüksün yok. Çok üzülerek söylüyorum sonuç senin ve belki çocukların için bile hüsran olur.

Bakış açınız uyumluysa konuşacak oldukça fazla şey buluyor insan. Mesela ikimizde doğa aşığıyız. Küçük bir karavanı var. Bana evlenelim ve ülkede gezmeyi planladığımız bir kac yeri gezelim diyor. Ya da ikimizde sakin insanlarız yani zaten çok çalışıyoruz ve günlük hayattan anlatacak oldukça fazla şey buluyoruz. Aslında birbirimizde sevdiğimiz şey ikimizinde karakterinin uyumlu olması
Mesela o uyumlu olma kısmı ilk ayların verdiği heyecan ve gözlerin bir şeyi görmemesi ile alakalı olabilir mi?
Hele şu karavan ya da ülke veya dunyayi gezme hayalini, çıkıp 10 kişiye sorsam 8i evet böyle hayalim var der sanırım.. hele pandemide daha da arttı bu hayaller.

Back