Garip bir arkadaşlık konusu

Asla anlayamayacagim bir bakis acisi
İnsanlarin dindar olmasini , dinine bagli yasamasini vs anlayabiliyorum bir nebze de olsa ama bu olayi anlayamam , hayatin akisina ve yaratilisa ters
Senelerdir gorustugun insanlarin bunu mesajla bildirmesi daha da abuksubuk olmus.

Nasil yasar insan karsi cinsi hic gormeden? Onune koyulan cayi da karsi cins yapti,yanindaki kurabiyeyi de. Yerken guzel de,eline saglik diye yuzune gulumsemek mi zor diye geliyor aklima. Hadi gectim onu,markete gittin kasiyer karsi cins,para aldin verdin, nasil olacak? Bindigin belediye otobusunu de karsi cins kullaniyor,kapiyi aciyor sana. Bin tane sey. Evden cikamazsin,yemegini de ayni cinste birinden rica etmelisin ki kapina biraksin (!) degisik bir yasam tarzi ben de hic anlayamayacagim

veli toplantilari- hastaneler- AVMler vs.
aslinda iyi ya... dört duvar icinde otururlar.
yahu nerden cikartiyorlar bu fikirleri?
Ben nedense 27 yildir arastiriyorum- bana niye denk gelmiyor bu fikirlerin kaynaklari
Ailenin fikri, tartışmaya açık bir fikir degil.
Oturup neden çarşaf giyiyor diye elestiremezsiniz.

bence görüşmemek en iyisi ... yarın bir gün bu kadın sizin yaşam tarzınızı eleştiri kendi fikirlerini eempoze etmeye kalkar, al sana cinnet hali... boş verin görüşmeyin ... arkadaşınızda karısı gibi düşünmüyorsa 3'lü görüşmeye devam edersiniz yok o da aynı akıldaysa kesin iletişimi... valla ben saygıda duymam bu kafalara ... umarım biran önce nesilleri tükenir

Ben saygı duyuyorum, çünkü herkes istediği gibi hayatını yaşamakta özgür, bir başkasının özgürlüğünü gasp etmediği sürece.
Bu konuda tartışmayacağım zaten, farklı bir boyut almasın konu.

Kısaca verdiğiniz cevaba yanıt, neyseki empoze etmeye çalışmıyordu.
Zaman zaman eleştirmeye yeltenir davranışlarda bulunsa da, ben buna izin vermiyordum.
Karşılıklı ve biraz da benim zorumla benim hayatıma saygı duyuyordu.

Senelerdir gorustugun insanlarin bunu mesajla bildirmesi daha da abuksubuk olmus.

Nasil yasar insan karsi cinsi hic gormeden? Onune koyulan cayi da karsi cins yapti,yanindaki kurabiyeyi de. Yerken guzel de,eline saglik diye yuzune gulumsemek mi zor diye geliyor aklima. Hadi gectim onu,markete gittin kasiyer karsi cins,para aldin verdin, nasil olacak? Bindigin belediye otobusunu de karsi cins kullaniyor,kapiyi aciyor sana. Bin tane sey. Evden cikamazsin,yemegini de ayni cinste birinden rica etmelisin ki kapina biraksin (!) degisik bir yasam tarzi ben de hic anlayamayacagim

Hayatımda 2 kere haremlik düğününe gititm sonuncusunda kendimi dışarı attım ..
Olamaz böyle vaazler..

Tarikata girmiş bir aile, normal olmayan bir yaşam tarzi, kim bilir beyinlerini kim yikadi ve onlar ilerde kimin beynini yikayacaklar, ulkecek başimiza acilan bir tarikat belasi ve hala akillanmayan burda beni taşlayan insanlar
Neyss ben bi sey demiyorum :KK45:

Keşke son iki paragrafı yazsaydınız anlaşılırdı.Çocuğunuzun yaşına kadar yazmışsınız bende çocuklarla alakalı birşey sandım kıskançlığı.Yapacak birşey yok herkesin kendi seçimi saygı duyamk gerek

Hayatta tahammul edemedigim en buyuk seylerin basinda geliyor bu tipler.
İki orumcek beyinliden kurtulduguma cok sevinirdim.

Hayatınızda böyle düşünen insanlar yer almadığı icin empati yapamıyorsunuz, anlıyorum. Benim de bu forumda empati yapamadığım durumlar oluyor ama kimseye hakaret etmiyorum

Biz anlam veremiyoruz diye karsimizdaki insanlar örümcek beyinli / namussuz / p.. nk olmuyor. :KK53:
Inandiklari ya da tercih ettikleri doğrultuda yaşıyorlar. Bu da Kimseyi ilgilendirmez

Konu sahibi,
X Bey eşiyle aynı fikirde olmayabilir. Bu yüzden onunla bir konuşun bence. Olmazsa sadece X ile görüşürsünüz, eşi eksik kalır. Zaten asıl arkadaşınız X...

Mesajı kadınmı attı önce onu anlamadım..

Evet, bana durup dururken "seninle uzun zamandır konuşmak istediğim ancak bir türlü fırsatını bulamadığım bir konu var" diye mesaja giriş yapmış, ben de sabırla bekledim.
Herhalde bana bir tavsiye verecek diye düşündüm, konu sonunda sadede gelince, çok şaşırdım.
Böyle birşeyi beklemiyordum.

Şimdi, benim bir arkadaşım var, zamanında benim nikah şahidimdi.
Son günlerde arkadaşlık ve eşler arasındaki kıskançlıklar konu aldığı için, ben de son yaşayıp karşılaştığım durumu sizinle paylaşmak istedim.
Bir fikir verirsiniz diye.

Biz bu arkadaşım ile 10 yılı aşkın süredir görüşüyoruz, kendisi erkek.
X diyelim kendisine, ben eşim ile tanışmadan evvel tanıyordum kendisini.
Çok samimi, içten, gerektiğinde davetlere bile yanımda kavalyelik eden centilmen bir arkadaşımdır kendisi.
Daha sonra eşim ile tanıştığımda, tanıştırdığım ve birlikte görüştüğümüz bir arkadaşım.

Nitekim o da hayatında bir çok ilişkiler yaşadı, bir türlü dikiş tutturamamıştı, taa ki eşi ile tanışana kadar.
Eşi de kendi memleketinden bir kızcağızdı, ancak zor bir hayatı olan bir kız.
Üvey anne problemleri yaşamış, ailesinde ordan oraya savrulan bir kız diyebilirim.
Nitekim bunlar evlenmeden evvel kız hamile olduğunu öğrendi ve sonrasında da evlilik kararı aldılar.

Ben arkadaşım ile bu kız hakkında "nasıl gidiyor" diye konuştuğumuzda, hiç iyi gitmediğini anlatmıştı bana.
Tabii bu kızın hamile olduğunu bilmeden evveldi.
Sonuçta arkadaşımın o kadar özel hayatına vakıf olmadığım için ben de böyle birşeyi tahmin etmiyordum.
Sonrasında da apar topar evlenme kararı aldılar ve bizim evlendiğimiz sene, bizim evlendiğimiz tarihten evvel evlendiler.
Haliyle çocukları da bizim çocuğumuzdan 1 yaş büyük.

Arkadaşlığımız öyle boyuttaydı ki, o benim nikah şahidimdi, tesadüfen (asıl şahitler nüfus cüzdanlarını evde unuttukları için) ben ve eşim onların nikah şahidi olmuştuk.

Birden aklıma eşimin dediği bir söz geldi "ne kadar detaycı anlatıyorsun, sadede gelsen" der bazen...

Kısaca sadede gelmek gerekirse, bunların da 2 oğlu bizim de 2 oğlumuz var.
Büyük çocuklarımız arasında 1 yaş var, 2. çocuklarımız arasında ise 1 ay var.

Zamanla arkadaşım çok değişti.
Evlenmiş olduğu eşinin bunda payı büyük.
Önce eşi dine yöneldi, bu güzel birşey.
Herkesin inancını elinden geldiğince yerine getirmesi taraftarıyım.
Dini konular yasak olduğu için de çok fazla irdelemeyeceğim bu mevzuyu.

Ancak benim dün akşam almış olduğum mesajlar beni yerle yeksan etti diyebilirim.
Çünkü X ile geçirdiğim vakitlerden keyif alan bir insanım keza eşim de öyle.
Ve çocuklarımız da arkadaşlar.

Önce arkadaşımın eşi tesettüre girdi.
Sonra çarşafa girmeye karar verdi.
Şimdi de haremlik - selamlık görüşelim dedi.

Bende şok oldum.
X arkadaşımın bu konudaki yorumlarını bilmiyorum.
Ancak eşim ile konuştuğumda, eşim de bu konuya çok alındı.
Bu ne demek oluyor şimdi, ben X'in eşine farklı gözle mi bakıyorum ki buna gerek görmüş?
Öyle bir izlenim mi uyandırıyorum bu nasıl birşey? dedi.

Ben de sadece X'in eşinin bana göndermiş olduğu mesajlara "nasıl mutlu olacaksanız öyle yaşamanızdır esas olan, sana görüşlerine ve yaşayış tarzına saygım var ve seni bir nebze anlıyorum, ancak ben senin gibi değilim, hiç bir zaman da olabileceğimi sanmıyorum, aramızda oluşan uçurumlar nedeniyle de diyecek birşey bulamıyorum, seni de kırmak istemiyorum." dedim....

Zaten ne diyebilirim ki bu konuda?
icli disli olmanin fazlasi zarar diye dusunuyorm. benim fikrim bu

Sanırım en doğrusu bu şekilde davranmak olacak.
Haberi vardır diye tahmin ediyorum.
Bence arkadaşınızın da haberi vardır. Kadında belki derdini rahat anlatamayacağı için mesaj atmıştır.
Neyse bunlar önemli değil artık çünkü zaten görüşmemeye karar vermişsiniz.

İnsanlar zamanla değişebiliyor bunu anlayabiliyor ve saygı duyuyorum. Ama bunca yıllık dostluk bir mesaj ile bitmemeliydi. Kendimi sizin yerinize koyuyorum ve üzücü bir durum. Ama ilişkiler, arkadaşlıklar tek taraflı özveri veya anlayış ile yürümüyor maalesef.
En çok merak ettiğim ise eşinin yani sizin arkadaşınızın bu durumdan haberi var mı? Yani son zamanlarda o da hayat tarzını gözle görülür şekilde değiştirmiş miydi?

Ben bayan arkadaşınız sanmıştım ama kocasının haberi olmadan size böyle bir mesaj atmazdı,utanmıştır eşi kendi söylemeye sanırım.
Ya eşi de biliyorum ben yaz dedim derse aradığınızda
Din ve ülke konularına hiç girmiyorum bile bu platform için çok gereksiz olduğunu düşünüyorum

Hayatınızda böyle düşünen insanlar yer almadığı icin empati yapamıyorsunuz, anlıyorum. Benim de bu forumda empati yapamadığım durumlar oluyor ama kimseye hakaret etmiyorum

Biz anlam veremiyoruz diye karsimizdaki insanlar örümcek beyinli / namussuz / p.. nk olmuyor. :KK53:
Inandiklari ya da tercih ettikleri doğrultuda yaşıyorlar. Bu da Kimseyi ilgilendirmez

Konu sahibi,
X Bey eşiyle aynı fikirde olmayabilir. Bu yüzden onunla bir konuşun bence. Olmazsa sadece X ile görüşürsünüz, eşi eksik kalır. Zaten asıl arkadaşınız X...
Benim anlam veremememle bir ilgisi yok olayin
Olay kişisel olsa banane istedikleri gibi yaşasinlar
Sizin anlamak istemediginiz şey olayin toplumsal oluşu
Ayrica bu tarz yaşayip da benim hayatima saygi gosteren insan ben gormedim
Direkt namussuz yaftasini yiyorsunuz, ben neden her goruse saygi duymak zorundayim madem

İşte bende onu garipsiyorum ya!
Yıllarca bir birimizin en zor günlerinde yanında olduk, hiç bir rahatsızlık söz konusu değildi, de şimdi ne oldu?
Neyse, çokta irdelememek lazım sanırım, olduğu gibi kabullenmekten başka çare yok.
Hayat tarzlarımızın farklılığından dolayı da en doğru çözüm görüşmemek.
Canim sou,inan gorusmemek daha kolay. Esimin ailesinden bir grup bu sekilde yasamayi tercih ediyor,hayatlari cok zor,kendileri zorlastirmis. 3 tane kizi var adamin,kapi disari cikarken hala izin aliyor kizlar babalarindan.35yas uzeri.
Ramazan davetlerinde bir araya geliyoruz,ben erkekleri taniyorum kadinlari tanimiyorum,ama
Kadinlarla oturmak zorunda kaliyorum. Bin tane anlamadigim seyi dinlemek zorunda kaliyorum. Konular hep dini konu.
En kotusu de herkes cemaat olusturup namaz kiliyor,ben 6 yasindaki oglan cocuklari gibi kenarda onlari bekliyorum;) sacmasapan bir durumda kaliyorum,gitmezsem olmuyor zaten senede bir gun ama iste,rahatsiz oluyorum

Evet, bana durup dururken "seninle uzun zamandır konuşmak istediğim ancak bir türlü fırsatını bulamadığım bir konu var" diye mesaja giriş yapmış, ben de sabırla bekledim.
Herhalde bana bir tavsiye verecek diye düşündüm, konu sonunda sadede gelince, çok şaşırdım.
Böyle birşeyi beklemiyordum.

Bence o kafasında hazırladı yazdı senaryoyu..
Sonrada yazdı bitirdi,kocasının haberi varmı acaba bundan..

Bazı arkadaşların hisleri kuvvetli, hissikablelvuku:))
Konu kapatılmıştır hanımlar çünkü ne olursa olsun konuda geçen beyefendi ve eşinin yaşam biçimi, tercihleri dini inançlarıyla alakalı ve topikte ister istemez dini tercihlerle ilgili yorum yazılıyor bu da kuralların ihlal edilmesine sebep oluyor.

Back