- 24 Aralık 2014
- 5.036
- 6.766
- 398
- Konu Sahibi leylosvemecnun
-
Burada bilinmesi gereken şey şu. Eşitlik ve adalet aynı şeyler değil. İkisine her şeyi eşit yapmaya çalışırsanız mutlaka haksızlık çıkar. İki çocuğum var eşit değilim onlara. İkisinin de ilgi ve istekleri farklı çünkü. Onlara göre şekil alıyorum.Kendi aileme bakiyorum ailem kardeşim ve benim aramda hic ayrim yapmadı büyürken olsun sonrasında olsun ne kardesim ne de ben ailem ayrim yapiyor demedik çikolata olsa annem ortadan bıçakla keser verirdi.Keza babam da öyle.Benim 3 yasında bir kizim var şu anda da 3 aylık hamileyim söyle ki ben 1 2 yıl sonra kizıma bir kardeş düsünürken Allah sürpriz bir şekilde bebegimi nasip etti.Tabii ki cok mutlu oldum,olduk ama bir yanim bebek dogduktan sonra ya kizım gözüme büyük gözükür de ona "ama sen ablasin ama sen abla oldun kardesin uyurken ses yapma etme kardesine onu yapma bunu yapma" tarzi seyler söylerim de ondan yasindan büyük seyler beklerim onu incitirim diye korkuyorum.Ayrim tabii ki yapmam ikisini de cok severim ama adil olamazsam özellikle de kizimi incitirsem diye cok korkuyorum bu korku normal mi ? Sizler de böyle hissettiniz mi ? Kizim ben hamileligimi ögrenene kadar hep zor bir cocuk oldu anlattim defalarca bilenler bilir.Ne zaman ki hamileligimi ögrendim cocuga bir uyum bir sakinlik geldi herkes farketti bunu acaba diyorum bakis acim mi degisti ona karsi da sakin kolay yönünü gördüm hormonlardan mi böyle hissediyorum sizler de böyle oldunuz mu ? Normal mi bu hisler ?
Benim kızım da bi dönem bez takmak gibi şeylere özendi. Tamam bebek olmak istiyorsan olabilirsin tabii ama ben de sana bebekmişsin gibi davranmak durumunda kalırım o zaman, mesela lunaparka gidemeyeceksin, oyun alanlarına giremeyeceksin gibi örnekler verdim sevdiği şeylerden. Yok yok bebek olmak istemiyorum diye döndü anındaAdaletli olmaya çalıştığınız sürece sorun olmaz. Anne olunca iki çocuğu da aynı seviyorsun (bence) ama küçüğün ihtiyaçları daha yoğun olduğu için ilgin eşit olamıyor. Bebekle daha çok ilgilenmek zorundasın. 6.5 yaş ve 1 yaş iki oğlum var. Ufak ufak birlikte oynamaya başladılar. Sen abisin, sen büyüksün, sen yapma vs demedim hiç. Biraz daha zaman geçince nasıl olur bilemiyorum ama gene de böyle bir şey söyleyeceğimi düşünmüyorum. Küçüğü öpersem, mutlaka büyüğü de öpüyorum. Dile getirmemesi üzülmediği anlamına gelmez çünkü. Büyüğü zaten hep sık öperdim, şimdi daha çok özen gösteriyorum. Bu ara bebek gibi davranıyor, konuşmalar, hareketler vs. Bir yere kadar Müsade ediyorum, bir yerden sonra sen artık bebek değilsin, lütfen kendin gibi davran diyorum. Demem gerekebiliyor. Bunda da bir yanlış yok. Ayrıca sessiz olmasını isteyebilirsiniz ki istemeniz gerekecek zaten. Çocuğu gürültüye alıştırayım, öyle uyusun diye düşünebilirsiniz ama bazı çocuklar alışmıyor. Küçük oğlum öyle. Aşırı hafif uykusu var, mecbur gürültü yapmıyoruz. Çocuğu da bebeğin işlerine ortak edince kıskançlığı da azaltmış oluyorsunuz. Sen benim en büyük yardımcımsın dediğinizde çok hoşuna gidiyor.
Ah ah o küçükler. Benimkilerin arasında 7 yaş var. İster istemez sen ablasin moduna girdik. Bir de zor bir bebekte, ilgi ufakliga yöneldi. Simdi biri 11 biri 4 yaşında. Ufaklık sanki abladan önce de hayatimizdaymis gibi onu kiskaniyorKendi aileme bakiyorum ailem kardeşim ve benim aramda hic ayrim yapmadı büyürken olsun sonrasında olsun ne kardesim ne de ben ailem ayrim yapiyor demedik çikolata olsa annem ortadan bıçakla keser verirdi.Keza babam da öyle.Benim 3 yasında bir kizim var şu anda da 3 aylık hamileyim söyle ki ben 1 2 yıl sonra kizıma bir kardeş düsünürken Allah sürpriz bir şekilde bebegimi nasip etti.Tabii ki cok mutlu oldum,olduk ama bir yanim bebek dogduktan sonra ya kizım gözüme büyük gözükür de ona "ama sen ablasin ama sen abla oldun kardesin uyurken ses yapma etme kardesine onu yapma bunu yapma" tarzi seyler söylerim de ondan yasindan büyük seyler beklerim onu incitirim diye korkuyorum.Ayrim tabii ki yapmam ikisini de cok severim ama adil olamazsam özellikle de kizimi incitirsem diye cok korkuyorum bu korku normal mi ? Sizler de böyle hissettiniz mi ? Kizim ben hamileligimi ögrenene kadar hep zor bir cocuk oldu anlattim defalarca bilenler bilir.Ne zaman ki hamileligimi ögrendim cocuga bir uyum bir sakinlik geldi herkes farketti bunu acaba diyorum bakis acim mi degisti ona karsi da sakin kolay yönünü gördüm hormonlardan mi böyle hissediyorum sizler de böyle oldunuz mu ? Normal mi bu hisler ?
Her anne bu düşüncelere kapılmıştır. Ama olmuyor siz sadece ihmal etmemeye özen gösterin.Kendi aileme bakiyorum ailem kardeşim ve benim aramda hic ayrim yapmadı büyürken olsun sonrasında olsun ne kardesim ne de ben ailem ayrim yapiyor demedik çikolata olsa annem ortadan bıçakla keser verirdi.Keza babam da öyle.Benim 3 yasında bir kizim var şu anda da 3 aylık hamileyim söyle ki ben 1 2 yıl sonra kizıma bir kardeş düsünürken Allah sürpriz bir şekilde bebegimi nasip etti.Tabii ki cok mutlu oldum,olduk ama bir yanim bebek dogduktan sonra ya kizım gözüme büyük gözükür de ona "ama sen ablasin ama sen abla oldun kardesin uyurken ses yapma etme kardesine onu yapma bunu yapma" tarzi seyler söylerim de ondan yasindan büyük seyler beklerim onu incitirim diye korkuyorum.Ayrim tabii ki yapmam ikisini de cok severim ama adil olamazsam özellikle de kizimi incitirsem diye cok korkuyorum bu korku normal mi ? Sizler de böyle hissettiniz mi ? Kizim ben hamileligimi ögrenene kadar hep zor bir cocuk oldu anlattim defalarca bilenler bilir.Ne zaman ki hamileligimi ögrendim cocuga bir uyum bir sakinlik geldi herkes farketti bunu acaba diyorum bakis acim mi degisti ona karsi da sakin kolay yönünü gördüm hormonlardan mi böyle hissediyorum sizler de böyle oldunuz mu ? Normal mi bu hisler ?
İlk aşamada bebeğin size daha çok ihtiyacı olduğu için bebekle daha fazla vakit geçirmek zorunda kalacaksınız. Bu büyük kızınızı ihmal ettiğiniz anlamına gelmeyecek. Sonrasında dengeyi kurmak size kalmış. O saydığınız cümleleri kurup kurmamak sizde. En başta şunu unutmayın büyük çocuk olmayı o istemedi. Sonrasında sabriniz ve hoşgörünüzle süreci iyi yönetirsiniz, takılmayın bu kadar, hamileliğin keyfini sürün.Kendi aileme bakiyorum ailem kardeşim ve benim aramda hic ayrim yapmadı büyürken olsun sonrasında olsun ne kardesim ne de ben ailem ayrim yapiyor demedik çikolata olsa annem ortadan bıçakla keser verirdi.Keza babam da öyle.Benim 3 yasında bir kizim var şu anda da 3 aylık hamileyim söyle ki ben 1 2 yıl sonra kizıma bir kardeş düsünürken Allah sürpriz bir şekilde bebegimi nasip etti.Tabii ki cok mutlu oldum,olduk ama bir yanim bebek dogduktan sonra ya kizım gözüme büyük gözükür de ona "ama sen ablasin ama sen abla oldun kardesin uyurken ses yapma etme kardesine onu yapma bunu yapma" tarzi seyler söylerim de ondan yasindan büyük seyler beklerim onu incitirim diye korkuyorum.Ayrim tabii ki yapmam ikisini de cok severim ama adil olamazsam özellikle de kizimi incitirsem diye cok korkuyorum bu korku normal mi ? Sizler de böyle hissettiniz mi ? Kizim ben hamileligimi ögrenene kadar hep zor bir cocuk oldu anlattim defalarca bilenler bilir.Ne zaman ki hamileligimi ögrendim cocuga bir uyum bir sakinlik geldi herkes farketti bunu acaba diyorum bakis acim mi degisti ona karsi da sakin kolay yönünü gördüm hormonlardan mi böyle hissediyorum sizler de böyle oldunuz mu ? Normal mi bu hisler ?
Allah üstesinden gelmeyi nasip etsin insallahBenimde 7 yaşında bir kızım var . 4 aylik hamileyim o da kiz . Aynı sizin gibiyim bende surec nasıl isleyecek bilmiyorum . İ
Tesekkür ederim kizimin kuzeni var mesela ona tam bir küçük abla oldu üzerine titriyor severken falan ama eve kardes geldiginde kiskanclik krizleri illa ki yasanacaktir acikcasi korkuyorum ama bakalim nasil olacakHic korkmayin hepsinin yeri ayriEsimde cok korkuyordu hatta ben baska cicuk sevemem ilkinin uzerine diyordu ne oldu geceleri buyugun uyumasini bekledi yeni gelen bebegi sevmek icin
Ayrim yapmiyoruz ne alinirsa mutlaka iki tane oluyor. Ama huy soz konusu ayri birsey mesela kavga ediyorlar hakli haksiz yok evde ikiside ceza aliyor. Yoksa isin icinden cikilacak gibi degilama evde ilk etaptan dengeyi kurarsaniz zorlanmazsiniz. Bebek gelirken de buyuk kardese hediye getirirse tadindan yenmiyor kardes.
Saglikla kucaginiza almanizi dilerim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?