İki çocuklu hayat nasıl

Canımm İyi ki varsın

İyi ki varsınız

Benimde 2 yaşında bir evladım var ve bir hafta önce öğrendim hamileliğimi aslında istiyorduk ama ne bileyim şimdi düşününce nasıl yapıcam ikisine birden yetebilecekmiyim diye diye uykuyu kaçırıyorum günlerdir. Bi taraftanda çok seviniyorum evladım yalnız kalmayacak diye böyle karmaşık duygular içindeyim.. Allah önce sağlık versinde gerisi olur inşallah

bende 2. ye hamileyim oğlumda henüz iki yaşında.kim görse duysa eyvah 1 çocuk hiç çocuk der durur.evet insanın gözü korkuyor ama ben zor da olsa bu günlerinde bi şekilde geçip çocuklarımızı büyüteceğimize inanmak istiyorum.olumsuz düşünme.çok şükür 2. çocukla beraber büyürler arkadaş olurlar bir süre sonra. hayırlı olsun :)

malesef çocuktan çocuğa değişen bir durum kimisi kök söktürür oğlum gibi kimininde nasıl büyüdüğünü anlamazsın kızım gibi
Zor bir süreç seni bekliyor ama büyüdüklerindede iyiki arka arkaya olmuş diyeceksin

Sanki ilk çocuğa haksızlık ettim düşüncesi olmuş muydu sende de hamileliğini öğrendiğinde?
Bende boyle dusunmustum cok aglamistim bunu sana nasil yaptim sana ihanet ettim diye kendimi tutamiyodum kizima baktikca agliyodum Allah yardimcin olsun

Koalina. Aklıma düştün :) Sana bakayım dedim. Ve okuduklarıma inanamadım !?!?!? Sen ikinciyi mi istiyosun şu an, doğru mu anladım?? ❣

Allah yardımcınız olsun öncelikle

Çok şükur 7 seneden sonra 5.tüp bebek tedavisiyle bi oglum oldu şuan 2 aylık
çok müthiş şahane bi duygu ama çok zormuş bebek buýutmek
Bidaha çocuk yapmayı düşunmuyorum
Bitane daha olsa buna kim bakarki
Allah isteyipte olmuyanlara versin ınşallah

Bence herkesin sadace 1 tane olmalı çok zor gerçekten

Bu sorunun cevabini bende merak ediyorum. Oglum 22 aylik dogumuma bir kac ay kaldi. Psikolojik olarak hazirlamaya calisiyorum kendimi. Hamileligimin ilk aylari cok zor gecmisti ogluma bile yaklasamiyordum bulantilarimdan dolayi altini degistirene kadar anam aglardi. Dogum sonrasi nasil olur bilmiyorum sezeryanli halimle hem ogluma hem yeni dogacak olan bebegime yetebilecekmiyim sonrasi nasil olacak simdi bile dinlenmeye vaktim olmazken o zaman ne yapacagim diye deli gibi dusunuyorum. Ama beni motive eden en onemli sey oglumun artik yanliz olmayacak olmasi. Yaslarinin yakin olmasi bir yandan buyuk bir avantaj aslinda. Birbirine oyun arkadasi olurlar hemde ilerde baglari daha kuvvetli olur. Hem genis ailelerin ortami daha guzel daha eglenceli oluyor boyle dusunup pozitif olmaya calisin :))

Hayırlı

Kizlarim arasinda 18 ay var. Herkes hamilelikte zorlandik demis. Cok sükür bende olmadi. Ama dogduktan sonrasi cidden zor. Kücük 2 aylik su an. Bazen iyi halt ettin diye kiziyorum kendime Ben simdilik yalniz bakiyorum ama bence yardimci sart. Parka götürüyorum büyük kizim bizimle eve tikilmasin diye. O da 20 aylik onun pesinden kosmam lazim tehlikeli seyler yapiyor. Digeri arabada agliyo acikiyo vs. Büyügün tuvalet egitimi yok, yemegini ben yediriyorum. Biri mama diye aglat, digeri memeden ayrilmaz. Su an ayaklarim zonkluyor, beynim patliyor. Evet ben de büyüge haksizlik ettigimi düsünüyorum.

BU işte tam da ben yıllarcatek cocugum oalacak asla ikinciyi yapmam dedimmm... hemen hamile kalanlara daa yazık ilk cocukalrında dedimm sonuç araları 22 ay olan iki tane kızım var İYİ Kİ DE VAR..

ay olumlu bir seyler yazayim su konuya da biraz denge kuralim

2 oglum var, 3 ve 6 yaslarinda,
hep kizim olsun istemistim,
simdi iyi ki ayni cinsiyetteler diyorum.

Kucuk dogduktan sonraki 1 yil inanilmaz zordu, sonraki yil daha iyi gibiydi,
ondan sonraki yil yine kotulesti, cunku kucuk cingar cikarmaya basladi, bir onceki yil abi ne derse o oluyordu, simdi kucuk de hakkini ariyor

kavga ediyorlar evet, ama cok da iyi oyun kuruyorlar, bazen bizi bile unutuyorlar.
Bir de komsu cocugu buldular ara yaslarda, grupca da egleniyorlar, tabi kucuk her on dakikada bir gelip sikayet ediyor ama yine de geri kalmiyor.

babalari da cok ilgili oldugu icin cok buyuk sorunlarimiz yok, olsa da genelde gecici oluyor;
ornegin ilk dogumdan sonraki 3 ay kolik sikintisi,
2 yas sendromu,
hastaliklari birbirlerine bulastirmalari gibi donemler cok zor geciyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…