İki çocuklu hayat nasıl

Ah sorma canım o doğumdan sonra çok sıkıntılarım oldu.o yüzden sezeryan olcam

Ah sorma canım o doğumdan sonra çok sıkıntılarım oldu.o yüzden sezeryan olcam

evet eminim travma olmuştur sende, allah kolaylık versin. Canını fazla sıkma, beraber büyürler inşallah yalniz değilsindir bakim konusunda

evet eminim travma olmuştur sende, allah kolaylık versin. Canını fazla sıkma, beraber büyürler inşallah yalniz değilsindir bakim konusunda
Sağol canım inşallah,ilk 1 ay annem gelir sonrasında yalnızım Allah yardım eder mutlaka.şimdiden benimsedim bebişimi

Aminn saolun. Surekli etkinlik pesindeyiz. Artik tahta olanlar az geliyor normal yapbozlara gectik, baskı yapmayi resim yapmayi cok seviyor ama birlikte yapmayi tabi

Bende seni merak etmiştim kan falan verdiniz mi ne kadarlıkmış bebiş
Doktor kan tahlili istemedi canım,direkt ultrasona aldı ultrasonda 5+0 çıktı.bebeği görmedik daha 20 gün sonra gel dedi

Benim de aileler vardı ama sık göremediği için durmadı. Beni istiyor. Sen o açıdan şanslıymışsın

Gerçi benim oglan babası ile bile durmuyor. Ne anacı cocuk, anlamadım gitti
Evet aileleri ne kadar sık görürlerse o kadar bagli oluyorlar

Bende gurbet elde yalnızım, üstesinden geliriz evelallah

Bence bu tamamen bebeğe ve anneye göre değişir şahsen ben ikinci bebeği coookk uzun zaman sonra yaparm yaparsam oda, komşumuzun gelini 3. Çocuğu bile isteye yaptı nasıl cesaret ettin dedim benim bebeklerim çok usludur hiç zorlanmadm diğer ikisinde de dedi gercektne çok uslu bebekleri kızı emzir gazını çıkar uyuyor sürekli benim kizla aralarnda 2 ay var benim cimcime sabaha kadar ayağa dikiyor beni. İnşallah kolay geçer herşey sizin için.

anne olarak ikisine de yetecwksin yetmeyw calisacaksin ama zor ama cok guzel ama zor cok zor ama zor zor zor zor... allah omurlerini saglikli guzel eylesin...

Eğer maddi sıkıntınız yoksa yarım gün bir yardımcı alabilirsiniz. Siz çocuklarla ilgilenirken temizlik, yemek yapar. Arada o çocuklara bakar siz bir duş, bir nefes alırsınız... Tekrar tayin olana kadar böyle idare edersiniz.. Olmayacak şeyler değil, yeter ki sağlık olsun.

Aminn saolun. Surekli etkinlik pesindeyiz. Artik tahta olanlar az geliyor normal yapbozlara gectik, baskı yapmayi resim yapmayi cok seviyor ama birlikte yapmayi tabi
Bir kere birlikte yapın, sonra görev verin, kendisi bitirsin :) oğlum da çok aldırdı bize yapboz ama hiç tek başına bitirmedi sağ olsun, hep bize kitlerdi. Sonra zaten legolara sardı, bıraktı yapboz yapmayı. Legolar sonsuz aşkımız, boy boy, çeşit çeşit. Benim için bir şeyler icat ediyor falan :) mutfak robotu yapacaktı en son, benim yerime mutfakta yemek yapıp bulaşık yıkayacaktı.. Kardeşine de gösteriyor icatlarını. Önceden dokunmasına izin vermezdi, şimdi paylaşıyor çok şükür :)

Hayırlı olsun canım çok sevindim.
Gözünde büyütme bak ben ikiz büyüttüm bir şekilde düzene giriyor:)
İlk zamanlar biraz zorlanırsın ama sonra her şey yoluna girer.
Doğduğunda kızın 19-20 aylık falan olacak:)Yeğenlerimin arasında 20 ay falan var bir şekilde büyüdüler şimdi çok iyi anlaşıyorlar.
Rabbim kimseye kaldıramayacağı yük vermezmiş sen bu işin altından kalkarsın

4 yaş kardeş kıskançlığının doruk noktasına ulaştığı yaştır:/ umarım sizin kızlar da uyumlu hale gelir en kısa sürede
Ben de merakla bekliyorum, insallah 6 buçuk yaş ve 2 buçuk yaş şuan. Bazen birbirlerine aşırı düşkünler ama genel anlamda rekabet var,büyükte huy/karakter değişimi var,kıskançlık vs.. Yemin ederim yaşlandım. Yaşlanmak yaş almakla değil çocuk buyutmekle oluyor,valla bak

Benim büyük oğlum aynı anlattığınız gibi.
Büyük dediğime bakmayın, 3 yaşında zat-ı muhterem:)
Kök söktürüyor bize.
Yaşı itibariyle yaramazlıkları geçti ama Allahım nazı niyazı ağlama krizleri, her şeye karışması, sürekli pislik yapmak için yaşaması:)
Benimli kardeşinden önce de böyleydi, 5 aylıkken hamile kaldım.
Ne çektiğimi bir ben bir Allah bilir, göbeğimin üzerine yatar, ayakta kucağımda sallamamı isterdi, eziyet edecek ya anneye.
Ama şuan iyi ki kardeşi olmuş diyorum, ev deli evi.
Ailemizin her bir ferdinin psikolojisi normal değil:)
Ama birlerini öperek uyandırıyorlar, el ele tutuşup koşturuyorlar içim eriyor.
Böyle zor çocuğu olanlara bence şans ikinci çocuk.
Ben annelik ne demek, çocuk ne demek ikincide anladım ve dinginleştim.
Ha o uslu mu, vallahi altları eriyen delinen bebek çorabı bir tek oğlumda gördüm, uykusunda bile fırıl fırıl hareket halinde.
Ama ben artık salmış, battı balık yan gider derken onun bebekliğini ve sevecenliğini kaçırmadım.

Evet benim
2. Çocuğu da oğlum kardeşsiz kalmasın diye yaparım sanırım şartlar elverirse. Çok bakıyor çünkü çocuklara üzülüyorum :/
Bu yorumu okuduğum için inanılmaz mutlu oldum:)
Biz gibi annelerde her şey ilmek ilmek örülüyor, kucağımıza alınca ‘annelik’ yüklenmiyor.
Hala çok zor, yorucu ve bunaltıcı ama ikinci çocuk düşünmeye başladıysanız her şey tamamdır:)
Annelik deli işi işte, birinden şikayet ederken yine istemek hep istemek.
Ne kadar zor alışılsa da çocuğumuz için kardeş dileyip kendi hayatımızın hepten içine etmek

İnşallah ablacım sağolasınrabbimin mucizesi şükürler olsun bu günümüze.bir şekilde yetmeye çalışıcam evelAllah Şuan da karnımdaki minnoşa vicdan yapıyorum.iki çocuk kalbin ikiye bölünmesiymiş meğer.şimdiden korkuyorum birşey olacak diye Allah korusun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…