• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İki Çocuklu Anneler, Yardım Edin

Zaten 2. çocuğu istiyormuşsunuz düşünülecek bir şey yok yaş aralığı mük. diyecektim ama sağlık durumunuzu okudum.
Donanımlı bir Üniversite Hastanesi olması gerekiyor anladığım kadarıyla.
Her hamilelik ve doğum süreciniz aynı mı olacak doktorunuz öyle söylemiş miydi?
Eğer öyleyse iyi düşünmelisiniz.
Ailenizin bulunduğu yere mi gideceksiniz eğer karar verirseniz bunların planlaması iyi yapılmalı.
Çalışıyor musunuz?

Evet her gebelikte aynı şekilde olması gerekecekmiş. Doğum yaptığım hastanenin bulunduğu şehirde evim var o açıdan sıkıntı yok ama kızımı babasından ayırmış oluyorum tabi. Şu an çalışmıyorum. Dediğiniz gibi çocuğumu da yıpratmamak adına iyi bir planlama yapmak lazım.

İkinci doğana kadar büyük 3.5 olacak zaten. Normal bir yaş aralığı. Arayı açmanın da zorlukları var. Böylesi daha iyi bence.

Yaş aralığı anormal derecede yakın değil. Tam sizin gibi büyük 2.5 yaşındayken ikinciye kendi isteğimle hamile kaldım. İkinci bebeğim yorucuydu ama geçiyor. Bir de ben tam pandemide doğurdum zor zamanlardı.

Siz kendinizi düşünün hamileliğin zor ve takipli geçiyormuş. Buna rağmen zaten ikinciyi istediğiniz için bebeğin geleceğiyle ilgili yorum yapmıyorum.

Size ve minnoşa sağlık diliyorum. Güzel günler görmeniz dileğiyle.

İlk çocuğum bebekken aşırı zordu korkumdan spiral taktırmıştım. E yaşımda küçüktü. İkinci çocuğum 7 yıl sonra doğdu. Bekar bir anne olmama rağmen kızım aşırı yaramaz olmasına rağmen nasıl büyüdü anlamadım. Normal bir evliliğim ve aile hayatım olsa maddi durumum olsa 3. Çocuğu yapardım belki. Yani bence ilk çocuğun durumuna göre, annenin yaşına göre, maddi manevi duruma göre değişiyor bu durum.
Ama ben hamile kalsam ne olursa olsun doğururdum. Bir de o bebek doğana kadar büyük 3,5 yaş olur hemen hemen. Kendi kendine oynar. Daha rahat olur

Öncelikle kendim için Allahım korusun diyerek başlıyorum :D en korktuğum şey yanlışlıkla hamile kalmak

Ama sizin zaten 2. Çocuk isteğiniz varmış. Bunun erken olması belki de daha iyidir. Bu defa çok daha iyi geçer umarım hamilelik ve doğum süreciniz

Back