• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İki Çocuklu Anneler, Yardım Edin

Yemin ederim harfiyen ayni yazacaktim :KK70:

Ben oglum 13 aylikken isteyerek ikinci bebegime hamile kaldim. Beraber büyüyüp gidiyorlar. Yaslar yakin oldugu icin iletisimleri de güzel, cünkü az cok ayni seylerden hoslaniyorlar. Aniden hamile kalince insan sasirir tabi. Bu normal. Saglikla alin bebeginizi kucaginiza

Çok teşekkürler. Geri çekilme terimi hepimizi tetikliyor galiba 😂 Ama tek geri çekilme ile korunmadık, prezervatif ve geri çekilme ile korunduk (!) Korunamamışız... Hatta ben doğum kontrol hapı falan da istedim de mememde kitle olduğu için doktorum önermedi.

Prezervatif ile nasıl hamile kalınıyor arkadaşlar 😖
2 çocuğum var preservatif kullanıyoruz bir çocuğu daha kaldıramam

Yani çok sık yaşanan bir durum olduğunu düşünmüyorum açıkçası. Benim teyzem 2.kuzenime alet takılıyken hamile kaldı. Olacağı mı oluyor anlamadım ki. Hep geyiği dönerdi aramızda, başıma geldi resmen.

Haklısınız ben o panikle tam derdimi anlatamamışım şimdi okuyunca 🤭

Benim gebeliğim oldukça riskli oluyor, hergün yüksek dozdan iki tane iğne vurmam gerekiyor, sürekli takip edilmem gerekiyor ama eğitim araştırma gibi bir hastanede. Ben ilk çocuğa hamile kalmadan bunların olacağını bilmiyordum. Doğumum da kendi açımdan hayati riskliydi, üniversite hastanesinde genel anestezi ile sezaryen olup sonrasında yoğun bakıma girdim. Doktorum sürekli bunu belirtiyordu, bebeğim sağlıklı kalır ama bana her şey olabilir şeklindeydi durum. Çok şükür sağlıkla atlattık süreci. Şimdi Doğu gorevindeyiz, orada beni takip edebilecek bir hastane yok. Bu ilk endişem. Bir diğeri de işte iki çocukla yaşam, sonuçta oralarda tek başımayım idare ederim diye düşünüyorum ama insan başına gelince bir panik yapıyormuş. Böyle şeyler işte.
Neden takip edilmeniz gerekiyor? Bebekle alakalı bie durumsa her gebelik aynı değil

Neden takip edilmeniz gerekiyor? Bebekle alakalı bie durumsa her gebelik aynı değil

Yok, kendimle alakalı. Daha önce beynime pıhtı atmıştı, bu genetik kan pıhtılaşmasının mutasyona uğramış bir versiyonu çıktı. Birkaç sorun daha var, kendim ölü doğmuşum ondan kaynaklı olabileceğini düşünüyorlar. Doğum yaparken doktorun önden bilgi verdiğine göre "bütün yaşam fonksiyonlarımı durdurup, makinelere bağlayıp" öyle çocuğu aldılar, genel anestezi ile üniversite hastanesinde oldu doğumum. Hemen arkasına yoğun bakıma aldılar. Yani öyle yatmam gereken falan bir gebeliğim olmadı ama her an ben risk altındaydım bebekte sorun yoktu.

Yok, kendimle alakalı. Daha önce beynime pıhtı atmıştı, bu genetik kan pıhtılaşmasının mutasyona uğramış bir versiyonu çıktı. Birkaç sorun daha var, kendim ölü doğmuşum ondan kaynaklı olabileceğini düşünüyorlar. Doğum yaparken doktorun önden bilgi verdiğine göre "bütün yaşam fonksiyonlarımı durdurup, makinelere bağlayıp" öyle çocuğu aldılar, genel anestezi ile üniversite hastanesinde oldu doğumum. Hemen arkasına yoğun bakıma aldılar. Yani öyle yatmam gereken falan bir gebeliğim olmadı ama her an ben risk altındaydım bebekte sorun yoktu.
yerinde olsam bir.daha doğurmazdım sanırım😂

Merhaba canım kızlar ;

Bu sabah idrar testinde çift çizgiyi gördüm 🫠 Bir kızım var 2.5 yaşında, çok zor hamile kalmıştım o yüzden böyle bir şeyi hiç beklemiyordum çünkü hem prezervatif hem de geri çekilme ile aynı anda korunuyoruz. Nasıl olduğu hakkında en ufak fikrim yok gülmeyin, oluyormuş 🥲 Prezervatifte mi bir sorun vardı bilmiyorum ama sonuç olarak hamileyim. Üstümdeki siniri regl olmaya bağlıyordum, bekledim bekledim gelmedi.

Kızıma kardeş hep düşünüyorduk, maddi manevi stabil bir aileyiz ama en azından birkaç sene sonra diye düşündük, baya sürpriz oldu bu. Ay sinirlerim bozuldu hava çok sıcak diye doğru dürüst birliktelik bile yaşamıyorduk şu an her şey şaka gibi geliyor.

Derdim şu, ne yapmalıyım bilmiyorum. Eşim "senin bedenin, senin kararın" dedi, kendisi istiyor biliyorum bu arada çok bahsetmese de. Ben de istiyorum aslında da bir anda gelince ne olduğumu şaşırdım. Kendi önüme hedefler falan koymuştum şimdi her şeyi baştan planlamam gerekecek galiba, dediğim gibi birkaç sene sonrası için düşünmüştük. İki çocuklu annelerden yardım istiyorum, bana bir şeyler söyleyin lütfen 🥹 Korkuyorum, korktuğum gibi zor mu yoksa düşündüğümden kolay mı ? Bana deneyimlerinizden bahseder misiniz ? Şimdiden çok teşekkürler ❤️
Allah yardım etsin canım. Çok zorlanacaksın en azından diğer çocuğunu okula verene kadar. Sonra rahatlarsın. Allah yardımcın olsun demek için geldim.

Benim kızlar arasında tam 3 yaş var. Ve ilk kızım kolikti. Ona rağmen çok istedim. Mis gibi de beraber büyüdüler. Şimdi nereye gitsek birlikte oyun oynuyorlar. Arkadaşa hiç ihtiyaç duymuyorlar. Kimse olmasa bile hep eğleniyorlar. Pandemi dönemini öyle rahat geçirdik ki...

Öncelikle hayırlı olsun bebeğiniz ablasıyla güzel ömürleri olur inşallah.tek çocuğumuz var bizim de henüz iki çocuklu anneler kadar tecrübeli değilim ama şunu söylemek istiyorum kaç çocuk olursa olsun çocuk büyütmek zor zaten ama illaki kolaylaşacaktır düzeniniz oturunca. Bence aldırmayın sakın zaten istiyormussunuz zamansız da olsa ilerde pişman olabilirsiniz aldirirsaniz. geri çekilme yönteminden dolayı hamile kalmışsınız büyük ihtimalle.allah sağlık versin gerisi gelir bir şekilde.

18 ay araları olan iki bebem var durumun içinde çok tazeyim ama olsun😁
Büyük olan şuan 20 aylık zor mu zor keyif yapmak varken tamda büyüğün dertleri bitmişken gerek var mıydı diye sorgulayınca ikinci çocuğu istiyorsan evet vardı diyorum. Çünkü aynı şeylerden aynı zaman içinde iki kişi için feragat etmek var birde ikisine ayrı ayrı zaman ayırıp etmek var. Bana ikincisi daha yıpratıcı geliyor anne açısından.

Benim de iki çocuğum var yaşları çok yakın. Tek çocuk bana daha zor geliyordu, şimdi ikisi birlikte oyun kurup oynuyorlar. Yaşları yakın olunca ihtiyaçları da yakın oluyor, ikisine birden ilgi verebiliyorsun. Biri okul çocuğu olsa biri yenidoğan olsa daha zor bence. Ödevler, dersler, veli toplantıları vs derken kaç parçaya bölünmek gerek. Ama bu şekilde küçük olan azcık gülmelere hareketlenmeye başlayınca işler çok kolaylaşıyor. 1 yaştan sonra hele kovalamacalar saklambaçlar başlıyor biraz nefes alıyorsunuz. Kolay değil ama gözünüz korkacak kadar zor da değil. Onları bir arada oynarken izlemek bile yetiyor. Sağlıkla kucağınıza alın inşallah.

Ilk olani 5 yasinda girdikten sonra bence rahat oluyor. Ilk olan 3/4 yasindayken daha kendini ve duygularini net ifade edememesinden daha stresli oluyor. Bizimkiler arasinda hic büyük bir kiskanclik veya rekabet olmadi ama
Benim aralarında 5 bucuk yas var ama büyük olan kıskanıyor
Gecen evdeki fazladan emziklerin birini bana verin dedi 🤣

Benımkiler arastırmalar sonucu bile ısteye 4 yas farkla oldu ..
En ıyısı bu dıye okudum duydum
Yok bırbırlerını yıyorlar
Kızımda tam kendını bulmustu
Keske daha erken olsaydı dedım hep
Bebek gıbıyken ıkısı daha kolay olurdu
3. Isterdım ama yasım 38 oldu artık manen ve bedenen kaldıramam
Keske arka arkaya olsaymıs
Inanın bıyutup rahat ederız dıye doguranları sımdı cok ıyı anlıyorum
Herkes odasında .. ortalıkta kımse yok artık ınsan ozluyor 😅

Merhaba canım kızlar ;

Bu sabah idrar testinde çift çizgiyi gördüm 🫠 Bir kızım var 2.5 yaşında, çok zor hamile kalmıştım o yüzden böyle bir şeyi hiç beklemiyordum çünkü hem prezervatif hem de geri çekilme ile aynı anda korunuyoruz. Nasıl olduğu hakkında en ufak fikrim yok gülmeyin, oluyormuş 🥲 Prezervatifte mi bir sorun vardı bilmiyorum ama sonuç olarak hamileyim. Üstümdeki siniri regl olmaya bağlıyordum, bekledim bekledim gelmedi.

Kızıma kardeş hep düşünüyorduk, maddi manevi stabil bir aileyiz ama en azından birkaç sene sonra diye düşündük, baya sürpriz oldu bu. Ay sinirlerim bozuldu hava çok sıcak diye doğru dürüst birliktelik bile yaşamıyorduk şu an her şey şaka gibi geliyor.

Derdim şu, ne yapmalıyım bilmiyorum. Eşim "senin bedenin, senin kararın" dedi, kendisi istiyor biliyorum bu arada çok bahsetmese de. Ben de istiyorum aslında da bir anda gelince ne olduğumu şaşırdım. Kendi önüme hedefler falan koymuştum şimdi her şeyi baştan planlamam gerekecek galiba, dediğim gibi birkaç sene sonrası için düşünmüştük. İki çocuklu annelerden yardım istiyorum, bana bir şeyler söyleyin lütfen 🥹 Korkuyorum, korktuğum gibi zor mu yoksa düşündüğümden kolay mı ? Bana deneyimlerinizden bahseder misiniz ? Şimdiden çok teşekkürler ❤️

Ben değil ama ablamın 3 oğlu oldu çok sık arka arkaya. Küçükken biraz zorlandı ama şuan çok mutlu. 43 yaşında 3 tane kocaman çocuğu var. Millet yeni başlarken o rahat rahat geziyor 🤣🤣

Merhaba canım kızlar ;

Araları iyi olacak güzel zamanda olmuş beraber oynarlar paylaşımlari olur sağlıklı gelsin inşallah herşey yoluna girer

Zaten 2. çocuğu istiyormuşsunuz düşünülecek bir şey yok yaş aralığı mük. diyecektim ama sağlık durumunuzu okudum.
Donanımlı bir Üniversite Hastanesi olması gerekiyor anladığım kadarıyla.
Her hamilelik ve doğum süreciniz aynı mı olacak doktorunuz öyle söylemiş miydi?
Eğer öyleyse iyi düşünmelisiniz.
Ailenizin bulunduğu yere mi gideceksiniz eğer karar verirseniz bunların planlaması iyi yapılmalı.
Çalışıyor musunuz?

Merhaba canım kızlar ;

Kızınız 2,5 yaşındaysa ilerde kreşe de gidebilir diye düşünüyorum ben. Kendinizi hazır hissediyorsanız neden olmasın. Ama 1,2 sene sonra olsun istiyorsanız da çözüm belli. Nasıl mutlu olacaksanız öyle yapın bence.
Mutluluklar dilerim

Back