• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İki Çocuklu Anneler, Yardım Edin

Merhaba canım kızlar ;

Bu sabah idrar testinde çift çizgiyi gördüm 🫠 Bir kızım var 2.5 yaşında, çok zor hamile kalmıştım o yüzden böyle bir şeyi hiç beklemiyordum çünkü hem prezervatif hem de geri çekilme ile aynı anda korunuyoruz. Nasıl olduğu hakkında en ufak fikrim yok gülmeyin, oluyormuş 🥲 Prezervatifte mi bir sorun vardı bilmiyorum ama sonuç olarak hamileyim. Üstümdeki siniri regl olmaya bağlıyordum, bekledim bekledim gelmedi.

Kızıma kardeş hep düşünüyorduk, maddi manevi stabil bir aileyiz ama en azından birkaç sene sonra diye düşündük, baya sürpriz oldu bu. Ay sinirlerim bozuldu hava çok sıcak diye doğru dürüst birliktelik bile yaşamıyorduk şu an her şey şaka gibi geliyor.

Derdim şu, ne yapmalıyım bilmiyorum. Eşim "senin bedenin, senin kararın" dedi, kendisi istiyor biliyorum bu arada çok bahsetmese de. Ben de istiyorum aslında da bir anda gelince ne olduğumu şaşırdım. Kendi önüme hedefler falan koymuştum şimdi her şeyi baştan planlamam gerekecek galiba, dediğim gibi birkaç sene sonrası için düşünmüştük. İki çocuklu annelerden yardım istiyorum, bana bir şeyler söyleyin lütfen 🥹 Korkuyorum, korktuğum gibi zor mu yoksa düşündüğümden kolay mı ? Bana deneyimlerinizden bahseder misiniz ? Şimdiden çok teşekkürler ❤️
Senin beklentilerine göre değişir bu soru
Ben de senin dediğin gibi korunduğumu zannederken hamile kalmıştım. Hiç ihtimal vermiyordum hamile kalacağıma. Olduktan sonra da aldırma fikri gelmedi aklıma çünkü kardeşi olsun istiyordum. Evet zor, tek çocukla ilgilenmek varken ikisiyle ayrı ayrı ilgilenmek durumu var hele sizinki 2,5 yaşında belki biraz daha zor olabilir.
Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah 🙏

Yani sevinç, korku, panik, üzüntü hepsi birbirine girdi. En mantıklı kararı vermem gerekiyor gibi hissediyorum kendi duygularımdan bağımsız. Kendi üstümde baskı oluşturdum resmen.
Ben de süpriz hamilelik sonucu 2 gün ağlamıştım nasıl olacak ne yaparım diye 🫢🤣
Şimdi 1,5 yaşında sıpa 🫠

Yani sevinç, korku, panik, üzüntü hepsi birbirine girdi. En mantıklı kararı vermem gerekiyor gibi hissediyorum kendi duygularımdan bağımsız. Kendi üstümde baskı oluşturdum resmen.
Okurken tekrar dönüp baktım, çocuğunuz 2.5 yaşında değil de 2.5 aylıkken hamile kalmışsınız gibi anlatmışsınız. Ben de aynı sizin gibiydim. İkinciyi hep istiyordum ama cesaretim yoktu. Oğlum 3 yaşındaydı, sürpriz bir şekilde hamile olduğumu öğrendim. Doğurup doğurmama gibi bir karar vermem gerektiğini düşünmedim hiç. Farklı bir sebebi olsa aldırmak düşünülebilir ama zaten ikinciyi istiyorken, yaş aralıkları uygunken ne yapsam diye düşünmek bana biraz şımarıklık gibi geldi.

Şimdiden tebrik ederim, sağlıkla büyürler inşallah. 🙏🏼

Çok haklısınız, ben de benzer sebeplerden korunuyordum. Öte yandan kendim kardeşime çok düşkünüm, onun varlığı bile bana yetiyor, en yakın dostum. Çocuğumu bu deneyimden mahrum bırakmak istemiyorum ama zamanını daha farklı düşünüyorduk dediğim gibi. Gerçekten ne düşüneceğimi bilemedim.
Bak şimdi ben tek çocuk annesiyim
Bir oğlum var evlenecek yaşta
2.yi hiç düşünmedim
Oğlum okudu, halâ okuyor ( yüksek lisans )
Atandı, işi var, evi var ,arabası var şu an isterse rahat düğününü de yaparım
2. Çocuğum olsaydı ona sağladığımız imkanları ikisine birden sağlayamazdık

Ama 2. olsaydı oğlumun kardeşi olacaktı, her şeyi onunla paylaşacaktı, daha çok sorumluluk alacaktı, biz öldüğümüzde yalnız kalmayacaktı

Oğlum o kadar yoğun ki bize ayıracak zamanı yok iş, spor, okul , arkadaşlarıyla buluşma
Biz kalıyoruz ediyle büdü
Bir tane daha olsaydı onu severdik, onunla vakit geçirirdik

Demem o ki iyi düşün, hakkında hayırlı olan neyse Rabbim sana onu versin🙏

Biri 4 yaş diğeri 3 aylık bebeğim var. Söylenen olumsuz şeylere kulaklarınızı tıkayın. Herkesin tecrübesi kendine has. Yok tek çocuk hiç çocuk, yok iki çocukla hayatın bitiyor vs. Benim için adla böyle bir şey olmadı. İlk çocuk bence en zoru. Biz iki çocuğa o kadar kolay adapte olduk ki eşimle sanki hep varmış gibi. İstiyorsanız doğurun. Biliyorsunuz zaten çocuk bakmak kolay bir şey değil ama ben aşırı zor olduğunu da düşünmüyorum. Hattta ilkinden daha kolay büyüdükleri kesin.

Tek çocuğum var ama ikinciye hamileyim.

İlki hemen olmamıştı kafaya taktığım için, bu korunmayı bıraktığımız ay oldu. (ki yumurtlama döneminden sonra karar verdik korunmamaya, geç yumurtlamışım olacağı varmış yani)

Araları 7 yaş olacak.

Bence geç kaldık biz. Şimdiki aklım olsa 3-4 yaş ara mükemmel geliyor. 7 yaş çok alakasız olacak cidden :KK70: mesela kızım erken başladı okula, ikinci erken başlamazsa hiç aynı okula gidemeyecekler ama ben 16 sene aynı okulun velisi olacağım falan...

Düzeniniz belli, ikinciyi kaldıramayacak bir durum yok. Hayırlı olsun sağlıkla gelsin.

(Ek olarak kendim tek çocuğum. Tek çocuğun güzel bir şey olmadığını 25 yaşından sonra idrak ettim. Kardeş şart'cı değilim ama olması olmamasından daha iyi.)

Merhaba canım kızlar ;

Bu sabah idrar testinde çift çizgiyi gördüm 🫠 Bir kızım var 2.5 yaşında, çok zor hamile kalmıştım o yüzden böyle bir şeyi hiç beklemiyordum çünkü hem prezervatif hem de geri çekilme ile aynı anda korunuyoruz. Nasıl olduğu hakkında en ufak fikrim yok gülmeyin, oluyormuş 🥲 Prezervatifte mi bir sorun vardı bilmiyorum ama sonuç olarak hamileyim. Üstümdeki siniri regl olmaya bağlıyordum, bekledim bekledim gelmedi.

Kızıma kardeş hep düşünüyorduk, maddi manevi stabil bir aileyiz ama en azından birkaç sene sonra diye düşündük, baya sürpriz oldu bu. Ay sinirlerim bozuldu hava çok sıcak diye doğru dürüst birliktelik bile yaşamıyorduk şu an her şey şaka gibi geliyor.

Derdim şu, ne yapmalıyım bilmiyorum. Eşim "senin bedenin, senin kararın" dedi, kendisi istiyor biliyorum bu arada çok bahsetmese de. Ben de istiyorum aslında da bir anda gelince ne olduğumu şaşırdım. Kendi önüme hedefler falan koymuştum şimdi her şeyi baştan planlamam gerekecek galiba, dediğim gibi birkaç sene sonrası için düşünmüştük. İki çocuklu annelerden yardım istiyorum, bana bir şeyler söyleyin lütfen 🥹 Korkuyorum, korktuğum gibi zor mu yoksa düşündüğümden kolay mı ? Bana deneyimlerinizden bahseder misiniz ? Şimdiden çok teşekkürler ❤️
Bende yaşadım aynen bu şekilde sizi çok iyi anlıyorum o kadar korunduğum halde ikinci çocuğuma hamile kaldığımı öğrendim şoke olmuştum nasıl olduğunu bende anlayamamıştım çok ağladım,sonrasında hamileliğimde hem ikili hem üçlü testim kötü çıkmıştı doktor almak istedi kabul etmedim engelll bir çocuk bekliyordum artık ve çok sağlıklı bir oğlum oldu inanın bunda mutlaka sizin için bir hayır vardır tam tersi abisinin engelli olduğunu ben sonradan öğrendim meğerse karnımdaki bebeğim sağlıklı evdeki oğlum engelliymiş şimdi iyiki diyorum Allahım resmen sürpriz bir hediye verdi bana,büyük ihtimalle oda aynı hastalıktan olacaktı çünkü üçüncü oğlumda engelli sadece sürpriz olan sağlıklı bunda mutlaka bir hayır vardır sakın aldırmayı düşünmeyin

Hayırlı uğurlu olsun inşallah arkadaşım.

Tecrübem yok da kolay,sağlıklı,mutlu gebelik/doğum/büyütmek nasip olsun inşallah.

Tek çocuğum var ama ikinciye hamileyim.

İlki hemen olmamıştı kafaya taktığım için, bu korunmayı bıraktığımız ay oldu. (ki yumurtlama döneminden sonra karar verdik korunmamaya, geç yumurtlamışım olacağı varmış yani)

Araları 7 yaş olacak.

Bence geç kaldık biz. Şimdiki aklım olsa 3-4 yaş ara mükemmel geliyor. 7 yaş çok alakasız olacak cidden :KK70: mesela kızım erken başladı okula, ikinci erken başlamazsa hiç aynı okula gidemeyecekler ama ben 16 sene aynı okulun velisi olacağım falan...

Düzeniniz belli, ikinciyi kaldıramayacak bir durum yok. Hayırlı olsun sağlıkla gelsin.

(Ek olarak kendim tek çocuğum. Tek çocuğun güzel bir şey olmadığını 25 yaşından sonra idrak ettim. Kardeş şart'cı değilim ama olması olmamasından daha iyi.)
Aaaaa çok şaşırdım.

Allahım kolaylıkla ve mutlulukla yavruya kavuşmayı ikisini de büyütmeyi nasip etsin inşallah arkadaşım,

Benim cocuklarin aradi 3 yas, 3-5 yas arasini tercih ediyordum ben zaten, buyuk buyudukten sonra tekrardan bebeklik zamanlarina geri donmek istemiyordum.
Yas farkindan memnunum, 4 yas da olabilirmis, ilk yil zordu baya cunku.
Sizin de ilk yiliniz zor gecebilir ama sonrasi kolaylar. Bence ikinciyi zaten istiyorduysaniz keyfini cikarmaya bakin surecin.

Okurken tekrar dönüp baktım, çocuğunuz 2.5 yaşında değil de 2.5 aylıkken hamile kalmışsınız gibi anlatmışsınız. Ben de aynı sizin gibiydim. İkinciyi hep istiyordum ama cesaretim yoktu. Oğlum 3 yaşındaydı, sürpriz bir şekilde hamile olduğumu öğrendim. Doğurup doğurmama gibi bir karar vermem gerektiğini düşünmedim hiç. Farklı bir sebebi olsa aldırmak düşünülebilir ama zaten ikinciyi istiyorken, yaş aralıkları uygunken ne yapsam diye düşünmek bana biraz şımarıklık gibi geldi.

Şimdiden tebrik ederim, sağlıkla büyürler inşallah. 🙏🏼

Teşekkür ederim 🙏 Şöyle, benim hamilelik ve doğum kendi sağlığım açısından riskli geçiyor ve eğitim araştırma ilgileniyor. Şu an Doğu görevi sebebiyle hastanenin ciddi manada uzak olduğu bir yerdeyiz ve o hastane de çok donanımlı değil. Doğumumu zaten yaptıramazlar. Ben o sebeple de daha ileri bir tarihte istiyordum. Bu detaylar da zorluyor şu an beni.

Merhaba canım kızlar ;

Benimkilerin arasında 7 yaş var. Keske daha az olsaydı. Once biz istemedik, isteyince bir süre olmadı, oldu düşükle sonuçlandı, sonra ogluşum gelene kadar 7 yaş ara açıldı. Tam rahatladım derken yeni bir bebek (ustelik isteyerek) beni depresyona sürükledi. Yaş araliklarinin yakın olması daha iyi. Hem arkadaş olurlar, hem birlikte büyürler. Başta biraz zor olur ama Allah sabrını da verir. Hayirli uğurlu olsun...

Öncelikle şunu yazayım geri çekilme bir korunma yöntemi değildir. Zaten çocuk düşünüyormuşsunuz ha şimdi ha bir sene sonra çokta farklı olmaz. Beden sizin ama çocuk ikinizin. Eşinizin bu kadar kendine söz hakkı tanımamasını da garip buldum. Çocuğa bakacak olan sizsiniz, kimi insanlar sabırlıdır peş peşe çocuğa rahatlıkla bakar. Kimi çocuk usludur bakımı kolaydır, kimi bebek koliktir vs yani yüzlerce ihtimal var. Ben ikinci çocuğu düşünmüyorum mesela ama siz zaten istiyormuşsunuz. O yüzden çokta düşünüp kendinize dert yaratmayın derim

Yemin ederim harfiyen ayni yazacaktim :D

Ben oglum 13 aylikken isteyerek ikinci bebegime hamile kaldim. Beraber büyüyüp gidiyorlar. Yaslar yakin oldugu icin iletisimleri de güzel, cünkü az cok ayni seylerden hoslaniyorlar. Aniden hamile kalince insan sasirir tabi. Bu normal. Saglikla alin bebeginizi kucaginiza

biri yaşına girerken diğerine 3 4 aylik hamileydim. O hengamede, biri de ikisi de üçü de büyüyor, birinin zorluğu bittikten sonra yeni bebis daha zor oluyor, ama zaten savasin ortasindayken zor gelmiyor😂
Hayirli olsun
Bizimkilerin arası da sizinkiler gibi küçük 3 aylık büyük 2 yaş tam olarak ne zaman rahatlıyoruz acaba 🤣

Yemin ederim harfiyen ayni yazacaktim :KK70:

Ben oglum 13 aylikken isteyerek ikinci bebegime hamile kaldim. Beraber büyüyüp gidiyorlar. Yaslar yakin oldugu icin iletisimleri de güzel, cünkü az cok ayni seylerden hoslaniyorlar. Aniden hamile kalince insan sasirir tabi. Bu normal. Saglikla alin bebeginizi kucaginiza
Ne zaman rahatlıyoruz kaç yaş itibarıyle 🤣 ben günleri sayıyorum şu an 🙃

Ne zaman rahatlıyoruz kaç yaş itibarıyle 🤣 ben günleri sayıyorum şu an 🙃

Ilk olani 5 yasinda girdikten sonra bence rahat oluyor. Ilk olan 3/4 yasindayken daha kendini ve duygularini net ifade edememesinden daha stresli oluyor. Bizimkiler arasinda hic büyük bir kiskanclik veya rekabet olmadi ama

Benimkilerin arasında 7 yaş var. Keske daha az olsaydı. Once biz istemedik, isteyince bir süre olmadı, oldu düşükle sonuçlandı, sonra ogluşum gelene kadar 7 yaş ara açıldı. Tam rahatladım derken yeni bir bebek (ustelik isteyerek) beni depresyona sürükledi. Yaş araliklarinin yakın olması daha iyi. Hem arkadaş olurlar, hem birlikte büyürler. Başta biraz zor olur ama Allah sabrını da verir. Hayirli uğurlu olsun...
Hikayemiz benziyor biz de aynı durumdaydık ki sonra sürpriz yumurta geldi bir de.. benim kızım en büyük yardımcım oldu ortanca 2 yaşında yumurta da 3 aylık.. bakalım bizi neler bekliyor

Prezervatif ile nasıl hamile kalınıyor arkadaşlar 😖
2 çocuğum var preservatif kullanıyoruz bir çocuğu daha kaldıramam

Back