• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İki Çocuklu Anneler, Yardım Edin

holymoly

Her şey çok güzel olacak.
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2019
1.202
3.435
133
Merhaba canım kızlar ;

Bu sabah idrar testinde çift çizgiyi gördüm 🫠 Bir kızım var 2.5 yaşında, çok zor hamile kalmıştım o yüzden böyle bir şeyi hiç beklemiyordum çünkü hem prezervatif hem de geri çekilme ile aynı anda korunuyoruz. Nasıl olduğu hakkında en ufak fikrim yok gülmeyin, oluyormuş 🥲 Prezervatifte mi bir sorun vardı bilmiyorum ama sonuç olarak hamileyim. Üstümdeki siniri regl olmaya bağlıyordum, bekledim bekledim gelmedi.

Kızıma kardeş hep düşünüyorduk, maddi manevi stabil bir aileyiz ama en azından birkaç sene sonra diye düşündük, baya sürpriz oldu bu. Ay sinirlerim bozuldu hava çok sıcak diye doğru dürüst birliktelik bile yaşamıyorduk şu an her şey şaka gibi geliyor.

Derdim şu, ne yapmalıyım bilmiyorum. Eşim "senin bedenin, senin kararın" dedi, kendisi istiyor biliyorum bu arada çok bahsetmese de. Ben de istiyorum aslında da bir anda gelince ne olduğumu şaşırdım. Kendi önüme hedefler falan koymuştum şimdi her şeyi baştan planlamam gerekecek galiba, dediğim gibi birkaç sene sonrası için düşünmüştük. İki çocuklu annelerden yardım istiyorum, bana bir şeyler söyleyin lütfen 🥹 Korkuyorum, korktuğum gibi zor mu yoksa düşündüğümden kolay mı ? Bana deneyimlerinizden bahseder misiniz ? Şimdiden çok teşekkürler ❤️

İki çocuğum var ilki 2.5 yaşındayken isteyerek ikinciye hamile kaldım. En başı evet zordu ama şimdi biri 6.5 diğeri 3 yaşında arada zorlasalarda baya kolay önceye göre. Bu aralıgi bilerek bu şekilde tuttuk biz bence çok ideal ortak paylaşımları çok fazla. Şimdi bunları yazarken bile ben bir yandan çayımı içiyorum onlar yanımda aktivite masalarında suyla oynuyorlar beraber ❤️

Simdi bu karar tamamen senin tercihlerine, onceliklerine gore degisir.

Bana sorarsan kizim 6 yasinda. Buyuk konusmak istemem ama dusunmuyorum, esim de istemiyor, ben hele hic istemiyorum.

Sebepleri ;
-ekonomik kriz. Malum surekli zam geliyor herseye.
Mama, bez parasi..
Oyuncaklarin fiyatlari almis basini gidiyor.
Ha almam derseniz de, benim icin cocuklarin hangi donemdeyse o doneme ait oyuncaklar oynamasi.
Onem veriyorum boyle seylere.

-kendime ayiracagim vaktin giderek kisitlanmasi.
Is disinda kendime vakit ayiracagim, zaman ve alanin olmasi.

Bu uzar gider...
Dedigim gibi senin onceliklerin, senin kararlarin...

Merhaba canım kızlar ;

Bu sabah idrar testinde çift çizgiyi gördüm 🫠 Bir kızım var 2.5 yaşında, çok zor hamile kalmıştım o yüzden böyle bir şeyi hiç beklemiyordum çünkü hem prezervatif hem de geri çekilme ile aynı anda korunuyoruz. Nasıl olduğu hakkında en ufak fikrim yok gülmeyin, oluyormuş 🥲 Prezervatifte mi bir sorun vardı bilmiyorum ama sonuç olarak hamileyim. Üstümdeki siniri regl olmaya bağlıyordum, bekledim bekledim gelmedi.

Kızıma kardeş hep düşünüyorduk, maddi manevi stabil bir aileyiz ama en azından birkaç sene sonra diye düşündük, baya sürpriz oldu bu. Ay sinirlerim bozuldu hava çok sıcak diye doğru dürüst birliktelik bile yaşamıyorduk şu an her şey şaka gibi geliyor.

Derdim şu, ne yapmalıyım bilmiyorum. Eşim "senin bedenin, senin kararın" dedi, kendisi istiyor biliyorum bu arada çok bahsetmese de. Ben de istiyorum aslında da bir anda gelince ne olduğumu şaşırdım. Kendi önüme hedefler falan koymuştum şimdi her şeyi baştan planlamam gerekecek galiba, dediğim gibi birkaç sene sonrası için düşünmüştük. İki çocuklu annelerden yardım istiyorum, bana bir şeyler söyleyin lütfen 🥹 Korkuyorum, korktuğum gibi zor mu yoksa düşündüğümden kolay mı ? Bana deneyimlerinizden bahseder misiniz ? Şimdiden çok teşekkürler ❤️
Bence sevunmissiniz. Yapacak bisey yok. Kendinizi hazırlayın

Simdi bu karar tamamen senin tercihlerine, onceliklerine gore degisir.

Bana sorarsan kizim 6 yasinda. Buyuk konusmak istemem ama dusunmuyorum, esim de istemiyor, ben hele hic istemiyorum.

Sebepleri ;
-ekonomik kriz. Malum surekli zam geliyor herseye.
Mama, bez parasi..
Oyuncaklarin fiyatlari almis basini gidiyor.
Ha almam derseniz de, benim icin cocuklarin hangi donemdeyse o doneme ait oyuncaklar oynamasi.
Onem veriyorum boyle seylere.

-kendime ayiracagim vaktin giderek kisitlanmasi.
Is disinda kendime vakit ayiracagim, zaman ve alanin olmasi.

Bu uzar gider...
Dedigim gibi senin onceliklerin, senin kararlarin...

Çok haklısınız, ben de benzer sebeplerden korunuyordum. Öte yandan kendim kardeşime çok düşkünüm, onun varlığı bile bana yetiyor, en yakın dostum. Çocuğumu bu deneyimden mahrum bırakmak istemiyorum ama zamanını daha farklı düşünüyorduk dediğim gibi. Gerçekten ne düşüneceğimi bilemedim.

Bence sevunmissiniz. Yapacak bisey yok. Kendinizi hazırlayın

Yani sevinç, korku, panik, üzüntü hepsi birbirine girdi. En mantıklı kararı vermem gerekiyor gibi hissediyorum kendi duygularımdan bağımsız. Kendi üstümde baskı oluşturdum resmen.

Öncelikle şunu yazayım geri çekilme bir korunma yöntemi değildir. Zaten çocuk düşünüyormuşsunuz ha şimdi ha bir sene sonra çokta farklı olmaz. Beden sizin ama çocuk ikinizin. Eşinizin bu kadar kendine söz hakkı tanımamasını da garip buldum. Çocuğa bakacak olan sizsiniz, kimi insanlar sabırlıdır peş peşe çocuğa rahatlıkla bakar. Kimi çocuk usludur bakımı kolaydır, kimi bebek koliktir vs yani yüzlerce ihtimal var. Ben ikinci çocuğu düşünmüyorum mesela ama siz zaten istiyormuşsunuz. O yüzden çokta düşünüp kendinize dert yaratmayın derim

Madem istiyordunuz ikinciyi ha şimdi olmuş ha bir kaç sene sonra ne farkeder ? Rabbim size böyle güzel bir nimet göndermiş kabul edin.Biz olsun diye doktor doktor geziyoruz keşke bana da böyle güzel bir sürpriz olsa 🤲❤️

Merhaba canım kızlar ;

çok zor özellikle ilk 1 yıl ama sonrasında beraber oynamaya da başlıyor kavga da ediyorlar çok mu zor çok zor ama zaten kardeş düşünüyormuşsunuz yaş aralığı da fena olmayacak yardımcı olacak birileri varsa ve ilk 1 yıl işe gitme durumu yoksa halledersiniz

Zaten ilk çocuk için beklemişsiniz bu sizin için güzel bir şey diye düşünüyorum. Yazdıklarınizda da sevinmiş ve şaşkın duruyorsunuz. Rabbim sağlıkla kucağıniza almayı nasip etsin. Tebrik ediyorum 💚

Merhaba canım kızlar ;

Zaten istiyormussunuz akışa bırakın kendinizi stres yapmayın. Kolay mı derseniz değil derim. Bu günler geçecek az kaldı diye kendimi motive ediyorum ☺️ bebeğim 6 aylık oldu bile zaman hızlı geçiyor. Elinizden geldiğince ilk çocuğunuzu da bu sürece ortak edin bu durum sizi gerçekten çok rahatlatır. Kardeşler arası kıskançlık olmazsa çok zorlanmazsiniz yada uykusuzluğu yorgunluğu göze alıyoruz onları soylemiyorum bile. Sağlıkla kucağınıza alın 🙏🙏

Öncelikle şunu yazayım geri çekilme bir korunma yöntemi değildir. Zaten çocuk düşünüyormuşsunuz ha şimdi ha bir sene sonra çokta farklı olmaz. Beden sizin ama çocuk ikinizin. Eşinizin bu kadar kendine söz hakkı tanımamasını da garip buldum. Çocuğa bakacak olan sizsiniz, kimi insanlar sabırlıdır peş peşe çocuğa rahatlıkla bakar. Kimi çocuk usludur bakımı kolaydır, kimi bebek koliktir vs yani yüzlerce ihtimal var. Ben ikinci çocuğu düşünmüyorum mesela ama siz zaten istiyormuşsunuz. O yüzden çokta düşünüp kendinize dert yaratmayın derim

Geri çekilmeyle değil, prezervatifle korunuyorduk ve her ihtimale karşı eşim geri de çekiliyordu bunu söylemek istedim. Eşim aslında son kararı bana bıraktı, kendisi istiyor ama benim gebeliğim ve doğumum zor geçtiği için aynı süreci tekrar yaşamak istemem belki diye çok karışmak istemiyor.

Ne kararı vermeniz gerek onu anlayamadım

Haklısınız ben o panikle tam derdimi anlatamamışım şimdi okuyunca 🤭

Benim gebeliğim oldukça riskli oluyor, hergün yüksek dozdan iki tane iğne vurmam gerekiyor, sürekli takip edilmem gerekiyor ama eğitim araştırma gibi bir hastanede. Ben ilk çocuğa hamile kalmadan bunların olacağını bilmiyordum. Doğumum da kendi açımdan hayati riskliydi, üniversite hastanesinde genel anestezi ile sezaryen olup sonrasında yoğun bakıma girdim. Doktorum sürekli bunu belirtiyordu, bebeğim sağlıklı kalır ama bana her şey olabilir şeklindeydi durum. Çok şükür sağlıkla atlattık süreci. Şimdi Doğu gorevindeyiz, orada beni takip edebilecek bir hastane yok. Bu ilk endişem. Bir diğeri de işte iki çocukla yaşam, sonuçta oralarda tek başımayım idare ederim diye düşünüyorum ama insan başına gelince bir panik yapıyormuş. Böyle şeyler işte.

Merhaba canım kızlar ;

10 yaşında kızım var tek çocuk da kalalım diyorduk nasıl oldu anlayamadik tıpkı sizin gibi oldu ve şimdi 14 aylık kızım var diyeti ergen diyeri daha 14 aylık vallahi yorumuyorum çok zor bir durum

Madem istiyordunuz ikinciyi ha şimdi olmuş ha bir kaç sene sonra ne farkeder ? Rabbim size böyle güzel bir nimet göndermiş kabul edin.Biz olsun diye doktor doktor geziyoruz keşke bana da böyle güzel bir sürpriz olsa 🤲❤️

Dualarımda olacaksınız tanışmasak da, insallah en yakın zamanda gönlünüzden geçenin en güzeli olur ❤️

10 yaşında kızım var tek çocuk da kalalım diyorduk nasıl oldu anlayamadik tıpkı sizin gibi oldu ve şimdi 14 aylık kızım var diyeti ergen diyeri daha 14 aylık vallahi yorumuyorum çok zor bir durum

Allah yardımcınız olsun. Bilinçli anne olmanın da böyle bir zorluğu var işte 🤭 Benim kardeşim de ben 10 yaşındayken doğdu, annem bana baktırıyordu dolayısıyla çok sorun yaşamadı, onun yerine ben yoruldum 😂 Şikayet edince de kardeş isteyen sendin deyip çıkardı 😂

Allah yardımcınız olsun. Bilinçli anne olmanın da böyle bir zorluğu var işte 🤭 Benim kardeşim de ben 10 yaşındayken doğdu, annem bana baktırıyordu dolayısıyla çok sorun yaşamadı, onun yerine ben yoruldum 😂 Şikayet edince de kardeş isteyen sendin deyip çıkardı 😂
Allah sağlıklı versin bir şekilde büyüyorlar amma inanilmaz zorluk çektim

Back