İki Arada Bir Derede

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
3-4 yıl birlik kalalım sonra durumları toparlar ayrı eve çıkarız diye tongaya getiriliyor kadınlar genelde. Durumlar toparlanmıyor, hizmete de doyum olmuyor malumunuz. Geçici durum ömürlüğe dönüveriyor. Konu sahibi de bir gün evlenmeyi düşünüyorsa dikkate alsın bunu.
Onun dışında size katılıyorum. Uzak olalım tatlı olalım.
Konu sahibi, maddi veya başka bir takım nedenlerden dolayı ayrı yaşamayı her iki taraf olarak göze alamıyorsanız bu durumu ailecek oturup sakince konuşun. Madem birbirinize ihtiyacınız var, madem hepiniz birbirinize katlanmak zorundasınız, kavga gürültü huzursuzluk hiçbirinizin hayrına değil.

Konu daha farklıymış geçmiş konuları ile bilenler, üyeyi takip edenler açıkladılar, yenge hanımı bi punduna getirip yerleşmişler evlerine ayrı katlarda oturuluyormuş esasen. Birlik oturmaya gelmemiş kadın ama birlik hale getirmişler. Konuda birlik oturmayı kabul etmiş gibi algılanıyor da öyle değilmiş. :) Abide iş yok yine o ayrı.

O abi yok mu o abi? Konu sahibi eve 4 maaş giriyor demiş. Anasını alıp giderse abiye kalacak tek maaş. Abi anasını vermez, konu sahibi de ayrı eve çıktım demiş aslında bir kat üstteki evine çıkmış. Yemekleri de aşağıdan yemiş yine. Anası desen tam canım oğlumcu. Ama yengenin çocukları kışkırtması hiç şık olmamış. Vel hasılı kelam ne beraber durabiliyorlar ne ayrı kalabiliyorlar.

Arkandan konuşanlar kesin o yatıya gelenlerdir. Hizmetçileri kaçtı. Sen gelin olarak kaynana ve kayınpederin bakımını yapmakla mükellef değilsin, ama kızları bakmak zorunda İslamiyete göre. Seninkiler yüksek ihtimalle Müslüman hani ondan dedim.

Düşün yani
Eve giren 4 maaş şöyle
Abimin maaşı
Annemin maaşı
Benim maaşım
Ev kirası

E şimdi biz ayrı eve çıksak abime kalacak tek maaş.
Bize de 3 maaş. Kirada olan ev babamın oldugu için doğal olarak biz alacaz onu da
E beyefendi şimdi geçim sıkıntısı nedir bilmiyor kafasına göre dilediği gibi harcama yapıyor
Sence o topa girer mi

Ben açıkçası kendmde en ufak hata göremiyorum
Ooo aradan zaman geçince haklı olduğunuzu düşünüp olay yerine geri mi döndünüz. Bakın anlayın diye büyük harfle yazıyorum
H
A
K
S
I
Z
S
I
N
I

Z

Kirada olan ev babanın ama yanlış hatırlamıyorsam baban vefat etti.
Abin de mirasçı olarak o kirada hakkı var Aslında

Siz En iyisi mirası bölün herkes rahat etsin
Bu konuda tek mağdur gelin

Umutsuzvaka kardeşim bak seninki gibi cahil bir ailede büyüdüm o açıdan anneni anlayabiliyorum ama sen genç kızsın evlenmek istiyorsun daha yapıcı olabilirsin. Üst katta eviniz var mutfağını yapın oturun çevreye de anneniz çocukların sesini kafam almıyor artık yaşlandık merdiven inip çıkmak zor geliyor diyebilir. Herkes kendi maaşını yer gelen kirayı da ikiye bölersiniz. Herkes mutlu. Lütfen hayatı bu kadar zorlaştırmayalım. Konuların sürekli karşıma çıkıp duruyor dayanamadım yazdım.inam konularının uydurma olduğunu düşünmeye başlayacağım çünkü genç bir kızın daha yapıcı olmasını bekliyorum.

Ben açıkçası kendmde en ufak hata göremiyorum
Abiniz ve yengeniz de kendinde hata görmüyor. Anneniz desen sütten çıkmış ak kaşık.
Abinizle gül gibi iki maaş... pardon annenizi paylaşamadığınızı zaten anladık. 3 yetişkin bir evde burnunuzdan kıl aldırmazsanız daha çok dövüşürsünüz.
Gelin görümce evin annesi ve onun oğlu olan erkeğine gık diyemeyip birbirinize diş bilemeniz hiç bir şeyi çözmeyecek. Yengeniz hazır sizle konuşmak istiyormuş, konuşun. Siz hakkınızı almak istediğinizi söyleyin, bunun için kocasını ikna etmesini rica edin. Kocasını doldurup evin kızını, öz kardeşini evden attırmayı başaran kadın bunu mu yapamayacak? (Gerçi evden attırdı dediğiniz de bir üst kata kadar attırabilmiş, o halde yine yemeği aşağıdan almışsın bilemedim.) '' Tamam, ağzından girer burnundan çıkarım, senin hakkını yedirmem, Çocuklarımın boğazından haram geçirtmem'' diyorsa tamam, ama yok' ' Ben karışmam, bu evin erkeği var, ben bilmem beyim bilir' ' diye mırın kırın ediyorsa ancak o zaman haklı bir yanınız olur.
Siz bu makul görüşümü görmezden gelip size zıtlaşanlara bik bik laf yetiştireceksiniz öyle yapmışsınız hep bütün yorumları okudum. Buraya onay almak için konu açmışsınız belli, ama olsun. Hiç değilse, tarafsız ve makul yorumları dikkate alın, kendi gerçekliğinizden kaçamazsınız çünkü.

Kirada olan ev babamın oldugu için doğal olarak biz alacaz onu da
Canim sey abin evlatlık degilse o evde ve kirada hakki var biliyorsun degil mi?

"Abim vekalet aldi, evi ustune yapacak" diye panikle konu acip sonra "ev babamin, kirasini da biz alacağız" diye abiyi disarida bırakmak cok iyi ya

Valla ne diyeyim, sizin ailede kim kime ne yaparsak mustehak. Herkes birbirinin tepesine binme pesinde.

Ya arkadaş eviniz var paranız var. Ne diye insanlara huzur vermiyorsunuz aynı zamanda kendinize de huzur vermiyorsunuz. El alem birgün konuşur, sonra da unutur gider. Ama çileyi sizler çekiyorsunuz. Önce kendi huzurunuzu sonra diğer insanların huzuru için dairenize gidin.

26-27 yaşında kendi kazandığın paranin yönetimini abine vermene ne demeli peki?
Annenle üst katta yasasan , kazandığını paranın tasarrufu sende olsa nasıl olur, hiç düşündün mü umutsuz?
Ne abiymiş yani, kaç yaşına geleceğim, çalışip kazandığım parayı abime vereceğim.
Değişik hayatlar anlamak güç.

Madem o kadar paranız var, yaptırın mutfağınızı, geçin oturun evinizde. Ne meraklısınız hepiniz kabile hayatı yaşamaya, curcunaya...

Eve o kadar para giriyor ama bir o kadar da boğaz var. Anneniz ve siz ayrılırsanız abiniz kendi maaşı ve "babasından" kalan evden "payına düşen kirayla" zaten geçinir.

Kaostan keyif mi alıyorsunuz ailecek nedir? Kimsede huzur yok ama birbirinize yapışmaktan da vazgeçemiyorsunuz.
Birbirinizi bir salın artık, bir huzur verin.

Bir anne bir kız, iki maaş, yarı kira parası ile, oturdukları eve kira ödemeden mis gibi geçinip para arttırırlar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…