- 14 Nisan 2018
- 5.023
- 2.919
- 173
- Konu Sahibi umutsuzvaka01
Benim suçum ne?Yazık üzüldüm kim bilir sen neler yaşayacaksın![]()
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Benim suçum ne?Yazık üzüldüm kim bilir sen neler yaşayacaksın![]()
Çünkü etme bulma dünyası.Benim suçum ne?
3-4 yıl birlik kalalım sonra durumları toparlar ayrı eve çıkarız diye tongaya getiriliyor kadınlar genelde. Durumlar toparlanmıyor, hizmete de doyum olmuyor malumunuz. Geçici durum ömürlüğe dönüveriyor. Konu sahibi de bir gün evlenmeyi düşünüyorsa dikkate alsın bunu.Ayn evde olmaz deniyor da, bu gelin hanım kaynanasıyla birlik oturacağını bilmeden mi evlendi sanki? Kaçınılmazdı aynı ev içinde sorun yaşanacağı, bile göre aynı eve oturmasaymış, kocasına "Ayrı oturmazsak olmaz" deseymiş. Hiç kıza yüklenmeyin burada, görümcenin ne etkisi olabilir yenge hanımın aynı/ayrı eve oturmasına? Kocasıyla kendi arasındaki olay o.
Çocukları da halaya karşı kışkırtmak zaten çocuklara yapılan kötülük, derdin varsa görümcenle paslaş çocukların hala-yeğen ilişkilerini ne bozuyorsun yani?
Sizin gelin hanım kendi başına almış derdi aynı eve çıkarken sorun yokmuş da, şimdi de kardeş arası bozuyor, çocuk örgütlüyor. Ne yapacaksınız? Yeğenlerinizle abinizle aranızı sıkı tutacaksınız, evden de bir yere gitmeyin. Gidecek biri varsa kendi huzurları için abinizle yengeniz gitsin bi zahmet. Bu da onların sorunu, hiç bulaşmayın yengeye; siz abi kardeş yeğen güleç güleç devam.
3-4 yıl birlik kalalım sonra durumları toparlar ayrı eve çıkarız diye tongaya getiriliyor kadınlar genelde. Durumlar toparlanmıyor, hizmete de doyum olmuyor malumunuz. Geçici durum ömürlüğe dönüveriyor. Konu sahibi de bir gün evlenmeyi düşünüyorsa dikkate alsın bunu.
Onun dışında size katılıyorum. Uzak olalım tatlı olalım.
Konu sahibi, maddi veya başka bir takım nedenlerden dolayı ayrı yaşamayı her iki taraf olarak göze alamıyorsanız bu durumu ailecek oturup sakince konuşun. Madem birbirinize ihtiyacınız var, madem hepiniz birbirinize katlanmak zorundasınız, kavga gürültü huzursuzluk hiçbirinizin hayrına değil.
O abi yok mu o abi? Konu sahibi eve 4 maaş giriyor demiş. Anasını alıp giderse abiye kalacak tek maaş. Abi anasını vermez, konu sahibi de ayrı eve çıktım demiş aslında bir kat üstteki evine çıkmış. Yemekleri de aşağıdan yemiş yine. Anası desen tam canım oğlumcu. Ama yengenin çocukları kışkırtması hiç şık olmamış. Vel hasılı kelam ne beraber durabiliyorlar ne ayrı kalabiliyorlar.Konu daha farklıymış geçmiş konuları ile bilenler, üyeyi takip edenler açıkladılar, yenge hanımı bi punduna getirip yerleşmişler evlerine ayrı katlarda oturuluyormuş esasen. Birlik oturmaya gelmemiş kadın ama birlik hale getirmişler. Konuda birlik oturmayı kabul etmiş gibi algılanıyor da öyle değilmiş. :) Abide iş yok yine o ayrı.
Arkandan konuşanlar kesin o yatıya gelenlerdir.Gelin nerde sectigi icin cekiyor.ne haberiniz var.belki benim gibi kandirildi basta ayri ev olacak diye.
Gelinin hayati ayni benim hayatim ona cok aciyorum.insallah benim gibi kurtulur.ben evlenecegimde kaynanam gorumceler etrafimda pervaneydi bi is gostermezlerdi.bende sandim dunya iyisi insanlar altli ustlu otururuz herkes kendi isini gorur sandim.ayni yatmadan yatmaya esimle giderdik evimize ama tum isi ben gorurdum asagida.mutfaga esya almaya izin yoktu.sonra tasindik kaynana kayinbabada bizimle geldi.bizden ancak olumuzu cigner oyle ayrilirsiniz diyordu.onca kavga etmemize ragmen.evli kizlari gelirdi ayni kocalariyla cocuklariyla her haftasonu yatiya.tabi bende iyice cigrimdan cikardim.en sonunda olmadi bi cinnet gecirdim amaa agzima geleni saydim buyuk kavga cikti onunla.sonunda kaynana gitti kurtuldum sukur.yeminle dedim kuru sogan ekmek yerim yinede beraber kalmam.tuvalet ihtiyacim icin bile yemin ederim 2 saat kayinpederin banyodan cikmasini bekledigim olurdu.neler cektim yasanilacak gibi degil 10 yil yasayanlari dusunemiyorum bile.simdi millet arkamdan konusuyor kotu gelin kaynansini evden atti vs.umrumda degil kimseyle gorusmuyorum evimde kafam rahat.hain ilan etmisler bizi hala esimi gorup ayri evde nasil yasarsin anan babani birakip diyen cahiller oluyor geri kafalilar.Allah bildigi yapsin.tum gelini hizmetci gibi gorenlerin soyu kurusun su gelinler artik rahat etsin
Düşün yaniO abi yok mu o abi? Konu sahibi eve 4 maaş giriyor demiş. Anasını alıp giderse abiye kalacak tek maaş. Abi anasını vermez, konu sahibi de ayrı eve çıktım demiş aslında bir kat üstteki evine çıkmış. Yemekleri de aşağıdan yemiş yine. Anası desen tam canım oğlumcu. Ama yengenin çocukları kışkırtması hiç şık olmamış. Vel hasılı kelam ne beraber durabiliyorlar ne ayrı kalabiliyorlar.![]()
Ben açıkçası kendmde en ufak hata göremiyorumHiç sinirlenmeyin derim çünkü yaşattığını yaşamadan asla anlamayacak
Ben de diliyorum her konuyu gördüğümde dilerim acaip kalabalik bir aileye düşer Allahim şöyle gelmeler gitmeler bitmez ancak öyle
Ooo aradan zaman geçince haklı olduğunuzu düşünüp olay yerine geri mi döndünüz. Bakın anlayın diye büyük harfle yazıyorumBen açıkçası kendmde en ufak hata göremiyorum
Düşün yani
Eve giren 4 maaş şöyle
Abimin maaşı
Annemin maaşı
Benim maaşım
Ev kirası
E şimdi biz ayrı eve çıksak abime kalacak tek maaş.
Bize de 3 maaş. Kirada olan ev babamın oldugu için doğal olarak biz alacaz onu da
E beyefendi şimdi geçim sıkıntısı nedir bilmiyor kafasına göre dilediği gibi harcama yapıyor
Sence o topa girer mi
Abiniz ve yengeniz de kendinde hata görmüyor. Anneniz desen sütten çıkmış ak kaşık.Ben açıkçası kendmde en ufak hata göremiyorum
Canim sey abin evlatlık degilse o evde ve kirada hakki var biliyorsun degil mi?Kirada olan ev babamın oldugu için doğal olarak biz alacaz onu da
Sen Mikemmelsin harikasın. Hep sen haklısın. Yolundan dönme sakın emi güzel kardeşimBen açıkçası kendmde en ufak hata göremiyorum
26-27 yaşında kendi kazandığın paranin yönetimini abine vermene ne demeli peki?Düşün yani
Eve giren 4 maaş şöyle
Abimin maaşı
Annemin maaşı
Benim maaşım
Ev kirası
Bize de 3 maaş. Kirada olan ev babamın oldugu için doğal olarak biz alacaz onu da
E beyefendi şimdi geçim sıkıntısı nedir bilmiyor kafasına göre dilediği gibi harcama yapıyor
Sence o topa girer mi
Düşün yani
Eve giren 4 maaş şöyle
Abimin maaşı
Annemin maaşı
Benim maaşım
Ev kirası
Sence o topa girer mi
Bir anne bir kız, iki maaş, yarı kira parası ile, oturdukları eve kira ödemeden mis gibi geçinip para arttırırlar.26-27 yaşında kendi kazandığın paranin yönetimini abine vermene ne demeli peki?
Annenle üst katta yasasan , kazandığını paranın tasarrufu sende olsa nasıl olur, hiç düşündün mü umutsuz?
Ne abiymiş yani, kaç yaşına geleceğim, çalışip kazandığım parayı abime vereceğim.
Değişik hayatlar anlamak güç.