İki Arada Bir Derede

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.




umutsuzvaka01 eski konuna gelen yorumlara bak. gelininizi hizmetçi gibi kullanmak belli ki çok işinize geliyor ayrı eve çıkarsanız kendi işinizi kendiniz yapmak zorunda kalacaksınız tabii. çıkarcı annenizi ikna edin de gelinle oğlunu rahat bıraksın artık.



bu yorumlara da katılıyorum fazlasını söylemeye gerek var mı? ben eş ailesine ara sıra yatılı gidince katlanamıyorum kalabalığa. tuvalete rahat giremezsin banyo yapıp çıkıp havlunla ayaklarını uzatıp oturamazsın kahveni içemezsin.
her hareketi sorgulanır rahat giyinemezsin. sabahlığını üstüne çekip kocanla başbaşa kahvaltı edemezsin, gece tuvalete girerken bile üstüne başına bişey geçirip gidersin biriyle karşılaşırım diye.
sarılıp kocanla film izleyemezsin. bugün de canım önce oturup kahve keyfi yapıp tembellik edip akşama doğru iş yapmak istiyor bugün temizlik yapmıcam diyemezsin. hemen kaynanadan görümceden laf gelir.
rahat rahat seks bile yapamazsın biri duyar biri anlar diye.
iki kişilik yemek, iki kişilik çamaşır, iki kişilik iş nerde, koca bi ailenin yemeği çamaşırı işi nerde?

kusura bakmayın siz de suçlusunuz anneniz de suçlu abiniz de suçlu. o kızın tek suçu var o da baştan sizle yaşamayı kabul etmek gibi bi aptallık yapması. çok istiyosanız az yiyin kendinize parasıyla bi hizmetçi tutun.
 
Konu sahibi sen evlen anneni yanina al. Hem annen yalniz kalmaz hem gelin kurtulmus olur sizden
Yook gelin varken gerek var mı. Gelinin üstüne bırakılır anne sonra ayda bir ziyaretine gidilip vicdan rahatlatılır
 
Eskı bı konusu vardı aslında ben bu kızada acıdım ya nedense abisi çok fena babadan kalma tüm malları üstüne almış annede oğlundan yanaymış. Bu kız ayrı eve çıkmak istiyordu hakkını istiyordu babasından kalan abisi bağırıp kavga çıkarıp kızı kendı evınden de sürekli kovuyormuş. Anne anne değil abi abi değil ev ev üstüne zaten olmaz abi paracı olduğu ıcın eve 3 maaş girdiği için bunlardan evi ayırmıyor bence
 

ay hadi işi vs geçtim ama başbaşa kalamamak cidden iş yapmaktan kötü.. kavga bile edemezsin ki duyacaklar diye. hep içinde kalır sessiz konuşmaktan.
 
Ay cidden ya elini bile surmezmismis. Niye sursunki zaten yapismissiniz kizin sırtına daha bide o evi de mi o temizlesin
Aynen valla konu sahibindeki rahatlığa bak.. Bilmiyor ki o gelinin ahını aliyor kendi de gelin olacak bin beterini yaşar sa şaşırmam
 
Cevrem de aynı evde oturanlar var o kadar dertleri var ki, bitanesi yeni evliydi bana demisti bas basa yemek bile yemedik hiç duşun yani, ve ilk gecenin ertesi günü kaynanasi gorumcesi geliyor çay icip gidiyor, görümce meraklı çarşafına bakıyor bunu annesine söylüyor bize kadar ulaştı bu. Zor yani birlik ben kabul etmedim çok istedi kaynanam ev alana kadar gelin diye kabul etmedim iyi ki de etmemişim insanin kendi evi olunca başka oluyor bazen insanin is yapası gelmiyor birlik olunca oyle mi.
 
Geçen burada biri yazmıştı. Çok doğru bir sözdü bence. Paran varsa oğlunla, gücün varsa kızınla, aklın varsa kendi evinde yaşa diye.
Konu sahibi, siz kız evladı olduğunuz ve evlenince birgün o evden ayrılacağınız düşünülerek, aileniz oğullarına her türlü yapışmış.(memleketimizde halen yaygın bir yaklaşım) Bir yere bırakmamışlar. O da maddi olarak daha rahat yaşayabileceğini düşünerek kabul etmiş ve her türlü imkanlarını bu zamana kadar kullanmış. Karısınıda sizlere hizmetçi yapmış işte. Bu işten en zararlı çıkan yengeniz olmuş. Ama, tabikide kabul etmeyebilirdi. Onun gerekçelerinide biz bilemiyoruz. Mesela, yoksul bir ailenin kızı olabilir.
Olayda kadınlar birbiriyle uğraşıp dururken, erkek bildiğini okumaya devam ediyor. Abiniz hem hakkınızı vermeye yanaşmıyor, hemde sizi düşünmüyor. Kendini düşünüyor. Annenizde, klasik oğulcu bir anne. Siz halen geline diş biliyorsunuz.
Ben olsam sevenleri birbiriyle başbaşa bırakırdım. Bu bilmecede böylece çözülürdü.
Olayınızda en çok gelin hanıma acıdım. Ömrü koca ve ailesi ile geçip gitmiş kadının.
 
Peki yengemle hiç konuşmamam doğru mu
Yoksa mesafeli bi şekilde mi konuşayım

Temizlenmis Evde oturun. Yemeğini yiyin. Annenize göz kulak olsun.
Bütün evin kahrı kadında olsun.

Ikı kuruş getiriyorsunuz diye evde hiç iş yapmayın , Eve gelen giden kendine ait olmayan misafirleri agirlasin , Sonra niye surat asiyor olsun adı.

Kadını hepten delirtmissiniz.

Abinize yazıklar olsun diye söyleyip çekiliyorum konudan.

Yarın evlendiginizde görürsünüz o surat Niye düşüyor.
 
bide gurur yapıp konuşmuyormuş hanımefendi. yaptığı yemeği yerken gurur yok, yıkayıp ütülediği çarşaflarda yatarken gurur yok, temizlediği evde yaşarken gurur yok, ama konuşmaya gelince birdenbire olmayan gurur beliriveriyor
abisinin yaptıklarını sineye çekip abisiyle iyi olmaya çalışıyor abisine gelince de gurur yapmak yok, çünkü mazallah gelinin ekmeğine yağ surmuş olur abisine tepki koyarsa. herkes işine geldiği, çıkarlarına ters düşmediği sürece gururlu.
 
Neden annenle baban koymuyor o kamburu? Hala değil kambur resmen. Yediği kaba pisliyor utanmadan
 
Konuşmaya bilirsiniz ama abinizin hatırı için annenizin hatırı için yengenize saygı duymak zorundasınız, üstelik siz aynı evde kalıyorsunuz.. Böyle yaparak bir yere varamazsınız, hem abinizi hem kendinizi üzersiniz.

Üstelik yengeniz size bakmak zorunda değil size yemek pişirip nazınızla oynuyorsa kb sizin yaptığınız yanlış. Empati kurup onuda anlamaya çalışın. Sizde gelin adayısınız. Unutmayınnn.
 
Örnek versene ne yapmış gelin hanım size?
Aaaaa ama litfen simdik biraz düşünecek bir element uydurması lazim ki ona gore cevap vericek kim bilir bu kizcagiza anasına neler ediyor o zalım gelin
Halbuki ne var tek yaptıkları orda yaşamak paramız var bize muhtaçlar gibi absürt bir kafa yapısındalar amma hep diyorum inşallah konu sahibi soyleee cokkk kalabalik içli dışlı boyle girmeli çıkmalı bol kalmalı bir aileye gelin olur.
Öyle olsun ki baksin bakalim kocamla h8c bas başa kalamamak ne demek bir de yüzsüz gibi yemeğini yiyip yaptığı temizlikte yaşayıp amma olmayan gururu ile gelinle konuşmuyormuş bunlari yaşayıp görür umarim cok çok amin.
Beddua etmedim bu arada kendi yaşadığını yaşasa yeter eee kendi de kotu olmadigina inanıyor o halde sorun olmaz saniyorum dilegim
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…