- 8 Kasım 2014
- 4.856
- 10.536
- 408
- Konu Sahibi umutsuzvaka01
-
Konu sahibi ve ailesi epey uyanık :)
Mutfağı yapılı daireyi geline verdiler ki, kadının özel alanı asla olamasın. Sabah uyanıp kahvaltıya diye insinler yatana kadar orada... sorsan da ev verdik geline/oğlana derler.
Hizmetçi aldık dese daha doğru... o eve arkadaşlarını davet edebilir mi? Ailesi gelse yatıya kalabilir mi?
kaç kişi aynı evde, bütün gün, o ev kullanılıyor, o evi, tuvaleti arkalarından gelin temizliyor, hanım kızımız da akşam işten gelip yemeğini yiyip iki tabağın ucundan tutunca zannediyor ki yardım ediyorum daha ne.
Şimdi eve gelip yemek yapması gerekecek, kendi başının çaresine bakması gerekecek, akşam kahvesini yapan olmayacak, abimler bana bakmıyor diye ağlayacak şımarıklıkta olacak, bir de üzerine burada tuuuu abine, nasıl sana bunu yapar, orası babanın evi terbiyesizler diyeceğiz, o da kendini haklı zannedecek.
Hayat çok garip :)
yahu nasıl çöreklendilerse annesi konu sahibesinin yüzünü göremiyorum diye üzülüyormuş..
e ye yemeğini çık yukarı özlüyorsan kızını o kadar.
ama yok yatana kadar gelinin her türlü hizmetinden aile boyu faydalanıp öyle yukarı çıkılıyormuş..
Yapmayın Allah aşkına evde bir gelin var gorumce işleri yemeği genelde yengem yapıyor diyor o geneldeler her zaman her an oluyor. Boş eve neden yatmadan yatmaya çıkılır ki ayirsinlar evleri herkes kendi evinde pisirsin tasirsin . O gelin çok mu mutludur bir sürü insanla her gün aynı evde durmaktan . Kocasıyla gündüz bile bir özeli olamiyordur bı cilvelesemiyordur ne kadar zor onun içinde . İki taraftan bakın lütfen her yorum yapan konu sahibini haklı gormyeleim
sadece o degil ki mesela arkadaslarini rahatlikla cagirip agirlayabiliyor mu kendi ailesi gelip kalabiliyor mu bir gun cani istemese hic is yemek yapmadan oturabiliyormu ya en basiti markete cikarken bile icazet vermek durumunda tek olsa istedigi gibi gider gelir okadar insanin isi gucude bitmez
Bu dedikleriniz daha uzar gider. Eminim ailesi de beraber olduklari için sık gelmiyordur . Yazık değil mi dinen bile bir kadın aynı evde oturmak istemezse erkek ayrı ev açmak zorunda . Özel yaşamı dahi yok tüm yük de ondaymis Allah yard mcisi olsun . Biz bile evimizde bazen bos boş yatıyoruz bazen kahvaltılık la gecistiriyoruz
burada yenge suçlu yazmak kolay. peki onun için aynı evde kayınvalide, kayınpeder ve görümce ile yaşamak kolay mı ?
ona sorsak eminim o da bir sürü şey anlatır, kendisine nasıl davranıldığı ile ilgili.
olaydaki tek suçlu abiniz. evlenmiş ama ev kurmayı becerememiş.
bu yorumlara da katılıyorum fazlasını söylemeye gerek var mı? ben eş ailesine ara sıra yatılı gidince katlanamıyorum kalabalığa. tuvalete rahat giremezsin banyo yapıp çıkıp havlunla ayaklarını uzatıp oturamazsın kahveni içemezsin.
her hareketi sorgulanır rahat giyinemezsin. sabahlığını üstüne çekip kocanla başbaşa kahvaltı edemezsin, gece tuvalete girerken bile üstüne başına bişey geçirip gidersin biriyle karşılaşırım diye.
sarılıp kocanla film izleyemezsin. bugün de canım önce oturup kahve keyfi yapıp tembellik edip akşama doğru iş yapmak istiyor bugün temizlik yapmıcam diyemezsin. hemen kaynanadan görümceden laf gelir.
rahat rahat seks bile yapamazsın biri duyar biri anlar diye.
iki kişilik yemek, iki kişilik çamaşır, iki kişilik iş nerde, koca bi ailenin yemeği çamaşırı işi nerde?
kusura bakmayın siz de suçlusunuz anneniz de suçlu abiniz de suçlu. o kızın tek suçu var o da baştan sizle yaşamayı kabul etmek gibi bi aptallık yapması. çok istiyosanız az yiyin kendinize parasıyla bi hizmetçi tutun.