İki Arada Bir Derede

şimdi de buraya geldim

ailelerle neden arada kalasın ki

bakın anne babanız ayrı sizin eşinle olan aileniz ayrı

burada bol bol yazarım

eşimle ırk, mezhep, ailelerin eğitimi, kültürü maddi durumu her şeyimiz farklı

kim kime oy vermiş bana ne

ya da bugün A ya oy verenin yarın B ye oy vereceği açık değil mi

her seçimde aynı sonuçlar çıkmadığına göre bu tarz konular değişiklik gösterebilir

örneğin annem İngilizce üniversite okumuş kv okuma yazması yok

80 yaşındaki anneannem 3 yaşındaki oğlumun canı sıkılmasın diye ona kitap okumayı teklif ederken babaannesi vay sen bize neden gelmedin diye çocuğu sıkarak seviyor

aramızda bir mezhep farkı olduğu da söyleniyor ama ben 20 yıldır o farkı hala göremedim o nedenle çocuk yetiştirirken de sıkıntı olmuyor

ailem ile eşimin ailesinin arasında bir bağ yok bizim dışımızda

herkes gerekirse hoş beş eder susar oturup siyasi yahut sosyo kültürel kavga mı edeceğiz kimse 70 inden sonra değişmez ki

özetle size tavsiyem anne baba akraba oluşan geniş ailenizle mesafe koyun evliliğinizden uzak tutun

eşinizin işi oturuncaya kadar evinizde kalın iş oturuyor gibi ise de taşının gidin kafanız daha rahat olur daha huzurlu olursunuz

Teşekkür ederim canım; haklısın sonu yok geçmişi düşünmenin

ASlında eşiniz size karşı sevgi ve saygıda kusur etmiyosa huzursuzluk yaratmıyosa ve siz zaten kürt olduğunuda bilerek evlenmişseniz niye bu kadar problem yapıyosunuz

Mezhep farkı deyince atlayım hemen bizim işgüzar insanımız illa bi problem olacak ya biri Şafii biri Hanefiyse orda bile kırmızı kart çıkarıyo :) insanlar farklı dinlerden evlenip mutlu olurlar bizimkiler öteki mahallede yaşayan adama gıcık kapıyor

bence en buyuk hataniz, bu kadar fark varken bir yil icerisinde karar verip evlenmek olmus,
su yasadiginiz sorunlarin bazilarini sevgililikte yasayip cozebilirdiniz halbuki.

Anlattiklariniza gore esiniz de olumluya dogru degismis, demek ki zamana ihtiyaci varmis tam oturtmak icin,
tabi ki kimse kimseyi cekmek zorunda degil,
ama gonul verince biraz daha esnek oluyoruz.

cevrenizin yorumu da cok ilginc geldi bana,
esinizden ayri yasiyorsunuz ve onlar mutsuz olmaniza takiliyorlar, enteresan degil mi?
zaten sen sakrak olsaniz garipserim ben sahsen.

ben yerinizde olsam evliligime sans veririm,
ama ilk yaptigim hatayi bu sefer yapmam ve cocuk icin acele etmem,
gercekten evimde huzuru buldugum zaman dusunurum.

Canım seni anlıyorum

Ben Yugoslavya göçmeniyim. Bundan 60sene evvel dedem Yugoslavya dan Tekirdağ'a göçmüş. Dedem de Türk, babam da, annem de, bende Türk üm.
Bizde ailece daha neşeli, kendi halinde, kimsenin tavuğuna kışt demeyen, namazında niyazında bir aileyiz.

Eşim ve ailesi, karslı. Kürtler. Ev içinde daha çok kavga gürültünün olduğu, çok kalabalık sülalesi, gelenin gidenin bol olduğu, birbirlerine şaka diye küfrettikleri, her yılbaşında içkilerin havada uçuştuğu bir aile .

Bilmem farkı anlatabiliyor muyum kesinlikle ailelerimi kötülemek amacım yok.

2sene 3aydır evliyim ama öncesinde eşimle 4sene sevgililik+nişanlılık dönemim oldu. Biz birbirimizin farklılıklarını aştık önce. Ben eşime göre daha fenayımdır. Eşim daha sakin kalır bana karşı. Sağolsun.
Benim için ailesine hop der (artık)
O yüzden ne ben ailesine kötü davranırım, ne onlar bana kötü davranır.
He, biz aynı evde yaşıyoruz bunu da söyleyeyim.
Ben hasta olurum kaynanam bana çorba yapar, o hasta olur ben ona bakarım.

Sonuçta büyüklerimiz bizim asla kötülüğümüzü istemezler. Özellikle de anneler.
Onları şimdi bir kaç gün görmeyince özlüyorum, annemlere gidip kaldığımda kaynanamı özlediğim için çıkıp evime dönüyorum inanır mısın?
Ama bunu sağlamış olan eşimdir

bir de su bizimkiler sizinkiler farkli olayini gecmek lazim diye dusunuyorum ya,
komik geliyor bana,

benim ailemle esimin ailesi ayni memleketliler,
hatta bizim haricimizde tanisikliklari ve muhabbetleri de var.
ona ragmen ben kayin ailemle pek anlasamam

çocuk yapmadan net kararını ver
gerçi asıl sorunlar çocuktan sonra baslayacak oda ayrı bir konu ,

ben çokta sonunu göremıyorum bu evliliğin

Bence bianlik bıkkınlık olmus esin sana deger veriyor buda seni istememeye goturuyor eger bunlari esin dusunup sana deseydi esin gözünde cok kiymetli olurdu kendimden biliyorum(bende bosanma asamasindayim esim beni istemediğini söylediği halde oni cok özlüyorumki onun yaninda anlasamamzliktan dolayo allahim ben ne yanlis evlilik yapmisim istemiyorum bu adami diye hep soylenirdim ama simdi bi gorsem modundayim ama degmiyor kimse için bende ailemin istemedigi bi evlilik yaptim başım egik onlara karsi ama olan oldu hayat devam ediyor)
Sen aileme karsi utaniyirum vs onu bi birak onlarin istedigi biriylede evlensen bosanabilirdin öyle degil mi. Bosanmayi istedigin için ozur dilemesin bence esin cok olgun bir insanmis ilk zamanlar böyle yıpranmalar oluyor evlilik hic bir zaman rayina oturmaz zaten bunu bekleme çünkü iki insansin kendinle evlensen neyse ama iki farkli düşünce her zaman bir olamaz oyle degil mi..

Şimdi al eline telefonu eşini ara ve Özür dile onu kaybetmek istemediğini ve bu dönemde yasanilan şeylerin seni etkiledigini bu yuzden yiorandigini aslinda onu cok sevdiğini onsuz olamiycagini anlat ki esinde kendini degersiz hissetmesin yoksa baska egilimler gosterede bilir..
Bu evlilik senin anlatimlarina göre devam etmeyi hakediyor lütfen pes etme ve çocuk bir sure daha yapma cocuk olunca duzelmiyor bazi seyler sen bi evliliğin ne oldugunu iyi tat :)

Ay ne kadar güzel. Keşke herkes böyle olabilse...İhtiyacımız olan başarmamız gereken şey de bu bence.Dinin, dilin, ırkın saygıya set çektiği bir hayat sadece mutsuzluk ve nefret getiriyor. Farklılıklara saygı ise mutluluk..

Ben çözülemeyecek bir sorun göremedim fakat Siyasi görüş ayrılığıda nedir Allah aşkına... Bizden başka dünyanın neresinde var böyle bir saçmalık. Zaten dinimize vermediğimiz önemi futbol takımına veren bir erkek toplumu vardı ve artı kızlardada futbol aşkı başlamış durumda, gerçi kızların çoğu şekilcilik itibariyle futbol aşkı yaşıyor, şimdi bide siyaset aşkı başladı. Herkesin kendi siyasi görüşü kusursuz, diğerleri hep hatalı. Aile içine kadar girmiş durumda siyasetiniz.
Allah akıl fikir versin.

Aynen öyle. Hepimizin hayatında farklı kültürlerden, farklı inançlardan, farklı görüşlerden insanlar var. Ben inanıyorum, inanmayan arkadaşım doğum yaptığım zaman bana, "Allah bağışlasın," diye mesaj atıyor. Bana, inancıma saygı duyduğu için, beni sevdiği için. Aynı saygıyı ve sevgiyi bende ona gösteriyorum. Biz saygı görmeyi bekleyen ama saygıdan bir haber bencil bir toplumuz maalesef.

Maşallah ne güzel örneksiniz.. Allah mutlulugunuzu daim etsin inşallah. BUmarım bizde bazı şeyleri aşıp bu şekilde devam edebiliriz

Teşekkür ederim yorumunuz için..Allah yardımcınız olsun öncelikle evet ailemin istememesi hala onu benımseyememesi de ben de bıraz sıkıntı oluşturdu sanıyorum. Hepimiz mutlu olalım inşallah

Maşallah ne güzel örneksiniz.. Allah mutlulugunuzu daim etsin inşallah. BUmarım bizde bazı şeyleri aşıp bu şekilde devam edebiliriz
Canım bence sizde ümit var.
Biraz birbirinizi özleyin ama yokluğuna da eşini alıştırma olur mu.

Sırf aile yüzünden eşten vazgeçmek ne kadar kötü bir şey.
Onu da anlıyorum, çünkü bende sıkıntı çeke çeke geldim bu günlere
Bende o saçma şeyi düşündüm, ailesi yüzünden eşimden boşanmayı.Şimdi ne kadar aptalmışım diyorum kendime. Bu aşktan vazgeçseydim nasıl yarım kalırmışım.
Yani ailesinin yaptığı her kötü şeyi eşine anlat. Senin haklılığını görsün eşin, bilsin. Sonra sen o tarafla iyi de olsan, bağları da koparsan eşin sana bir şey demez.

Önemli olan da eştir, aileler ikinci plana düşmeli artık

Teşekkürler canım..Umarım herkes istediği huzuru mutlulugu yakalar

Kusura bakmayın da benim eşim başka şehire gidecekte bende anneme gideceğim. Siz de yanlış yapiyorsunuz. Bende geleceğim diye tuttururdum açıkçası. Eşinizle uzaktasiniz ve kafanız karışık böyle ne kadar sağlıklı bir karar verebilirsiniz? Kültür farkını siyaseti ve aile yapısını en önemlisi geçmişte ki hatayı kenara bırakıp bence sadece eşiniz sizi seviyor mu değer veriyor mu anlayişli mi bunlarla ilgilenin.

Teşekkür ederim; en kısa zamanda gideceğim. Buradaki birçok arkadaşta aynı yorumu yaptı

Bu adamın bir şu an bir geliri, ya da hiç bir birikimi yok mu? Niye çalıştığı şehre gitmediniz?

Dayalı döşeli bir ev kiralayın ama ayrı yaşamayın. İkinizde de soğukluk olacak bu şekilde. Anca baş başa bir düzen kurduğunuzda bu evlilik sizin için iyi mi kötü mü anlarsınız. He bu netleşene kadar en az 1-2 sene daha çocuk mevzusunu erteleyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…