- Konu Sahibi asyazeynep01
-
Allah mutluluğunuzu daim etsin; orta yolu bulmak en güzeli zaten. Bizde aslında öyle bir kararla başladık. İkimizde saygı duyacağız diye; ama aileler çok sıkıntı yarattı ikimizinde.. Suçu kimseye atmıyorum tabi ki ama ailemle onun arasında kalmak. Onun ailesinin yaptıklarının bizimkilere batması vb.. dengeyi kuramadım belkide..
Teşekkür ederim canım; haklısın sonu yok geçmişi düşünmeninSelamlar,
Ben şu an bariz bi sorun göremedim. Bana göre eski tartışmaların etkisi geçmemiş. Birşey diyeyim mi,eski tartışmaları düşünmek kara delik gibi bişey. Hem geçmişe gidip tartışmaları çözemiyosun hem de senin adım atmanı etkileyip ilişkinizi yıpratır. Geçmişi geçmişte bırakıp geleceğe yönelik ilişkileri düzeltme çalışmak gerekir. Sonuçta birbirinizin muhalifi değil hayat arkadaşısınız.
ASlında eşiniz size karşı sevgi ve saygıda kusur etmiyosa huzursuzluk yaratmıyosa ve siz zaten kürt olduğunuda bilerek evlenmişseniz niye bu kadar problem yapıyosunuzArkadaşlar;
Bir süreden beri eşimle ara ara sıkıntılar yaşıyoruz. Evleneli 2,5 yıl oldu. Bir türlü düzenimizi oturtamadık.Eşimle ikimiz oldukça farklı kültürlerden geliyoruz. Farklı aile yapılarına, zıt siyası görüşlere vb. sahibiz. 1 sene sevgili olduk; herşeyi konuşarak vb. karar aldık; ama mantıklı bir karar alamadık sanırım. Zaman zaman aramızda bunlarla ilgili sıkıntılar olduğu dönemlerde oldu. Eşimin ailesine çok yakın oturduğumuz için ve aile bağları aşırı derecede sıkı olduğu için sıkıntılar yaşadık. En sonunda eşim başka bir şehirde kendisine iş kurmaya gitti. Bende ailemin yanına gittim ve işleri oturana kadar ailemle kalacağım. Eşimle böyle konuşmuştuk. Şuan için belkide farklı şehirlerde olduğumuzdan sıkıntı yaşamıyoruz, yani kavga gürültümüz pek olmuyor. Ancak bende aşırı derecede bir bıkkınlık var.
Eşim evliliğimizin ilk dönemlerinde iki tane büyük kavgamıza ailesini falan katmıştı; babasını çağırmıştı olanları anlatmıştı. Ben eşimin ailesiyle bir süre konuşmadım. Sonrasında babası babamı aradı benım ailem geldi. Babam evliliğimize en başta çok karşı olmasına rağmen, arayı yapmaya çalıştı falan. Kv ise boşancaklar diye tutturmuştu vb.. Bunun gibi iğrenç şeyler yaşadım.
Eşim en son geldiğinde bir çocuğumuz olursa nasıl yetiştirmek istediğimiz konusunda konuşmuştuk; ama onda bile bir sürü farklı istek açığa çıktı. En sonunda ben dedim ki, bu böyle olmayacak biz senınle çok farklıyız, bence ayrılalım dedim. Ancak eşim buna hazır olmadığını; ortada ayrılmak için bir sebep olmadığını, benden başkasını düşünemediğini söyledi. Bu şekilde konu kapandı ve tekrar çalıştığı şehre geri döndü.
Sorun dediğim şeyler aslında farklar; yani çözülemeyecek şeyler. Eşim kürt; aile bağları aşırı derecede sıkı, siyasi görüşlerimiz birbirinden farklı, özgürlüğüne aşırı derecede düşkün; kim arasa yardım istese bir yere gidelim dese hemen nerde ne durumda olursa olsun gider vb..
Eşimle bunları konuştuğumuzda, benim için şehir değiştirdiğini bu şekilde herkesten uzak olup daha sağlıklı ilişki kurabileceğimizi söyledi. Sanırım siyasi görüşlerimizin farklı olması ya da bazı değerlerimizin (aile, kültür vb) onun için sıkıntı yaratmıyor. Bana asla müdahalede bulunmaz; hiç bir zaman ailemle, arkadaşlarımla ilişkime karışmaz; seçimlerde kime oy attın diye sormaz; belki de farklı olduğumuz için tartışma çıkacağını düşünüyor. Evliliğin ilk başında ailesini kavgalara dahil etmenin hata olduğunu da kabul ediyor.
Benim sorunum şu; yaşadığım zorluklar aileme rezil olmuş olmam; ailemin onaylamadığı bir evlilikte sıkıntılar yaşamam; evliliğimizin 2 yılı boyunca sürekli kavga etmiş olmamız sebebiyle kendimi aşırı derecede yorgun hissediyorum. İçimden bir his doğru bir evlilik yapmadığımı söylüyor. Kendime evlilikten beklentim ne diye sorduğumda ona cevap veremıyorum; ayrılmak mı istiyorsun diyorum, ona da cevap yok; devam etmek mi istiyorsun diye soruyorum ona da cevap yok. Eşime bu durumumu anlattım; sen karar ver dedim, o da bişey yazmadı.. Benim için senden başka kimseyi düşünemiyorum; aklımdan ya da dilimden asla öyle birsey geçmez diyor.
Sanki kendimi bir yol ayrımında hissediyorum; devam edersem bir çocuğum olursa birbirinden farklı ana babayla daha büyük sıkıntılar yaşanmaz mı diyorum.
Kısacası üzerimde ölü toprağı var; ne devam diyebiliyorum ne tamam diyebiliyorum; yaşama sevincim yok gibi resmen. Baştan başlamaya da bitirmeye de enerjim yok. Psikolojik destek alıyorum; işe gidip geliyorum. Kendimi geliştirmek adına ingilizce kursuna yazıldım; arkadaşlarımla gezmeye gidiyorum. Ama herkes ne kadar dalgın ve durgun oldugumu; mutsuz göründüğümü söyluyor. Bense bir an önce karar vermek istiyorum ve ona bile halim yok. Bana tekrar enerjime kavuşmak veya sağlıklı bir karar verebilmek için tavsiyeler var mı acaba ?
Mezhep farkı deyince atlayım hemen bizim işgüzar insanımız illa bi problem olacak ya biri Şafii biri Hanefiyse orda bile kırmızı kart çıkarıyo :) insanlar farklı dinlerden evlenip mutlu olurlar bizimkiler öteki mahallede yaşayan adama gıcık kapıyorşimdi de buraya geldim
ailelerle neden arada kalasın ki
bakın anne babanız ayrı sizin eşinle olan aileniz ayrı
burada bol bol yazarım
eşimle ırk, mezhep, ailelerin eğitimi, kültürü maddi durumu her şeyimiz farklı
kim kime oy vermiş bana ne
ya da bugün A ya oy verenin yarın B ye oy vereceği açık değil mi
her seçimde aynı sonuçlar çıkmadığına göre bu tarz konular değişiklik gösterebilir
örneğin annem İngilizce üniversite okumuş kv okuma yazması yok
80 yaşındaki anneannem 3 yaşındaki oğlumun canı sıkılmasın diye ona kitap okumayı teklif ederken babaannesi vay sen bize neden gelmedin diye çocuğu sıkarak seviyor
aramızda bir mezhep farkı olduğu da söyleniyor ama ben 20 yıldır o farkı hala göremedim o nedenle çocuk yetiştirirken de sıkıntı olmuyor
ailem ile eşimin ailesinin arasında bir bağ yok bizim dışımızda
herkes gerekirse hoş beş eder susar oturup siyasi yahut sosyo kültürel kavga mı edeceğiz kimse 70 inden sonra değişmez ki
özetle size tavsiyem anne baba akraba oluşan geniş ailenizle mesafe koyun evliliğinizden uzak tutun
eşinizin işi oturuncaya kadar evinizde kalın iş oturuyor gibi ise de taşının gidin kafanız daha rahat olur daha huzurlu olursunuz
Canım seni anlıyorumArkadaşlar;
Bir süreden beri eşimle ara ara sıkıntılar yaşıyoruz. Evleneli 2,5 yıl oldu. Bir türlü düzenimizi oturtamadık.Eşimle ikimiz oldukça farklı kültürlerden geliyoruz. Farklı aile yapılarına, zıt siyası görüşlere vb. sahibiz. 1 sene sevgili olduk; herşeyi konuşarak vb. karar aldık; ama mantıklı bir karar alamadık sanırım. Zaman zaman aramızda bunlarla ilgili sıkıntılar olduğu dönemlerde oldu. Eşimin ailesine çok yakın oturduğumuz için ve aile bağları aşırı derecede sıkı olduğu için sıkıntılar yaşadık. En sonunda eşim başka bir şehirde kendisine iş kurmaya gitti. Bende ailemin yanına gittim ve işleri oturana kadar ailemle kalacağım. Eşimle böyle konuşmuştuk. Şuan için belkide farklı şehirlerde olduğumuzdan sıkıntı yaşamıyoruz, yani kavga gürültümüz pek olmuyor. Ancak bende aşırı derecede bir bıkkınlık var.
Eşim evliliğimizin ilk dönemlerinde iki tane büyük kavgamıza ailesini falan katmıştı; babasını çağırmıştı olanları anlatmıştı. Ben eşimin ailesiyle bir süre konuşmadım. Sonrasında babası babamı aradı benım ailem geldi. Babam evliliğimize en başta çok karşı olmasına rağmen, arayı yapmaya çalıştı falan. Kv ise boşancaklar diye tutturmuştu vb.. Bunun gibi iğrenç şeyler yaşadım.
Eşim en son geldiğinde bir çocuğumuz olursa nasıl yetiştirmek istediğimiz konusunda konuşmuştuk; ama onda bile bir sürü farklı istek açığa çıktı. En sonunda ben dedim ki, bu böyle olmayacak biz senınle çok farklıyız, bence ayrılalım dedim. Ancak eşim buna hazır olmadığını; ortada ayrılmak için bir sebep olmadığını, benden başkasını düşünemediğini söyledi. Bu şekilde konu kapandı ve tekrar çalıştığı şehre geri döndü.
Sorun dediğim şeyler aslında farklar; yani çözülemeyecek şeyler. Eşim kürt; aile bağları aşırı derecede sıkı, siyasi görüşlerimiz birbirinden farklı, özgürlüğüne aşırı derecede düşkün; kim arasa yardım istese bir yere gidelim dese hemen nerde ne durumda olursa olsun gider vb..
Eşimle bunları konuştuğumuzda, benim için şehir değiştirdiğini bu şekilde herkesten uzak olup daha sağlıklı ilişki kurabileceğimizi söyledi. Sanırım siyasi görüşlerimizin farklı olması ya da bazı değerlerimizin (aile, kültür vb) onun için sıkıntı yaratmıyor. Bana asla müdahalede bulunmaz; hiç bir zaman ailemle, arkadaşlarımla ilişkime karışmaz; seçimlerde kime oy attın diye sormaz; belki de farklı olduğumuz için tartışma çıkacağını düşünüyor. Evliliğin ilk başında ailesini kavgalara dahil etmenin hata olduğunu da kabul ediyor.
Benim sorunum şu; yaşadığım zorluklar aileme rezil olmuş olmam; ailemin onaylamadığı bir evlilikte sıkıntılar yaşamam; evliliğimizin 2 yılı boyunca sürekli kavga etmiş olmamız sebebiyle kendimi aşırı derecede yorgun hissediyorum. İçimden bir his doğru bir evlilik yapmadığımı söylüyor. Kendime evlilikten beklentim ne diye sorduğumda ona cevap veremıyorum; ayrılmak mı istiyorsun diyorum, ona da cevap yok; devam etmek mi istiyorsun diye soruyorum ona da cevap yok. Eşime bu durumumu anlattım; sen karar ver dedim, o da bişey yazmadı.. Benim için senden başka kimseyi düşünemiyorum; aklımdan ya da dilimden asla öyle birsey geçmez diyor.
Sanki kendimi bir yol ayrımında hissediyorum; devam edersem bir çocuğum olursa birbirinden farklı ana babayla daha büyük sıkıntılar yaşanmaz mı diyorum.
Kısacası üzerimde ölü toprağı var; ne devam diyebiliyorum ne tamam diyebiliyorum; yaşama sevincim yok gibi resmen. Baştan başlamaya da bitirmeye de enerjim yok. Psikolojik destek alıyorum; işe gidip geliyorum. Kendimi geliştirmek adına ingilizce kursuna yazıldım; arkadaşlarımla gezmeye gidiyorum. Ama herkes ne kadar dalgın ve durgun oldugumu; mutsuz göründüğümü söyluyor. Bense bir an önce karar vermek istiyorum ve ona bile halim yok. Bana tekrar enerjime kavuşmak veya sağlıklı bir karar verebilmek için tavsiyeler var mı acaba ?
Ay ne kadar güzel. Keşke herkes böyle olabilse...İhtiyacımız olan başarmamız gereken şey de bu bence.Dinin, dilin, ırkın saygıya set çektiği bir hayat sadece mutsuzluk ve nefret getiriyor. Farklılıklara saygı ise mutluluk..Sevgi her şeye yetmiyor doğru. Sevgi, saygı ve güven olunca birçok şey aşılabiliyor.
Mesele kültür farklılığı ise benim bir akrabam var. Kız hafızlık yapıyordu, dinine çok düşkün. Gitti aile yapısına çok ters birine aşık oldu. Kızımız da aynı zamanda çocuğun aile yapısına tersti. Hem de öyle böyle değil bayağı zıt kutuplar. Çocuk ve ailesi alevi. İki tarafın da ailesi şiddetle karşı çıktılar beraber olmalarına. Sadece bu da değil; siyasi görüşleri, kültürleri ve inançları her şeyi bambaşka. Kızımız da bu arada çatşaflı. Aileler görüşmelerini engellemek için her şeyi yaptılar. Sonunda ikisi de kaçtı. Ya öyle ya böyle dediler ve bir şekilde evlendiler. Dışarıdan biriyim ama şimdi iki çocukları var. Rast geldiğimiz zaman birbirlerine olan bakışlarından bile anlıyorum o aşkı. Kız hâlâ çarşaflı, çocuk hâlâ alevi. Başlarda aileler ile sıkıntı yaşasalarda şimdi kv ve görümceleri ile ne kadar samimiler, birbirlerini nasıl seviyorlar görüyorum. Sosyal medyada kız bir fotoğraf paylaşıyor; kv ve görümce kızı kahvaltıya çağırmış. Kayınvalidesinin üstünde askılı bir body, bizim kız türbanlı birbirlerine sarılmışlar. Bakın sevgi değil, saygı neleri aşıyor. Birbirlerine en başta saygı duymasalardı bugün öyle olamazlardı. Kültür farklılıkları, kültüre fazlası ile takan insanlar için önemlidir. Düşünce yapısı, sadece kendi düşüncesini önemseyen insanlar için önemlidir. Kimse kimseye kendi fikrini empoze etmeye çalışmadığı ve saygı duyduğu sürece problem yok. Mesela o çocuk, karısının çarşafına karışsa sorun olur. Kız kocasının inançlarına müdahele etse sorun olur. Sevgi değil başlı başlına saygı.
Aynen öyle. Hepimizin hayatında farklı kültürlerden, farklı inançlardan, farklı görüşlerden insanlar var. Ben inanıyorum, inanmayan arkadaşım doğum yaptığım zaman bana, "Allah bağışlasın," diye mesaj atıyor. Bana, inancıma saygı duyduğu için, beni sevdiği için. Aynı saygıyı ve sevgiyi bende ona gösteriyorum. Biz saygı görmeyi bekleyen ama saygıdan bir haber bencil bir toplumuz maalesef.Ay ne kadar güzel. Keşke herkes böyle olabilse...İhtiyacımız olan başarmamız gereken şey de bu bence.Dinin, dilin, ırkın saygıya set çektiği bir hayat sadece mutsuzluk ve nefret getiriyor. Farklılıklara saygı ise mutluluk..
Teşekkür ederim yorumunuz için. Evet kendi evime geçmem daha mantıklı görünüyor. Bu sekılde bekarlık günlerime geri dönmüş gibi oldum. Haklısınızkın anne babanız ayrı sizin eşinle olan aileniz ayrı
Maşallah ne güzel örneksiniz.. Allah mutlulugunuzu daim etsin inşallah. BUmarım bizde bazı şeyleri aşıp bu şekilde devam edebilirizCanım seni anlıyorum
Ben Yugoslavya göçmeniyim. Bundan 60sene evvel dedem Yugoslavya dan Tekirdağ'a göçmüş. Dedem de Türk, babam da, annem de, bende Türk üm.
Bizde ailece daha neşeli, kendi halinde, kimsenin tavuğuna kışt demeyen, namazında niyazında bir aileyiz.
Eşim ve ailesi, karslı. Kürtler. Ev içinde daha çok kavga gürültünün olduğu, çok kalabalık sülalesi, gelenin gidenin bol olduğu, birbirlerine şaka diye küfrettikleri, her yılbaşında içkilerin havada uçuştuğu bir aile .
Bilmem farkı anlatabiliyor muyum kesinlikle ailelerimi kötülemek amacım yok.
2sene 3aydır evliyim ama öncesinde eşimle 4sene sevgililik+nişanlılık dönemim oldu. Biz birbirimizin farklılıklarını aştık önce. Ben eşime göre daha fenayımdır. Eşim daha sakin kalır bana karşı. Sağolsun.
Benim için ailesine hop der (artık)
O yüzden ne ben ailesine kötü davranırım, ne onlar bana kötü davranır.
He, biz aynı evde yaşıyoruz bunu da söyleyeyim.
Ben hasta olurum kaynanam bana çorba yapar, o hasta olur ben ona bakarım.
Sonuçta büyüklerimiz bizim asla kötülüğümüzü istemezler. Özellikle de anneler.
Onları şimdi bir kaç gün görmeyince özlüyorum, annemlere gidip kaldığımda kaynanamı özlediğim için çıkıp evime dönüyorum inanır mısın?
Ama bunu sağlamış olan eşimdir
Teşekkür ederim yorumunuz için..Allah yardımcınız olsun öncelikle evet ailemin istememesi hala onu benımseyememesi de ben de bıraz sıkıntı oluşturdu sanıyorum. Hepimiz mutlu olalım inşallahBence bianlik bıkkınlık olmus esin sana deger veriyor buda seni istememeye goturuyor eger bunlari esin dusunup sana deseydi esin gözünde cok kiymetli olurdu kendimden biliyorum(bende bosanma asamasindayim esim beni istemediğini söylediği halde oni cok özlüyorumki onun yaninda anlasamamzliktan dolayo allahim ben ne yanlis evlilik yapmisim istemiyorum bu adami diye hep soylenirdim ama simdi bi gorsem modundayim ama degmiyor kimse için bende ailemin istemedigi bi evlilik yaptim başım egik onlara karsi ama olan oldu hayat devam ediyor)
Sen aileme karsi utaniyirum vs onu bi birak onlarin istedigi biriylede evlensen bosanabilirdin öyle degil mi. Bosanmayi istedigin için ozur dilemesin bence esin cok olgun bir insanmis ilk zamanlar böyle yıpranmalar oluyor evlilik hic bir zaman rayina oturmaz zaten bunu bekleme çünkü iki insansin kendinle evlensen neyse ama iki farkli düşünce her zaman bir olamaz oyle degil mi..
Şimdi al eline telefonu eşini ara ve Özür dile onu kaybetmek istemediğini ve bu dönemde yasanilan şeylerin seni etkiledigini bu yuzden yiorandigini aslinda onu cok sevdiğini onsuz olamiycagini anlat ki esinde kendini degersiz hissetmesin yoksa baska egilimler gosterede bilir..
Bu evlilik senin anlatimlarina göre devam etmeyi hakediyor lütfen pes etme ve çocuk bir sure daha yapma cocuk olunca duzelmiyor bazi seyler sen bi evliliğin ne oldugunu iyi tat :)
Canım bence sizde ümit var.Maşallah ne güzel örneksiniz.. Allah mutlulugunuzu daim etsin inşallah. BUmarım bizde bazı şeyleri aşıp bu şekilde devam edebiliriz
Teşekkürler canım..Umarım herkes istediği huzuru mutlulugu yakalarCanım bence sizde ümit var.
Biraz birbirinizi özleyin ama yokluğuna da eşini alıştırma olur mu.
Sırf aile yüzünden eşten vazgeçmek ne kadar kötü bir şey.
Onu da anlıyorum, çünkü bende sıkıntı çeke çeke geldim bu günlere
Bende o saçma şeyi düşündüm, ailesi yüzünden eşimden boşanmayı.Şimdi ne kadar aptalmışım diyorum kendime. Bu aşktan vazgeçseydim nasıl yarım kalırmışım.
Yani ailesinin yaptığı her kötü şeyi eşine anlat. Senin haklılığını görsün eşin, bilsin. Sonra sen o tarafla iyi de olsan, bağları da koparsan eşin sana bir şey demez.
Önemli olan da eştir, aileler ikinci plana düşmeli artık
Teşekkür ederim; en kısa zamanda gideceğim. Buradaki birçok arkadaşta aynı yorumu yaptıKusura bakmayın da benim eşim başka şehire gidecekte bende anneme gideceğim. Siz de yanlış yapiyorsunuz. Bende geleceğim diye tuttururdum açıkçası. Eşinizle uzaktasiniz ve kafanız karışık böyle ne kadar sağlıklı bir karar verebilirsiniz? Kültür farkını siyaseti ve aile yapısını en önemlisi geçmişte ki hatayı kenara bırakıp bence sadece eşiniz sizi seviyor mu değer veriyor mu anlayişli mi bunlarla ilgilenin.
Bu adamın bir şu an bir geliri, ya da hiç bir birikimi yok mu? Niye çalıştığı şehre gitmediniz?Arkadaşlar;
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?