• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İki Arada Bir Derede

Ya canımm anlamıyorum şu kürt oluşları eşlerin ailelerin niye sıkıntı ? Siyasi görüşleriniz farklıymış ee? Yani nolmuş. Siz istiyodunız ki tek tip insanlar olsun tek tip yaşantı düşünce tarzı olsun kimse kimseye bulaşmasın! Benim eşim de kürt anne tarafı bir araya gelince kürtçe konuşur anlamasam da onlar bana şunu derler bizi yanlış anlama türkçeyi beceremiyoruz pek o yüzden bir arada böyle konuşuyoruz ne deyim şimdi kesin benim hakkımda mı konuşuyolar deyim? Çocuk yetiştirme tarzları farklıymış ee? Evlenip ayıla bayıla peşinden koştuğum çocuğu onlar yetiştirmediler mi? Onların yetiştirdiği kocayı hep öv ailesi tü kaka öyle mi? Kötülük etmişlerdir canını yakmışlardır o ayrı ama şu kültür farkı var ailesini sevmiyorum vb bunlar bana afedersin de inssanları aptal yerine koymak gibi geliyo.. Eşinin de ailesinin de kökeni sen evlendikten sonra değişmedi dimi? Sen istiyosn ki herkes sana saygı duydun ama sen kimseye saygı duyma! Ben karadenizden gelin geldim ne ailem ne komşukarım kimse böyle bi düşünce içine girmedi. Şurda açılan kaçıncı benzer konu oldu ama yeter artık he! Ayıp be! Yok lee diye çocuk seviyolar yok kürtçe konuşuyolar yok aile bağları kuvvetli! Ne olsun peki çöğpsüz üzüm istiyodunuz qilesi olmayan birilerini tercih etseydiniz de o insanlara da ekstra sıkıntılar yaşatmasaydınız! Eşin seni seviyo demekki ne bu şımarıklık sendeki ? Ailesi de kürt de bilmem ne de eee ? İnsanız insan. Hepimiz ademle havvadan geldik! Allah yarattı bizi. Irkçılık bu ya ! Yeter artık yapmayın şunu!

Ailesi olmasa da /görüşmese de ona da neden görüşmüyor? Bu çocuk sorunlu mu? diyorlar.
Kusur arayan cidden buluyor. Ve insan neyden kaçarsa, kaçtığı şeyin bin misli ile sınanıyor.

Sevgi dediğimiz duygu nedir ki?
Beraber sohbet etmeyi,paylaşmayı,hatta bazen aynı görüşte olup da farklı bakış açılarını tartışmak da sevgidir.
Üzgünüm siz baştan yanlış bir evlilik yapmışsınız.
Şahsen ben siyasi görüşü farklı biriyle evlenemezdim. Ne olursa olsun tatsızlık büyüyor,herkes birbirine öyle sonsuz saygı,hürmet vs. duymuyor bu konularda.
Diğer tartışmalarınız ailelerin araya girmesi zaten iyice evliliğinizi sarsmış.
Ben olsam bu evliliği derinlemesine düşünürdüm...
Oluyo abla gayet de saygılı bi evliliğimiz var. Eşimin ailesi farklı ben fatklı bi araya geldiğimizde yeri gelir şuna oyunu ver derler ama şakası döner bizde.. Eşimle biz baita çok koyu taraftarlarız. O gsli ben fbli. Maç zamanları konuşmuyorduk önceden şimdi ise esprisi dönüyo evde.. Biz farklıyken üzerine konuşacak çok daha fazla şey buluyoruz bence bunun tadı bile çok gğzel :)

Ailesi olmasa da /görüşmese de ona da neden görüşmüyor? Bu çocuk sorunlu mu? diyorlar.
Kusur arayan cidden buluyor. Ve insan neyden kaçarsa, kaçtığı şeyin bin misli ile sınanıyor.
Bu kızları anlamak imkansız değişikler. Ailesiyle görüşmese bu sefer de sosyal değil evden çıkmaz kimseye yardımı dokunmaz bıdı bıdı bıdı..

Ben kendimi sizin yerine koyup ne yapardım onu söyleyeceğim. İlk olarak, ilkkk iş olarak eşimin yanına giderdim çünkü çok manasız bir uzaklaşma olmuş. Sonrasında beni bu evlilikle ilgili huzursuz eden nedenler ne, bunları nasıl düzeltebilirim, eşimden beklentilerim neler, bunları ona güzelce anlattığımda karşılık alabiliyor muyum, bunları üşenmez oturur bir deftere yazarak düşünürdüm. Bazen yazarak düşünmek çok iyi geliyor. Çocuk yapmamak için önüme belli bir süre koyardım ve bu süreyi evliliğimi toparlayabiliyor muyum diye değerlendirmeler yaparak geçirirdim. Sonra olmayacağına karar verirsem gerekli adımları atardım. Ama şu an tam araftasınız, bu şekilde sağlıklı karar verebileceğinizi düşünmüyorum. Allah gönlünüze göre versin.

Oluyo abla gayet de saygılı bi evliliğimiz var. Eşimin ailesi farklı ben fatklı bi araya geldiğimizde yeri gelir şuna oyunu ver derler ama şakası döner bizde.. Eşimle biz baita çok koyu taraftarlarız. O gsli ben fbli. Maç zamanları konuşmuyorduk önceden şimdi ise esprisi dönüyo evde.. Biz farklıyken üzerine konuşacak çok daha fazla şey buluyoruz bence bunun tadı bile çok gğzel :)
Olur tabii.
Olunca da süper tabii...
Size de sonsuz mutluluklar.
Ancak herkesin başarabileceği bir konu değil bu.
Şahsen ben kavga etmem ama siyasi görüşü benden taban tabana zıt bir adamın hayat görüşü farklı olur,uyum nasıl sağlayacağız diye düşünürüm.
Ortalık siyasete dönmesin de ben rahat bir kadınım,muhafakazar bir adam da benimle mutlu olamaz ki...

Eşiniz size ve ailenizin görüşlerine belli ki saygı duyuyor size baskı uygulamıyor ve sizi seviyor.eger size baskı kuruyor olsaydı sevgi olsa bile ayrılın diyebilirdim ama şimdi ayrılık için çok büyük birsey göremedim.bugune kadar yaşadığınız sıkıntılar ailesi ile yakın olmanızdan kaynaklı galiba.Eşiniz adım atmış siz de birlikte uzakta yaşamak için adım atabilirsiniz.tabi hemen çocuk düsünmeyin bu kadar kafanız karışıksa.en az 1 sene deneyin bakın gerçekten sorunlarınız hafifliyor mu? Eğer hala başbaşa olmanıza rağmen böyle düşünüyorsanız eşinize olan sevginizi, saygınızı sorgulayabilirsiniz ve o zaman ayrılırsınız.sevgi, saygı,sadakat gerçekten olursa bence küçük şeyler mutsuz etmemeli.hakkınızda hayırlısı olsun inş.
Evet bana baskı kurmuyor; ama ondan farklı düşünmem onu rahatsız ediyormuş. Bir kere böyle bir cümle kullanmıştı. Onun üzerine ben değişmicem istersen ayrılabiliriz demiştim. O da hayır istemiyorum dedi

Olur tabii.
Olunca da süper tabii...
Size de sonsuz mutluluklar.
Ancak herkesin başarabileceği bir konu değil bu.
Şahsen ben kavga etmem ama siyasi görüşü benden taban tabana zıt bir adamın hayat görüşü farklı olur,uyum nasıl sağlayacağız diye düşünürüm.
Ortalık siyasete dönmesin de ben rahat bir kadınım,muhafakazar bir adam da benimle mutlu olamaz ki...
Evlilik de böyle bişey değil mi? Bazı kadınlar evlilik deyip şiddete aldatmaya göz yumar bazı adamlar yuvam dağılmasın deyip eşlerinin kötülüklerini görmezler.. Biz de birbirimizin kültürüne farklılıklarına katlanıp saygı duyuyoruz.. Herkes de bize saygı duyuyor.. İkimiz de mutedil insanlarız her zaman bi orta yolu buluruz.. Dayağa küfre asıl nasış katlanıyorlar ben onu anlamıyorum..

Bak bu adam seni kaybetmemek icin ugrasiyor ama sen bosanacagim havalarindasin ona karsi.Eger ki kaybedersen cok uzuleceksin.Insan ozledigi sevdigi adami bu kadar kolay harcamamali.Cok arayacaksin bu adami.
Doğrudur. Bende hata yapıyor olabilirim tabiki. Üzerimde anlamlandıramadığım bir enerji var, sanki yaşamaya halim yokmuş gibi.. Abartılcak birşey yaşamadım belki ama hissettiğim malesef bu

Evlilik de böyle bişey değil mi? Bazı kadınlar evlilik deyip şiddete aldatmaya göz yumar bazı adamlar yuvam dağılmasın deyip eşlerinin kötülüklerini görmezler.. Biz de birbirimizin kültürüne farklılıklarına katlanıp saygı duyuyoruz.. Herkes de bize saygı duyuyor.. İkimiz de mutedil insanlarız her zaman bi orta yolu buluruz.. Dayağa küfre asıl nasış katlanıyorlar ben onu anlamıyorum..
Allah mutluluğunuzu daim etsin; orta yolu bulmak en güzeli zaten. Bizde aslında öyle bir kararla başladık. İkimizde saygı duyacağız diye; ama aileler çok sıkıntı yarattı ikimizinde.. Suçu kimseye atmıyorum tabi ki ama ailemle onun arasında kalmak. Onun ailesinin yaptıklarının bizimkilere batması vb.. dengeyi kuramadım belkide..

Evlenmeden var olan bazı şeyler değil mi, eşinizin nereli olduğu, siyasi görüşü, bunlara bağlı hayat tarzının oluşu vs.bunlar sizin için problemse baştan evlilik yoluna girmemeliydiniz. Evlendikten sorun eşim benim memleketime, siyasi görüşüne laf etse ciddi sıkıntı çıkarırdım.
Eşiniz sizinle ayrı bir hayat kurabilmek için şehir değiştirmiş anladığım kadarıyla, yeniden denemekte fayda var, bir süre yine çocuk düşünmeden deneyin yine olmuyorsa o zaman ayrılık seçeneği gündeme gelebilir.

Allah mutluluğunuzu daim etsin; orta yolu bulmak en güzeli zaten. Bizde aslında öyle bir kararla başladık. İkimizde saygı duyacağız diye; ama aileler çok sıkıntı yarattı ikimizinde.. Suçu kimseye atmıyorum tabi ki ama ailemle onun arasında kalmak. Onun ailesinin yaptıklarının bizimkilere batması vb.. dengeyi kuramadım belkide..
Canım o zaman evliliğini ailelerinize yansıtmayın aileleri bir araya getirmeyin. E herkes de saygı duysun napalım şimdi herkes aynı mahalleden evlenemez

Tut ki eşin yabancı o zaman da batar mıydı bu kadar? Bence herkes hayran kalırdı konuşmalarına tavırlarına.. Algı bu işte. Ama yapma gözünü seveyim. Anladığım kadarıyla eşinin kökeni dışında bi sıkıntın yok..

Sevgi her şeye yetmiyor doğru. Sevgi, saygı ve güven olunca birçok şey aşılabiliyor.

Mesele kültür farklılığı ise benim bir akrabam var. Kız hafızlık yapıyordu, dinine çok düşkün. Gitti aile yapısına çok ters birine aşık oldu. Kızımız da aynı zamanda çocuğun aile yapısına tersti. Hem de öyle böyle değil bayağı zıt kutuplar. Çocuk ve ailesi alevi. İki tarafın da ailesi şiddetle karşı çıktılar beraber olmalarına. Sadece bu da değil; siyasi görüşleri, kültürleri ve inançları her şeyi bambaşka. Kızımız da bu arada çatşaflı. Aileler görüşmelerini engellemek için her şeyi yaptılar. Sonunda ikisi de kaçtı. Ya öyle ya böyle dediler ve bir şekilde evlendiler. Dışarıdan biriyim ama şimdi iki çocukları var. Rast geldiğimiz zaman birbirlerine olan bakışlarından bile anlıyorum o aşkı. Kız hâlâ çarşaflı, çocuk hâlâ alevi. Başlarda aileler ile sıkıntı yaşasalarda şimdi kv ve görümceleri ile ne kadar samimiler, birbirlerini nasıl seviyorlar görüyorum. Sosyal medyada kız bir fotoğraf paylaşıyor; kv ve görümce kızı kahvaltıya çağırmış. Kayınvalidesinin üstünde askılı bir body, bizim kız türbanlı birbirlerine sarılmışlar. Bakın sevgi değil, saygı neleri aşıyor. Birbirlerine en başta saygı duymasalardı bugün öyle olamazlardı. Kültür farklılıkları, kültüre fazlası ile takan insanlar için önemlidir. Düşünce yapısı, sadece kendi düşüncesini önemseyen insanlar için önemlidir. Kimse kimseye kendi fikrini empoze etmeye çalışmadığı ve saygı duyduğu sürece problem yok. Mesela o çocuk, karısının çarşafına karışsa sorun olur. Kız kocasının inançlarına müdahele etse sorun olur. Sevgi değil başlı başlına saygı.

Evet bana baskı kurmuyor; ama ondan farklı düşünmem onu rahatsız ediyormuş. Bir kere böyle bir cümle kullanmıştı. Onun üzerine ben değişmicem istersen ayrılabiliriz demiştim. O da hayır istemiyorum dedi
Eşimle bizim de görüşlerimiz,aile yapılarımız farkli ve babam aile yapısından dolayı ilk başlarda istemedi bile.zaman zaman görüş acısından anlaşamadığımız noktalar oldu ama konuşarak çözdük.simdi hiç karışmaz bana ben de ona ama zaten zaman onun da benim de aynı noktada olduğumuzu gösterdi.simdi hiç görüş tartışması yaşamıyoruz.7 yıl evlenmeden önce 7 yıl evlilik toplam 14 yıldır beraberiz.tartismalar olmuyor mu oluyor ama siyasî tartışma değil zaman siyasi tartışmaların ne kadar saçma olduğunu gösterdi.simdi o ailesi ile aynı görüşte değil ve ailem eşimi çok seviyor.ailemle bir konuda farklı düşünse bile saygı çerçevesinde konuşurlar kırmazlar birbirlerini.ailesi ile normalde çok iyi anlaşıyorum ama siyasî olarak konulara girmemeye çalışıyoruz çünkü ben onun kadar saygılı olamayabilirim.

Arkadaşlar;

Bir süreden beri eşimle ara ara sıkıntılar yaşıyoruz. Evleneli 2,5 yıl oldu. Bir türlü düzenimizi oturtamadık.Eşimle ikimiz oldukça farklı kültürlerden geliyoruz. Farklı aile yapılarına, zıt siyası görüşlere vb. sahibiz. 1 sene sevgili olduk; herşeyi konuşarak vb. karar aldık; ama mantıklı bir karar alamadık sanırım. Zaman zaman aramızda bunlarla ilgili sıkıntılar olduğu dönemlerde oldu. Eşimin ailesine çok yakın oturduğumuz için ve aile bağları aşırı derecede sıkı olduğu için sıkıntılar yaşadık. En sonunda eşim başka bir şehirde kendisine iş kurmaya gitti. Bende ailemin yanına gittim ve işleri oturana kadar ailemle kalacağım. Eşimle böyle konuşmuştuk. Şuan için belkide farklı şehirlerde olduğumuzdan sıkıntı yaşamıyoruz, yani kavga gürültümüz pek olmuyor. Ancak bende aşırı derecede bir bıkkınlık var.

Eşim evliliğimizin ilk dönemlerinde iki tane büyük kavgamıza ailesini falan katmıştı; babasını çağırmıştı olanları anlatmıştı. Ben eşimin ailesiyle bir süre konuşmadım. Sonrasında babası babamı aradı benım ailem geldi. Babam evliliğimize en başta çok karşı olmasına rağmen, arayı yapmaya çalıştı falan. Kv ise boşancaklar diye tutturmuştu vb.. Bunun gibi iğrenç şeyler yaşadım.

Eşim en son geldiğinde bir çocuğumuz olursa nasıl yetiştirmek istediğimiz konusunda konuşmuştuk; ama onda bile bir sürü farklı istek açığa çıktı. En sonunda ben dedim ki, bu böyle olmayacak biz senınle çok farklıyız, bence ayrılalım dedim. Ancak eşim buna hazır olmadığını; ortada ayrılmak için bir sebep olmadığını, benden başkasını düşünemediğini söyledi. Bu şekilde konu kapandı ve tekrar çalıştığı şehre geri döndü.

Sorun dediğim şeyler aslında farklar; yani çözülemeyecek şeyler. Eşim kürt; aile bağları aşırı derecede sıkı, siyasi görüşlerimiz birbirinden farklı, özgürlüğüne aşırı derecede düşkün; kim arasa yardım istese bir yere gidelim dese hemen nerde ne durumda olursa olsun gider vb..
Eşimle bunları konuştuğumuzda, benim için şehir değiştirdiğini bu şekilde herkesten uzak olup daha sağlıklı ilişki kurabileceğimizi söyledi. Sanırım siyasi görüşlerimizin farklı olması ya da bazı değerlerimizin (aile, kültür vb) onun için sıkıntı yaratmıyor. Bana asla müdahalede bulunmaz; hiç bir zaman ailemle, arkadaşlarımla ilişkime karışmaz; seçimlerde kime oy attın diye sormaz; belki de farklı olduğumuz için tartışma çıkacağını düşünüyor. Evliliğin ilk başında ailesini kavgalara dahil etmenin hata olduğunu da kabul ediyor.

Benim sorunum şu; yaşadığım zorluklar aileme rezil olmuş olmam; ailemin onaylamadığı bir evlilikte sıkıntılar yaşamam; evliliğimizin 2 yılı boyunca sürekli kavga etmiş olmamız sebebiyle kendimi aşırı derecede yorgun hissediyorum. İçimden bir his doğru bir evlilik yapmadığımı söylüyor. Kendime evlilikten beklentim ne diye sorduğumda ona cevap veremıyorum; ayrılmak mı istiyorsun diyorum, ona da cevap yok; devam etmek mi istiyorsun diye soruyorum ona da cevap yok. Eşime bu durumumu anlattım; sen karar ver dedim, o da bişey yazmadı.. Benim için senden başka kimseyi düşünemiyorum; aklımdan ya da dilimden asla öyle birsey geçmez diyor.
Sanki kendimi bir yol ayrımında hissediyorum; devam edersem bir çocuğum olursa birbirinden farklı ana babayla daha büyük sıkıntılar yaşanmaz mı diyorum.

Kısacası üzerimde ölü toprağı var; ne devam diyebiliyorum ne tamam diyebiliyorum; yaşama sevincim yok gibi resmen. Baştan başlamaya da bitirmeye de enerjim yok. Psikolojik destek alıyorum; işe gidip geliyorum. Kendimi geliştirmek adına ingilizce kursuna yazıldım; arkadaşlarımla gezmeye gidiyorum. Ama herkes ne kadar dalgın ve durgun oldugumu; mutsuz göründüğümü söyluyor. Bense bir an önce karar vermek istiyorum ve ona bile halim yok. Bana tekrar enerjime kavuşmak veya sağlıklı bir karar verebilmek için tavsiyeler var mı acaba ?
Boşanın bence bi geleceğiniz Yok gibi anlattıklarınızdan.
En azından çocuğunuz yok yaşlar kaç bu arada

Eşimle bizim de görüşlerimiz,aile yapılarımız farkli ve babam aile yapısından dolayı ilk başlarda istemedi bile.zaman zaman görüş acısından anlaşamadığımız noktalar oldu ama konuşarak çözdük.simdi hiç karışmaz bana ben de ona ama zaten zaman onun da benim de aynı noktada olduğumuzu gösterdi.simdi hiç görüş tartışması yaşamıyoruz.7 yıl evlenmeden önce 7 yıl evlilik toplam 14 yıldır beraberiz.tartismalar olmuyor mu oluyor ama siyasî tartışma değil zaman siyasi tartışmaların ne kadar saçma olduğunu gösterdi.simdi o ailesi ile aynı görüşte değil ve ailem eşimi çok seviyor.ailemle bir konuda farklı düşünse bile saygı çerçevesinde konuşurlar kırmazlar birbirlerini.ailesi ile normalde çok iyi anlaşıyorum ama siyasî olarak konulara girmemeye çalışıyoruz çünkü ben onun kadar saygılı olamayabilirim.
Evet evliliğin ilk başında tartışma yaşıyorduk bizde ama baktık ki tartışma çıkıyor o konularda konuşmuyoruz hiç.. Allah mutlulugunuzu daim etsin bu arada

Selamlar,
Ben şu an bariz bi sorun göremedim. Bana göre eski tartışmaların etkisi geçmemiş. Birşey diyeyim mi,eski tartışmaları düşünmek kara delik gibi bişey. Hem geçmişe gidip tartışmaları çözemiyosun hem de senin adım atmanı etkileyip ilişkinizi yıpratır. Geçmişi geçmişte bırakıp geleceğe yönelik ilişkileri düzeltme çalışmak gerekir. Sonuçta birbirinizin muhalifi değil hayat arkadaşısınız.

Evet şehir dışına gitti iş için; bende annemlere geldi. Arada eve gidiyorum.

henüz buraya kadar okudum ve evliliğin iki kişilik olması aşamasına henüz geçemediğinizi düşündüm

eşim ailem ailem diyor demişsiniz de siz eviniz varken neden ailenize gidip yerleştiniz

zira anlatımınız ziyarete gitmek gibi değil aile evine dönmek gibi

Back