İİBF MEZUNU 2016 KPSS ÇALIŞMA SAHASI...

50 türkçe paragraf + 50 mat üslü sayılar,tarih kültür ve medeniyete kadar tekrar yaptım eve gelincede dilbilgisi ve üslü sayılar konu anlatım videosu dinledim

Canım dediklerine tek tek ben de katılıyorum biz de düğünü kendimiz yaptık annem iki bilezik yaptı çeyizimi eksiksiz yaptı işte eşimin ailesi kaynanam 2 yorgan 4 yastık yaptı gerisi hep eşimin üzerindeydi eşyaların en ucuzunu aldık halıları falan hep ben getirmiştim zaten ama belimizi biz de 1.5 yıldır kaldıramadık borca yenş borçlar kattık faiziyle 25 bin liralık kredimiz var işte eşim de sıkılıyor hayırlsıyla atanmam lazım benim de gece gündüz demeden çalışmak lazım komşulara gidiş geliş pek yok zaten kendi halimdeyim bebek istiyoruz ama bazen de diyorum nasıl geçineceğiz..
Anneme bazen diyorum ki anne çeyrek almazsın da bir senelik bezini al diyorum stokla diyorum o da babamdan dul maaşı alıyor benim ona yardım etmem gerekken işin özeti tek maaşlaaaaaaaaaa zor...
Sonra da kaynanam kaynatam gelince yanıma da eşime istedikleri memur kızları sayıyorlar işte :KK70:
Beni sinir etmek için mi diyeceğim ama beni de seviyorlar bilmiyorum böyle de sevme olmaz ama sıkıntıları deş deş çıkar daha çok bizler elimizden geleni yapmamız lazım o kadar ben de dershaneye gitmeyi düşünüyordum ama şu sıkışıklıkta olmaz ne kadar sıkarsak o kadar iyi olacak bizim için..
Bebeği de ileri tarihe atmak istemiyorum benim yaş 30 eşimin 34 hayırlısıyla sağlıklı hayırlı imanlı kursaklı bir de uslu bir evladımız olursa ohhh :KK70: ALLAH'A çok şükür Rabbime bu günlerime hepsi olur diyorum bizim ki bazı insanlardan geç olacak ama olsun herkesin kısmeti ve sınavı aynı anda aynı zamanda aynı yaşta olmuyor
sen böyle yazınca anladımki sen çok dolmuşsun bide hazmedemişsin doğal olarak ısaca sen daha evlilikte hamsın pişecen kuzucum pişecen yavas yavasta olsa.. 6-7 yıllık olunca amannn bunları mı kafaya takmışım diceksin..ömürr geçiyorr ömürr hayatını bu olumsuzlulları düşünerek geçirme nasıl mutlu olurum ,olabilirim,,kocamla nasıl güzel vakit geçirebilirim vs gibi şeyler düşün mümlünse 3. bi kredi asla çekmeyin .. . 3. bi kredi olmadan bir ajandanız defteriniz olsun o defter aylık gelir-gider hesaplama yapmak için kullanın.. yazdan kışlığını hazırla ki kışın konserve yiyecekler almayın.. et ihtiyacınızı mümkünse küçük baş kurban kesin çok çok hesaplıya geliyor farkedeceksiniz.. çarşıdan yufka dahi alma..yazdan annenle oturup 25-30cm tava boyutunda yufkaları açıp pişirin sonra kurumaya bırakın ,makarnanı kendin kes yada annenle kesin,tarhananı vs vs sizin dışardan alacağınız şeyler deterjanlar,temel gıda ihtiyaçları (su,ekmek,zeytin vs) olsun.. mumkunse yogurdunu bile kendin yap canım .. evde elektirik tasarfunuzu yapın.. çalıştırmadığın eşyaların fişini çekerek başla,yazın çamasır mak sıkma ayarını düşült sıcak ya hava zaten kuruyor çamaşır,makine en çok sıkmada elektırık harcıyor cunku sonra sadece elin girecek kadar boşluk kalsın çok doldurursan makınan zamanla çabuk deforme olur,mutfakta hiç bişeyini israf etme.. bu forumun ekonomi bölümü var oraya bi uğra derim nasıl tasasrruf yapılır gibi..

kış ayların hazırlık mevsimlere geldik artık..buzluğuna yada konserve mutlaka yap..
nisan: bezelye,enginar,bebe havucu,taze saımsak,taze kekik,kuşkonmaz,çağla
netten mevdimine göre sebze ve meyvelere bakarsın ona göre buzluk konserve reçel vs yaparsın..

şöyle diyim bizde herşeyi kendimiz yaptık eşimin ailesinden bişey görmedim istenmeyen gelindim halen daha öleyim :KK70::KK70: evde mobilya olarak sadece tv ünitesi ve y.odası dolabı var baska mobilya almadık ,çekyat tarzı şeyler aldığımız için epey ucuz oldu..biz aslında hiç borçsuz kapaktık ama eşim ailesine her yıl 20.ooo tl kredi çekti gönderdi (ihtiyaçları varmışmışşş) eşim kredi çekip ödemekten biz kendimize bakamadık bebeği hep erteledik (meğer dertleri beni boşatmakmış bebek olmadan,paraları yemişler keyfe bi güzel haram zıkkım olsun) ben bu sayede tasarruf nasıl yapılır vsvs öğrendim işte hayat öğrettiyor işte ama şimdi iyiyide oğrenmişim diyorum ben tereyağımı bile kendim yapıyorum : D şimdide bebek neticesiyle borclarımız oldu onuda kapattık ama eşimin ailesi kızımın diğer takılarını harcatmakta kararlı eşim ara ara arıyor evde diğerlerini ben saklamıştım bulamasın diye.. heee en önemlisi benim dğün takılar kaynanamda vee aslaaa vermedilerr bizee vercez diyipte aldılardı bide.. falan filaaannnnn boşveerrrr önümüze bakalım bizzz arkamızdan onlar gelsin güzelim düşünmeyelimmm bunları...bunları düşünürsek ders çalışma isteğimiz olmaz bizim akine azimli olmamız gerekiyor.... tasarruf edelim ama :KK66:

ben dün akşamdan tarihin 1.ünitesini okdum kitaptan..
bugun video izlicem ve test çözcem.. yine gelirim bugununde tekrarını yaptıktan sonra

günaydın bu arada :)

sen böyle yazınca anladımki sen çok dolmuşsun bide hazmedemişsin doğal olarak ısaca sen daha evlilikte hamsın pişecen kuzucum pişecen yavas yavasta olsa.. 6-7 yıllık olunca amannn bunları mı kafaya takmışım diceksin..ömürr geçiyorr ömürr hayatını bu olumsuzlulları düşünerek geçirme nasıl mutlu olurum ,olabilirim,,kocamla nasıl güzel vakit geçirebilirim vs gibi şeyler düşün mümlünse 3. bi kredi asla çekmeyin .. . 3. bi kredi olmadan bir ajandanız defteriniz olsun o defter aylık gelir-gider hesaplama yapmak için kullanın.. yazdan kışlığını hazırla ki kışın konserve yiyecekler almayın.. et ihtiyacınızı mümkünse küçük baş kurban kesin çok çok hesaplıya geliyor farkedeceksiniz.. çarşıdan yufka dahi alma..yazdan annenle oturup 25-30cm tava boyutunda yufkaları açıp pişirin sonra kurumaya bırakın ,makarnanı kendin kes yada annenle kesin,tarhananı vs vs sizin dışardan alacağınız şeyler deterjanlar,temel gıda ihtiyaçları (su,ekmek,zeytin vs) olsun.. mumkunse yogurdunu bile kendin yap canım .. evde elektirik tasarfunuzu yapın.. çalıştırmadığın eşyaların fişini çekerek başla,yazın çamasır mak sıkma ayarını düşült sıcak ya hava zaten kuruyor çamaşır,makine en çok sıkmada elektırık harcıyor cunku sonra sadece elin girecek kadar boşluk kalsın çok doldurursan makınan zamanla çabuk deforme olur,mutfakta hiç bişeyini israf etme.. bu forumun ekonomi bölümü var oraya bi uğra derim nasıl tasasrruf yapılır gibi..

kış ayların hazırlık mevsimlere geldik artık..buzluğuna yada konserve mutlaka yap..
nisan: bezelye,enginar,bebe havucu,taze saımsak,taze kekik,kuşkonmaz,çağla
netten mevdimine göre sebze ve meyvelere bakarsın ona göre buzluk konserve reçel vs yaparsın..

şöyle diyim bizde herşeyi kendimiz yaptık eşimin ailesinden bişey görmedim istenmeyen gelindim halen daha öleyim :KK70::KK70: evde mobilya olarak sadece tv ünitesi ve y.odası dolabı var baska mobilya almadık ,çekyat tarzı şeyler aldığımız için epey ucuz oldu..biz aslında hiç borçsuz kapaktık ama eşim ailesine her yıl 20.ooo tl kredi çekti gönderdi (ihtiyaçları varmışmışşş) eşim kredi çekip ödemekten biz kendimize bakamadık bebeği hep erteledik (meğer dertleri beni boşatmakmış bebek olmadan,paraları yemişler keyfe bi güzel haram zıkkım olsun) ben bu sayede tasarruf nasıl yapılır vsvs öğrendim işte hayat öğrettiyor işte ama şimdi iyiyide oğrenmişim diyorum ben tereyağımı bile kendim yapıyorum : D şimdide bebek neticesiyle borclarımız oldu onuda kapattık ama eşimin ailesi kızımın diğer takılarını harcatmakta kararlı eşim ara ara arıyor evde diğerlerini ben saklamıştım bulamasın diye.. heee en önemlisi benim dğün takılar kaynanamda vee aslaaa vermedilerr bizee vercez diyipte aldılardı bide.. falan filaaannnnn boşveerrrr önümüze bakalım bizzz arkamızdan onlar gelsin güzelim düşünmeyelimmm bunları...bunları düşünürsek ders çalışma isteğimiz olmaz bizim akine azimli olmamız gerekiyor.... tasarruf edelim ama :KK66:
tasarruf yapıyorum canım ben de elimden geldiğince ama sen daha ayrıntılı açıklamşsın düğün takılarını da almalarına üzüldüm biz düğün takılarının hepsini borç için harcamıştık evlenmeden önce bir kredisi vardı eşimin zaten annesinin babasının evini tadilat ettirmiş kapıdır tavandır yerdir falan onu evlendikten sonra bitirdik zaten şimdi de kendi borçlarımıza bakalım takmamak lazım yoksa çok üzülür insan boşatıp da ne yapacaklar acaba öbür dünyayı da düşünen yok ha

slm kızlar bende 2016 kpss b grubuna hazırlancam ama düğün telaşından bi türlü başlayamadım:KK43:(aranızda 2016 ya hazırlanan arkadaşlar varmı hazırlıklarınız ne aşamada :)) 2 mayısta düğünüm var kısmetse bi atlatsam rahatlıycam ama derslerde hep aklımda bi türlü başlayamadım :KK43:(

merhaba bende geldim :) çok tutarsız basladım ve bıttı bu şekilde ilerledim şimdi çok karıştı bırbıne..bu sefer tarihten baslıyım dedim.. you tubeden ders videolarını sık kullanılanlara ekledim az önce..

bende okuyarak anlıyorum ama pekişmesi için ille biri anlatacak bana dersi :KK66:

kendimi tanıtayım evli ve bebekliyim ,maliye mezunuyum.. 30 yaşındayım a dan ümidimi kesenlerdenim b den gircem bende..
insallah hepimiz kazanmaktan öte atanırız kızlar :)
topiğin başında a dan giricem denilince takip etmemiştim sonrasında bi baktım ki b miş meğer çok sevindim çünkü tek başına olmuyor illaki ders arkadaşı olucak motivite olucak yani..
bende önce sözelleri bitireyim diyorum.. sözellerden soru çözmeye geçince sayısallara başlıyım diyom bakalım süreç nasıl ilerlicek bilinmez.
şimdi ben temizlik yapıyorum,bahar temizliğide diyebilirz :KK66: pzt tarihe başlıcam kısmetse.
aa slm canım bende maliye mezunuyum yazılanları azar azar okuyorum bende :)) sizleri tanımaya çalışıyorum nasıl gdyr çalışmaların:)))

Diğer sayfalarda da yorumları görürsün düğünden sonra sen de başlarsın inşallah canım evlilik ayrı sorumluluk oluyor insana

Diğer sayfalarda da yorumları görürsün düğünden sonra sen de başlarsın inşallah canım evlilik ayrı sorumluluk oluyor insana
evet canım azar azar okuyorum işte:)) ama yavaştanda olsa bişeylere başlamışsınız çok iyi inş 2016 da emeklerimizin karşılığını alırız :))

herkes farklı farklı çalışıyor canım bir bekar arkadaşımız var gerimiz evli ben Türkçeden başladım şimdi de yavaş yavaş matematği eklemeye başladım işte bugün biraz tembeldim bakalım halsizim biraz

X