- 22 Kasım 2011
- 3.572
- 2.527
- 398
- Konu Sahibi minikkuzum
-
iğneyle boğazından biopsi yaptıran var mı hanımlar çok merak ediyorum nasıl birsey ? nodül çıktı bende o yüzden soruyorum...............
hanımlar merhaba,
ayın 28'inde boynumdan 2 yerden biyopsi yapılıcak iğneli açmı gittiniz benim canım çok yanar kan aldırırken bile çok fazla bişey hissetmiyorsunuz dimi? sonuç hemen veriliyormu yoksa biraz zamanmı geçiyor tahlil için korkudan ölüyorum doktor korkta demiyorum korkmada dedi kanser olup olmadığını anlamamız için bunu yapmalıyız dedi
bende de tiroid de 3 tane nodül var. 2 sefer biyopsi oldum. ilk sefer bende senin gibi çok korkuyodum ve baya kastım kendimi.. 2. oluşum daha rahat geçti. iz kalmıyor merak etme. o gün ağrı kesici kullanma ama sakın , kanı sulandırdığı için kanama yapabiliyomuş.. sonuçları alman hastanenin yoğunluğuna göre değişir. patolojiye gidiyo aldıkları sıvı çünkü.. inşallah sonuçların temiz çıkar.. rahatsızlığın ne , doktorun kim canım..?
bu arada iz kalıp kalmaması umurumda diil ben sadece kanser olmak istemiyorum bunları sorarken inanın iz kalması yara olması morarması umursamıyorum bile sadece inşallah kanser denilmesin bunu kaldıramam
aşağı yukarı aynı durumumuz canım.. ben 7 yıldır yaşıyorum nodüllerimle.. senede bir kontrolüm var.. şimdiye kadar yapılanlar;
*sintigrafi (sıcak - soğuk nodül teşhisi için)
*kan tahlili (hormon ölçümü için)
*ultrason (ölçülerinde bir büyüme varmı diye)
* ve biyopsi
ben Çetin Önsele'e gidiyorum. Bu alanda gerçekten çok iyi bi doktor.. SSK Okmeydanı hastanesinde Özge Vural Topuz var. Çetin hocanın öğrencisi oda.. son biyopsimi özge hnm yaptı hatta , iyi bir doktor.. moralini bozma sen , diyorum ya ilk başlarda bende çok korkuyodum. Ameliyat diyen , ışın tedavisi diyen , almam gerektiği halde bir ömür kullanmak üzere ilaç veren doktorlar bile oldu. ama birşeyim yokmuş , 7 senedir yaşayıp gidiyoruz nodüllerimle.. her nodül kanser tehlikesi taşımaz ve çoğu kişide nodülü olduğunun bile farkında olmaz.
hangi bölümde özge vural topuz bide nasıl alıyorlar biyopsiyi iğneyle benden 2 tanesinden alınıcak örnek nasıl yapılıyor
teşekkürler cevabın için
özge hnm nükleer tıp bölümünde.. canım narkoz yada lokal anestezi tarzında bişey yapmıyolar , hissetmemek için çok istemiştim uygulanmasını ama yapılmıyor.. ben olduğumda özge hnmın odasında yapıldı biyopsi. uzandım , boynumun altına sert ufak yastık gibi bişey koydu , boynum gergin dursun diye.. biyopsi yapılacak nodülü buldu önce ultrasonla.. sonra kesinlikle yutkunmamamı söyledi , şırıngayla nodüle girdi sıvı aldı , 2 kez tekrarladı bu işlemi.. çektiği sıvıyı mikroskop camı gibi bişeye püskürtüyo.. sonra bittii.. 5 dk flan uzandım tansiyonum düşmesin diye.. patolojiye kendim götürdüm , yanlış hatırlamıyosam bir haftaya kadar alıyosun sonucu.. o gün ağrı kesici , aspirin flan kullanmıyosun. boynumu hareket ettirirken , öksürürken acıyo ilk gün.. bu yaz muhtemelen tekrar olucam bende..
daha ben yolun başındayım canım sadece kan ve ultrason yapıldı sintigrafi nedir?
biyopsiden önce sintigrafi yapılması lazım.. çünkü her nodüle biyopsi yapmaya gerek olmuyo.. sıcak ve soğuk nodül denilen 2 nodül tipi var , riskli ve risksiz.. bunu anlayabilmek içinde önce sintigrafi yapılması gerekiyor.. eğer risk taşıyan bir nodülse o zaman biyopsi yapılıyo ve gerçekten bir tehlike varmı yokmu anlaşılıyor.. bu arada endokrine değil nükleer tıp bölümü gitmen gereken bölüm.. T.C Salk Bakanl Okmeydan Eitim ve Aratrma Hastanesi - Klinikler Nkleer Tp Klinii , bahsettiğim doktor orada.. birde NODL NEDR? | Prof. Dr. Metin ZATA okumanı tavsiye ederim..
sintigrafi dediğimde bir nevi ilaçlı röntgen...
çok teşekkür ederim canım bak bana bunların bi virgülünü bile söylemediler hemen biyopsi yapmaya kalktılar bide gözümü korkutuyo doktor işte kişiden kişiye fark var bu nükleer tıp bölümüne endokrine gittikten sonramı seni yönlendirdiler yoksa mesela ben şimdi nükleer tıp bölümünden randevu alıp gitsem beni azarlamaz dimi doktor?
pazartesi sabahına TAMER ÖZÜLKER'den aldım randevu bakalım ne diycek
sevgiler (senin tavsiye ettiğin doktorların ikiside listede yoktu en erken alınabilicek bu doktordu canım)
ben direk nükleer tıp a gittim canım.. doktoruna sintigrafi yapılmadığını söyle yinede.. içini ferah tut.. p.tesi bekliyorum gelişmelerini.. Allahın izniyle çıkmaz bişeyin..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?