İğneyle Boğazından Biopsi yaptıran var mı?

kızlar biyobsi yaptıran arkadaşlara soruyorum..
biyopsiden sonra iz kalıyor mu..
yada kaç günde geçiyor..
üzerini bantlıyolar mı..

Son düzenleme:
geçmiş olsun ben yaptırdım,hiç acı olmadı ya da bana öyle geldi iz falan yok zaten hemen ufak bi bant yapıştırıyorlar sonra zaten çıkartıyorsun.

hanımlar merhaba,
ayın 28'inde boynumdan 2 yerden biyopsi yapılıcak iğneli açmı gittiniz benim canım çok yanar kan aldırırken bile çok fazla bişey hissetmiyorsunuz dimi? sonuç hemen veriliyormu yoksa biraz zamanmı geçiyor tahlil için korkudan ölüyorum doktor korkta demiyorum korkmada dedi kanser olup olmadığını anlamamız için bunu yapmalıyız dedi

bende 2009 senesinde yaptırmıştım. haydarpaşa araştırmada. iz falan olmuyor biraz canın acıyor o kadar sabah yaptırmıştım akşama bişicik kalmamıştı. çok şükür temiz çıkmıştı. ama hala ilaçlara devam tabi...

iğneyle boğazından biopsi yaptıran var mı hanımlar çok merak ediyorum nasıl birsey ? nodül çıktı bende o yüzden soruyorum...............

öncelikle geçmiş olsun ,bende nodül var yaptırdım ,hemen kalkıyordum doktor acele etme dedi ,demek istediğim hiç bir zorluk olmadı,bünyeyle alakalı olabilir..

bende de tiroid de 3 tane nodül var. 2 sefer biyopsi oldum. ilk sefer bende senin gibi çok korkuyodum ve baya kastım kendimi.. 2. oluşum daha rahat geçti. iz kalmıyor merak etme. o gün ağrı kesici kullanma ama sakın , kanı sulandırdığı için kanama yapabiliyomuş.. sonuçları alman hastanenin yoğunluğuna göre değişir. patolojiye gidiyo aldıkları sıvı çünkü.. inşallah sonuçların temiz çıkar.. rahatsızlığın ne , doktorun kim canım..?

benim durumum biraz karışık ben kulağımdaki egzama için doktora gittim kbb sohbet esnasında (ssk okmeydanı) ailemde kanser çok var dedim gırtlak beyin karaciğer annemde haşimato var dedim muayene etti bişey hissetmedi ama gel biz bi ultrasonla bi hormon testi yapalım sana dedi ultrasonda 10 taneye yakın en büyüğü 22mm en küçüğü 5.4mm nodüller bulundu hormon testim nerdeyse normal dahiliyeye git geciktirmeden diyince ssk okmeydanında gün ay sonuna vardı bende şişli etfale gittim orda kan sonucumu ve ultrasonumu gösterince kemal beyin asistanına o baktı bu sonuç normal diil dedi bu kadar nodüle karşılık senin hormonlarında dengesizlik olması lazım ama yok dedi genel kan tahlili verdi yaklaşık 6 tüp kanım alındı ve 2 nodülden biyopsi yaptırmamı söyledi kanı aldırırken bile ağlayan biriyim ben tenim çok kötü normalde acıya dayanırım ama iğneli durumlarda çok canım acıyo bide 2 ayrı yerden biyopsi alınıcak doktor açıkça kanser olup olmadığına bakıcaz dedi halen sesi kulaklarımda korkudan aklım çıkıcak daha ayın yirmisekizinede çok var çok korkuyorum

bu arada iz kalıp kalmaması umurumda diil ben sadece kanser olmak istemiyorum bunları sorarken inanın iz kalması yara olması morarması umursamıyorum bile sadece inşallah kanser denilmesin bunu kaldıramam

bu arada iz kalıp kalmaması umurumda diil ben sadece kanser olmak istemiyorum bunları sorarken inanın iz kalması yara olması morarması umursamıyorum bile sadece inşallah kanser denilmesin bunu kaldıramam

aşağı yukarı aynı durumumuz canım.. ben 7 yıldır yaşıyorum nodüllerimle.. senede bir kontrolüm var.. şimdiye kadar yapılanlar;
*sintigrafi (sıcak - soğuk nodül teşhisi için)
*kan tahlili (hormon ölçümü için)
*ultrason (ölçülerinde bir büyüme varmı diye)
* ve biyopsi

ben Çetin Önsele'e gidiyorum. Bu alanda gerçekten çok iyi bi doktor.. SSK Okmeydanı hastanesinde Özge Vural Topuz var. Çetin hocanın öğrencisi oda.. son biyopsimi özge hnm yaptı hatta , iyi bir doktor.. moralini bozma sen , diyorum ya ilk başlarda bende çok korkuyodum. Ameliyat diyen , ışın tedavisi diyen , almam gerektiği halde bir ömür kullanmak üzere ilaç veren doktorlar bile oldu. ama birşeyim yokmuş , 7 senedir yaşayıp gidiyoruz nodüllerimle.. her nodül kanser tehlikesi taşımaz ve çoğu kişide nodülü olduğunun bile farkında olmaz.

hangi bölümde özge vural topuz bide nasıl alıyorlar biyopsiyi iğneyle benden 2 tanesinden alınıcak örnek nasıl yapılıyor
teşekkürler cevabın için

hangi bölümde özge vural topuz bide nasıl alıyorlar biyopsiyi iğneyle benden 2 tanesinden alınıcak örnek nasıl yapılıyor
teşekkürler cevabın için

özge hnm nükleer tıp bölümünde.. canım narkoz yada lokal anestezi tarzında bişey yapmıyolar , hissetmemek için çok istemiştim uygulanmasını ama yapılmıyor.. ben olduğumda özge hnmın odasında yapıldı biyopsi. uzandım , boynumun altına sert ufak yastık gibi bişey koydu , boynum gergin dursun diye.. biyopsi yapılacak nodülü buldu önce ultrasonla.. sonra kesinlikle yutkunmamamı söyledi , şırıngayla nodüle girdi sıvı aldı , 2 kez tekrarladı bu işlemi.. çektiği sıvıyı mikroskop camı gibi bişeye püskürtüyo.. sonra bittii.. 5 dk flan uzandım tansiyonum düşmesin diye.. patolojiye kendim götürdüm , yanlış hatırlamıyosam bir haftaya kadar alıyosun sonucu.. o gün ağrı kesici , aspirin flan kullanmıyosun. boynumu hareket ettirirken , öksürürken acıyo ilk gün.. bu yaz muhtemelen tekrar olucam bende..

çok teşekkürler cevabınız için dün akşam bi internet sitesinde uzman bi endokrine yazdım şans hemen cevap verdi bu kadar küçük olan nodüllere genellikle biyopsi istenmez dedi bende bu hafta bide ssk okmeydanında endokrine görünüp ikinci bi görüş alim diyorum bakalım onlar ne diyecekler
sevgiler ve Allah şifanızı versin inşallah

rica ederim canım.. sintigrafi yapıldı mı sana bu arada..?

Son düzenleme:
daha ben yolun başındayım canım sadece kan ve ultrason yapıldı sintigrafi nedir?

biyopsiden önce sintigrafi yapılması lazım.. çünkü her nodüle biyopsi yapmaya gerek olmuyo.. sıcak ve soğuk nodül denilen 2 nodül tipi var , riskli ve risksiz.. bunu anlayabilmek içinde önce sintigrafi yapılması gerekiyor.. eğer risk taşıyan bir nodülse o zaman biyopsi yapılıyo ve gerçekten bir tehlike varmı yokmu anlaşılıyor.. bu arada endokrine değil nükleer tıp bölümü gitmen gereken bölüm.. T.C Salk Bakanl Okmeydan Eitim ve Aratrma Hastanesi - Klinikler Nkleer Tp Klinii , bahsettiğim doktor orada.. birde NODL NEDR? | Prof. Dr. Metin ZATA okumanı tavsiye ederim..

sintigrafi dediğimde bir nevi ilaçlı röntgen...

çok teşekkür ederim canım bak bana bunların bi virgülünü bile söylemediler hemen biyopsi yapmaya kalktılar bide gözümü korkutuyo doktor işte kişiden kişiye fark var bu nükleer tıp bölümüne endokrine gittikten sonramı seni yönlendirdiler yoksa mesela ben şimdi nükleer tıp bölümünden randevu alıp gitsem beni azarlamaz dimi doktor?

pazartesi sabahına TAMER ÖZÜLKER'den aldım randevu bakalım ne diycek
sevgiler (senin tavsiye ettiğin doktorların ikiside listede yoktu en erken alınabilicek bu doktordu canım)

Son düzenleme:

ben direk nükleer tıp a gittim canım.. doktoruna sintigrafi yapılmadığını söyle yinede.. içini ferah tut.. p.tesi bekliyorum gelişmelerini.. Allahın izniyle çıkmaz bişeyin..

ben direk nükleer tıp a gittim canım.. doktoruna sintigrafi yapılmadığını söyle yinede.. içini ferah tut.. p.tesi bekliyorum gelişmelerini.. Allahın izniyle çıkmaz bişeyin..

inşallah canım çıkmaz allah büyüktür diyorum bende.. hazırlıksız yakalanınca sudan çıkmış balığa döndüm bide doğru doktor bulamadım belki ondan umutsuzluğa kapıldım allah senden razı olsun sayende nasıl yol izlemem gerektiğini söyledin..
sevgiler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…