- Konu Sahibi aysepilasyon
-
Uzman olarak size bazı sorularım olacak Aysel Hanım: genel olarak bir tüyün akım gördükten sonra 2. kez çıkıp akım görmesi ortalama ne kadar zaman alır? Güzellik uzmanları "bir tur" derken (dikkat edin seans demedim) tam olarak neyi kastediyor? Bir yüz bölgesi için uyuyan uyumayan kısaca çıkabilecek bütün tüylerin akım görmüş olabilmesi için ortalama süre nedir? İğneli epilasyona giden bi kişi kapalı havuza ve spora gidebilirmi? Terleme ve havuz suyu lekelenmeye iltihaba yol açabilirmi, ya da kaç gün bunlara ara verilmeli?
Konuyu düzenle/Sil
Değerli cerenicious, bu kadar karmaşık soruyu bir arada sormayı nasıl başardın bilemiyorum:) ama yinede cevaplamaya çalışacağım.
1-"Bir tüyün akım gördükten sonra 2. kez çıkıp akım görmesi ortalama ne kadar zaman alır" sorunun doğru bir uygulama sonrası için net yanıtı sıfır zamandır. Çünkü tahrip edilen kökten yeni oluşum mümkün değildir.
2- Bir tur ifadesinin anlamı; uygulama yaptırılmak istenilen bölgenin uzatılabildiği kadar uzun süre uzatılması sonucunda cild yüzeyine çıkan tüm tüylere müdahale edilmesi anlamı taşır. Örneğin Kol bölgesi için 3 ay uzatılma sonrası müracaat edildiğini ve yoğunluğuna göre 6 saatte bitirileceğini farzedelim. Ama kişinin 6 saat dayanması zor olduğundan günde 2 şer saat olmak üzere 3 gün geldiğini kabul edelim. Bu örnekteki tur sayısı 3 değil 1 dir.
3-Daha önceki okuyarak sizlere aktardığım bilgilerde bahsetmiştim.Yüz bölgesinde cm2 başına 800 kıl kökü varken bedenimizde cm2 başına 50 kıl kökü bulunmaktadır. Yüz bölgesindeki kılların bir özelliği de hızlı bir yaşam döngüsüne sahip olmalarıdır. Yani diğer bölgelere göre kıllar daha hızlı uzamaktadır.Yüz bölgesi için uyuyan uyumayan kısaca çıkabilecek bütün tüyerin akım görmüş olabilmesi için ortalama süre nedir? soruna net bir cevap verebilmek mümkün değil zira bu sorunun cevabu kişiye ve cild yapısına göre çok farklılık gösterebilir. Ancak çok yüzeysel bir tahminle şunu söylemek belki doğru olabilir. 3 aylık uzatma dönemleri ile yılda 4 tur ya da uygulanabilen 1 aylık uzatma dönemleri ile yılda 12 tur uygulama yaptırılması büyük oranda bu sorunun cevabı olabilir. Bu örneğimdeki 4 tur ile 12 tur ifadelerimdeki uygulama sürelerinin birbirine eşit seviyede olacağını da belirtmemde fayda var sanırım. Ancak bu söylediğim çok ortalama bir değerdir daha az ya da daha fazla olması mümkündür.
4-İğneli epilasyona giden bir kişinin spor yapması, kapalı havuza gitmesi elbette mümkündür. Ancak uygulama yapıldıktan sonra kabuk bağlayıncaya kadar gözeneklerin açık olması nedeniyle enfeksiyon kapma riski mevcuttur. Risk mevcuttur ama bunu uygulamayan herkeste mutlaka olacak demek de yanlış tabii. Bazı arkadaşlar ben uygulamadan sonra yıkadım ama birşey olmadı gibi ifadeler kullandığı için bunu söylüyorum. Ama doğrusu risk altına girmemek ve kabuklanma oluncaya kadar yani tahminen 3 gün kadar sizin belirttiğiniz spor da dahil hatta su bile değdirilmemesini tavsiye etmekde bizim görevimiz. Ancak kabuklanma olduktan sonrası için istediğinizi yapabilirsiniz, kabukların doğal olarak dökülmelerinin sağlanmasıda gerekir. Yani kaşıma, keseleme gibi yöntemlerle kabukların olması gerekenden önce dökülmesine neden olmanında kabuk büyüklüğünde beyaz noktalar kalmasına neden olabileceği riskini de unutmamak gerekir. Sağlıcakla kalın.
Cidden sabırla cevap veriyorsunuz. Ancak benim kafamı karıştıran bir şey var, İstanbul'da hiçbir uzmandan "doğru uygulama yapılan kıl bir daha çıkmaz" ifadesini duymadımYaklaşık 5 tane filan, baya yoğun müşterili uzman tanımış olmama rağmen hep söylenen şey kılın ve kişinin bünyesine göre 4-5 seferde bir kılın tamamen tahrip olduğu ( bunun 1-2 sefere de inebileceği ama çok zayıf tüyler için geçerli olduğunu) söylüyorlar... Yanlış anlaşılmasın sizi yalanlamak için ya da diğer uzmanları kötülemek için değil bu farklılığın neden kaynaklandığını anlamak için paylaşıyorum durumu. Mantıksız olmasa epilasyon için İzmir'e geleceğim ama o da mümkün olamıyor :)
Aysel hanim, kil koku bulunuyor ama verilen akim yetersiz oluyor bu durumda cogunlukla. Ben akim verildikten sonra tuyun alinisini hissetmiyorum ama o tuylerin incelerek ciktigini soylemeliyim. Izmirli epilasyon uZmanlarinin slogani bu hep gözlemlediğim kadarıyla : tek seansta o kılın yok olması. Hiç leke bırakmadan tek seferde oldurucu darbeyi indiren akimin şiddeti yüz bölgesi için ne kadar olmalidir bunu bizle paylasabilirmisniz? Siz kullandığınız makinede yüz bölgesi icin ne kadar akım uyguluyorsunuz mesela? Evet her makinei için değişir bu ama hem biz müşteriler için hem uzmanlar için referans olur dusuncesindeyim.
Değerli cerenicious, bu kadar karmaşık soruyu bir arada sormayı nasıl başardın bilemiyorum:) ama yinede cevaplamaya çalışacağım.
1-"Bir tüyün akım gördükten sonra 2. kez çıkıp akım görmesi ortalama ne kadar zaman alır" sorunun doğru bir uygulama sonrası için net yanıtı sıfır zamandır. Çünkü tahrip edilen kökten yeni oluşum mümkün değildir.
2- Bir tur ifadesinin anlamı; uygulama yaptırılmak istenilen bölgenin uzatılabildiği kadar uzun süre uzatılması sonucunda cild yüzeyine çıkan tüm tüylere müdahale edilmesi anlamı taşır. Örneğin Kol bölgesi için 3 ay uzatılma sonrası müracaat edildiğini ve yoğunluğuna göre 6 saatte bitirileceğini farzedelim. Ama kişinin 6 saat dayanması zor olduğundan günde 2 şer saat olmak üzere 3 gün geldiğini kabul edelim. Bu örnekteki tur sayısı 3 değil 1 dir.
3-Daha önceki okuyarak sizlere aktardığım bilgilerde bahsetmiştim.Yüz bölgesinde cm2 başına 800 kıl kökü varken bedenimizde cm2 başına 50 kıl kökü bulunmaktadır. Yüz bölgesindeki kılların bir özelliği de hızlı bir yaşam döngüsüne sahip olmalarıdır. Yani diğer bölgelere göre kıllar daha hızlı uzamaktadır.Yüz bölgesi için uyuyan uyumayan kısaca çıkabilecek bütün tüyerin akım görmüş olabilmesi için ortalama süre nedir? soruna net bir cevap verebilmek mümkün değil zira bu sorunun cevabu kişiye ve cild yapısına göre çok farklılık gösterebilir. Ancak çok yüzeysel bir tahminle şunu söylemek belki doğru olabilir. 3 aylık uzatma dönemleri ile yılda 4 tur ya da uygulanabilen 1 aylık uzatma dönemleri ile yılda 12 tur uygulama yaptırılması büyük oranda bu sorunun cevabı olabilir. Bu örneğimdeki 4 tur ile 12 tur ifadelerimdeki uygulama sürelerinin birbirine eşit seviyede olacağını da belirtmemde fayda var sanırım. Ancak bu söylediğim çok ortalama bir değerdir daha az ya da daha fazla olması mümkündür.
4-ığneli epilasyona giden bir kişinin spor yapması, kapalı havuza gitmesi elbette mümkündür. Ancak uygulama yapıldıktan sonra kabuk bağlayıncaya kadar gözeneklerin açık olması nedeniyle enfeksiyon kapma riski mevcuttur. Risk mevcuttur ama bunu uygulamayan herkeste mutlaka olacak demek de yanlış tabii. Bazı arkadaşlar ben uygulamadan sonra yıkadım ama birşey olmadı gibi ifadeler kullandığı için bunu söylüyorum. Ama doğrusu risk altına girmemek ve kabuklanma oluncaya kadar yani tahminen 3 gün kadar sizin belirttiğiniz spor da dahil hatta su bile değdirilmemesini tavsiye etmekde bizim görevimiz. Ancak kabuklanma olduktan sonrası için istediğinizi yapabilirsiniz, kabukların doğal olarak dökülmelerinin sağlanmasıda gerekir. Yani kaşıma, keseleme gibi yöntemlerle kabukların olması gerekenden önce dökülmesine neden olmanında kabuk büyüklüğünde beyaz noktalar kalmasına neden olabileceği riskini de unutmamak gerekir. Sağlıcakla kalın.
Aslında bir kaç kez yapılan uygulamayı da izledim, akım verildikten sonra cımbızla yağdan kıl çeker gibi geliyorlar yani yanlış bir uygulama gibi durmuyor. Ama siz de bu kadar emin konuşuyorsunuz kafam karışıyor neyse :)
bugün 5.seansım ve bacaklara başladık ve bacak için belirtilen referans değerin üstünde çalıştı uzmanım ama eminimki yine kabuk olmayacak. Sebebi çok basit bunun: uzman çalışırken ayağını pedala bastığında saniye miktarı vermiş oluyor akımı ve akım kesildikten sonra iğneyi çekiyor, eski tip cihazlarda ise durum şöyleymiş, sen ayağını pedaldan çekene kadar akım gitmeye devam ediyomuş ve iğneyi çekerken ayağını fazladan 1 sn pedalda tutsan bile iğneyi dışarı çekerken dış deriyi yakmaya yetiyormuş akım, ve bu da kabuk oluşumuna sebep oluyormuş. Bana böyle açıkladı durumu bugün. Aklınızdaki soru işaretini giderebildiysem eğer ne mutlu bana boshayallersmile banyo da yapacaktım ama üzerinize afiyet bugün çok fena hastalandım seans sırasında tir tir titredim falankafamçokkarıştı terleyince de epey düzeldim ve şimdi size yazıyorum. Bu arada yarın 14:30 dan akşam 8 e kadar falan yine çalışcaz, bu sefer diğer bacağıma ve 1 gün önce yaptırdığım, 1 hafta önce yaptırdığım işlemlerin sonucunu görebilirsiniz eğer müsait olup gelebilirseniz:)) 1 gün önce yaptırdığım yerde kızarıklıklar olcak yine muhtemelen, 1 hafta öncekinde de(kolum) hiç bir iz yok. yeri biliyosunuz büyük ihtimalle Bağdat caddesinde Göztepe parkının hemen yanında. Gül Abbasoğlu diye google da arattığınızda ismi numarası çıkıyor zaten ordan da arayıp alabilirsiniz adresi. Gelenlere ücretsiz bir seans da yapıyor Gül Hanım, denemesi bedava:)) bizzat kendi cildinizde gözlemleyebilirsiniz durumu.a.s.:lepi:Bana pek mantıklı gelmedi,ciltte gözeneklerdeki kıl köküne giren bir iğne ve bir akım var ve hiiiiiiiiiiiç kabuklanma olmuyor filan?Mümkün mü ya allah aşkına ?? Hehe sanki hiç bi işlem görmemiş gibi.Mantık denen bişey var.Kabuklanma cilt tipine göre değişir bence cildin çok kuvvetlidir kabuklanmazsın hatta kızarıklığın bile çabuk geçer O ciltten cilde değişir yani ama bunu iyi epilasyon kabuklanmaz şeklinde yorumlamak saçma çünkü çok hassas ciltler var bir tutuyorsun morarıyor.Genellemenin manası yok bence ve de ayrıyetten önemli olan kabuklanmanın en kısa sürede geçmesi.
Çok afedersiniz ama sirden sonra bile su değdirince cildim sivilceleniyor, diyen insanlar var.ığne batıp çıkıcak akım verilicek ve kabuk olmayacak?? Birde banyo yapacak:S yapmayın lütfen.Sir gibi basit bir işlemden sonra bile yüzümü yıkamıyorum birkaç saat.ığneli gibi bir işlemde 1 gün yıkanmamışım çok mu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?