İgne tedavisiyle hamile kalan var mı ?

ya aslında denemek istiyorum,çok faydasını gören var..ama ne bileyim..
çatlaması için saraçoğlu soğanı ince ince doğrayıp üzerine sumak döküp yiyin diye söylüyor,bu çatlatıyormuş...

Ben soğan salatası yapıyorum öyle amaa..yeriz biz sumakla maydonozlu soğan salatası..

Ben soğan salatası yapıyorum öyle amaa..yeriz biz sumakla maydonozlu soğan salatası..

slm kizlar nasilsiniz????:71::71: sizleri özledim cok seyler yasadim yaaa... ameliyat kolaydi ama benim cocuk cok kötü oldu, 1 haftadir esimde bende uyku uyumadik bugun 5 . doktor kontrol yapildi agzi tüm enfeksiyon oldu, hic yemiyor kamisla su icmeye ilk defa bugun basladi, Allahim ne zor günlerdi insallah bu gece uyur doktor uyku surubu verdi cünkü benim sinirlerim bozuldu gece öyle uykusuz, gündüz gecmis olsun diye misafir bunaldim walla:27::27: sizler ne yapiyorsunuz??? okudugum kadariyla eslerle sorun var halledersiniz yaaa zamana birakin bazi meseleleri.. artik esim cok baski yapiyor kendine bakmiyorsun diye kilo aldim diye, kararliyim zayifliycam artik doktora gitmiycem igne cok karnimi sisirdi. zamana birakicam artik herseyin hayirlisi.

slm kizlar nasilsiniz????:71::71: sizleri özledim cok seyler yasadim yaaa... ameliyat kolaydi ama benim cocuk cok kötü oldu, 1 haftadir esimde bende uyku uyumadik bugun 5 . doktor kontrol yapildi agzi tüm enfeksiyon oldu, hic yemiyor kamisla su icmeye ilk defa bugun basladi, Allahim ne zor günlerdi insallah bu gece uyur doktor uyku surubu verdi cünkü benim sinirlerim bozuldu gece öyle uykusuz, gündüz gecmis olsun diye misafir bunaldim walla:27::27: sizler ne yapiyorsunuz??? okudugum kadariyla eslerle sorun var halledersiniz yaaa zamana birakin bazi meseleleri.. artik esim cok baski yapiyor kendine bakmiyorsun diye kilo aldim diye, kararliyim zayifliycam artik doktora gitmiycem igne cok karnimi sisirdi. zamana birakicam artik herseyin hayirlisi.

canım çok geçmiş olsun..oyyy annesinin kuzusu umarım tez zamanda iyileşir..
valla canım bende gobekten aldım kilo,ilaçlar sağolsun :64:
spora gideyim diyorum eşim istemiyor :47:
zayıfla canım eşinde şikayet ediyorsa,zayıfla...

canım çok geçmiş olsun..oyyy annesinin kuzusu umarım tez zamanda iyileşir..
valla canım bende gobekten aldım kilo,ilaçlar sağolsun :64:
spora gideyim diyorum eşim istemiyor :47:
zayıfla canım eşinde şikayet ediyorsa,zayıfla...

slm canim tesekkür ederim :66: spora yazildim ama zaman buldugum zaman gidebilicem. önceki sayfalarda okudum bakimli olmaktan bahsediyorsunuz?? benim esim cok bakimlidir kendine cok bakar, giyimi, saclari falan benim hosuma gider, bazi erkekler vardir dislerini haftada bir fircalar yok yok issssttteeemeemmmmm....:63::63::63: haliyle oda benim kendime bakmami istiyor :59: hadi hanim görüyim seni zayifla diyor ama benim estah aldi basini gidiyor:1::1::1: eeeee nasilsin noreeecim neler yapiyorsun???

slm canim tesekkür ederim :66: spora yazildim ama zaman buldugum zaman gidebilicem. önceki sayfalarda okudum bakimli olmaktan bahsediyorsunuz?? benim esim cok bakimlidir kendine cok bakar, giyimi, saclari falan benim hosuma gider, bazi erkekler vardir dislerini haftada bir fircalar yok yok issssttteeemeemmmmm....:63::63::63: haliyle oda benim kendime bakmami istiyor :59: hadi hanim görüyim seni zayifla diyor ama benim estah aldi basini gidiyor:1::1::1: eeeee nasilsin noreeecim neler yapiyorsun???

canım benim birşey yaptığım yok valla,iş-ev başkas bişey yok..
3-4 gün sonra d.kontrol hapım bitiyor,doktora gitcem bakalım küçülmüş mü gerizekalı???
git git valla eşinde bişey demiyo madem spor güzel şey..

Canım çok geçmiş olsun, sağ salim atlatmışsınız ya, yorgunluğu da geçer nasıl olsa. İyi bak kendine, her anlamda. Ben de spora başlamayı düşüüyorum ama bende kas problemi de var, muz kaslarım kasıldığında şiddetli baş ağrısı da yapıyor, salon sporu da istemiyorum, doğa yüüyüşü daha sağlıkl diye düşünüyorum. O yüzden bekelyeceğim biraz havalar ısınsın di. Geçende doktora gittiğimde 5 aylık hamile bi kız geldi, vay anasnı dedim ya, benim arnım o kızınki kadar var. Ama hiç karnı yok resmen kızın Nasıl 5 aylıksa artık. Bu arada ne biçim şeyler yaşadım blemezsiniz, memoriala mail attım cevabı gelirse bakalım artık. Çok sıkıntıdayım çok. Maili paylaşayım bakın sizinle. Hepinizi öpüyorum. Önceki sayfaları okuyamadım kusura bakmaın.

Mailimde yaşadıklarımı anlatmıştım, kopyalıyorum. Bu arada Aynurcum, sende iğne kullandın, kasık ağrın var mı güzelim. Karında genişleme bende de var. Gaz gibi sanki. Aama bu kasıktaki tm yumurtalıkların olduğu yerde.Gazdan olsa 20 gündür geçerdi he halde. 13 şubat adet oldum geçer adetle demiştim ama o zamandan beri sağda geçmedi zaten, bazen sola da saplanıyor. Hissedilir derecede bir batma, sancı resmen. Yumurta çatladığı saatlerde anlıyorum artık ben. Çok şiddetleniyor çünkü ağrı. Var mı sende de böyle bir durum, cevaplarsan sevinirim canım. Gerçi doktor çatlamış osa görürdüm ultrsonda dedi bu sefer, geçen sefer de yumurta görünmez olunca çatlamış olabilir normal ilişki demişti. Madem görünüyordu geçe sefer neden göremedi, kafam karıştı. Göremedi, nerden bildi çaladığını, çünkü görülür dedi. Neyse, kafam karışık. Szce çatlamış yumurta ultrasonda görülür mü doktorun dediği gibi?

Mailim:

Öncelikle Merhaba, Tam olarak nasıl başlamam gerektiğini de bilemiyorum aslında ama kısaca anlatayım size durumu. 7 senelik evliyim. ......... ikamet ediyorum. Burada tüp bebek konusunda yetkili tek kurum .............. hastanesi. Hastaneye müracaat etmedim. Bu konuda gerçekten tecrübeli ve başarılı olduğunu bildiğim bir profesöre gitmeyi tercih ettim. İlk gidişimde vajinal ultrason muayenesi yapıldıktan sonra adetin 3. günü yaptırmam gereken tahliller verildi., ve rahim filmi istendi. Rahim filmi ve hormon tahlilleri sonucunda (FSH:10 larda bir değer olması dışında) her hangi bir sorun görülmedi.Ama onun da yaşa göre normal olabileceğini söyledi dr. Bunun üzerine doktorum, adetin 4. günü yumurtam henüz büyümemiş olduğu için Gonal_F iğnelere başladı. Her gün 150 cc lik gonal f yapıldı. İlk kutu bittiğinde yumurtalarım henüz büyümemiş olduğu için 2. kutuya geçtik. 11. günü doktora gittiğimde yumurta folikül büyüklüğü 13-14 mm olarak ölçüldü. Doktorum bir kaç gün daha devam edileceğini belirtti ve ertesi gün tekrar randevu verdi.Ertesi günkü muayenede ise yumurtalarımda bir gerileme olduğunu, yumurta falan kalmadığını söyleyip normal ilişki önerdi. Benim eşimde de problem var. Aslında bende birproblem çıkabileceğini bu yumurta takibi olayına girmeden önce kesinlikle tahmin edemezdim. Dolayısıyla ben öncelike aşılama yaptırıp durumun nasıl gelişeceğini öğrenmek istemitim. Tüp bebek yada aşılama tercihini doktorum bana bırakmıştı ve ben öncelikle aşılama deneyelim demiştim. Ama yumurtalarım(3 yumurta) bu şekilde birden kaybolunca doktorm, iyi ki aşılama yapmamışız çünkü yumurtaları yakalayamazdık dedi. Elbette moralim çok bozuldu. Bu şekilde olunca kendisine bir dahaki aya normal yumurta takibi yapmayı önerdim. Bu arada benim adet sirküm 25 günde bir. Herhangi bir düzensizlk de yok.Yani yumurtalar tam 11. gün çatladı. Diğer ay, bu ay yani, 11. gün için randevu verdi. Ben 11. gün yumurtlama olabileceğini söylediğimde 7. gün olarak değiştirdik randevuyu. 7 gün gittiğimde yumurtaların henüz çok küçük aktive olmamışlar haftaya gel dedi. 11. gün çok şiddetli bir kasık ağrısı oldu. Baştan beri vardı. İğnelerden sonra hiç geçmedi bu ağrı. Hala da var. 13. gün kontrole gittiğimde yumurta falan görünmüyor dedi bana. Çatlamış olabilir mi dedim, çatlamış yumurta burada net görünür o da görünmüyor dedi.Rahim içi de gayet düzgün rahim kalınlığın da normal ölçülerde, yumurtlama olmadığı söylenemez ama senin durumun şaşırtıcı demekle yetindi. Nasıl üzüldüğümü bilemezsiniz. Gelecek ay, 2. gün tahliller yapılacak ve ultrason muayenesi 6. günden itibaren hergün yapılacak. Ama bilemiyorum. Çok moralim bozuk. Ne yapmam nereye gitmem gerekiyor onu da bilmiyorum. Bakılan hormonlar adetin 3. günü FSH, TSH ve Estradiol. Vajinal muayene esnasında başka hiç bir hormona bakılmadı. Konrol ettirmem gereken başka bir şey var mı diye bir kaç kere sordum doktoruma, bunların yeterli olduğunu söyledi. Umutsuz olsa size söylerim, umutsuz derim ama öyle bir durum da görülmüyor, ama neden bu şekilde oluyor, şaşırtıcı dedi bana. Ama işte, nedenini bilmezsek bu durumu nasıl aşacağım ki? Doktorum da bu konuda burada oldukça tecrübeli ve güvenilir bir doktor. Yani kendimce en yakınımdaki en güvenilir yere müracaat ettim ama bunları yaşayacağımdan habersizdim tabi ki. Yardımcı olabilirseniz, en azından bir fikir verebilirseniz gerçekten memnun olacağım. Bilemiyorum iğnelerden, dozajdan kaynaklanan bir durum olabilir mi bu? Kendiliğinden düzelir mi? Bundan sonra yapılabilecekler konusunda her hangi bir tavsiyeniz var mı? BU arada eşimin semen analizinde de morfoloji %100 abnormal çıkmıştı. O da kafamı kurcalayan başka bir sorun. Bir de gonal iğneri kullanmaya başladıımdan beri, sağ kasığımda hissedilir bir ağrı var. Adet gördükten sonra da geçmedi. Doktoruma sordum kistim falan da yokmuş. Ayrıca adetimden sonra sık idrar konusunda da sıkıntı oluşmaya başladı. Belki bilmeniz gerekir diye yazıyorum. Bu rahatızlıkların da yumurtalıklarla ilgisi olabilir mi bilemiyorum. Cevabınız için şimdiden teşekkür ediyorum. İyi çalışmalar.

Son düzenleme:
Canım çok geçmiş olsun, sağ salim atlatmışsınız ya, yorgunluğu da geçer nasıl olsa. İyi bak kendine, her anlamda. Ben de spora başlamayı düşüüyorum ama bende kas problemi de var, muz kaslarım kasıldığında şiddetli baş ağrısı da yapıyor, salon sporu da istemiyorum, doğa yüüyüşü daha sağlıkl diye düşünüyorum. O yüzden bekelyeceğim biraz havalar ısınsın di. Geçende doktora gittiğimde 5 aylık hamile bi kız geldi, vay anasnı dedim ya, benim arnım o kızınki kadar var. Ama hiç karnı yok resmen kızın Nasıl 5 aylıksa artık. Bu arada ne biçim şeyler yaşadım blemezsiniz, memoriala mail attım cevabı gelirse bakalım artık. Çok sıkıntıdayım çok. Maili paylaşayım bakın sizinle. Hepinizi öpüyorum. Önceki sayfaları okuyamadım kusura bakmaın.

slm alfabe tesekkürler canim:66: evet güzelim yasadigin bütün belirtileri bende yasiyorum hatta bu ay igne kullanmadigim halde hep sol kasigimda lip lip bir hareketlenme bazende sanci oluyor. gecen ay adet oldugumda bile o agri devam etmisti. simdi adet günüm geldi sali günü, agri bir geliyor bir gidiyor anlamiyorum. karnim cok sisti gaz dolu gibi ignenin etkileri. sana neden doktor birden yüksek dozla basladi ignelere, belki 75 lik le baslasaydi yumurtaliklarin yavas, yavas alisirdi. kaybolma meselesi benide sasitti pek bilgim yok gelcekten, yumurtanin catladigini anliyorlarmis doktorlar ama vajinal ultrosonla, ben doktora gittigimde sorucam bu meseleyi. mail cevabi geldiginde bizede bildir, kafanda cok soru isareti varsa kimseye söylemeden baska bir doktorla görüs fikrini al bence, tekrar kendi doktoruna devam edersin.

Son düzenleme:
alfabecim mail defalarca okudum gelcekten, esinin sorununu anlamadim??? bisey sorucam 7 senedir sen kandin kocansiz hic cocuk icin doktora gitmedinmi??? ben esimin haberi olmadan klomen kullanmistim doktor esine söyleme demisti cünkü erkekler iliski günü stres yapiyormus o zamanda spermleri etkiliyormus. tam olarak bilmiyorum ama 7 senedir esin doktora gitmesede ben senin yerinde olsaydim bütün tedavileri uygulardim geriye en son tüp bebek yaptirirdim. stres yapiyorsun cok kafana takiyorsun yumurtaliklarini cok etkiler. kafani rahat birak ok. suanda beynini bebekle yogunlastirmissin biraz bosalt lütfen. biseyler yap kendin icin. kendine iyi bak canim iyi geceler

günaydin kizlar...:71::71::71::71: nasil gecti haftasonunuz bakalim????

günaydıın canımm..uzun zaman oldu pek giremedimm nete...geçmiş olsun dediğimi bile hatırlamıyorumm..demediysem de tekrardan çok geçmiş olsun..nasıl oğlan şimdi toparlamıştır kendini umarım...valla koptuk kızımm yaaww..bi anda senin annenler geldi diğeri ennesine gitti biz noreyleee idare etmeye çalıştık ama oda yoğun sanırımm..sen nasılsın görüşmeyeli??

alfabecim mail defalarca okudum gelcekten, esinin sorununu anlamadim??? bisey sorucam 7 senedir sen kandin kocansiz hic cocuk icin doktora gitmedinmi??? ben esimin haberi olmadan klomen kullanmistim doktor esine söyleme demisti cünkü erkekler iliski günü stres yapiyormus o zamanda spermleri etkiliyormus. tam olarak bilmiyorum ama 7 senedir esin doktora gitmesede ben senin yerinde olsaydim bütün tedavileri uygulardim geriye en son tüp bebek yaptirirdim. stres yapiyorsun cok kafana takiyorsun yumurtaliklarini cok etkiler. kafani rahat birak ok. suanda beynini bebekle yogunlastirmissin biraz bosalt lütfen. biseyler yap kendin icin. kendine iyi bak canim iyi geceler

Canım her iki mesajını da okudum. Kendim gitmez miyim güzelim ya, kaç defa gittim kendim.Herşey normal görünüyordu. Hatta şimdi de herşey normal görünüyor. Doktor da o yüzden şaşırıyor ya zaten Bence pek bir problem olmadığı halde ilaç falan denemeden direk 150 cc iğne fazla geldi bana. Yumurtlarımın bu şekilde olmasa da ondan mı acaba diyorum, bekliyorum şu anda. Memorialdan cevap gelsin bakalım, açıkça söylemeseler bile başka doktor yada tedavi yanlışlığı gibi bir şey açıkça söylemeseler bile ima ederler sanırım. Ama fazla panik yada stresten de olabilir dediğin gibi. Cevap gelince haber veririm bu arada.
Bir de, benim eski buzdolabında kaç yıllık incir vardı. Bozulmamışlardı ama çok sertleşmişler. Bari dedim değerlensinler. İncir suyu içmeye başladım. Bakalım faydası olacak mı? Sonucu paylaşırım sizinle canım arkadaşlarım, faydasını görürsem siz de yaparsınız. Bir de bal, polen, tarçın karışımı varmış. Adetin ilk günü ona da başlamayı düşünüyorum. Daha 16 gündeyim. Yani adetime daha 10 gün falan var. Bu kürler hakkında her hangi bir tecrübesi olan var mı aranızda?
Bir de kızlar, doktorunuza sorar mısınız benim durumumu benim için? Gerçekten çatlamış yumurta vajinal ultrasonda görünüyor mu diye de sorun.m

Son düzenleme:
Bu arada canım, tüp bebek şart olmasa bile aşılama şart bizim için. Normal şekilde şansım çok düşük. benimkinde başka türlü bir sorun yok ama boşalmada sorun var. 7 senedir ancak 6-7 kere içe olmuştur herhalde. Eee, sperm olmayınca gebelik de zor tabi ki benim için. İlk başlarda çok uğraşırdım ille de olsun diye, hatta kendimi suçlardım, acaba ben mi beceriksizim diye. Hatta o da yapardı bazen bunu.İşte sigara içiyorsun, adapte olamıyorum falan derdi. O yüzden ben çoğu zaman günde 2 kere duş alırım. Biri yatmadan önce, diğeri sabah kalkınca. Ama şimdi ben de uğraşmıyorum artık. Koşullandırmıyorum kendimi ille de olsun diye. Zaten en az 2-0 oluyor zaten skor. Yani üçüncü dördüncü yoruyor gerçekten. Değil ki sonuçsuz kalacağını düşününce çok da uğraşmak istemiyorsun belli bir süre sonra. Çok seviyorum onu ama, kızgınlık da yok değil içimde. Kaç yıldr doktora gitmeyi kabul etmiş olsaydı böyle olmazdı belki de. Gidelim dedikçe bende bir sorun yok, sen sigarayı bırak, sen biraz zayıfla. Bu arada 1.60 boyla 51 kilodayken zayıfla diyordu adam bana. Şimdi 63üm. Zayıfla falan demez oldu. Bu da tuhaf. Sonunda kendisi söyledi, tamam sen öğren bakalım ne yapmamız gerekiyormuş, ben gerekeni yapacağım söz, diye. Dedi ama bu arada 7 sene geçti işte. Kızıyorum o yüzden, bu kadar ortadayken sorun, sorun yok demesi sinir etti beni yıllarca.Ama ne yapayım, seviyorum geri zekalıyı. Şimdi de bende çktı problem. Üstelik kızlar ya, benimkinin semen analizinde morfoloji yüzde yüz anormal çıktı. Şekil bozukluğu yani. Gerçi tüpün içine sabun karışmıştı. Gördüm akarken köpükler:9: gözümle.Ama doktor gene de ya aşılama ya tüp bebek dedi. Aslında o da kafamı kurcalıyor. Şimdi tüp bebek için o kadar masraf edermişim ve sperm çıkmazmış.Bir tuhaflık var ama, bilmiyorum artık.Korkuyorum valla, çocuk sahibi olamayacak mıyım ben? Bunca stresin içinde nasıl takmaz ki insan? Nyse iyi günler dileyeyim size, ancak sabah okursunuz zaten.

Son düzenleme:
günaydıın canımm..uzun zaman oldu pek giremedimm nete...geçmiş olsun dediğimi bile hatırlamıyorumm..demediysem de tekrardan çok geçmiş olsun..nasıl oğlan şimdi toparlamıştır kendini umarım...valla koptuk kızımm yaaww..bi anda senin annenler geldi diğeri ennesine gitti biz noreyleee idare etmeye çalıştık ama oda yoğun sanırımm..sen nasılsın görüşmeyeli??

slm canim demistin yinede tekrar tesekkürler... oglum iyi sadece bir agiz kokusu olustu ameliyattan sonra tekrar hastanaye götürücem onu. noreee baska sayfalarda yakaladim bugun ama bizim sayfaya ugramadi:43::43: küs galiba bize:59: sen neler yaptin??? asilama falan nasil gidiyor???

Bu arada canım, tüp bebek şart olmasa bile aşılama şart bizim için. Normal şekilde şansım çok düşük. benimkinde başka türlü bir sorun yok ama boşalmada sorun var. 7 senedir ancak 6-7 kere içe olmuştur herhalde. Eee, sperm olmayınca gebelik de zor tabi ki benim için. İlk başlarda çok uğraşırdım ille de olsun diye, hatta kendimi suçlardım, acaba ben mi beceriksizim diye. Hatta o da yapardı bazen bunu.İşte sigara içiyorsun, adapte olamıyorum falan derdi. O yüzden ben çoğu zaman günde 2 kere duş alırım. Biri yatmadan önce, diğeri sabah kalkınca. Ama şimdi ben de uğraşmıyorum artık. Koşullandırmıyorum kendimi ille de olsun diye. Zaten en az 2-0 oluyor zaten skor. Yani üçüncü dördüncü yoruyor gerçekten. Değil ki sonuçsuz kalacağını düşününce çok da uğraşmak istemiyorsun belli bir süre sonra. Çok seviyorum onu ama, kızgınlık da yok değil içimde. Kaç yıldr doktora gitmeyi kabul etmiş olsaydı böyle olmazdı belki de. Gidelim dedikçe bende bir sorun yok, sen sigarayı bırak, sen biraz zayıfla. Bu arada 1.60 boyla 51 kilodayken zayıfla diyordu adam bana. Şimdi 63üm. Zayıfla falan demez oldu. Bu da tuhaf. Sonunda kendisi söyledi, tamam sen öğren bakalım ne yapmamız gerekiyormuş, ben gerekeni yapacağım söz, diye. Dedi ama bu arada 7 sene geçti işte. Kızıyorum o yüzden, bu kadar ortadayken sorun, sorun yok demesi sinir etti beni yıllarca.Ama ne yapayım, seviyorum geri zekalıyı. Şimdi de bende çktı problem. Üstelik kızlar ya, benimkinin semen analizinde morfoloji yüzde yüz anormal çıktı. Şekil bozukluğu yani. Gerçi tüpün içine sabun karışmıştı. Gördüm akarken köpükler:9: gözümle.Ama doktor gene de ya aşılama ya tüp bebek dedi. Aslında o da kafamı kurcalıyor. Şimdi tüp bebek için o kadar masraf edermişim ve sperm çıkmazmış.Bir tuhaflık var ama, bilmiyorum artık.Korkuyorum valla, çocuk sahibi olamayacak mıyım ben? Bunca stresin içinde nasıl takmaz ki insan? Nyse iyi günler dileyeyim size, ancak sabah okursunuz zaten.

slm canim sunu daha acik yazsana esin erkenmi bosaliyor

Back