• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

iftara gelelim

Perfect0123

Guru
Kayıtlı Üye
4 Mart 2014
865
457
323
1 aylık oğlan çocuğum var sezeryan doğum oldu uykusuz bir anneyim malumunuz kendime bile kahvaltı yapamıyorum hem iştahım yok hem de zamanım. normalde her ramazan herkesi iftara alırdım yorgun da olsam . bu ramazan alamadım kaynanamları fln. sadece annem geldi ama yemeklerı hep annem yaptı geldiği zaman hep yardımcı oldu ben çocuğumla ılgılendım. Hatta annemin arkadaşı iftara çağırdı gittik ben onu davet ettim ayıp olmasın diye hem biz gittik kadına sonuçta diyerekten. o da yok yavrum senin küçük çocuğun var yorulma çocuğun büyüyünce geliriz dedı çok ısrar ettim kabul etmedi . herneyse ben bu ramazan bitiyor bayram geliyor derken 5 gun önce eşimin ablası beni aradı sana iftara gelelim diye söyledi direkt ne desem diye şaşırdım ben bu sene onları almayacaktım çünkü çok kalabalıklar kendımize bıle zor yapıyorum bebeğim uyumadığı ve ağladığı için. 4 tane görümcem var hepsinin 3 er çocuğu var eee? bizi sadece bir görümcem çağırdı gittik. diğerleri hiç. Ben de biz bu görümcem bizi davet ettiği için iftara gelmesini istemesini hakli buldum ve kabul ettim ama bızıniftara çağırmayanda gelmek istiyorlarmış ve işin içinde kaynana da beni kimse çağırmadı diyormuş benden davet bekliyormuş . bizi iftara alan görümcem eşime mesaj attı "annemi de çağırın kadın darılıyo ağlıyo çağrılmadan gitmem dedi siz çağırın annemi yazık darılıyo"Ee geçen sene çağırmadan geldiğini unuttu herhalde. çağırmaya fırsat bırakmamışlardı. biz de aradık dargınlık olmasın kötü gelin olmayayım diye eşimle birlikte aradık çağırdık . çarşamba günü akşamı için. çünkü emrivaki yapıldı ben bu ramazan onlardan anlayış beklemiştim ama yok kafaya koymuşlar ille gelicez diyorlar iftara almayacaktım çünkü bebekle çok yorucu oluyor yardım da etmiyorlar. emrivaki yaptıkları için istek de yok tamam eşimin ailesi katlanacağım artık eşim için allah rızası için. siz ne düşünüyorsunuz

Son düzenleme:
Başlarım görümcesinede kaynanasınada. Kim darılıyorsa darılsın. Ne demek lohusa kadına bir tabur insan iftara gelecekmiş. Çocuğum durmuyor anlayışınız için teşekkür ederim de gelmesinler. Ayıptır bu ne ya

Direk soyleseydiniz keşke bebeğim cok küçük vakit bulamıyorum bu ramazan onunla ilgilenmek istiyorum gibisinden güzel bir dille anlatsaydınız. O kadar insana coluk cocuga yemek yapmak ağırlamak kolay bir sey mi ya kucucuk bebekle. Dusuncesizler ve yüzsüzler de bence boyle emrivakiyle geldiklerine gore.
Bir corba yapın. Lahmacun ya da pide tarzı birsey soyelyin yanına da hazır tatlı alın olsun bitsin. Eger menuye laf eden olursa da yapıştırın cevabı utanırlar belki biraz yaptıklarından

Ben olsam müsait olmadığımı söyler ve kabul etmezdim. Daha lohusa kadına iftara gelinir mi o kadar kişi? Eşiniz de mi düşünmüyor bunları? Bir de küsüp kırılıyorlar herkes ne kadar da narin!! Size tavsiyem kendinizi yormayın. Hazır çorba, pilav, tavuk verin gitsin. Didik didik uğraşmayın. Her şey için yardım isteyin onlar kalkmasa bile. Cidden çok ayıp size yapılan. Çocuğunuzu düşünselermiş bari!

Arsizlar! Mercimek corbasi, yanina firinda tavuk ve pilav tatli diye esin tulumba alsin bitti gitti. Oyle emrivakiye boyle menu. Kusura bakmasinlar, halden anlasalardi
Süper menü ve süper fikir. Zaten normaldede fazlasina cok karşıyım israf diye esimin yengesine gitmiştik. Cok uyuz oldum. Biz geliyoruz diye neler neler yapmisti hepsi yenmedi ama.esim.merak etme yerler israf olmamistir dedi. Hic sevmiyorum bu tip gorgusuzlukleri.

1 aylık oğlan çocuğum var uykusuz bir anneyim malumunuz kendime bile kahvaltı yapamıyorum hem iştahım yok hem de zamanım. normalde her ramazan herkesi iftara alırdım yorgun da olsam . bu ramazan alamadım kaynanamları fln. sadece annem geldi ama yemeklerı hep annem yaptı geldiği zaman hep yardımcı oldu ben çocuğumla ılgılendım. Hatta annemin arkadaşı iftara çağırdı gittik ben onu davet ettim ayıp olmasın diye hem biz gittik kadına sonuçta diyerekten. o da yok yavrum senin küçük çocuğun var yorulma çocuğun büyüyünce geliriz dedı çok ısrar ettim kabul etmedi . herneyse ben bu ramazan bitiyor bayram geliyor derken 5 gun önce eşimin ablası beni aradı sana iftara gelelim diye söyledi direkt ne desem diye şaşırdım ben bu sene onları almayacaktım çünkü çok kalabalıklar kendımize bıle zor yapıyorum bebeğim uyumadığı ve ağladığı için. 4 tane görümcem var hepsinin 3 er çocuğu var eee? bizi sadece bir görümcem çağırdı gittik. diğerleri hiç. Ben de biz bu görümcem bizi davet ettiği için iftara gelmesini istemesini hakli buldum ve kabul ettim ama bızıniftara çağırmayanda gelmek istiyorlarmış ve işin içinde kaynana da beni kimse çağırmadı diyormuş benden davet bekliyormuş . bizi iftara alan görümcem eşime mesaj attı "annemi de çağırın kadın darılıyo ağlıyo çağrılmadan gitmem dedi siz çağırın annemi yazık darılıyo"Ee geçen sene çağırmadan geldiğini unuttu herhalde. çağırmaya fırsat bırakmamışlardı. biz de aradık dargınlık olmasın kötü gelin olmayayım diye eşimle birlikte aradık çağırdık . çarşamba günü akşamı için. çünkü emrivaki yapıldı ben bu ramazan onlardan anlayış beklemiştim ama yok kafaya koymuşlar ille gelicez diyorlar iftara almayacaktım çünkü bebekle çok yorucu oluyor yardım da etmiyorlar. emrivaki yaptıkları için istek de yok tamam eşimin ailesi katlanacağım artık eşim için allah rızası için. siz ne düşünüyorsunuz[/QUOTEiyice
1 aylık oğlan çocuğum var uykusuz bir anneyim malumunuz kendime bile kahvaltı yapamıyorum hem iştahım yok hem de zamanım. normalde her ramazan herkesi iftara alırdım yorgun da olsam . bu ramazan alamadım kaynanamları fln. sadece annem geldi ama yemeklerı hep annem yaptı geldiği zaman hep yardımcı oldu ben çocuğumla ılgılendım. Hatta annemin arkadaşı iftara çağırdı gittik ben onu davet ettim ayıp olmasın diye hem biz gittik kadına sonuçta diyerekten. o da yok yavrum senin küçük çocuğun var yorulma çocuğun büyüyünce geliriz dedı çok ısrar ettim kabul etmedi . herneyse ben bu ramazan bitiyor bayram geliyor derken 5 gun önce eşimin ablası beni aradı sana iftara gelelim diye söyledi direkt ne desem diye şaşırdım ben bu sene onları almayacaktım çünkü çok kalabalıklar kendımize bıle zor yapıyorum bebeğim uyumadığı ve ağladığı için. 4 tane görümcem var hepsinin 3 er çocuğu var eee? bizi sadece bir görümcem çağırdı gittik. diğerleri hiç. Ben de biz bu görümcem bizi davet ettiği için iftara gelmesini istemesini hakli buldum ve kabul ettim ama bızıniftara çağırmayanda gelmek istiyorlarmış ve işin içinde kaynana da beni kimse çağırmadı diyormuş benden davet bekliyormuş . bizi iftara alan görümcem eşime mesaj attı "annemi de çağırın kadın darılıyo ağlıyo çağrılmadan gitmem dedi siz çağırın annemi yazık darılıyo"Ee geçen sene çağırmadan geldiğini unuttu herhalde. çağırmaya fırsat bırakmamışlardı. biz de aradık dargınlık olmasın kötü gelin olmayayım diye eşimle birlikte aradık çağırdık . çarşamba günü akşamı için. çünkü emrivaki yapıldı ben bu ramazan onlardan anlayış beklemiştim ama yok kafaya koymuşlar ille gelicez diyorlar iftara almayacaktım çünkü bebekle çok yorucu oluyor yardım da etmiyorlar. emrivaki yaptıkları için istek de yok tamam eşimin ailesi katlanacağım artık eşim için allah rızası için. siz ne düşünüyorsunuz
Ne tuhaf bir davranış lohusa kadina iftara mi gidilir bir de kendileri haber vermişler iyi saçmalamışlar.

Keşke gorumceniz ilk söylediğinde"cocuk durmuyor çok yorgunum beni bu sene mazur görün seneye insAllah"deseydiniz... Ama madem almak zorunda kaldınız bı çorba yanına kıymalı pide yaptırın bide salata... Oldu bitti. Dokturmeyin ki musait olmadiginizi anlasinlar...

Süper menü ve süper fikir. Zaten normaldede fazlasina cok karşıyım israf diye esimin yengesine gitmiştik. Cok uyuz oldum. Biz geliyoruz diye neler neler yapmisti hepsi yenmedi ama.esim.merak etme yerler israf olmamistir dedi. Hic sevmiyorum bu tip gorgusuzlukleri.
Bende karsiyim yenilmeyen yemege. İnsallah bitirilmistir hepsi.

Bebeğim ağlıyor sık sık acıkıyor malum erken gelin yardıma beraber hazırlayalım de. Kayınvalidende erken gelsin. Böyle bir durumda davet bekleyenlerin yardıma koşması gerekir . Benimde bebeğim var bu sene bende davet verdim ayni sebeplerden. 24 kişiydik yemekte. Kayınvalidem ve 3 görümcem yardıma geldiler erkenden. Yemek sonrası eltilerde Bulaşığa yardım etti geçti gitti.
Yarın yine misafirim var köfte dizme yapacam. Köftelerimi önceden hazırlayıp dondurucuya attım. Yarın çıkarıp az Kızarmış patatesle dizeceğim . Yanına Tepsi böreği ve tatlımı geceden yaptım sahurdan az önce. böreği akşam sadece pişireceğim . Pilav ve çorba kaldı yarına.
Yada Güveç hazırlayabilirsin fırına verirsin , yanına pilav çorba salata istersen cacıK.
Öneri olsun diye yazdım. Allah kolaylık versin

Son düzenleme:
Ustteki menu gayet iyi.aslinda ben olsam bir corba yapar yaninada pide veya lahmacun yaptirirdim.tatlida tulumba veya dondurma:).kusura bakmayin bebekle bukadar oldu derdim sanirdim.siz yinede bana uymayin:)

Arsizlar! Mercimek corbasi, yanina firinda tavuk ve pilav tatli diye esin tulumba alsin bitti gitti. Oyle emrivakiye boyle menu. Kusura bakmasinlar, halden anlasalardi
Mercimek çorbası bile çok bunlara. Hazır paket alıp karıştıracaksın. Ben delirdim oturduğum yerde yani. Ne biçim insanlar var......

Niye sizi cagirani siz de su halinizle cagirmak zorunda hissediyorsunuz ki? Bebek olmasa ya da daha buyuk yasta olsa tamam ama su durumda sıkıntı yapmaniza gerek yoktu cagirmam lazim diye.soyleseydiniz gorumcenize "ablacigim cok isterdim ama bebekten kendimize bile yapamiyorum" diye.
Misafir agirlamak demek bebegin duzenin bozulmasi ve ihmal edilmesi demek.annenin stresini hissedip oyle huysuzlasiyorlar ki...
Bir de emrivaki yapmislar utanmadan.insan cagirilsa bile yok der, bu nedir o kadar insan toplasip gelmeyi istemek?
En sevmedigim seydir emrivaki yapacagim varsa bile yapmam ben.

İnsanlar cidden hiç halden anlamıyor. Lohusa kadına iftara gitmek nedir. Bir çorba yapın bir salata pide yada lahmacun söyleyin tatlıyı da hazır alın bitti gitti. Ya da arayın gelirken sen şunu yapıp getirebilir misin diye herkese menüden birşey söyleyin. Laf eden olursa da cevabını verin.

Back
X