İftar sorunu

Aslında samimiyetinize de bağlı. Ama daha önce de reddetmiş ve şimdi diğer plan iptal olduğu için gelelim demiş. Sanki yemek yapmakla uğraşmayayım size geleyim der gibi. Ben olsam başka planımız var derdim.

Başkalarını çağırdım plan değişti dedim birde sitem etti hanımlar :) diğer iftara gitmedik size gelcez diye dedi, bende baştan ozaman haber etseydin dedim. Madem başından beri oraya gitmeme imkanınız vardı bana neden gelmeyeceğinizi söyledin diye sordum,hemde ta pazartesiden beri haberi varken. hem bana gelmeyeceğiz diyor plan değişti diyincede darılıyor..

Hani bazı arkadaşlar vardır evlenince veya çocuk doğurunca değişir ya bu arkadaşta öyle oldu. Bir kaç kez benzer durumlar yaşadık zaten bu olayda tuzu biberi oldu.. hem iptal ettim hemde bundan sonraki arkadaşlık ilişkimize mesafe koyacağım.

Konu aslında tatlı,yemek değil hani zorlar kendimi yine hazırlardım. Ama durup düşündükce kendimi kötü hissettim. Ben seslenmesem, hazırlığı yapıp beklesem akşam iftar saatinde gelmeyeceklerini öğrenecektim. Küçük ve huysuz bir bebeğimin olduğunu,tek başıma hazırlayacağımı biliyor hani..

En ıyısını etmıssın dunyanın kahrını cekene kadar bırazda onlar senın ceksın. Oyle ınsanlara uyuz oluyorum ıkıdır davet ettı gıdemedım dıye ben kendımı yerım. Emınım esınınde cogu seyden haberı yoktur.

Aynı bende öyle.. eşinin haberi olmaması imkansız herşeyi ilk eşine söyler. Muhtemelen diğer iftar iptal oldu yoksa kaçırmazlardı.

Şaşırdım bende.. ben olsun önemli değil fln yazacak sandım ama trip yedim :)
Valla resmen önceliğe başka kişileri koymuş sizi son alternatif olarak yedekte tutmuş. Söz senettir derler geleceğim dediyse bir sekilde oldurup gelecekti valla ben arkadasima söz verdiysem is yemegine gitmeyiveririm ya da canim yine iptal oldu baska ne zaman musait olursun cocuklusun bi de yormak istemem ama ne zaman cagrirsan gelecegiz insallah derim. Emrivaki yapmam misafir agirlamak kolay degil ki ben 2 3 gun onceden temizlik yapiyorum bi gun onceden bi kac bisey hazirliyorum bu cocukla daha zor olur. Bunu dusunemiyor muymus arkadas.

Yerinizde olsam müsait değiliz hem gelmeyeceksiniz diye hazırlıkta yapmadım derdim.

En mantıklısını yapmışsınız, diğer iftar iptal olduğu için ya da başka bir nedenle gidemecekleri için sizinkine gelmeye lütfetmişler.

Akşama daha öok var rahat yetiştirirsiniz bence. Ben kabul ederdim şahsen. Gerçekten işleri vardır belki.

Değilmi? Bende pazartesiden söyledim ki başka plan yapmasınlar. Onlara güvendim temizliğimi , alışverişimi yaptım son dakika golu attılar. Bazı arkadaşlar azda olsa hazırla cağır yazmışlar ben az değil hem kolay hemde lezzetli,sevecekleri menü hazırlamıştım, şimdi kalkıp bir pilav bir çorbayla agırlanmazki. Hemde kalabalık aileler, 3-5kişi değiller. Hem kırıldım hemde soğudum kendisinden.

Ben sizin yerinizde olsam acık acık sölerim. Alısverişimi ve temizliğimi de yapmıstım. Siz gelmeyeceğim dediniz Die hepsini rafa kaldırdım. Tek basıma da halledemeyeceğim bebekle beraber (bebeğiniz var dmi =) belki bizde bugun dısarı cıkarız esimle yemeğe. Baska zamana inşallah...

Ağırlayıp ağırlamamak size kalmış ama yalan ya da bahane uydurmayın. Başkalarının düşüncesizlik yüzüden siz günaha girmek zorunda değilsiniz. Ben önceden hazırlık yapmak istiyordum. Dün öyle diyince hazırlamadım şimdi de geç oldu dersiniz.

Ben olsam canım siz dün gelmiycez dediğiniz için herhangi bir hazırlık yapmadım başka zaman beklerim derdim

Bi corba yap.. yanina lahmacun ayran ismarla salata tursu.. hazir tatli bitti gitti..son anda demeseydi. Sen gitmemis olsan iftara kabul etme derdim ama gitmissin dedigim gibi yap

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…