- 28 Kasım 2018
- 3.106
- 9.720
- 123
- 36
Bı gun sonrada hayır alıyorsunbelki eşi hemen iptal edemedi...yani ihtimal çok. ben olsam çağırırım. sonuçta hayrıma değil mi? ben asla kaybeden olmam bu noktada...en düşük ihtimal oruçluya iftar yaptırmış olurum hayrımı alırım..
En ıyısını etmıssın dunyanın kahrını cekene kadar bırazda onlar senın ceksın. Oyle ınsanlara uyuz oluyorum ıkıdır davet ettı gıdemedım dıye ben kendımı yerım. Emınım esınınde cogu seyden haberı yoktur.Başkalarını çağırdım plan değişti dedim birde sitem etti hanımlar :) diğer iftara gitmedik size gelcez diye dedi, bende baştan ozaman haber etseydin dedim. Madem başından beri oraya gitmeme imkanınız vardı bana neden gelmeyeceğinizi söyledin diye sordum,hemde ta pazartesiden beri haberi varken. hem bana gelmeyeceğiz diyor plan değişti diyincede darılıyor..
Hani bazı arkadaşlar vardır evlenince veya çocuk doğurunca değişir ya bu arkadaşta öyle oldu. Bir kaç kez benzer durumlar yaşadık zaten bu olayda tuzu biberi oldu.. hem iptal ettim hemde bundan sonraki arkadaşlık ilişkimize mesafe koyacağım.
Konu aslında tatlı,yemek değil hani zorlar kendimi yine hazırlardım. Ama durup düşündükce kendimi kötü hissettim. Ben seslenmesem, hazırlığı yapıp beklesem akşam iftar saatinde gelmeyeceklerini öğrenecektim. Küçük ve huysuz bir bebeğimin olduğunu,tek başıma hazırlayacağımı biliyor hani..
Aynı bende öyle.. eşinin haberi olmaması imkansız herşeyi ilk eşine söyler. Muhtemelen diğer iftar iptal oldu yoksa kaçırmazlardı.En ıyısını etmıssın dunyanın kahrını cekene kadar bırazda onlar senın ceksın. Oyle ınsanlara uyuz oluyorum ıkıdır davet ettı gıdemedım dıye ben kendımı yerım. Emınım esınınde cogu seyden haberı yoktur.
Başkalarını çağırdım dedim. Boşu boşuna iftardan kaldık diye birde sitem etti. Madem diğerine gitmeme gibi imkan vardı neden bana başta yok dedin ozaman dedim? Olsun nasip kısmet salladı..
Şaşırdım bende.. ben olsun önemli değil fln yazacak sandım ama trip yedim :)paşam iftardan kaldı diye üzülmüş bir de...
Valla resmen önceliğe başka kişileri koymuş sizi son alternatif olarak yedekte tutmuş. Söz senettir derler geleceğim dediyse bir sekilde oldurup gelecekti valla ben arkadasima söz verdiysem is yemegine gitmeyiveririm ya da canim yine iptal oldu baska ne zaman musait olursun cocuklusun bi de yormak istemem ama ne zaman cagrirsan gelecegiz insallah derim. Emrivaki yapmam misafir agirlamak kolay degil ki ben 2 3 gun onceden temizlik yapiyorum bi gun onceden bi kac bisey hazirliyorum bu cocukla daha zor olur. Bunu dusunemiyor muymus arkadas.Şaşırdım bende.. ben olsun önemli değil fln yazacak sandım ama trip yedim :)
Yerinizde olsam müsait değiliz hem gelmeyeceksiniz diye hazırlıkta yapmadım derdim.Günaydın hanımlar. Çoğunluğun düşüncesine göre hareket edicem şayet haklısın derseniz içim rahatlıyacak..
Ramazan ortası sevdiğim bir arkadaşı ailesiyle iftara davet ettim, iş yemeğimiz var dediler peki dedim. Sonra onlar bizi çağırdı geçen hafta, gittik ayrılırken şu gün bekliyorum dedim. Hani haberleri erkenden olsun başka plan yapmasınlar diye. Tamam dedikleri için dün ben etimi,malzememi aldım mesaj attım yarın bekliyorum diye, bana cevabı yine iş yemeği var gelemeyize dedim ikidir aynısı oluyor ben size taa nezamandan söylemiştim diye,benim yapacak birşeyim yok eşimin yemeğine gitcez dedi. Kırıldığımı anlasın diye düz bir mesajla peki dedim. Etlerimi kaldırdım, tatlımı yapmadım, akşamdan hazırlanması gereken hiçbir şeyi yapmadım bende.. bu sabah planın değişmedi ise gelcez yazmış hem kırıldım, hemde hazırlık yapmadım yattım. Şimdi ne diyim ben? Kabul etsem küçük bebekle aynı gün hazırlıkların tamamıyla zorlanacağım. Dün yapsaydım (eşim varken) bugün rahat rahat bir kaç yemeğim kalacaktı sadece. Öte yandan onların plani tutmadı diye bana geri dönüş yaptılar yoksa gelmeyeceklerdi zaten. Napayım kafam karıştı
Değilmi? Bende pazartesiden söyledim ki başka plan yapmasınlar. Onlara güvendim temizliğimi , alışverişimi yaptım son dakika golu attılar. Bazı arkadaşlar azda olsa hazırla cağır yazmışlar ben az değil hem kolay hemde lezzetli,sevecekleri menü hazırlamıştım, şimdi kalkıp bir pilav bir çorbayla agırlanmazki. Hemde kalabalık aileler, 3-5kişi değiller. Hem kırıldım hemde soğudum kendisinden.Valla resmen önceliğe başka kişileri koymuş sizi son alternatif olarak yedekte tutmuş. Söz senettir derler geleceğim dediyse bir sekilde oldurup gelecekti valla ben arkadasima söz verdiysem is yemegine gitmeyiveririm ya da canim yine iptal oldu baska ne zaman musait olursun cocuklusun bi de yormak istemem ama ne zaman cagrirsan gelecegiz insallah derim. Emrivaki yapmam misafir agirlamak kolay degil ki ben 2 3 gun onceden temizlik yapiyorum bi gun onceden bi kac bisey hazirliyorum bu cocukla daha zor olur. Bunu dusunemiyor muymus arkadas.
Ben sizin yerinizde olsam acık acık sölerim. Alısverişimi ve temizliğimi de yapmıstım. Siz gelmeyeceğim dediniz Die hepsini rafa kaldırdım. Tek basıma da halledemeyeceğim bebekle beraber (bebeğiniz var dmi =) belki bizde bugun dısarı cıkarız esimle yemeğe. Baska zamana inşallah...Değilmi? Bende pazartesiden söyledim ki başka plan yapmasınlar. Onlara güvendim temizliğimi , alışverişimi yaptım son dakika golu attılar. Bazı arkadaşlar azda olsa hazırla cağır yazmışlar ben az değil hem kolay hemde lezzetli,sevecekleri menü hazırlamıştım, şimdi kalkıp bir pilav bir çorbayla agırlanmazki. Hemde kalabalık aileler, 3-5kişi değiller. Hem kırıldım hemde soğudum kendisinden.
Aslında samimiyetinize de bağlı. Ama daha önce de reddetmiş ve şimdi diğer plan iptal olduğu için gelelim demiş. Sanki yemek yapmakla uğraşmayayım size geleyim der gibi. Ben olsam başka planımız var derdim.
Kesin yemekle uğraşmasın diye çünkü iftrardan kaldık demiş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?