• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İftar sorunu

Kimileri yarın geliyor musunuz diye sorana kadar başka planı olduğunu bile söylemiyor. Geçen arkadaşlarımı eve çağırdım. Bir tanesine yemekten bir saat önce mesaj çünkü sesi çıkmıyordu. Bana yazdığı şey ben gelemicem. Koskoca gün haber verme fırsatı varken ben sorana kadar söylemiyor bile.

Sürekli bunu yapıyorsa eğer yaptığı şey hiç hoş değil. Şu an cevap atmayın. Akşama doğru tekrar sorarsa ne yapıyoruz diye, benim bu akşam başka planım var deyin. Ne yaptığını anlasın.

Aynı durumdayız, ben de bugüne arkadaşları davet ettim gelemeyeceklerini bildirdiler. Dün etli sarma yaptım çünkü içini hazırlamıştım, başka hiçbir şey yok ortada, ev temiz. Şimdi geleceğiz deseler naparım bilmiyorum, çünkü alışveriş yapmadım. Pirinç, et, yeşillik vs yok menüyü de düşünmemiştim. Aslında akşama kadar vakit var, eti dışarı çıkarsanız 1-2 saate çözülür ama işte insan o kadar yemeği yapmaya kafa olarak da hazır olmalı, küçük çocuk da var sanırım. Baklagilleri şöyle yapabilirsiniz, önce yıkayıp bir tencerede 2-3 dk kaynatıyorsunuz, sonra altını kapatıp 1-2 saat bekletiyorsunuz tabi kapağını açmayın. Sonra normal yemeğinizi yapıyorsunuz, düdüklü tencerede 14 dk’da pişiyor. Bu şekilde akşamdan ıslatmaya gerek yok. Ben kurufasulye, nohut hep böyle yapıyorum. Yalnız kaynamaya başlayınca 2-3 dk bekleyin ve kapağını hiç açmayın, en az 1 saat böyle bekleyecek.

Günaydın hanımlar. Çoğunluğun düşüncesine göre hareket edicem şayet haklısın derseniz içim rahatlıyacak..
Ramazan ortası sevdiğim bir arkadaşı ailesiyle iftara davet ettim, iş yemeğimiz var dediler peki dedim. Sonra onlar bizi çağırdı geçen hafta, gittik ayrılırken şu gün bekliyorum dedim. Hani haberleri erkenden olsun başka plan yapmasınlar diye. Tamam dedikleri için dün ben etimi,malzememi aldım mesaj attım yarın bekliyorum diye, bana cevabı yine iş yemeği var gelemeyiz 😑 e dedim ikidir aynısı oluyor ben size taa nezamandan söylemiştim diye,benim yapacak birşeyim yok eşimin yemeğine gitcez dedi. Kırıldığımı anlasın diye düz bir mesajla peki dedim. Etlerimi kaldırdım, tatlımı yapmadım, akşamdan hazırlanması gereken hiçbir şeyi yapmadım bende.. bu sabah planın değişmedi ise gelcez yazmış😑 hem kırıldım, hemde hazırlık yapmadım yattım. Şimdi ne diyim ben? Kabul etsem küçük bebekle aynı gün hazırlıkların tamamıyla zorlanacağım. Dün yapsaydım (eşim varken) bugün rahat rahat bir kaç yemeğim kalacaktı sadece. Öte yandan onların plani tutmadı diye bana geri dönüş yaptılar yoksa gelmeyeceklerdi zaten. Napayım kafam karıştı :KK43:
Etimi çıkarmıştım kaldırdım buzluğa,tatlımı yapmadım gelmicez dedın dıye de hiç kabul etme

Günaydın hanımlar. Çoğunluğun düşüncesine göre hareket edicem şayet haklısın derseniz içim rahatlıyacak..
Ramazan ortası sevdiğim bir arkadaşı ailesiyle iftara davet ettim, iş yemeğimiz var dediler peki dedim. Sonra onlar bizi çağırdı geçen hafta, gittik ayrılırken şu gün bekliyorum dedim. Hani haberleri erkenden olsun başka plan yapmasınlar diye. Tamam dedikleri için dün ben etimi,malzememi aldım mesaj attım yarın bekliyorum diye, bana cevabı yine iş yemeği var gelemeyiz 😑 e dedim ikidir aynısı oluyor ben size taa nezamandan söylemiştim diye,benim yapacak birşeyim yok eşimin yemeğine gitcez dedi. Kırıldığımı anlasın diye düz bir mesajla peki dedim. Etlerimi kaldırdım, tatlımı yapmadım, akşamdan hazırlanması gereken hiçbir şeyi yapmadım bende.. bu sabah planın değişmedi ise gelcez yazmış😑 hem kırıldım, hemde hazırlık yapmadım yattım. Şimdi ne diyim ben? Kabul etsem küçük bebekle aynı gün hazırlıkların tamamıyla zorlanacağım. Dün yapsaydım (eşim varken) bugün rahat rahat bir kaç yemeğim kalacaktı sadece. Öte yandan onların plani tutmadı diye bana geri dönüş yaptılar yoksa gelmeyeceklerdi zaten. Napayım kafam karıştı :KK43:
Ya siz öyle dediniz diye bende başka bir plan yaptım artık başka bir güne kısmet deyin ve kabul Edip kendinizi strese sokmayin

Ben olsam kabul etmem galıba sen genıs genıs benı agırla ama benı dara getır cocugum da var. Be gerek var. Canım ben gelmıycegınız deyınce plan yaptım de. Sunu dese yıne anlarım bızım yemegımız var ama ıptal olma durumu olursa sabah haber versem olur mu? Bı nebze tamm derım aksamdan ıptal et sabaha gelcez de hıc olmamıs. Ramazan gunu herkes ac guzel seyler yemek ıster sızde hazırlamak ıstersınız.

Ben de arkadaşlarımı iftara çağırmıştım şimdi bişey diyemeyiz haber ederiz falan dediler ben de yarına kadar kesin bir şey söyleyin gelmeyeceksiniz ona göre başka plan yapıcam dedim sabahına geleceğiz dediler :)

olayı büyütmeyin bence. belli ki eşinin yemeği vardı o da mahçup oldu eşine dedi kadın bozuldu iş yemeğine gitmeyelim falan dedi. boşuna küslük oluşur.
Aksam haber vermesı lazım. Ya da yemek var ama ıptal etmeye calısacam sana sabah donsem olır mu uygun oln

Son anda haber vermemelilerdi. Bugün söyleyip müsaitsen yarın gelelim diyebilirlerdi,küçük cocuğunuz varmış bu sebeple böyle davranmalılardı.
Öte yandan,kırıldığınızı anlamışlar bence.
Samimiyetinize göre değerlendirip karar verin derim. Sevdiğiniz insanlarsa ve daha önce bir yanlışları olmadıysa tolere edebilirsiniz belkide.

Aksam haber vermesı lazım. Ya da yemek var ama ıptal etmeye calısacam sana sabah donsem olır mu uygun oln
belki eşi hemen iptal edemedi...yani ihtimal çok. ben olsam çağırırım. sonuçta hayrıma değil mi? ben asla kaybeden olmam bu noktada...en düşük ihtimal oruçluya iftar yaptırmış olurum hayrımı alırım..

Siz gelmeyince bizde baska plan yaptık bukadar basit. İlk kez hayir deselerdi kabul ederdim ama bu iki olmus kabul etmem

Önceden haber vermissiniz
Siz yazmasaydiniz 1 gün önceden haber etmeyeceklerdi belli ki
Gelemeyecegiz demiş belki geliriz dememiş
Plan bozulunca size yazmış ben olsam asla kabul etmezdim. Tatlim sen bana belki gelebiliriz vs demedin ki gelmeyecegiz iş yemeği var yapcak bir seyim yok dedin bizde başka plan yaptik k.bakma de ve bidaha çağırma.

Hani arkadaş bir şekilde insan kırılıyor ama arada samimiyet olunca affediyor da
Benim merakettiğim siz aramasanız onlar gelemeyecez demiyecekler miydi ya hazırlık yapsaydınız.
İşte bende buna üzüldüm. Haber bari verseler neyse dicem :(
Hazır lahmacun veya pide,mercimek çorbası,salata,ayran ve hazır baklava alın size menü 🙂 ben haberli misafire bile bu menü ile çıkıyorum. Misafir gelecek diye paralayamam kendimi
Neden özene bezene sofra kurup,yemekler yapmak varken dışarıdan söyleyeyim? Ben hazırlamayıda, sunmayıda seviyorum. Karşımdakı insan beni sallamadığı için yapmaktan vecgeçtim. Ayrıca 11 kişi, onca insana pide,lahmacun yaptıramam.

Aynı durumdayız, ben de bugüne arkadaşları davet ettim gelemeyeceklerini bildirdiler. Dün etli sarma yaptım çünkü içini hazırlamıştım, başka hiçbir şey yok ortada, ev temiz. Şimdi geleceğiz deseler naparım bilmiyorum, çünkü alışveriş yapmadım. Pirinç, et, yeşillik vs yok menüyü de düşünmemiştim. Aslında akşama kadar vakit var, eti dışarı çıkarsanız 1-2 saate çözülür ama işte insan o kadar yemeği yapmaya kafa olarak da hazır olmalı, küçük çocuk da var sanırım. Baklagilleri şöyle yapabilirsiniz, önce yıkayıp bir tencerede 2-3 dk kaynatıyorsunuz, sonra altını kapatıp 1-2 saat bekletiyorsunuz tabi kapağını açmayın. Sonra normal yemeğinizi yapıyorsunuz, düdüklü tencerede 14 dk’da pişiyor. Bu şekilde akşamdan ıslatmaya gerek yok. Ben kurufasulye, nohut hep böyle yapıyorum. Yalnız kaynamaya başlayınca 2-3 dk bekleyin ve kapağını hiç açmayın, en az 1 saat böyle bekleyecek.
Son anda haber vermemelilerdi. Bugün söyleyip müsaitsen yarın gelelim diyebilirlerdi,küçük cocuğunuz varmış bu sebeple böyle davranmalılardı.
Öte yandan,kırıldığınızı anlamışlar bence.
Samimiyetinize göre değerlendirip karar verin derim. Sevdiğiniz insanlarsa ve daha önce bir yanlışları olmadıysa tolere edebilirsiniz belkide.
Daha önceleri de benzer şeyler yaşadık bu konu üzerine tüm ilişkiye, samimiyete ara vermeği düşünüyorum artık.
Tamam belki is yemeği çıktı iptal edemediler. Ama bu belli olduğu anda haber vermesi gerekmez mi. Cok mu zor böyle birşey çıktı biz yemege gelemeyecegiz diye mesaj atmak. Konu sahibi sormasa soylemeyecekelrdi bile herhalde. Ben olsam kabul etmezdim yaptıkları hic hoş değil
Kabul etmedim. Teşekkür ederim.
Başkalarını çağırdım dedim. Boşu boşuna iftardan kaldık diye birde sitem etti. Madem diğerine gitmeme gibi imkan vardı neden bana başta yok dedin ozaman dedim? Olsun nasip kısmet salladı..

Back