- 20 Mart 2008
- 141.511
- 212.968
- 1.423
- 60
Rahmetli baban nurlar içinde yatsın.Babam evlendiğimde benim kızım çok veceriklidir,her yemeği yapar demişti.O günden beri o mutfak hep bendeAbla gurbette kalmam ce ikiz büyütmemden kaynaklı çok hızlıyım Birazda ondan bana kalıyor.Elimde lezzetliymiş öyle deniyor.
Yemek vana kolay geliyor
Tabi ki yaYoğurdu da hazırlarsan, en büyük işi sen yapmış olacaksın
Amin ablacım Allah razı olsunRahmetli baban nurlar içinde yatsın.
El lezzeti öyle zaten,aerturun aileside hep der soğuk çorba varya bilirsin teyzesi tarif istedi benden onlar hep yapar bu çorbayı cıkksss vermem dedim
Bende öyle diyorum kızlarıma bilmedikleti şey yok sayılır.Bir içli köfte hiç denemediler.evet, benim de annem her zaman derdi ki "sakın, her şeyi biliyorum deme. bilsen bile bilmiyorum de. her şeyi bilirsen, her şeyi senden beklerler" beni verirken de sıkı sıkı tembihledi, "benim kızım iş yapmayı bilmez, yemek yapmayı bilmez, damat benim kızıma yardım edeceksin tek şartım bu" dedi. halbuki kızı yemek yapmayı da işi yapmayı da bilirdisağ olsun, benim arthur da çok yardım eder bana.
aynen öyleBende öyle diyorum kızlarıma bilmedikleti şey yok sayılır.Bir içli köfte hiç denemediler.
Mantı,el açması börek,baklava bile yaparlar.Ama bu sır kimse bilmemeli
Ben yandım onlar yanmasınaynen öyle
Bende tam tersi tencere yemeği değilde antin kuntin şeyleri yapmayı seviyorum,dünürde alıştı gene neler yaptın diyor onlara değişik geliyor.Ama biz yemek yapmayı seviyoruz ablam, ondan üksünmüyoruz sanırım
Aynen herşeyi çok iyi bilmeyeceksin bildin mi kurtuluşun yokevet, benim de annem her zaman derdi ki "sakın, her şeyi biliyorum deme. bilsen bile bilmiyorum de. her şeyi bilirsen, her şeyi senden beklerler" beni verirken de sıkı sıkı tembihledi, "benim kızım iş yapmayı bilmez, yemek yapmayı bilmez, damat benim kızıma yardım edeceksin tek şartım bu" dedi. halbuki kızı yemek yapmayı da işi yapmayı da bilirdisağ olsun, benim arthur da çok yardım eder bana.
Takdir edilmek güzel zaten,gaza geliyozda tuzdu bilmemnede olursa cinnet geçiririm hemen .Karşılığında takdir görüyorsam dünyayı yaparımŞimdilik iki taraf içinde kıymet biliniyor.
Kv ne yapacağını bilmiyor.
Ondan memnuniyetle yapıyorum.
El...yapmıyor
Çok zor cidden haaa bende gittim ama işteeSağol ablam
Abla gitsinler istemiyoruz, onlarda istemiyor.
Ama nasip
Bide onlardan öğrendim o çorbayıAmin ablacım Allah razı olsun
Tarif vermezsen sen yapıyorsun işte:)
Aynen öyleAma biz yemek yapmayı seviyoruz ablam, ondan üksünmüyoruz sanırım
Neden tarifini vermiyorsunRahmetli baban nurlar içinde yatsın.
El lezzeti öyle zaten,aerturun aileside hep der soğuk çorba varya bilirsin teyzesi tarif istedi benden onlar hep yapar bu çorbayı cıkksss vermem dedim
Gaza gelmek değilde bu benim huyum kıymet bilinirse yaparımTakdir edilmek güzel zaten,gaza geliyozda tuzdu bilmemnede olursa cinnet geçiririm hemen .
Çok zor cidden haaa bende gittim ama iştee
Bide onlardan öğrendim o çorbayı
Aferin onlara anneleri becerikli tabi senden kapıyorlar görüyorlar sonuçta.Bende öyle diyorum kızlarıma bilmedikleti şey yok sayılır.Bir içli köfte hiç denemediler.
Mantı,el açması börek,baklava bile yaparlar.Ama bu sır kimse bilmemeli
Sen neden serçe parmağı kadar sardın baş parmak saraydın da beceriksiz gelin derlerdiBen yandım onlar yanmasın
Nişanlıyız kvlere gittim.
Kısır yapmışlar,bahçeden yaprak toplanmış yanına:)
Hadi herkes sarsın dediler
Ben sardım serçe parmağım kadarSonra kızlar doğana kadar her geldiğimde tek başıma maaileye sarma sardım
Abla ne yapsan denettiriyorum.Ya da tarif bulun hadi yapın diyorumAferin onlara anneleri becerikli tabi senden kapıyorlar görüyorlar sonuçta.
Sen neden serçe parmağı kadar sardın baş parmak saraydın da beceriksiz gelin derlerdi
Veremem banane ,neyseki başka yerdelerNeden tarifini vermiyorsun
Hep senden bekleyecekler
Benim görümcem gibi
Gelino köfte yoğurur musun bana dedi. Yahu dedim, hamur yoğurma makinan var, at malzemeni yoğursun dedim.
Yok dedi, senin köften gibi olmuyor dedi
Benim makinem olsa, elde hiçbir şeyi yoğurmam
Keyfimden elimi bulaştırmıyorum
Öğrenmeleri lazım aslında ileride ciden faydasını görecekler.Abla ne yapsan denettiriyorum.Ya da tarif bulun hadi yapın diyorum
Akıl işte daha 20 yaşındaydım
Bende tam tersi, sevmediğim yemeği daha güzel yaptığım söyleniyorVeremem banane ,neyseki başka yerdeler
Köfetde bende çok iyi değildim,şunu keşfettim sevmediğim yemekte sorun yaşıyordum sonradam çaktım durumu
ben bilmem sarma sarmayıBen yandım onlar yanmasın
Nişanlıyız kvlere gittim.
Kısır yapmışlar,bahçeden yaprak toplanmış yanına:)
Hadi herkes sarsın dediler
Ben sardım serçe parmağım kadarSonra kızlar doğana kadar her geldiğimde tek başıma maaileye sarma sardım
Daha dur, neler neler yapacak da, ağzın açık kalacakÖğrenmeleri lazım aslında ileride ciden faydasını görecekler.
Benim kız tam bir tembeldi,kıbrısa gitti hünkar beğendi yapmaya başladı bende yapınca merak sardı şi di çok güzel yapıyot.
Bu birazda merak içten gelecek mutfk işi.
yani bilirim de bilmemben bilmem sarma sarmayı4 senelik evliyim, 2 kez sardım galiba onda da sadece kocamla ben yedik. giderim kaynanamda, anamda yerim.
Sen seviyorsun yemek yapmayıda ondan,rahmetli annemde öyleydi çok severdi mutfak işini.Gaza gelmek değilde bu benim huyum kıymet bilinirse yaparım
İnşaallah gitmezler
Elin lezzetli demek
Meraklılar ablacımÖğrenmeleri lazım aslında ileride ciden faydasını görecekler.
Benim kız tam bir tembeldi,kıbrısa gitti hünkar beğendi yapmaya başladı bende yapınca merak sardı şi di çok güzel yapıyot.
Bu birazda merak içten gelecek mutfk işi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?