İftar Menüsü

lyaprakl

Guru
Kayıtlı Üye
26 Aralık 2010
1.290
647
Az önce telefon etti eşimin ailesi. Yarın iftara gelecekler. Son dk golü resmen !!
Ne yapayım yemek. Yemek tarifi verin ltfn. ( pek aram yok mutfakla) ali nazik yapmak istiyorum. Bilen yazsın ltfn

Internette hazir olusturulmus menuler var onlardan begendiginizi yapabilirsiniz.
Pek yemekle alakam olmadığı için nette olduğunu hiç bilmiyodm valla :))
Du bakayım bakalım. Inşallah elime yüzüme bulaştırmam. Rezil olmak da var işin ucunda

Mönü hazırlamam lazm cnm ya. Tek ali nazikçe bitmiyo iş. Fikir lazım :/

heee o zaman. Mercimek yada şehriye çorbası, karnıyarık pilav, taze fasulye, tatlı, cacık, salata. ortaya belki kremalı patates yapabilin. iftariyelik hazırla, kaşar zeytin hurma üçlüsü yapabilin. Mutfakla aram yok dediğin için hem basit hem lezzetli garantili bi menü hazırladım sana, hayrını gör :)

Karnıyarık bilmiyorum. Netten bakayım.kolay diyorsan ondan Yapayım. Üff son dk işlerden nefret ediyorum.
Çok tşk cnm

Karnıyarık bilmiyorum. Netten bakayım.kolay diyorsan ondan Yapayım. Üff son dk işlerden nefret ediyorum.
Çok tşk cnm

karnı yarık kolay, normalde et olur menülerde ama boşver etle uğraşcağına en temizi.

Çok basit ve görselliği yüksek bir tarif verebilirim
patatesleri haşlayıp güzelce ezin içine biraz dereotu doğrayın böyle hamur gibi yoğurun bir müddet,bu sırada 2 tane havuç soyun rendeleyin,tavada hafif çevirin.
ayrı bir kasede yoğurt ezip içine sarımsak atın 1 diş.
patatesleri top top elinize alın çanak gibi şekil verin çok çukur olmasın ama
içine rende havuçları doldurup üstüne de sarımsaklı yoğurdu dökün.afiyet olsun :)

Guzel bi yayla corbasi arkasindan sulu bir yemek etli taze fasulye mesela,yanina pilav ve salata sonra birde firin yemegi yap meselaaaa ne olabilir tavuklari soyle bir soslayip guzelce,garnitur esliginde firinla zaten yanina pilavinda olacak cok istersen birde hosaf yap kaselere doldur,sicak piden,hurman tamamdir.Hem kolay yemekler hem doyurucu.Birde kemalpasa en kolayindan yaninada dondurma oldu bitti :))

bide sofran zengin görünsün, cesit olsun diye ortaya meze tarzi seyler hazirlayabilirsin
hemde basit

tatli olarakta en basiti bence muhallebi üsütne findik fistik
hatta simdiden bi kalibin icine biküvi ufalayip üstüne muhallebiye dökebilirsin, yarin iftarda pasta seklinde servis edebilirsin. yanina meyve koyarsin en basiti

İftarda çok çeşit yapmana gerek yok zaten yenmiyor mutlaka artıyor
Bi çorba bi ana yemek yaparsın sonrasında dışardan tatlı falan alırsın çayın yanında ikram edersin

Aaa harika.benim de seveceğim bişey bu. Çok tşk. Yarın bunu kesin YaparımYaparım

Bu kadar yemek kaç saat Sürer ? Minnak bebeğim de var.
Işin kötü yanı kaynanam çok çeşit yemek yapar, ve oğlu sürekli Söyler harika diye. Moralim bozuk ya resmen gelecekleri için

Yani yemek bilmeyen biri olarak ali nazik degil yapabildigin yemeklerden birini yap riske girme ramazan gunu millet ac kalir :d

En garantisi fırın yemeği dir. Köfte yap fırında sebzeli. Mercimek çorbası pilav salata cacık. Tatlı olarak da eşin alsın pastaneden illa kendim yapıcam diyorsan hazır revani satılıyor üzerinde tarifi de var kolayca yaparsın sabah il iş tatlıyı çorba yı cacığını yap. Köfteni hazırla.
köfteleri tepsiye diz yanlarına patetes biber biraz domates. At buz dolabın a. Iftara doğru bir kap içinde Salça ve suyu karıştırıp tepsiye yarıya gelinceye kadar koy. Yani tepsinin değil köftelerin yarısına gelecek Salçalı su. yağa gerek yok zaten etin yağı yeter. O sırada pilavını salatanı yap. Aynı yemeği istersen tavuk kanat la da yapabilirsin. Sofraya ekstra turşu koyabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…