İftar Menüsü

Fırında tavuk. Hem pratik hem lezzetli.yeni evliyken bildiğim tek yemek buydu ve her gelene hep bunu yaptım :). Tabi çorbası pilav8 salatası vs vardı .

Yardımcı olan Arkadaşlara teşekkür ederim. Ilk kez yemek yapacağım kaynanama. Dediğiniz gibi nette tarif çok ama sizden pratik ve güzel yemek tarifi alabileceğimi düşündüm. Inşallah alnımın Akıyla Yarını atlatabilirim.
Tekrar tşk hanımlar

Bu kadar yemek kaç saat Sürer ? Minnak bebeğim de var.
Işin kötü yanı kaynanam çok çeşit yemek yapar, ve oğlu sürekli Söyler harika diye. Moralim bozuk ya resmen gelecekleri için
Daha sana kolay menü olusturdum :)Gerilme bosver elinden geldigi kadar..Hangisi kolayini geliyorsa yap gitsin sonucta her turlu doyuyor karin..

hangi gün meçhul ama bende er ya da geç çağırcam kv ile kp iftara el mecburrr. menüyüde oluşturdum.

. Tarhana çorbası Marul salatası eşliğinde
. Karnıyarık - Pirinç pilavı - Cacık - Soğan Salatası - Közlenmiş kırmızı biber salatası
. Patlıcan sevmeyenleri var içlerinde, onlarada fırın poşetinde tavuk - patates yapıcam. hazır satılan baharat karışımını döküyorum içine. Magginin acılı baharatlı aldık denedik dün şa ha ney diii :) soğan ve sarımsakta atmıştım içine. Lokum gibi oluyor.
. Tatlı olarakda şerbetli etimek tatlısı yaparım. ya da sütlü bi tatlı. yalancı tavukgöğsü misali..

benim menüm nasıl iyi mi kızlarr

Son düzenleme:
Canim benim kolay birseyler yap ali nazik de zor karniyarik da pek kolay sayilmaz miktarini cok yapman gerekir bir kisiye bir tane de yetmez sen beni dinle doyurucu bir tencere yemegi yap mesela et sote gibi
Sogan yesil biber salca kavur icine parca dana etini at kaynamis su ekle ve pisir pismeye yakin ince kesilmis mantar at bes dakika sonra tamamdir
Yanina firinda ince kesilmis patates yap zeytinyagini dok firin tepsisine yay patatesleri uzerine baharat koy pissin etin yaninda servis edersin
Mercimek corbasi kolay zaten kaynat mercimegi blendirdan gecir uzerine pul biberle yag erit gezdir tamam
Zeytinyagli olarak yesil fasulye olur veya marketlerde hazir patlican salatasi oluyor al ondan guzelce servis tabagina yay yanina kozlenmis kirmizi yag biberi al guzelce karistir koy sofraya
Iftariyelik hazirla canim peynir hurma pastirma vs
Tatli olarak gullac al canim uzerine dondurma ve damla cikolatayla servis yap guzel oluyor hem hafif

Sehriye çorbası, patlıcan oturtma(çok kolay), pilav, cacık, hazır kemalpaşa tatlısı. 1 gün önceden haber verdilerse de pek son dakika golü olmamış :) allah kolaylık versin..

Tavukları ve sebzeleri baharatla salçalı sosla at fırına 1saat pişsin al sana ana yemek..

Yanınada pilav,hazır börek al marketten onu ısıt ortaya koy..hazır konserve barbunya al onuda koy ustunu maydonozla lımonla..

Çorba ve salatayı da yap..oldu bıttı işte ne bilecekler senin yapmadığını..

Tatlıyıda kocan gelirken alsın işte..okadar yoruldun..

karnıyarık ve alinazik,ilk defa yapanlar için, zor yemeklerdir.yani tutturması zordur.risksiz yemekler yapmanı tavsiye ederim.
çorba tarhana olabilir.suya koy karıştırüstüne yağını,biberini yak,çorban hazır.
et sote.dana kuşbaşı,sivri biber,soğan,kavur.kabukları soyulmuş domates,küp küp doğra ekle.düdüklüde pişir.sotende hazır.
pirinç pilavı yap.
marketten haşlanmış konserve barbunya veya dondurulmuş barbunya al.bir soğan,bir havuç,zeytinyağında öldür.domates veya salça ekle,barbunyaları koy.pişsin.zeytinyağlında hazır.
tatlını puding tarzı bir şey yapabilirsin.yada hazır tatlı al,yanında dondurmayla servis yap.
iftariyelik tabağı hazırla.peynir çeşitleri,hurma,zeytin(imkanlara göre çeşit arttırılabilinir.
oldu bitti.afiyet olsun.

hahaha barbunyayı bende yazacaktım ama ayıp olur diye yazmadım.ayıptır söylemesi benim de yapmışlığım vardır birkaç kez.

Bizde misafire tel sehriye corbasi yapilmaz ayiptir :))cok kolay ya o bakimdan

Son düzenleme:
Mercimek corbasi ya da soguk ayran corbasi
izmir kofte ya da firinda tavuk
hazir barbunya pilaki ya da sadece kizartilan icli koftelerden falan biseyler
masaya arti olsun diye cigkofte
guzel bi salata
pilav

Tatliyi da gelen getirir ya da esin alsin.

Ferah da olur bunun TADI, büyüksünüzzzzz

Az önce telefon etti eşimin ailesi. Yarın iftara gelecekler. Son dk golü resmen !!
Ne yapayım yemek. Yemek tarifi verin ltfn. ( pek aram yok mutfakla) ali nazik yapmak istiyorum. Bilen yazsın ltfn

Ali nazikle ne ugrasiyorsun alabilirsen 2 kg et al kusbasi ksvur 2 sogan 2 biber tamam. Yanina pilav salata barbunya zeytinyaglı birde yoğurtlu bişey cacık yoğurtlama falan hafif 1 kg tatlı alırsın bişey yapamiyorsan tamam. Benim son dakika misafirine basit menüm. Kimse Hayır demez.

Cnm ondan vazgeçtim zaten. Bişiler Yaptım ama beğenildi mi bilemiyorm. Malum kaynana :) bu ne hmm ,ne kattın hmm,ben bunu şöyle yapıyorum vs cümlelerle geçti iftar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…