• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İf diyeti ile sağlıklı beslenip zayıflayalım 💓

İf diyeti ile kilo vermek isteyenler

• İf ile kilo verdim

OY: 192 86,9%
  • İf ile kilo vermedim

OY: 29 13,1%

• Ankete Katılan
    221
Yukarıdaki örnek diyet listesinde yer alan ara öğünlerin sebebi sizi 16 saatlik oruca hazırlamak ve akşam acıkmamanızı sağlamak. Ayrıca listede gördüğünüz yoğurt da sindirim sisteminizin iyi çalışmasını sağlayacaktır.

Ama daha önce de dediğimiz gibi bu diyet listesine uymak zorunda değilsiniz. Dilediğinizi yiyebilirsiniz, örneğin şu besinleri de ölçülü bir şekilde beslenmenize dahil edebilirsiniz.

8 saat diyetinde neler yiyebilirsiniz?
Herhangi bir sebze veya meyve.
Herhangi bir hayvansal gıda.
Zeytinyağı, pirinç kepeği yağı, kanola yağı, tereyağı.
Fasulye, soya, mercimek, yumurta, balık, tavuk göğsü, hindi, sığır eti.
Çikolatalı puding, cupcake, ev yapımı kekler, dondurma, muhallebi, çikolata.
İstediğiniz baharatlar.
Taze meyve veya sebze suları, detoks içecekleri, yeşil çay, siyah çay ve kahve.

8 saat diyetinde hangi yiyeceklerden uzak durmalısınız?
Hindistan cevizi yağı, margarin ve mayonez.
Alkollü, gazlı ve şekerli içecekler, paketlenmiş hazır meyve suları.

canım tekrar merhabalar :KK200:
anlayamadığım birşey var şimdi yenebilecekler arasında puding ve kek saymışsın bunların şekerli olması diyeti olumsuz etkilemez mi
bir de hindistan cevizi yağından uzak durmalıyız yazmışsın ya bunun da sebebini öğrenebilir miyim, ne sakıncası bu yağın diyet için

bugün ki menümü yazayim ben de disina çikmayi hiiiç düsünmüyorum çünkü kalori sinirinda :)
16/8 yapiyorum
öglen:
2 yumurta, 1/2 avokado ve 1/2 elma, yesil mercimekli salata, 1 dilim peyirli ve otlu yulaf ekmegi, 1 ceviz içi ve 6 badem.
aksam:
bugün bulabilirsem Ikra meyra Ikra meyra nin önerdigi yaban mersini +
eristeli yesil mercimek çorbasi, 1yk yogurt (ya da bu ölçüde ayran), salata.
1 tatli kasigi kakaolu fistik ezmesi. (dün yaptim tadina bakayim:KK76:).
sonra su, kahve, yesil çay, bi daha su :KK8:

Canım kahvaltın çok hafif geldi gözüme.
Ben akşam 21.00-22.00 gb bırakıyorum yeme-içmeyi öğlen 12:30 a kadar yemiyorum , 12:30-2:45 arasında kahvaltı ediyorum ama (2 yumurta, bol yeşillik domates salatalık peynir , yoğurt ve meyve yiyorum) fazla yiyorum sonrasında sadece yeşilçay , dukan birası içiyorum, akşam 19:00 a kadar sonrasında akşam yemeği ve kapanış , yemekten sonra belki meyve yersem yiyorum.
Migren agrım var o menuyede şükür 😞😞

canım tekrar merhabalar :KK200:
anlayamadığım birşey var şimdi yenebilecekler arasında puding ve kek saymışsın bunların şekerli olması diyeti olumsuz etkilemez mi
bir de hindistan cevizi yağından uzak durmalıyız yazmışsın ya bunun da sebebini öğrenebilir miyim, ne sakıncası bu yağın diyet için
O benim menum değil örnek if diyeti menusu her seyden az az yenmeli verilmiş

Akşam yemegi diyor

Ya puding başka yenmiyor
Ya sebze başka yenmiyor vs gibi

Akşam dan sonra 14 yada 16 yada 18 yada 20 saat aç kalıcagın için onları açlık boyunca yagdan yakıyorsunuz o nedenle yaglı besinler yasaklı oluyor 😊

Alıntıladıgınız yazımda yazıyor aslında tekrar yazıyorum.

Yukarıdaki örnek diyet listesinde yer alan ara öğünlerin sebebi sizi 16 saatlik oruca hazırlamak ve akşam acıkmamanızı sağlamak. Ayrıca listede gördüğünüz yoğurt da sindirim sisteminizin iyi çalışmasını sağlayacaktır.

Ama daha önce de dediğimiz gibi bu diyet listesine uymak zorunda değilsiniz. Dilediğinizi yiyebilirsiniz, örneğin şu besinleri de ölçülü bir şekilde beslenmenize dahil edebilirsiniz.

😊😊

Ben saat olarak bakıyorum istediginiz menüyü yiyebilirsiniz şu saatlerde vs gibi gibi beslenebiliriz 😉

Uyanınca:

Yeşil çay ya da kahve (şekersiz) veya detoks içeceği

Kahvaltı (sabah 9-10) arası

Birini seçerek:

Buğday gevreği ve yağsız süt
Muzlu smoothie
Haşlanmış yumurta ve tost

Ara öğün (11:30)

Birini seçerek:

Salatalık ve karpuz salatası
4 adet badem

Öğle yemeği (12:30 - 13:00 )

Birini seçerek:

Fırında balık ve sebzeler, az yağlı yoğurt
Ton balığı, taze meyve suyu

Ara öğün (14:30)

Birini seçerek:

1 orta boy bitter çikolata
1 adet portakal ya da elma

Akşamüstü atıştırması (16:00)

Birini seçerek:

Küçük bir kase haşlanmış patates
Küçük bir kase patlamış mısır

Akşam yemeği (17-18: 00) arası

Birini seçerek:

Izgara sebze, puding
Mercimek çorbası, meyveli muhallebi
Sebzeli lazanya, salatalık suyu
Jasminium84 Jasminium84 bakınız uste

birini secerek yazıyor 😊
Birde bu listeye uymak zorunda değilsiniz yazıyor sizin alıntıladıgınız yazımda bu listeye uymak zorunda olmadıgınızı yazıyor
😊

tabii ki :)
zaten ben çoğunlukla tek öğün yaparak diğer zamanlarda da 2 öğün yaparak epeydir aralıklı oruç şeklinde besleniyorum ve bu sayede toplamda 12 kiloya yakın verdim 3 kilo daha kaldı vermek istediğim ve burada sizlerden örnek menüler almak isterim sizin tecrübelerinizi de dinlemek isterim :KK200:

bugün ki menümü yazayim ben de disina çikmayi hiiiç düsünmüyorum çünkü kalori sinirinda :)
16/8 yapiyorum
öglen:
2 yumurta, 1/2 avokado ve 1/2 elma, yesil mercimekli salata, 1 dilim peyirli ve otlu yulaf ekmegi, 1 ceviz içi ve 6 badem.
aksam:
bugün bulabilirsem Ikra meyra Ikra meyra nin önerdigi yaban mersini +
eristeli yesil mercimek çorbasi, 1yk yogurt (ya da bu ölçüde ayran), salata.
1 tatli kasigi kakaolu fistik ezmesi. (dün yaptim tadina bakayim:KK76:).
sonra su, kahve, yesil çay, bi daha su :KK8:
Süperrr menu umarım bulursun canım 😍😍😍

Canım kahvaltın çok hafif geldi gözüme.
Ben akşam 21.00-22.00 gb bırakıyorum yeme-içmeyi öğlen 12:30 a kadar yemiyorum , 12:30-2:45 arasında kahvaltı ediyorum ama (2 yumurta, bol yeşillik domates salatalık peynir , yoğurt ve meyve yiyorum) fazla yiyorum sonrasında sadece yeşilçay , dukan birası içiyorum, akşam 19:00 a kadar sonrasında akşam yemeği ve kapanış , yemekten sonra belki meyve yersem yiyorum.
Bende bu aralar 16/8 yapıyorum genelde akşam yemegini ya 18 de ya 18.30 nadir olarak 17.30 yada 19 da bırakıyorum akşam yemegini 😊 ben yıllar önce hep 54-56 kilodaydım hiç kilomu ustune çıkmadım ilk hamilelik sonrası 80 kiloydum 😬 17.30 da bırakırdım yemeyi 3 ayda 80 kilodan 56 kiloya düştüm ve uzun sure korudum kilo almadım 2.hamilelik düşünene kadar 😊 72 ile doguma girdim 63-64 le dogumdan çıktım emzirmede dikkat ettim tekrar 56 oldum yine uzun zaman kilo almadım.tedavi gördüm yumurtalık kisti vs hormon ilaç vs derken ustune bahar alerjisi oldum tedavi sırasında bir ilaca alerjim olmuştu tetikledi sanırım bahar alerjisi oldum her bahar kortizonlu ilaçlar spreyler derken 63 kilo oldum 27 ay tedavi oldum 27.ay ikiz gebe oldugumu ögrendim 😍 iki oglum var ustüne ikiz kızlarım oldu şükür şimdi 3.5 yaşındalar 63 kiloydum ikizlerde 75 le dogum yaptım 64-65 kilo ile eve geldim illk zamanlar kilo almadım ama artık beden uykusuz kalınca enerjim düşünce kendimi çikolata tahin pekmez bal kaymak birde ekmekli yedim 😑 18 aylıklardı 73 kiloydum ve sadece 9 kilo aldım bana göre o kadar tatlılı ekmekli olmasına ragmen 18 ayda azdı 9 kilo çünkü ben yagdan kilo verdim 😊 tekrar zayıflama macerasına atıldım 64 kilo oldum ama ikizlerle sporsuz olmuyordu emzirmede olunca zaten bende çocuklugumdan bu gune kansızlık da var emzirmeyi bıraktım tekrar kan verdim çünki enerjim yoktu kanım tekrar düşmüş geçen sene eylul ekim ayı tekrar b12 demir vitaminler oldum 67-68 ustune corana derken ramazanda ye iç yat derken 70.10 la 27 mayısta if diyetine girdim geçtiğimiz pazartesi 68.10 geldim hedef 58 😍😍 aslında geride kalan sayfalarda yine hayatımı anlattım 3-4 defa yazmışımdır 😉😉

Slm bugun uygulamadan klori hesaplama ile 677 almışım 😍😍😍 çok begendim uygulamayı şu kadar aktive yaparsan yakarsın 😉😉

Yarın kahvaltı öncesi için hazırladıgım
2 gun kurusu
1 kayısı
1ceviz içi
1 bardak suya attım sabaha kadar agzı kapalı beklicek

Sabah ister blender ister içindekileri yeyip ustune suyunu için 😉

Screenshot_2020-06-11-18-52-36.png

Çok az değil mi o ya🤔 ben 1200 altına düşmüyorum. Nereden hesapladın? Ben bi mutfak tartısı alayım diyorum ama öyle de takıntı oluşturma ihtimalim var.
Ben ortalama giriyorum bi bak istersen uygulamayı paylaşıyorum birazdan 😊 ama ben surekli evdeyim canım😊 677 kaloriyi yakmıyorumdur

Çok az değil mi o ya🤔 ben 1200 altına düşmüyorum. Nereden hesapladın? Ben bi mutfak tartısı alayım diyorum ama öyle de takıntı oluşturma ihtimalim var.
Bu uygulama canım 677 hesapladı ama hadi ortalama 900 ya var ya yok cnm menume bi bakarmısın 😊 foto paylaşıyorum mavi çizgi içinde kullandıgım uygulama

Screenshot_2020-06-11-19-27-03.png

Menum

16/8

10 da 2 dilim Salamlı 1 yumurta 1 dilim ekmek 3 zeytin yarım salatalık 1 orta boy domates

12.30 2 Kayısılı 1 çay bardagı yogurt

16 da tarçınlı kahve 2 kare bitter

18 de 100 mlm sutte sade gevrek kapanış

Detok su bol su

100 mekik
Bugunkü menum canım 😉
J Jey N

Back