Canım ilk girdiğimde writingde sorun yaşadım 4.5 geldi. Onu aşmak için bir writing kitabından yararlandım. İkinci girişimde 6.5 olmuştu zaten notumu büyük oranda yükselten o oldu.
Vocabulary For Ielts kitabını bitirdim. Hem reading hem listening için de çok faydalı oldu kitap. İçinde kelimeleri öğretmek için her türlü alıştırma var. Sonra bu kitabın advanced olanı var. Ona başladım ama agır geldi bıraktım :)
Onun dışında Cambridge in deneme setleri var. 6-7-8-9 numaralı olanları bitirdim. İlk başladıgımda listeningden 18 çıkarmıştım. Sonlara geldiğimde 35 yaptıgım oldu. Çünkü artık kulagın alışıyor o tipe. Gerçekten en önemli şey sınav tipi.
Speaking için de belli speaking topicleri var internette. Onlara mantıklı cevaplar yazıp kendi kendime konuşmaya çalıştım. Hiç çalıştıgım konudan gelmedi ama bana sorulan soruları çalıştıgım konulara bağlamaya çalıştım :)
Bu arada IELTS kursuna girrim şubat-nisan arası. IELTS e ilk temmuzda girdim. Kursta öğrendiklerimi unutmuştum. Sadece sınav tipine aşinaydım ve kurs ödevlerini hiç yapmadıgım için verimli geçmedi. O yüzden 6 aldım. O da 5.75 den 6
Agustos sonu gibi ikinciye girdim o da 7 oldu işte :) Kendini vererek programlı çalışınca kursa gitmeden de yapılır :)