İelts ve Reading :(((

Evsarona

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
16 Mayıs 2012
363
4
0
İstanbul
Hayırlı aklamlar , 2 hafta sonra ielts'e giricem ve ben hala reading yapamıyorum ? Sizce bunun temel nedeni nedir ? Writing yapabiliyorum speaking ve listening aynı şekilde ama readinge gelince sanki ingilizce bilmiyormuşçasına sıfırlanıyorum okuduklarımı anlamıyorum . Bir öneriniz var mı ?

Merhaba! Ben Kety.
6 yıldır profosyonel olarak başlangıç seviyesinden ileri ingilizceye birbirinden farklı eğitim gruplarında ders vermekteyim. Öğrencilerimin çoğunluğunu 6-18 yaş arası oluşturuyor. İsteğe bağlı olarak okula yardımcı, eksiklerin giderilmesine yönelik veya okul programının dışında bilgileri geliştirmeye yönelik dersler vermekteyim..
Bunun dışında öğrenciler ve üniversiteye hazırlananlar için yabancı dil sınavlarına hazırlık dersleri veriyorum. (TOEFL, IELTS vs..)
Ayrıca çalışanlara yonelik ileri ingilizce ve iş ingilizcesi ders tecrubem de bulunmaktadır. Bu kapsamda konuşma, resmi yazışma ve dilbilgisi ağırlıklı program uygulamaktayım.

Bolca pratik yap bence, zaten yapıyorsundur. IELTS formatında reading çalışmaları yaptıkça eminim daha iyi hissedeceksin. Kursa da gidiyormuşsun, onlarda teknik anlamda sana yardımcı olur. Ama yine de sınava girdiğin zaman ki okuma parçaları bazen kolay bazen zor oluyor... Umarım her şey istediğin gibi olur. Kolay gelsin...

Pratikten kastınız nedir suan roman okuyorum mesela . Sınavda reading çok zordu yada ben zorlandığım için öyle geldi tekrar girmek zorunda kalabilirim teşekkür ederim

Pratikten kastınız nedir suan roman okuyorum mesela . Sınavda reading çok zordu yada ben zorlandığım için öyle geldi tekrar girmek zorunda kalabilirim teşekkür ederim

kızlar merhaba bende okul için ieltse hazırlanıyorum sadece reading yüzünden kalıyorum. 6.5 lazım bana academik giriyorum. readingim 5.5 bazen 6 geliyor. benim sıkıntım zamanla alakalı ekstra 20 dk olsa 6.5 yapıcam ama sınavda takılıyorum yetişmiyor son 10 sorum.

onun dısında nasıl geliştiririm diyorsanız gerçekten kelime bilgisi cok etkiliyor. birde ilets-simon dan calısıyorum. kendisi eski ielts examiner mıs. faydalı seyler koyuyor bilginiz olsun. cogu zaman writingleri kontrolde ediyor

readingde parçayı anlamak gerçekten kelime hazinesine bağlı bol bol kelime ezberleyerek bu işi halledebilirsin diye düşünüyorum bende speakingde kötüyüm konuşma esnasında soruya cevap verebileceğim halde donup kalıyorum cevap veremiyorum :26:

Merhaba, ben ielts'den 4. sınavımda 6,5 aldım. Reading her zaman iyiydi. Çünkü metni okumak yerine, sorunun içindeki key-word'e odaklandım ve metinde skimming yöntemini kullandım. Ayrıca ingilizce roman ve internetten BBC haberlerini okudum. BBC Radio World Service dinledim her fırsatta.

Bu arada yeni farkettim sınav tarihini İstediğin puanı alabilmiş miydin?

Ielts' ilk girişte reading im 6.5 geldi ve tüm bölümlerde en yüksek oydu. Beni en çok writing zorluyordu. bir daha girmek zorunda kaldım sonuçları bekliyorum..

Cambridge IELTS Serisinin 6-7-8-9 unu bitirdim. Ayrıca Improve Reading Skills for IELTS kitabı var yine Cambridge'in. Ondan bir kaç chapter çözdüm ben mantıgı oturtmak için. sonra dediğim seriye geçtim. İstersen sana yollayabilirim. Özelden mail adresini yazarsan

Onun dışında Cambridge Vocabulary for IELTS kitabı var yine reading de bilmen gerekicek tüm kelimeleri çok güzel öğretiyor ama buna vaktin yok sanırım.

Taktik vermek gerekirse hiçbir zaman parçanın bütününü okumuyorum. Sorudaki key wordlere odaklanıp direk o cümleyi anlamaya çalışıyorum. True False larda çok zorlanıyorum. Hata hakkımı genelde bunlara bırakıyordum ben. Gerisini daha kolay hallediyordum ama herkesin farklıdır heralde bilemiyorum.

Bir de sınav esnasında 3 tane reading parçası geliyor ya bunlar kolaydan zor dogru sıralı. Vakit problemi yaşıyorsan ilk ikisine çok iyi odaklanıp onlardan full yaparsan zaten 6.5 geliyor. Yani tüm parçalara 20şer dakika vermektense 2 parçaya 30ar dakika odaklanıyorsun. ama bunda da önemli olan hepsini dogru yapabilmek. Sorun vakitse bu önemli bir ayrıntı olabilir.

Ben de senin yazdıgını görünce atladım olaya Bugün 2. oluyor ölü konulara yazıp duruyorum :))))

İnşallah istediği puanı almıştır. Ben de sonuçlarımı bekliyorum. Ielts görünce atladım birden :)

Bu arada yeni farkettim sınav tarihini İstediğin puanı alabilmiş miydin?

Aynen ielts hassasiyet yarattı bende de :) 6,5 alabilmek için 9 ay harcadım. İnsan yavrusu kıymetinde neredeyse :)))

Aynen ielts hassasiyet yarattı bende de :) 6,5 alabilmek için 9 ay harcadım. İnsan yavrusu kıymetinde neredeyse :)))

Kızlar ben de aralıktaki ieltse gireceğim.ingilizce seviyem inter.sizce nasıl bir taktik uygulamalıyım faydalandığınız kitaplar hangileriydi çalışmaya başlamayı düşünüyorum da

Kızlar ben de aralıktaki ieltse gireceğim.ingilizce seviyem inter.sizce nasıl bir taktik uygulamalıyım faydalandığınız kitaplar hangileriydi çalışmaya başlamayı düşünüyorum da

İelts için ayrı topic mi açsak? Bu topic ölmüş gitmiş. Ben de ielts'e girmeyi düşünüyorum ama çalışmak için kendime ayrıdığım vakit bir yıla yakın. ama bu çok çalışayım vs diye değil yapmam gereken başka şeyler de var sadece ielts'e odaklanamayacağım.

Kaynak olarak genelde cambridge'in yayınları tavsiye ediliyor anladığım kadarıyla.

açalım canım evet cambridge öneriyorlar ben çözdüm birkaç test ama bilmiyorum azcık zor geldi

Ben daha hiç çözmedim onlardan. Bir ay daha çalışamam sanırım. Bayramdan sonra başlamayı planlıyorum. Aslında korkuyorum da. Hızlı bir gramer tekrarı yapmam gerekebilir

Başla canım ünkü bence göründüğü kadar kolay değil ne yazık ki

esime bir sorayim son 2 girisinde 8.5 aldi readingten.ama muhtemelen her kaynagi okumaya calissin diyecek o herseyi okuyor cunku.

merhabalar mesaj hakkınız varsa göndereceğiniz şeylere talibim ama ben mesaj atamıyorum .
yeni topik açabildiniz mi ?

esime bir sorayim son 2 girisinde 8.5 aldi readingten.ama muhtemelen her kaynagi okumaya calissin diyecek o herseyi okuyor cunku.
eşinize sordunuz mu acaba

merhabalar mesaj hakkınız varsa göndereceğiniz şeylere talibim ama ben mesaj atamıyorum .

Canım merhaba,

Dropbox kullanıyorsan seni arkadaşlarımla ortak kullandıgım dropbox klasörüne dahil edebilirim öteki türlü kaynakları sana yollamam gerçekten çok zor. Çok büyük boyutları. Kullanmıyorsan da sitesine gir bak kayıt ol. :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…