Ielts' ilk girişte reading im 6.5 geldi ve tüm bölümlerde en yüksek oydu. Beni en çok writing zorluyordu. bir daha girmek zorunda kaldım sonuçları bekliyorum..
Cambridge IELTS Serisinin 6-7-8-9 unu bitirdim. Ayrıca Improve Reading Skills for IELTS kitabı var yine Cambridge'in. Ondan bir kaç chapter çözdüm ben mantıgı oturtmak için. sonra dediğim seriye geçtim. İstersen sana yollayabilirim. Özelden mail adresini yazarsan
Onun dışında Cambridge Vocabulary for IELTS kitabı var yine reading de bilmen gerekicek tüm kelimeleri çok güzel öğretiyor ama buna vaktin yok sanırım.
Taktik vermek gerekirse hiçbir zaman parçanın bütününü okumuyorum. Sorudaki key wordlere odaklanıp direk o cümleyi anlamaya çalışıyorum. True False larda çok zorlanıyorum. Hata hakkımı genelde bunlara bırakıyordum ben. Gerisini daha kolay hallediyordum ama herkesin farklıdır heralde bilemiyorum.
Bir de sınav esnasında 3 tane reading parçası geliyor ya bunlar kolaydan zor dogru sıralı. Vakit problemi yaşıyorsan ilk ikisine çok iyi odaklanıp onlardan full yaparsan zaten 6.5 geliyor. Yani tüm parçalara 20şer dakika vermektense 2 parçaya 30ar dakika odaklanıyorsun. ama bunda da önemli olan hepsini dogru yapabilmek. Sorun vakitse bu önemli bir ayrıntı olabilir.