İdrar yolu iltihabı ve mantar çözümünü bulamadım

Sürekli tekrarlayan idrar yolu iltihabından çok çektim.Tam geçti derken yine başlıyordu.Onlarca doktora gittim.En sonunda bir devlet hastanesine gittim,bulduğum bir dahiliyeciye durumu anlattım.Antibiyotik kullanmaktan helak olmuştum.Bir kültür yaptırdı bana ve Genta diye bir iğne verdi.10 tane olup bir hafta verdim ve yine 10 tane oldum.Toplamda 20 yani.Beş yıl oldu bir daha tekrarlanmadı çok şükür.Bu arada Genta ya devam ederken bol bol maydanoz suyu içmemi önerdi doktor.Onuda yaptım.Tüm idrar yolu enfeksiyonları aynı mikroptan olmuyormuş.Doğru tespit edilip tedavi edilirse geçer demişti doktor.Adama hala aklıma geldikçe dua ederim.Çok çektim o meret hastalıktan.

Benim mantarım geçti akıntı koku kalmadı umarım tekrarlamaz. Doktorumun verdiği antibiyotiklerle ahmet marankinin bitkisel kürlerini yaptım.

Merhaba kızlar.

Ben 2 yıllık evliyim. Ve evlendiğimden beri sürekli vajinal problemler yaşıyorum. Gitmediğim doktor kalmadı özelden araştırma hastanelerine kadar.

Sürekli idrar yolu iltihabı oluyorum nerdeyse her ay o lmazsa mantar oluyorum.
Bu rahatsızlık sonucu hayat biçimimi değiştirdim. Öncelikle gidip pamuklu çamaşır aldım ve çamaşır makinesinde yıkadıktan sonra çamaşırlarımı kaynatıyorum ve giymeden önce ütülüyorum.

Günde 3 litre su içiyorum.

Bataklık çileği diye bitkisel bir ilaç kullanıyorum.

Çekmecemde fitilim kremim hep hazır durur.

Ama yinede hep oluyorum hep oluyorum. Artık bıktım yaaa. Neden sürekli oluyorum ve çare bulamadım.

Ve de kasıklarımda sürekli ağrı var. İlk evlendiğim zaman ayaklarımı üşütüyorum sanmıştım. Kilo aldım kotlarım dar geliyor sıkıyor dedim. Ama onların çaresini buldum pantolonlarım bol ve hep yünlü çorap giyiyiyorum ama bu kasık ağrısından kurtulamadım

Smear testi yapıldı kütlür alındı paralar döktüm hep testlere temiz çıkıyor

Ama ben bu idrar yolu enesiyonuna çare bulamadım.

Bunu tecrübe eden ve bana öğüt verecek olan biri var mı ? :59:

ya aynı hem de tıpa tıp aynı şikayetler bende var..bende kurtulamıyorum evlendiğimden beri iki buçuk yıldır..bir ara geçiyor sonra gene geliyor..en son gene ilaç verdi doktor başka bu doktor tabi daha beter oldum mantar bu gün hele kolonya sürdüm dayamadım bir yaktı ama hafifiletti..napayım artık..antibiyotikler yapıyormuş demek o zamn niye veriyorlar zaten hep bozyor beni ishal olyorum çok fazla veriyorlar hemde..içe içe öldüm..kasıklardaki ağrı bende de var..gece yüz kere tuvalete çıkıyorum..ilaç da fayda etmedi..çorap patik giyip yatıyorum ama geçmiyor..offff...ben bırakcam bu gün ialçları fitil daha beter yaptı beni..

bende bugün neyi farkettim biliyomusunuz
her ay ovülasyon döneminde benim akıntım çok oluyor
o inanılmaz kaşıntı yapıyor bana
acaba bende mikrop mu var
yani hoş çok kültür testi smear testi yaptırdım ama...
şimdi onu takip edip doktor GİDECEĞİM...

bende bıktım şu iltihaptan yaa 3 yıllık evliyim bende evlendiğimden beri oluyo doktorlara gitmeye fiti antibiyotik hap bunları kullanmaktan bıktım yaaa sürekli kasık ağrısı çekiyorum böbreklerime kadar vuruyo ağrısı akıntım çok yok kokulu falanda değil kasık ağrısınla doktora gidiyorum idrar testi ve ultrosanda bakıyolar iltihaplanma var diyolar....doktor bana demişti ki vajinaya su kaçırma içerisine su girmiycekmiş korunma yöntemi olarakta sakın vajinal duş yapma sabun yada baska bişeyle yıkama dedi mantarda 1defa olmustu bende acayip kasıtıyo hemde asla kalitesiz iç çamasırı giymem ıslak asla bırakmam ama iltihaplanma ve mantar en çok titiz hanımlarda oluyo demişti doktor sabun yada vajina için özel şampuanlardan kullanma sadece suyla yıka dedi çok şükür bidaha mantar olmadı ama iltihap çok oluyo şuandada var daha 2 ay olmadı belkide dr gideli ilaçlar bitince yine oluyo deli olucam vallahi iltihap olunca adetliykende çok kötü ağrı çekiyorum ne zaman kurtulucaz yaaa

ayni seyleri bende yasadim. vaginal kasintidan cok idrar enfeksiyonu daha beterdir bilirim. ben 6 defa bobrek tasi dusurdum. Ispartanin suyu cok kirecliydi. ne acilar cektim. traktorle dag tarla gezmeler,ip atlamalar,merdivenleri 3er 5er ziplamalar.... cok kotu durumdaydim. Ben hem ayaklarimi hemde bobregimi sicak tuttum. hep sicak su torbalari koydum. 4 litre su iciyordum (yazin cok susadigim icin) ayni zamanda cay cok iciyordum. faydasi olmadi. Kore'ye geldigimde sak diye kesildi. ne bir tas ne bir sanci. Bana gore suyun cok etkisi var. simdi sadece vaginal kasintim var. onun icin doktorlara gittim hepsi agiz birligi yapmiscasina ayni seyi soyluyor. 'cok sagliklisin'

2,buçuk yıllık evliyim, idrar yolu iltihabı sıkıntısından hayat kalitemin bile düştüğüne inanıyorum. Hamile kalmak istediğim için de sık sık ilişkiye giriyoruz ertesi günlerim dayanılmayacak yanmalar halinde geçiyor. Fakat anlayamadığım birşey var.İdrar yolu ile vajina ayrı yerler. konu için bir üroloğa mı bir kadın doğumcuya mu gidilmeli.Bu soruya bir türlü cevap bulamıyorum.İlişkiden sonra idrar yolu yanması tuhaf değil mi?Ama ben ikisine de gittim. Önce bir üroloğa gittim antibiyotik verdi kullandım önce iyi geldi fakat 2 ay sonra yine oldu. Kadın doğumcuya gittim mantar dedi, iltihaplanma var dedi fakat o gün yanmam geçtiği ve yumurtlama günümde olduğum için onun verdiği fitili falan kullnmadım. 1 ay birşey yoktu yine başladı. iliyorum hatalı davrandım o fitili yanmam geçse bile o gün kullanacaktım ama niye bu kadar sık oluyorum bilmiyorum ki çok titiz davranan birisiyiz eşimle ben. Artık çevrem bile şaşırıyor bu yanma olayını bu kadar sık yaşamama.Çok zor birşey...

eylul.yn
Benim mantarım geçti akıntı koku kalmadı umarım tekrarlamaz. Doktorumun verdiği antibiyotiklerle ahmet marankinin bitkisel kürlerini yaptım

Canım bu enfeksiyon hamile kalmayı engelliyormuş mu? siz de çocuk düşünüyordunuz çünkü...

2,buçuk yıllık evliyim, idrar yolu iltihabı sıkıntısından hayat kalitemin bile düştüğüne inanıyorum. Hamile kalmak istediğim için de sık sık ilişkiye giriyoruz ertesi günlerim dayanılmayacak yanmalar halinde geçiyor. Fakat anlayamadığım birşey var.İdrar yolu ile vajina ayrı yerler. konu için bir üroloğa mı bir kadın doğumcuya mu gidilmeli.Bu soruya bir türlü cevap bulamıyorum.İlişkiden sonra idrar yolu yanması tuhaf değil mi?Ama ben ikisine de gittim. Önce bir üroloğa gittim antibiyotik verdi kullandım önce iyi geldi fakat 2 ay sonra yine oldu. Kadın doğumcuya gittim mantar dedi, iltihaplanma var dedi fakat o gün yanmam geçtiği ve yumurtlama günümde olduğum için onun verdiği fitili falan kullnmadım. 1 ay birşey yoktu yine başladı. iliyorum hatalı davrandım o fitili yanmam geçse bile o gün kullanacaktım ama niye bu kadar sık oluyorum bilmiyorum ki çok titiz davranan birisiyiz eşimle ben. Artık çevrem bile şaşırıyor bu yanma olayını bu kadar sık yaşamama.Çok zor birşey...

eylul.yn
Benim mantarım geçti akıntı koku kalmadı umarım tekrarlamaz. Doktorumun verdiği antibiyotiklerle ahmet marankinin bitkisel kürlerini yaptım

Canım bu enfeksiyon hamile kalmayı engelliyormuş mu? siz de çocuk düşünüyordunuz çünkü...

ikisi farkli yerde amam biri digerini tetikliyormus. doktorum bana oyle diyordu. ben ayni anda tedavi gorunce sonuc almistim. Gecmis olsun

bende de var :43:
hem idrar yolu enfeksiyonu , hem mantar
evet bu ikili birbirini tetikliyor :50:
yıllardır çekiyorum. bekarım , kendimce birşeyler yapıp en azından rahat etmeye çalışıyorum ama bazen işe yaramıyor.
akıntı çok fazla ,kokusuz, genital bölgede kaldıkça, temizlenmedikçe kaşıntı o kadar artıyor.
şu zamana kadar hiç tedavi olmadım. 1 kere cesaret edip söyledim. Onda da dr bekarım diye sallamadı :63:
benim için günlük ped çok önemli. o olmazda sürekli , ıslaklık ve kaşıntı hissediyorum.
günlük ped olarak kokusuz ve dayanıklı olduğundan scarlett kullanıyorum.
bereketli oluyor , günde 2 tane kullanıyorum .:34:
birde oceral krem kaşıntı için iyi geliyor. eczaneden reçetesiz alınıyorsa alacam :61:

kızlar aynı sorunu bende yaşadım yaklaşık 1 yıl kadar ama çözümü buldum tek çözüm temizlik bende önceleri temizliğime çok dikkat ederdim niye bunlar başıma geliyo diye sorardım ama çözümü buldum:

İŞTE ÇÖZÜM :
HER LAVABODAN SONRA ANTİBAKTERİYEL BİR SABUNLA TERCİHİM PROTEX GÜZELCE YIKAYIN SABUNU VAJİNAYA SOKMAYIN ÖLE TEMİZLİK YAPANLAR VARMIŞ BU SAKINCALI EŞİNİZDE AYNI ŞEKİLDE ODA HER LAVABODAN SONRA EĞER BU ONA ZAHMETLİ GELİYORSA İLİŞKİDEN ÖNCEDE İYİ BİR TEMİZLİK YETERLİ SONRADA NE İDRAR YOLU ENFEKSİYONU NE KAŞINTI NE MANTAR NE KOKU TAVSİYE EDİYORUM BEN KURTULDUM AMA EŞİNİZE KESİNLİKLE İZİN VERMEYİN YIKAMADIYSA VE SİZDE YIKAMADAN İLİŞKİYE GİRMEYİN ÇÜNKÜ GENEL OLARAK İLİŞKİDEN OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM GENÇ KIZKEN OLMUYORDU AMA TABİ BÜNYEYE GÖRE DEĞİŞİR.BENİM GİTTİĞİM HİÇBİR DOKTOR DA YA TEMİZLİĞE DİKKAT EDİN DEMİYO YAZIYO İŞTE İLAÇ GÖNDERİYO.(AYRICA SABUN GENİTAL BÖLGENİN PH INI BOZUYO FALAN MANTAR YAPIYO FALAN DİYORLAR TEMİZLİKTEN ZARAR GELİR Mİ HİÇ O KULLANDIĞIMIZ FİTİLLER NE YAPMIYOR ONU DÜŞÜNELİM BİRAZ) :16:

SAĞLIKLI GÜNLER....

vajinal duş o bölgenin kimsalını bozar ve mikrorjanizmaların daha kolay yerleşmesine neden olur
o yüzden duş önermiyor doktorlar.
ayrıca kullandığımız ilaçlarda enfeksiyona etki eden maddeler var.

açıkçası banyo yaparken ben mahrem bölgemi sabunlamam
yüzeysel, sadece kenarı :17:

ayrıca hasaslaştığı dönemler sabun çok sızlatıyor . daha fazla kaşıntıya neden oluyor.

Son düzenleme:
kızlar aynı sorunu bende yaşadım yaklaşık 1 yıl kadar ama çözümü buldum tek çözüm temizlik bende önceleri temizliğime çok dikkat ederdim niye bunlar başıma geliyo diye sorardım ama çözümü buldum:

İŞTE ÇÖZÜM :
HER LAVABODAN SONRA ANTİBAKTERİYEL BİR SABUNLA TERCİHİM PROTEX GÜZELCE YIKAYIN SABUNU VAJİNAYA SOKMAYIN ÖLE TEMİZLİK YAPANLAR VARMIŞ BU SAKINCALI EŞİNİZDE AYNI ŞEKİLDE ODA HER LAVABODAN SONRA EĞER BU ONA ZAHMETLİ GELİYORSA İLİŞKİDEN ÖNCEDE İYİ BİR TEMİZLİK YETERLİ SONRADA NE İDRAR YOLU ENFEKSİYONU NE KAŞINTI NE MANTAR NE KOKU TAVSİYE EDİYORUM BEN KURTULDUM AMA EŞİNİZE KESİNLİKLE İZİN VERMEYİN YIKAMADIYSA VE SİZDE YIKAMADAN İLİŞKİYE GİRMEYİN ÇÜNKÜ GENEL OLARAK İLİŞKİDEN OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM GENÇ KIZKEN OLMUYORDU AMA TABİ BÜNYEYE GÖRE DEĞİŞİR.BENİM GİTTİĞİM HİÇBİR DOKTOR DA YA TEMİZLİĞE DİKKAT EDİN DEMİYO YAZIYO İŞTE İLAÇ GÖNDERİYO.(AYRICA SABUN GENİTAL BÖLGENİN PH INI BOZUYO FALAN MANTAR YAPIYO FALAN DİYORLAR TEMİZLİKTEN ZARAR GELİR Mİ HİÇ O KULLANDIĞIMIZ FİTİLLER NE YAPMIYOR ONU DÜŞÜNELİM BİRAZ) :16:

SAĞLIKLI GÜNLER....

Ben vagina icin eczanelerde satilan genital temizleme jel'ini kullaniyorum. Her tuvalete gidisimde mutlaka kullaniyorum. Gercekten rahatlatiyor. Tuvalet sonrasi mutlaka kurutmak lazim. Hiz yasli birakmamamiz lazim. Esim zaten gunde 2 defa dus aliyor. Ondan kaynaklanan bir sorun olmadi hic.

vajinal duş o bölgenin kimsalını bozar ve mikrorjanizmaların daha kolay yerleşmesine neden olur
o yüzden duş önermiyor doktorlar.
ayrıca kullandığımız ilaçlarda enfeksiyona etki eden maddeler var.

açıkçası banyo yaparken ben mahrem bölgemi sabunlamam
yüzeysel, sadece kenarı :17:

ayrıca hasaslaştığı dönemler sabun çok sızlatıyor . daha fazla kaşıntıya neden oluyor.

canım benim zaten herhangi bir sabun değilki bu phı kanıtlanmış test edilmiş yoksa piiyasada çok fazla sabun var hele katı sabunlar cilltte kalıntı bırakıyor bu sıvı sabun olanı bence olaya sabun olarak yaklaşma zaten benimki tavsiye ben uygulamamı anlattım bu rahatsızlıktan kurtuldum çok rahatım doktorda bana ph falan dedi ama buna başlamasam çok sürünürdüm hastane koridorlarında zaten bünyeye bağlı bazı insanların cildi mikrop çok üretmez o yüzden su yeterli ama temizlikten zarar gelmez arkadaşım suyla yapılan temizlik hassas ciltler için çok sıradan arındırmıyor.... :16:

cok güzel bir ilaç: Piyeloseptyl
1 günde bütün acıların agrıların bitiyo
doktorlar nedense kolay kolay yazmıyor.. doktorunuza bu ilacı sorarak almanızı tavsiye ederim süper bişiii
cok cektim bu ilacı içtim 1 tanesi bile yetiyo....

Ben vagina icin eczanelerde satilan genital temizleme jel'ini kullaniyorum. Her tuvalete gidisimde mutlaka kullaniyorum. Gercekten rahatlatiyor. Tuvalet sonrasi mutlaka kurutmak lazim. Hiz yasli birakmamamiz lazim. Esim zaten gunde 2 defa dus aliyor. Ondan kaynaklanan bir sorun olmadi hic.

tabi tabi canım zaten özel havlu şart...

kızlar sabun olayından önce yada beraberinde tedavi şart çünkü mikrop kalmaması lazım 1 tanesi bile çoğalıyor...sonradan devamlı protex vb.. ve sorunsuz günler...

Son düzenleme:
15sene oldu bu hastalıkla cebeleşiyorum belki dada fazla ama bir türlü çözüm yokne testler yaptırdım ne idrar testi hepsi fayda etmedi devamlı jinekologa giderdim geçen develte hastanesinde enfeksiyon hastalıkları uzmanına gittim çok kuvetli antibiyotik uygulaması yaptı ve ardından tekrar kültürü yaptırdı sorun kalmadı dedi gerçektende kalmamıştı ama şimdi tekrar nüksetti ama nerde yalnış yapıom eksiklik nerde çözemedim tekrar gideceğim ama kadın olarak beni üzüyor kendimi güvende ve rahat hisetmiyorum

yaklaşık 2 hafta önce aynı sıkıntıyı yaşadım çok zor bi durum gerçekten. hemen doktora gittim fitil krem ve 2 tane daha ilaç verdi. düzenli bir şekilde kullandım. genelde sudan geçen mikroplardan oluşuyormuş. içtiğiniz su temiz hatta o bölgeyi yıkamak içinde temiz su kullanın. ayrıca kasık ağrılarınız içinde hayıt otu kaynatıp içebilirsiniz. hayıt otu çok faydalı kadınlar için hem dişileştiriyor hem de problemlerinizi gideriyor.:49:

eve duş jelini tavsiye ederim. suya dök içinde 15 dk otur. bende 2 yıldır çekiyorum. sanki biraz işe yarıyo. birde imunex kulllan direncini yükselt..temizlik pislik boş iş.

Merhaba.Benimde sık sık başıma gelen bir şey doktora gidiyorum sık sık.Ama en iyi şey bana göre sıcak su torbası ve bol bol su içmek.

Back