İdrar yolu iltihabı ve mantar çözümünü bulamadım

Merhaba arkadaşlar ben de bu konudan fazlasıyla çekiyorum. 6 aylık evliyim ama evlenmeden önce de idrar yolu enfeksiyonu ve mantarı 2 ayda bir yaşıyorum. İdrar yolu için piyeloseptyl kullanıyorum. Yanma hissettiğimde etkisini gösteriyor hemen ama mantarın önüne geçemiyorum. Fitil kullanmaktan da krem kullanmaktan da bıktım... Yzılanların birçoğunu denedim eşli tedavi olduk... yine tekrarlıyor... Umarım bu sorunu yaşayanlar bir an önce kurtulur(uz)...

teşekkür ederiz canım..
benim adet düzenim hiç bozulmadı ki 2 ayda bir tekrarlıyor bende
belki adet düzensizliğinin hormonlarla alakası olabilir
bir doktora danışmak lazım
unutmaz isem kontrola gittiğimde senin için sorarım canım.

Çok teşekkür ederim. Unutmazda sorarsan sevinirim. Tekrar geçmiş olsun.

Merhaba kızlar.

Ben 2 yıllık evliyim. Ve evlendiğimden beri sürekli vajinal problemler yaşıyorum. Gitmediğim doktor kalmadı özelden araştırma hastanelerine kadar.

Sürekli idrar yolu iltihabı oluyorum nerdeyse her ay o lmazsa mantar oluyorum.
Bu rahatsızlık sonucu hayat biçimimi değiştirdim. Öncelikle gidip pamuklu çamaşır aldım ve çamaşır makinesinde yıkadıktan sonra çamaşırlarımı kaynatıyorum ve giymeden önce ütülüyorum.

Günde 3 litre su içiyorum.

Bataklık çileği diye bitkisel bir ilaç kullanıyorum.

Çekmecemde fitilim kremim hep hazır durur.

Ama yinede hep oluyorum hep oluyorum. Artık bıktım yaaa. Neden sürekli oluyorum ve çare bulamadım.

Ve de kasıklarımda sürekli ağrı var. İlk evlendiğim zaman ayaklarımı üşütüyorum sanmıştım. Kilo aldım kotlarım dar geliyor sıkıyor dedim. Ama onların çaresini buldum pantolonlarım bol ve hep yünlü çorap giyiyiyorum ama bu kasık ağrısından kurtulamadım

Smear testi yapıldı kütlür alındı paralar döktüm hep testlere temiz çıkıyor

Ama ben bu idrar yolu enesiyonuna çare bulamadım.

Bunu tecrübe eden ve bana öğüt verecek olan biri var mı ? :59:

tatlım sadece senden kaynaklı bir mantar olduğunu zannetmiyorum bu anlattıklarından sonra. zaten ilişkilerde eşlerin beraber önlem almaları gerekir. eğer mantar eşinden kaynaklı ise sen ne kadar korunursan korun sana bulaşacaktır.o nedenle eşininde tedaviye dahil olması gerekir.onun kullandığı bir ilaç oldu mu?

tatlım sadece senden kaynaklı bir mantar olduğunu zannetmiyorum bu anlattıklarından sonra. zaten ilişkilerde eşlerin beraber önlem almaları gerekir. eğer mantar eşinden kaynaklı ise sen ne kadar korunursan korun sana bulaşacaktır.o nedenle eşininde tedaviye dahil olması gerekir.onun kullandığı bir ilaç oldu mu?

evet canım
her seferinde beraber gidiyoruz doktora
ona da ilaç veriyor
ama bu benim hassaslığımdan kaynaklanıyormuş doktor öyle dedi
bilmiyorum nasıl önüne geçeceğim :50:

arkadasım bendede sorun vardı idrar yolu iltihabı ve e.coli bakterisi gümü suyu kullandım , hiçbirşeyim kalmadı...sakın antibiyotik falan kullanma...gümüş suyu dene,çok teşekkür edeceksin bana sonra

arkadasım bendede sorun vardı idrar yolu iltihabı ve e.coli bakterisi gümü suyu kullandım , hiçbirşeyim kalmadı...sakın antibiyotik falan kullanma...gümüş suyu dene,çok teşekkür edeceksin bana sonra

nasıl canım yani
gümüş suyu derken
tam olarak ne yapmam gerekiyor ?

aynı durumu yaşıyorum ve iki üç aydır oluyor.Ama bu aya kadar idrar yolu iltihabı olduğunu anlamamıştım genelde adetten bir hafta önce falan oluyordu adetten önceki kasık ağrıları diye düşünüyordum.Ama bu ay ilişki sonrası çok kötü bir koku geldi kasıklarımda yanma ve sürekli devam eden mide bulantısı başlayınca araştırdığımda direk idrar yolu enfeksiyonu olarak çıktı.Bu ay yumurtlama dönemi öncesi ı ve sonrasını kaçırmamak için bütün günleri değerlendirdik eşimle tutsun diye ardından duş almadım bu da enfeksiyona davetiye çıkardı sanırım ve biz bunu iki-üç aydır yapıyoruz.
Ahmet marankinin kitabını aldım bazı bitkisel tavsiyeler var onları uygulama başladım.Sizler içinde yazayım faydası olur umarım.Ayrıca bir şey merak ediyorum idrar yolu enfeksiyonu hamileliğe engel olurmu?Enfeksiyon nedeniyle tutmuyor olabilirmi ?
Ahmet marankinin kitabından

1-Günde 8 bardak su için.
2-Baskı hissettiğiniz zaman idrarı tutmayın
3-Cinsel birleşmeden önce veya sonra su için
4-Banyo yerine duş alın.
5-Birleşmeden sonra 15 dk içinde idrarınızı yapın

bitkisel formuller
1-1 bardak suya 10 gr funda tohumu konur 10 dk beklet günde 2-3 bardak için
2-1 bardak kaynar suya, 1 kaşık dövülmüş kenevir konur.10 dk beklet 1 günde tüket
3-1 bardak kaynar suya 2-10 gr adaçayı konur 10 dk beklet günde 2-3 bardak için
4-1 bardak suya 100 gr maydanoz tohumu konur.5 dk kaynatılıp 10 dk bekletilir.Günde 3-4 bardak içilir.
5-1 bardak kaynar suya 10 gr ince kıyılmış maydanoz,5-6 gr ebegümeci konulur.10-15 dk bekletilip günde 3-4 bardak içilir.

Ben adaçayı, funda tohumu ile kenevir alıp başladım umarım faydalı olur.Ben 3 ünü karıştırıyorum azar azar bu da benim usulüm oldu.Ama pazartesi doktoruma gideceğim herhengi bir ilaç verirse ilacı kullanırım.Ama bitkilerin zararı olacağını zannetmiyorum.Adaçayı zaten rahatlatıyor.

Son düzenleme:
evet canım
her seferinde beraber gidiyoruz doktora
ona da ilaç veriyor
ama bu benim hassaslığımdan kaynaklanıyormuş doktor öyle dedi
bilmiyorum nasıl önüne geçeceğim :50:

canım eşine flucan kapsül verdimi doktor.sana gynolomexin fitil ve dış kısmına travacord krem bunlar mantar tedavisi için çok iyi ve çamaşırının ağ kısmını ütüle.

eş tedavisi gerekiyor.Senin kullandığın mantar ilaçlarını eşinin de kullanması gerekiyor.Erkekler taşıyıcı konumunda oluyorlarmış.MUhtemelen eşinden geliyordur eğr sürekli oluyorsa.İdrar yolu enfeksyonuda mikrobik bişi biliyorsun.Geçen ben de oldu eşimde kullandı aynı ilaçları.Birde mantarda bağışıklık siistemini güçlü tutman gerekiyor.Vitamin al .Eşini mutlaka tedavi ettir.

ay canım benim seni o kadar iyi anlıyorum ki ayıptır söylemesi bende de akıntı çok oluyor bende bi ton doktora gittim yok yok yok hiç bi şey yok doktorlar bi şey bulamadı ama geçmedi de ve beni çok rahatsız ediyor :43:

ay canım benim seni o kadar iyi anlıyorum ki ayıptır söylemesi bende de akıntı çok oluyor bende bi ton doktora gittim yok yok yok hiç bi şey yok doktorlar bi şey bulamadı ama geçmedi de ve beni çok rahatsız ediyor :43:

canım evlimisin bekarmısın?muayene olabiliyormusun?yara falan varmı yokmu,koku varmı?????

Merhaba kızlar.

Ben 2 yıllık evliyim. Ve evlendiğimden beri sürekli vajinal problemler yaşıyorum. Gitmediğim doktor kalmadı özelden araştırma hastanelerine kadar.

Sürekli idrar yolu iltihabı oluyorum nerdeyse her ay o lmazsa mantar oluyorum.
Bu rahatsızlık sonucu hayat biçimimi değiştirdim. Öncelikle gidip pamuklu çamaşır aldım ve çamaşır makinesinde yıkadıktan sonra çamaşırlarımı kaynatıyorum ve giymeden önce ütülüyorum.

Günde 3 litre su içiyorum.

Bataklık çileği diye bitkisel bir ilaç kullanıyorum.

Çekmecemde fitilim kremim hep hazır durur.

Ama yinede hep oluyorum hep oluyorum. Artık bıktım yaaa. Neden sürekli oluyorum ve çare bulamadım.

Ve de kasıklarımda sürekli ağrı var. İlk evlendiğim zaman ayaklarımı üşütüyorum sanmıştım. Kilo aldım kotlarım dar geliyor sıkıyor dedim. Ama onların çaresini buldum pantolonlarım bol ve hep yünlü çorap giyiyiyorum ama bu kasık ağrısından kurtulamadım

Smear testi yapıldı kütlür alındı paralar döktüm hep testlere temiz çıkıyor

Ama ben bu idrar yolu enesiyonuna çare bulamadım.

Bunu tecrübe eden ve bana öğüt verecek olan biri var mı ? :59:

canım 1,5 litre suyun içine 3 ölçek kapagıyla sirke koy genatel bölgeni onunla yıka mamtara bire bir :17::17:birde ısırgan otu kaynat bol bol iç maydonozuda kaynat iç sogan suyunnda faydası var ama mantar için sirge birebir dene bak bana dua edicen:34::34:bende çok oluyorum sık degiştiriceksin iççamasırını pamuklu yiyicen dar giymicem arada yerlediginden oluyomuş 90 yıkıcan çamaşırlarını ütüle bak nasıl geçiyo sirkeyi dene sen:32::32::32::32:

:50: Ya hanımlar, yoruldum sıkıldım. bu mantardan da idrar yolu enfeksiyonundan çok çektim.Bitti diyorum ama en fazla iki gün tamamen akıntısız ve kaşıntısız zaman geçiyor. Fitil ve merhem kullanmıştım en son. ama yok. Ne mantar bitiyor ne de idrar yolu iltihabı için kullandığım ilaçlar işe yarıyor. sırf bu yüzden kendimi pis hissediyorum ve o yüzden eşimden uzak duruyorum.zaten durmasam da ilişkide acı çektiğim için sonradan pişman oluyorum

canım 1,5 litre suyun içine 3 ölçek kapagıyla sirke koy genatel bölgeni onunla yıka mamtara bire bir :17::17:birde ısırgan otu kaynat bol bol iç maydonozuda kaynat iç sogan suyunnda faydası var ama mantar için sirge birebir dene bak bana dua edicen:34::34:bende çok oluyorum sık degiştiriceksin iççamasırını pamuklu yiyicen dar giymicem arada yerlediginden oluyomuş 90 yıkıcan çamaşırlarını ütüle bak nasıl geçiyo sirkeyi dene sen:32::32::32::32:

Bugün sirkeyi denemeye başlayacam

Arkadaşlar ben en son doktora gittiğimde oceral krem ve fitil vermişti.tam anlamıyla işe yaramadı.geçti derken yeniden başladı.krem bitince doktora gitmeden sağlıkçı bir arkadaşa dedim.bana oceral krem yazdır diye.doktor sormuş neden yazdırıyorsun diye.o da mantar deyince oceral krem yerine sprey yazmış ve sprey daha etkili olur demiş.sahiden de daha etkili görünüyor.bayağı farketti.fakat ilk sıktığımda yanma çok oluyor kullanan var mı aranızda

bi de ilaçla ilgili nette şu cümle var. biz yanlış mı kullanıyoruz o zaman

kadın üreme organının dış bölümünün iltihabi mantar enfeksiyonlarında Oksikonazol topikal’in sadece krem formu kullanılabilir.

Back