Premature Bebekler İdil bebek annesine kavuşmuş

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
İnşallah bundan sonraki hayatındada böyle güçlü ve başarılıl bir kadın olur!!!
 
kizlar transferim oldu iki embro kondu, sali gunu onuncu gun kan testi yaptiracagim nedense negatif diye hissediyorum, dua edin benim icin lutfen.
 
canım inşallah sende hamiş olacaksın ve mimiğin yaramazlıklarını buraya yazacaksın...
 
merhaba hepinize

çok uzun zamandır nete giremedim ve sizlerle haberleşemedim. Küçük bir operasyon gecirdim. Çok şükür simdi herşey gayet iyi. Görüşemediğimiz süre zarfında İdil için bbek mevlütü yaptık teyzeleri. Çok kişiyi cagırmadık, malum İdil deki BPD yüzünden koruyoruz halen daha. Hastane haricinde hiçbryere gidemedik. Şöyle havalar birgüzel açsada az az da olsa cıkarsak artık diyorum.

Yeme sorunumuz devam ediyoruz. İdil iştahsız bir bebek. Ne yaptıysk, hangi mamayı aldıysak beğendiremedik küçük cadıya. Ek gıdaya bir türlü gecemiyoruz o yüzden. Hem kaşık mamalarının hem de kvanoz mamalarının her cesidi var ama nafile sonuç hepsinde aynı. 3-5 mama kasığı yiyor gerisi çöpe.. Olsun, buna da şükür diyorum. Sağlığı yerinde olsun da...

Bizim çephede kısa daolsa haberler bu şekilde.. Umarım sizlerin bebişleri çoook iyidir.
 
kimyasal gebelik yasadim kizlar olmadi onumuzdeki maclara bakacagiz artik sizlere haber vermek istedim.

Özlemcm baya zamandır giremediğimden ancak simdi okyyabildim mesajını. Çok üzüldüm inan. Ama ben senin adına ümidimi yitirmedim canım. Kalbin o kadr güzel ki, inanıyorum ki en kısa zamanda bizlere bebiş beklediğini müjdeleyeceksin. Mutlaka haber ver. Dua ediyorum herzaman sein için. Burda benimle üzüntümü ve sevindicimi paylaştınız. Burdaki dostlukların yeri bambaşka. Hayatım boyunca unutamam.

Dualarım seninle ve tüm anne ve anne adaylarına..
 

öncelikle geçmiş olsun..
İdilin iyi olmasına çok sevindim..arad gir yaz ltfn,merak ediyoruz sizi
iştahsız bi bebek diyosun ama kilosu yerindeydi maaşallah-yanlış hatırlamıyorsam..
ben utkuya yoğurt verdim tadına baksın diye geçenlerde..bence bişeyleri tattırmaya başlayabilirsin artık,belki iştahınıda açar bu
 

İlnarcım,

geçmiş olsun, artık iyi olmana sevindim.

Mevlüt yapmaya iyi cesaret etmişsiniz, ben bile edememiştim :) Hayırlı olsun.

Ek gıda konusunda endişelenme, eninde sonunda geçecektir, onun da seveceği bir lezzet vardır elbet bu dünyada :) Kavanoz mamalarında tadı en güzel olan Hipp. 3-5 kaşık yemesi iyi bence, içi o kadar alıyordur belki de, çünkü sevmese ilk kaşıktan sonra ağzını kapatırdı. Bir de tercihleri zamanla değişiyor. Bak ben kızıma 6-7 ay yoğurt yediremedim, ağzına sürmedi. 7. aydan sonra bir gün tattırayım dedim, bir kaseye yakın götürdü, o gün bugündür yoğurt delisi! Sonra yine 1-2 ay önce, ananas verdim yesin diye, hiç sevmedi, ananas suyunun falan daha kokusunu duyunca kaçıyordu. Sonra yine bir gün ananas yiyiordum, geldi yanıma, istedi, bayıla bayıla yedi. Şimdi ananas gördü mü kıyamet kopuyor, bana da ver diye. Velhasıl bebeklerin işine akıl sır ermiyor, denemeye devam!

Sağlıkla kalın, bizi de habersiz bırakmayın opuyorumnanaktan
 

Afferin minyatür prensesime iştahsız olsada her şeyin üstesinden gelebilecek kadar güçlü fıstığımız Allah kabul etsin mevlütünüzüde inşallah her şeyi atlatınca şükretmek için dualar okuttuğunuzuda duyarız. Kendine ve minyatür prensesimize çok iyi bak öznurcum sevgiler. Bende Beril in fizyoterapi ve motor gelişimlerinin geri kalması ile mücadele etmekle geçiriyorum günlerimi. çok öpüyorum ikinizide.
 

sağol canım. gec cevapladım kusura bakmayın. İdiil iştahsız bir bebek gercekrten de. Kilosu ise düzeltilmiş yasıtlarından da geri. sen yanlıs hatırlıyorsun canım. İdil doğum olarak 11 aylık, düzeltilmiş 8 aylık. KLilosu ise henüz 5.5 - 6 kilo arası gidip geliyor. Birşeyler tattırmaya tabiki çalışıyoruz ama dediğim gibi 3-5 kasıktan sonra ağzını kapattığındda açtırmqk mümkün olmuyor. Aptamil ve bebelac ın tüm kavanoz mama cesitleri ve kaşık mamalrından var evde. birtek bebelac ın sütlü-irmikli bakllısını sanki biraz daha cok sevdi gibi. Yoğurt kendim yapıp verdim birkaç defa ama hiç sevmedi.

Utku nasıl? hersey yolunda mı? Sezin le görüştünüz mü ? en son benim bildigim sezin bora için hastaneye yatmıslardı
 

Evet canım, mevlüt yapmaya cesaret ettim, ama öyle bütyük boylu birsey olmadı. Sadece yakın akrabalarım ve apartmandfan 2 komsuyu cağırdım. Zaten gelenler yabancı olmadıgından İdil i birkez odaya cıkardık o kadar. Herkes cok merak ediyordu. Nerdeyse yaşı geliyor göremedik diyorlardıi Böylece insanlar da görmüş oldu küçük prensesimi. :)

İnşallah benim kızımda biran önce ek gıda konusunda sorunları aşar.Böylece kilo alımı hızlanır diuye düşünüyorum. Hipp markayı debniycem. Ençok seninki Hipp in hangi çeşidimni sevdi? Akşam Hipp in havuclu, sebzeli birseyleri vardı onlardan da aldım kacanozlardan. Bugün artık annem dener, olmazsda aksam ben denerim.

Bu arada ben bugün işe başladım ( çok zor gelecek bana bugün. İlk defa İdil den ayrıldım. 2 hafta çalışıcam, sonra ine 2 hafta izne ayrılıcam. Off offff...
 



Ebrucum çok zamandır senden de haber alamadım. Senin tel yoktu bende.. Çok sağoş canım. Beril nasıl? hersey yolundamı? Buralardan baya uzak kaldığım için son gelişmelerden haberdar değilim. Umarım tüm sorunların üzerinden hepimiz gelebiliriz. .

Fıstığımı kokla benim için hayatım..
 

Merhaba İlnar,
Son 1 haftadan beri sitede mesajlarini takip ediyorum. Kimi zaman aglayarak kimi zaman sevinerek. En son mevlut yaptigin haziran 2010 tarihli mesajlarda kaldim devamini bulamadim. Umarim idil ve senin icin hersey yolundadir, inan bu geceye kadar yazip yazmamak da cok kararsiz kaldim. Hatta yazmaya sormaya korktum. Yasadiklarin hic kolay degil ve sen cok ama cok iyi dayandin, cok guclusun, umarim bizler de senin kadar guclu olabiliriz.
Ben de 30+2 gunluk edf kaybi ve İUGR gelisim geriligi teshisi ile 12gunden beri Capa'da kaliyorum. Hergun 2 defa nst ve 1 kere doppler kontrolu ile bebegin zora dustugu noktada sezeryan olmak uzere takip ediliyor idim. Bugun ters akim olusmasi sebebiyle sezeryan karari verildi ancak yarina programlandi, bu geceyi nstye bagli olarak geciriyorum. Kizim hayirlisiyla dogduktan sonra beni de zorlu bir donem bekliyor. Allahtan karsilasacaklarim icin sabir ve guc icin dua ediyorum, su an elimden baska hicbirsey gelmiyor.
Tekrar ne zaman yazabilirim bilmiyorum ama en kisa zamanda haberlerinizi almayi cok isterim.
Sevgiler,
Esra
 
canım selam ıns saglıkla gelır bebegın ıns sıkıntısız ıdılın annesı umarum gorecektır bu yazını yazar cevap sana ama ben söylım yınede ııl masallah buyuyo sıkıntılı donem gecırdıler ama bıldıgım kadaryla hersey guzle gıdıyor genelde bızım kucuk kızlar kısmına gırıyoruz orda yazmıstı gecen ay .....rabbım tum bebegı erken gelen annelere yardım etsın haftan yınede ıyı uzulme sakın ıns yoluna goırer hersey
 

Amin canim, Cok tesekkur ederim. İdil'i okurken seni ve diger arkadaslari da hatirliyorum. İdil'in iyi olmasina cok sevindim, sizi diger kisimdan da bulmayi deneyecegim. İnsallah iyi olur hersey cumlemiz icin.
Gebelik haftasi iyi ama gelisim geriligi oldugundan 3/4 hafta daha ufak olmasi gerekenden, artik kismetse yarin gorecegiz.
 

Canım,
mesajını bugün gördüm. sanırım bugün doğum yapmıssındır. Dualarım seninle olacak. İnşallah bebeğine sağlıkla kavuşursun.
Şanslısın, çünkü doğum haftan benimkine göre hayli ilerde. O yüzden de acıkcası ben senin kızın için fazlasıyla umutluyum. Umarm küveze gerek kalmadan bebeğinle cıkarsınız hastaneden. Şayet küveze girse bile uzun bi süreç yaşamayacağınızı düşünüyorum. Duacın olucam.
Ben burdaki arkadaşlıkların, dostlukların gücüne ve onların dualarına her zaman inanmısımdır. Bana nburası çok büyük destek oldu ve güç verdi.

İdil i sormuşsun... Hayli sancılı bir dönem yaşadık. Brda bazı yaşadıklarımı paylaşmaya calıstım. Ama Allahıma binlerce kez şükürler olsun ki geride kaldı hepsi. Kızım yanımızd ave sağlıkla büyüyor. 2 yaşını aştık. Bir görsen öyle cadı oldu ki.. Artık evin efendisi o oldu. Bizi parmağında oynatıyor.. Konuşmaya başlamadı henüz. Geç konuşacak belli ki.. Bazen bu konuda endişe etsemde geriye dönüp baktığımda bu endişemden de uzaklşıyorum.. Konuşma terapistiyle telefonda görüşüm ve idil den ve yaşadıklarımızdan bahsettim. Terapist biraz daha bekleyebileceğimizi söyledi ve içim daha bir rahatladı.

Uzun süre küvezde oksijene bağlı kaldığından BPD oluştu. O yüzden bünyesi biraz zayıf ve dikkat ediyoruz. hastalığa çabuk yakalanıyor cünkü. Doktor kontrollerimizi ve aşılarını aksatmadan yaptırdık hep.

Esracım, sormak istediğin ne varsa elimden geldiğince yardımcı olmaya ve san adetsek olmaya çalışırım. Keşke tel numaranı mesajında bıuraksaydın bana. Senin hemen arardım. Benim burdsa iki başlığım vardı. Biri dopler akım kaybı... diğeri de idil bebek annesine kavusmus olan.. orda bizim yasadığımız herseyi en basından en sonun a okuyabilirsiniz.

Senden haber bekleyeceğim.. SAğlıkla bebeğini kucagına almn dileğiyle..
 
canım ılnar benım kızlardada konusma yonunden ıleleme yok dıla daha ıyı kelıme hazıne dah cok elada dort bes tane ama seda ıkı kelıme o kadar ısıtme testlerı ıyı ıns konusurlar zamana bıraktım ama ıns sıkıntı cıkmaz dıyorum yınede dıla fızık tedavıye debvam senınkı nasıl cadı oldu dımı ya buu kızlar öle gercekten nazları baskaa....yemesı nasıl benımkıler hala mama yıyo ama pılav ve yemek sularu ıle basladık ıns ıyıce alısırız....
esra......canım ıns hersey yolundadır ıns....
 

muallim cim, merhaba canım..
Uzun zamandır yazamadım diğer topic tede. Aslında KKK ya giriuyorum, mesajları okuyorum haberleri alıyorum ama tam yazıcam derken araya birseyler giriyor ve kalıyor.
Prenseslerim nasıl Ben tek cadıyla ugrasırken senin 3 cadıyla ugrastığını hayal bile edemiyorum:) Sağlıkları nasıl? dila yürümeye basladımı? En son tedaviye basladığınızı biliyorum.. Benim de İdilin konusmaya baslamamasından yana sıkıntım var. Baba diyor, canı isterse anne diyor, anneme mamame diyor.. yani birkaç kelime dışında birsey yok.. Bu ara eşleştirmelere bayılıyor. Mesela gazetede "arçelik" yazısını görsün, hemen gazetnin o sayfasını eline alıp mutfaga koşuyor, bulaşık makinesiin üzerindei arçelik yazısının ğzerine koyuyor ve ıhh dyor.. bu ve bunun gibi.. Maşallahı var anlama konusunda ma konusma konsuunda tembel:)))

İştahımız en basından beri hep aynı.. Yemek saatlerimiz tam bir işkence:)) nasıl bizle kavga ediyor bir görseniz.
Hastalanması.. aman Allahım o hastalanmasında ben hastalanayım.. Çünkü ona ila. içirmek ASLAAAAAA mümkün olmuyıor. Denemediğimiz yol kalmadı. Zorla ağzına şurup akıtmayı basarsak hemen öğürerek kusturuyor kendini..

İşte benim tatlı cadımdan bir çırpıda aklıma gelen haberler bunlar.... Allahıma bimnlerce şükürler olsun ki yavrum hayatta ve yanımızda.. Allah kimsey evladıyla sınamasın.. Ben halen daha "kaybetme" korkusunu içimden atamadım. Ateşi azıcık çıksa korkuya kapılıyorumi, ya birsey olursa ya kaybedersem diye. Bunu ne zaman aşıcam bilemiyorum..

Tekrar yazarım.. Görüşmek üzere,prensesleri öp benim için
 

:)) Kalp kalbe karşıymıs. Bende tam sana mesaj yazdım. Baktım ki sen yazmıssın bile:)
Bende denver gelişim testi ve bera testlerini aksatmadan yaptırddım. Çok şükür işitme ile ilgili bir sıkıntımız biizmde yok. Konuşma terapistiyle tel de konustum. Biraz dah abekleyebileceğimizi söyledi. Ama kreş önerisinde de bulundu. Fakat be kreşe verme tarftarı değilim. Helede kış aylarında.. O yzüden biraz dah azamana bırakma kararı aldım.
 

:)) Kalp kalbe karşıymıs. Bende tam sana mesaj yazdım. Baktım ki sen yazmıssın bile:)
Bende denver gelişim testi ve bera testlerini aksatmadan yaptırddım. Çok şükür işitme ile ilgili bir sıkıntımız biizmde yok. Konuşma terapistiyle tel de konustum. Biraz dah abekleyebileceğimizi söyledi. Ama kreş önerisinde de bulundu. Fakat be kreşe verme tarftarı değilim. Helede kış aylarında.. O yzüden biraz dah azamana bırakma kararı aldım.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…