• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İdealist bi öğretmenin sömürülen duyguları. Sınırlarla param çalındı

Her yerde basiniza gelebilecek siradan olaylardan birisi. Gecmis olsun uzulmeyin.

Evet İlknur kez başıma geliyor. 4 yıl Yurt-Kur'un yurdundan kaldım.yaptığım yolculuklar vs hiç başıma gelmemişti bellin sen ondandır.
Yalnız sen iyi insanlarla karşılaşmıssin sadece o yüzden bilmiyorsun
yeni yıkadigim dona sutyene varana kadar çalan insanlar vardı yurt odalarinda öyle söyleyeyim

Sanırım doğu bir yerdesin şu an çalıştığin öğrenciler zor geliyorsa birde batıdakileri gör derim
Saygı kavramlarıyla yakindan uzakdan bir alakalari yok

Bulunduğum şehrin en iyi anaokullarından birindeyim. Her yıl öğrencilerimizin malzemeleri çalınır istisnasız. Artık sınıf kapılarını kilitlemeden çıkmıyoruz. Arkadaşların cüzdanından 10-10, 20-20 diye bir sürü para gitti. Yani bulunduğun yerle alakalı değil. Sen iyi yerlerden gittiğin için orayı sevememişsin belli. Para da son bahane olmuş. Her yeri sevmek zorunda değilsin tabi. Ama idealleri olan öğretmen için önemli olan gittiği yer ya da veliler değil, çocukları için yapabildiği iyi şeylerdir. 2 yıldır orda olduğua ve 2 yılın kaldığına göre zh 4 yıl olan bir okuldasın bu da oranın imkanlarının ne kadar kısıtlı olduğunu gösteriyor. Kendini kötü bir yerdeyim diye şartlandırma. 2 ay kaldı okulun kapanmasına, zaten kafanı dinlemek için bol bol vaktin olacak.

Düşünün çok iyi yerlerde çalışıyorsunuz. Zorunlu hizmet yükümlüsüsünüz. Tayin istiyorsunuz isterken de şunları düşünüyor ona göre tercihlerinizi yapıyorsunuz. Ben 6 yıl boyunca iyi yerlerde çalıştım. Köyde çalışmalıyım o duyguyu tatmalıyım. İnsanlara faydalı olmak istiyorum. Burda ikinci yılım. Birçok zorlukla karşılaştım okula gelme isteğim çok az idare problemli derken dün 23 Nisa'n kutlamaları için okula geldik. Çantam sınıftaydı. Biri paramı çalmış yaklaşık 200 tl. O parayı da arkadaşım vermişti benim nakit param var sen ek hesaba düşme maaşın yatınca verirsin demişti. Bu sabah gelince normalde cüzdanımda olması gereken fişleri Sınıfta ortalıktan görünce direk cüzdana baktım farkına vardım. Bir de zoruma giden bunu yetişkinlerin yapmış olması. Ayrıca köyün durumu çok çok iyi hepsinin kapısında son model arabalar vs bizim arabalarımızla dalga geçiyorlar. Ve kızlar gerçekten çok soğudum. İki yılım var. Galiba bu da benim sınavım
Ben de köyde çalistim .Benim bir şey çalınmadı ama maddi olarak çok emek verdim.Kimse destek olmadi.herkes her şeyi benden bekledi.okula bir çivi çakılacak öğretmen yapti.Baca değişecek öğretmen degistirdi.Okul boyanacak öğretmen boyadi.bir şeyim çalınsa zoruma gitmezdi.bunu yapan çünkü 1 kişi olurdu ve ben bunu genellemezdim.Ama iki sınıflı bir okula 200 kişinin sahip çıkmaması beni çok etkilemisti..guzel bir köydesiniz Ve şirin mi şirin bir okulunuz var.Ama hiç kimse destek olmuyordu.bu benim daha çok zoruma gidiyordu.

Benim sınıfım ayrı okuldan bağımsız bir bina. Benim de ihmalkarlığım olmuştur evet ama ben mi gözümde büyütüyorum acaba. Hani bi köy gelenler belli insan köyünde çalışan emek harcayan öğretmene nasıl böyle bişey yapar. Üstelik bunu dile getirirsem beni suçlarlar. Yolumu keserler. Arabamı çizerler.
Emekli insanların 3 kuruş maaşına göz dikip atm'de çalan insanlar size acır mı?
Yapmayın Allah aşkına.
Hırsız heryerde hırsızdır.
Siz bundan sonra tedbirinizi ona göre alın.

Maalesef köylerde bu tür olaylar oluyor para değil de okula aldığımız birçok şey çalınmıştı zamanında.İlk görev yerimdi ve insanlar ciddi anlamda zengindi.Çok para eden bir şey yetiştiriyorlardı.(söylersem neresi olduğu açık olur , belli etmek istemiyorum neresi olduğunu) 23 Nisan , şubat tatili dönemlerinde çok hırsızlık olurdu.Bunu yapanlar da çocuklar değil kesinlikle , yetişkinler yapıyor.Öğretmenlere saygı sonsuzdu ama okulun malını çalmakta bir sakınca görmüyorlardı.Bir keresinde uzatma kablosu almıştım sınıfıma yeni ve modern bir şeydi.Sömestr tatilinde yenisini alıp yerine eskisini koymuşlardı.Çocuklar ve öğretmenler soğuk su içsin diye su sebili almıştık para toplayıp.Onu bile götürmüşlerdi.Veli toplantısında müdür söylemişti de geri getirip okulun kapısına bırakmışlardı.Kamera takılınca hiç yaşanmadı ama bu tür olaylar.Demem o ki bu tür olaylar oluyor , bu gibi şeyler yüzünden yılmayın derim.

Düşünün çok iyi yerlerde çalışıyorsunuz. Zorunlu hizmet yükümlüsüsünüz. Tayin istiyorsunuz isterken de şunları düşünüyor ona göre tercihlerinizi yapıyorsunuz. Ben 6 yıl boyunca iyi yerlerde çalıştım. Köyde çalışmalıyım o duyguyu tatmalıyım. İnsanlara faydalı olmak istiyorum. Burda ikinci yılım. Birçok zorlukla karşılaştım okula gelme isteğim çok az idare problemli derken dün 23 Nisa'n kutlamaları için okula geldik. Çantam sınıftaydı. Biri paramı çalmış yaklaşık 200 tl. O parayı da arkadaşım vermişti benim nakit param var sen ek hesaba düşme maaşın yatınca verirsin demişti. Bu sabah gelince normalde cüzdanımda olması gereken fişleri Sınıfta ortalıktan görünce direk cüzdana baktım farkına vardım. Bir de zoruma giden bunu yetişkinlerin yapmış olması. Ayrıca köyün durumu çok çok iyi hepsinin kapısında son model arabalar vs bizim arabalarımızla dalga geçiyorlar. Ve kızlar gerçekten çok soğudum. İki yılım var. Galiba bu da benim sınavım
Bende köyde çalıştım basıma gelmeyen kalmadı o saf temız ınsanlar yok toz pembe hayaller kurup gıtmıştım ılk görev yerıme ve sonra dıger köyler hepsı aynıydı sadece kötuluk derecesı bıraz azaldı .

İdealist derken siz olayı eksik anlamışsınız.
İklim şartları ve yokluk ile mücadele olarak düşündünüz sanırım
En büyük mücadele insan ile olan mücadele.
İdealistlik burada başlıyor.
Derin bir nefes alın. Alt tarafı 200 lira.
Kendinizi doldurmayın. Elinizin altındaki çocukların çalmaması, o koyun insanları gibi olmaması için neler yapabilirsiniz onu düşünün.
Sizden sonra şahlan bir nesil bırakmak olsun idealiniz.
Yoksa soba yaktı, okulu boyadı diye kimse kimseye madalya vermiyor

Meslekteki ilk yilimda , erkek bir meslektasimin nobeti birlikte tutalim teklifini kabul ettigim icin, sevgilimi kendisiyle aldattığım iftirasina ugradim.
Garip bir sekilde birkac bayan arkadas da buna katilip hakkimda dedikodu kazani kaynattilar.
Cok buyuk mobbinge ugradim ama sagolsun müdürüm sahip cikti.
Istifa etmeyi dusundum o dönem.
Acemilik heralde, simdi olsa kendimi anlatmaya bile tenezzül etmezdim ama o dönem psikolojim de bu durumu kaldirmamisti.
Demem o ki insanlari bosverin.
Mesleginize, öğrencilerinize sahip cikin.
Diger her sey gelip geçer.

idealist bir ogretmenseniz bir kişinin yaptığını herkese maletmenin yanlış olduğunu bilmeniz gerekir diye düşünüyorum.
Haklısınız fakat gen
Maalesef köylerde bu tür olaylar oluyor para değil de okula aldığımız birçok şey çalınmıştı zamanında.İlk görev yerimdi ve insanlar ciddi anlamda zengindi.Çok para eden bir şey yetiştiriyorlardı.(söylersem neresi olduğu açık olur , belli etmek istemiyorum neresi olduğunu) 23 Nisan , şubat tatili dönemlerinde çok hırsızlık olurdu.Bunu yapanlar da çocuklar değil kesinlikle , yetişkinler yapıyor.Öğretmenlere saygı sonsuzdu ama okulun malını çalmakta bir sakınca görmüyorlardı.Bir keresinde uzatma kablosu almıştım sınıfıma yeni ve modern bir şeydi.Sömestr tatilinde yenisini alıp yerine eskisini koymuşlardı.Çocuklar ve öğretmenler soğuk su içsin diye su sebili almıştık para toplayıp.Onu bile götürmüşlerdi.Veli toplantısında müdür söylemişti de geri getirip okulun kapısına bırakmışlardı.Kamera takılınca hiç yaşanmadı ama bu tür olaylar.Demem o ki bu tür olaylar oluyor , bu gibi şeyler yüzünden yılmayın derim.
CANım öğretmenlere de saygı Yok. Düşün ki köyün ortasında bir okul ve okul yağmalanmasın diye pencereleri kepenkli. Köylüden koruyorsun okulu ayıp ayıp

Meslekteki ilk yilimda , erkek bir meslektasimin nobeti birlikte tutalim teklifini kabul ettigim icin, sevgilimi kendisiyle aldattığım iftirasina ugradim.
Garip bir sekilde birkac bayan arkadas da buna katilip hakkimda dedikodu kazani kaynattilar.
Cok buyuk mobbinge ugradim ama sagolsun müdürüm sahip cikti.
Istifa etmeyi dusundum o dönem.
Acemilik heralde, simdi olsa kendimi anlatmaya bile tenezzül etmezdim ama o dönem psikolojim de bu durumu kaldirmamisti.
Demem o ki insanlari bosverin.
Mesleginize, öğrencilerinize sahip cikin.
Diger her sey gelip geçer.
Benim ilk yıllarım değil biraz daha temkinli davrandım. Okuldan bir öğretmen aynı zamanda o köyden hocam isterseniz bir kahve içelim falan dedi Yok ben gelemem köyden birileri görür laf eder neme lazım deyip kapatmıştım

İdealist derken siz olayı eksik anlamışsınız.
İklim şartları ve yokluk ile mücadele olarak düşündünüz sanırım
En büyük mücadele insan ile olan mücadele.
İdealistlik burada başlıyor.
Derin bir nefes alın. Alt tarafı 200 lira.
Kendinizi doldurmayın. Elinizin altındaki çocukların çalmaması, o koyun insanları gibi olmaması için neler yapabilirsiniz onu düşünün.
Sizden sonra şahlan bir nesil bırakmak olsun idealiniz.
Yoksa soba yaktı, okulu boyadı diye kimse kimseye madalya vermiyor
Olmuyor canım olmuyor. Elbetteki söz konusu 200 tl değil sanırım tek hatam paranın miktarını belirtmiş olmam. O detayı verince derdim paraymış gibi olmuş. Ama dediğim gibi olmuyor. Çok uğraşıyoruz etkilemiyor. Bi öğrencimin karnı şişti epey dedim doktora götürün kötü bir hastalık olabilir. O kadar bilmişler ki Yok hocam biz götürüyoruz bişeyi Yok. İki ay sonra çocuk hastalandı götürdüler kitle çıktı şu an Ankara'da tedavi oluyor kemoterapi oluyor.

Bulunduğum şehrin en iyi anaokullarından birindeyim. Her yıl öğrencilerimizin malzemeleri çalınır istisnasız. Artık sınıf kapılarını kilitlemeden çıkmıyoruz. Arkadaşların cüzdanından 10-10, 20-20 diye bir sürü para gitti. Yani bulunduğun yerle alakalı değil. Sen iyi yerlerden gittiğin için orayı sevememişsin belli. Para da son bahane olmuş. Her yeri sevmek zorunda değilsin tabi. Ama idealleri olan öğretmen için önemli olan gittiği yer ya da veliler değil, çocukları için yapabildiği iyi şeylerdir. 2 yıldır orda olduğua ve 2 yılın kaldığına göre zh 4 yıl olan bir okuldasın bu da oranın imkanlarının ne kadar kısıtlı olduğunu gösteriyor. Kendini kötü bir yerdeyim diye şartlandırma. 2 ay kaldı okulun kapanmasına, zaten kafanı dinlemek için bol bol vaktin olacak.
Hayal kırıklığına uğramak acı bişey. Hayatın her anında. Benim idare de problemli. Onun da etkisi var elbet. Ama ben köylüleri seviyordum. Hatta o gün gidip gelen herkesi öptüm bal hayır sordum. Yaşlıların ellerinden öptüm. Çok üzüldüm sonrasında

Ben de köyde çalistim .Benim bir şey çalınmadı ama maddi olarak çok emek verdim.Kimse destek olmadi.herkes her şeyi benden bekledi.okula bir çivi çakılacak öğretmen yapti.Baca değişecek öğretmen degistirdi.Okul boyanacak öğretmen boyadi.bir şeyim çalınsa zoruma gitmezdi.bunu yapan çünkü 1 kişi olurdu ve ben bunu genellemezdim.Ama iki sınıflı bir okula 200 kişinin sahip çıkmaması beni çok etkilemisti..guzel bir köydesiniz Ve şirin mi şirin bir okulunuz var.Ama hiç kimse destek olmuyordu.bu benim daha çok zoruma gidiyordu.
Ben sen yaptım onu. Okulöncesi öğretmeniyim. Sınıfım çok kötüydü fareler Dink atıyordu. Lojmanı anasınıfı yapmışlar.istanbuldaki fabrikaları aradım döşeme istedim sağ olsun bir tanesi kırmadı gönderdiler arkadaşlarla döşedik. Okul 3 binadan oluşuyor iç dış her yerini boyadık. Ve biz bunu yaparken bir su dahi vermediler. Ortaokul lise çağındaki çocuklar okul çıkışları gelip taciz ediyorlar. Üstüne paramızı çalıyorlar.

Yalnız sen iyi insanlarla karşılaşmıssin sadece o yüzden bilmiyorsun
yeni yıkadigim dona sutyene varana kadar çalan insanlar vardı yurt odalarinda öyle söyleyeyim

Sanırım doğu bir yerdesin şu an çalıştığin öğrenciler zor geliyorsa birde batıdakileri gör derim
Saygı kavramlarıyla yakindan uzakdan bir alakalari yok
Ben doğuluyum ama hiç yaşamadım. Batı'da yaşadım ve 6 yıl da orda çalıştım. Doğuyu tercih etmek istedim. Farklı olsun
Her yerde basiniza gelebilecek siradan olaylardan birisi. Gecmis olsun uzulmeyin.
sağolun

Ogretmenler kadar haksızlığa uğrayan bir meslek grubu daha yok maalesef.

Yıllarca öğrencilerine kendi çocuğun gibi bakarsın yeri gelir kendi çocuğunu okulda, toplantılarında, gösterilerinde, hastaliginda yalnız bırakır öğrencilerinin yanında olursun ama ogrenciye en ufak bir uyarida bulundugunda şikayet edilirsin her türlu saygısızlık la karsilasirsin ve en acısı da meslektaşların dahil sana destek olan bir tek kişi bile bulamazsın. Bu da öğretmenliğin kaderi sanırım..

Ogretmenler kadar haksızlığa uğrayan bir meslek grubu daha yok maalesef.

Yıllarca öğrencilerine kendi çocuğun gibi bakarsın yeri gelir kendi çocuğunu okulda, toplantılarında, gösterilerinde, hastaliginda yalnız bırakır öğrencilerinin yanında olursun ama ogrenciye en ufak bir uyarida bulundugunda şikayet edilirsin her türlu saygısızlık la karsilasirsin ve en acısı da meslektaşların dahil sana destek olan bir tek kişi bile bulamazsın. Bu da öğretmenliğin kaderi sanırım..
Kesinlikle. Karşılaştığımız nahoş durumlar mümkün mü ki şevkimizi kırmasın. Off off

Anliyorum seni bazen ufak tefek olaylar insanin canini sikabiliyor
Bence böyle şeyler için soğuma
Böyle bir olay her yerde başına gelebilirdi hatta geçen mevlutte ev sahibinin 200 lirası çalınmıştı o aklima geldi simdi
Bundan sonra daha dikkatli olursun
Ogretmenim:KK66: canın sağolsun
Teşekkür ederim canım. Bundan sonra daha dikkatli olucam ama zor olan ne biliyor Muş'un benim Öğrencim defalarca oyuncak vs alıp eve götürdü izinsiz o çirkin kelimeyi kullanmak istemiyorum. Ve hep uyardım getir diye bak iyi bişey değil vs sonuç annesi getirmesine iZin vermiyor. İşte bu çocuk yarın büyüyünce birilerinin cüzdanımdan para çalacak

Back