• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İdealist bi öğretmenin sömürülen duyguları. Sınırlarla param çalındı

Babamın öğrencisi hergün çalardı babamın parasını
Tespit ettiğinde annesi ile babam beraber hareket edip,utandırmadan düzelttiler
Artık yavrucağın kendisi yerini gösteriyordu,hazinesini sakladığı yeri
Bir duvarı oymuş resmen,kasaya dönüştürmüş :KK53:
Öğretmenlerin hakkı ödenmez,öğrenciden vazgeçmez onu doğru yola sokmadan şekillendirmeden pes etmez
Hırsız heryerde var.fırsat bulunca affetmezler
Tüm köyü yakmanın alemi Yok
Siz minik meraklılara eğitim vermeye devam edin
Nefret etmeyin,heryerde olur bu olaylar

Geçmiş olsun.Ya bu deveyi güdecek ya bu diyardan gideceksiniz seçim sizin.İnsanlari degistiremezsiniz.Ben de sizin gibi üç sene bir köyde gorev yaptım.Cogu zaman idareyle kavgaliydim.Bana hiç uymayan bir yerdi.Devlet kanunları geçmiyordu.Koylulerin kanunlari geçiyordu.Ama sabrettim zorunlu hizmetimi tamamladım geldim.Hic sesinizi çıkartmayın.Basinizi belaya sokmayın.Ne kadar konuşsanizda anlamayacakpar.Hatta size tavır alacaklar.Ama dikkatli olun.Tek kalmamaya bakın.Yalniz olmayin.Idareyle aranizi iyi tutun.Bekar olduğunuzu soylemissiniz.Aman dikkatli olun.Ben bekardim ve çok sorun yasadim.Hatta okulda yüzük falan takin.

Demek ki o zengin dediğin köylüler böyle böyle zengin olmuş hırsızlık yaparak
Bu kadar kotu bildiginiz yerde ultra dikkatli olmaliydiniz sukredin caniniza kastetmemisler

Kusura bakmayın, idealist öğretmene uymuyorsunuz. Doğu görevi, köy okulları fiziksel şart sebebiyle mi zorunlu sizce? Bordo bereli olmayacaksanız fiziksel şart hiçbir şey. Oradaki insanlar bambaşka. Hayalleri, amaçlrı, yaşam biçimleri, her şeyi. Onlara yardımcı olmak niyetiyle gittiyseniz, engelleri görüp küsemezsiniz. İstanbulda hiç hırsızlık yaşamadınız mı? 200 ₺ ne ki? Adamlara paramızı kendi ellerimizle veriyoruz, öyle ustalaşmışlar.

1 kişiye kızıp köye küsmeyin. Küsecekseniz de idealistim demeyin.

Tamamiyle acemiliginize denk gelmis.10 yildir zorunlu hizmet bolgesinde köylerde calisiyorum.Dagin basinda 5 yilim gecti.Köylerde 23 nisanlar onemlidir.Tum koy o gun okulda olur.Iyisi,kotusu,ipsiz sapsizi da...Siniflara da girerler.Cok genc kizlari oglanlarla yakalamisizdir siniflarda.Bu tarz gunlerden canta sinifta birakilmaz.Bunu deneyimlemis oldunuz.Yaziminiz biraz abartiya kacmis.

Canım o benim yan komşum. İkimiz de bekar yalız yaşayan birer öğretmeniz. Birbirimize gider geliriz. O farklı bir okulda çalışıyor. O gün onlara tatildi memleketteydi.
Hani çok mu detaylı düşünüyorum bilmiyorum ama, belki parayı veren arkadaşınız almıştır sizden tekrar borç vermeden para almak için?
Ya da;
Okulda çok sivrilen birisiyseniz iyiyi, doğruyu sert bi şekilde savunan biriyseniz (benim gibi :)) sizi kızdırmak için yapmış olabilirler.

Aynı yorumu yapmışız, şimdi gördüm :)
İdealistce çalıştığına dair tek bir cümle yok da ondan.Hani dese ki tuvaleti yoktu okulun,öğrencilerle taşlardan biz yaptık hicbirsey demiycem çünkü bunu yapan meslektaslarim var.6 yıl şöyle güzel imkanlarda çalıştım şimdi burda çalışıyorum da ben bir özveri göremedim.Demezler mi adama sen 6 yıl merkezde çalışırken bir sorun yokdu,biz mesleğe yolu olmayan köyde başladık ,hala da tayin istedigimizde merkezde okul acilmiyor diye.

İdealist bir eğitimci olarak yanlış bir davranış karşısında pısıp ama bana zehir ederler demek yerine, gereken ne ise onu yapıp mücadele etmek gerekmez mi sayın hocam?
Zorluklarla mücadeleden anladığınız sadece soba yakmak mıydı?

Benim sınıfım ayrı okuldan bağımsız bir bina. Benim de ihmalkarlığım olmuştur evet ama ben mi gözümde büyütüyorum acaba. Hani bi köy gelenler belli insan köyünde çalışan emek harcayan öğretmene nasıl böyle bişey yapar. Üstelik bunu dile getirirsem beni suçlarlar. Yolumu keserler. Arabamı çizerler.
Evet gözünde büyütüyorsun. Köylüleri evliya falan mı sandın anlamadım. Her zaman her yerde gardını alacaksın. Köyün öğretmeniyim diye herkese güvenmek ortada maddi değer taşıyan eşya bırakmak mantıklı değil

Düşünün çok iyi yerlerde çalışıyorsunuz. Zorunlu hizmet yükümlüsüsünüz. Tayin istiyorsunuz isterken de şunları düşünüyor ona göre tercihlerinizi yapıyorsunuz. Ben 6 yıl boyunca iyi yerlerde çalıştım. Köyde çalışmalıyım o duyguyu tatmalıyım. İnsanlara faydalı olmak istiyorum. Burda ikinci yılım. Birçok zorlukla karşılaştım okula gelme isteğim çok az idare problemli derken dün 23 Nisa'n kutlamaları için okula geldik. Çantam sınıftaydı. Biri paramı çalmış yaklaşık 200 tl. O parayı da arkadaşım vermişti benim nakit param var sen ek hesaba düşme maaşın yatınca verirsin demişti. Bu sabah gelince normalde cüzdanımda olması gereken fişleri Sınıfta ortalıktan görünce direk cüzdana baktım farkına vardım. Bir de zoruma giden bunu yetişkinlerin yapmış olması. Ayrıca köyün durumu çok çok iyi hepsinin kapısında son model arabalar vs bizim arabalarımızla dalga geçiyorlar. Ve kızlar gerçekten çok soğudum. İki yılım var. Galiba bu da benim sınavım
Anliyorum seni bazen ufak tefek olaylar insanin canini sikabiliyor
Bence böyle şeyler için soğuma
Böyle bir olay her yerde başına gelebilirdi hatta geçen mevlutte ev sahibinin 200 lirası çalınmıştı o aklima geldi simdi
Bundan sonra daha dikkatli olursun
Ogretmenim:KK66: canın sağolsun

Evet gözünde büyütüyorsun. Köylüleri evliya falan mı sandın anlamadım. Her zaman her yerde gardını alacaksın. Köyün öğretmeniyim diye herkese güvenmek ortada maddi değer taşıyan eşya bırakmak mantıklı değil
Millet köylüsünün 14 yasinda ki kızını okul yolunda kaçırıyor benim 200 TL me mi acir

İnsanların durumunun epey iyi olduğu bir okulda öğrencilik yıllarım geçti, orada bile param çalınmıştı 2 kez. Ki tipleri görseniz, tamah edecekleri para değildi çaldıkları. Kötü insanların nerede olacağı belli olmuyor, pire için yorgan yakmayın. Siz öğrencileriniz için oradasınız, onları eğitmek için. Onlara iki gıdım bir şey öğretip, ufuklarını açmak en büyük kazancınız. Varsın yetişkinler kötü olsun. Her yerde başımıza gelebilir, canınızı sıkmayın bunun için.

Düşünün çok iyi yerlerde çalışıyorsunuz. Zorunlu hizmet yükümlüsüsünüz. Tayin istiyorsunuz isterken de şunları düşünüyor ona göre tercihlerinizi yapıyorsunuz. Ben 6 yıl boyunca iyi yerlerde çalıştım. Köyde çalışmalıyım o duyguyu tatmalıyım. İnsanlara faydalı olmak istiyorum. Burda ikinci yılım. Birçok zorlukla karşılaştım okula gelme isteğim çok az idare problemli derken dün 23 Nisa'n kutlamaları için okula geldik. Çantam sınıftaydı. Biri paramı çalmış yaklaşık 200 tl. O parayı da arkadaşım vermişti benim nakit param var sen ek hesaba düşme maaşın yatınca verirsin demişti. Bu sabah gelince normalde cüzdanımda olması gereken fişleri Sınıfta ortalıktan görünce direk cüzdana baktım farkına vardım. Bir de zoruma giden bunu yetişkinlerin yapmış olması. Ayrıca köyün durumu çok çok iyi hepsinin kapısında son model arabalar vs bizim arabalarımızla dalga geçiyorlar. Ve kızlar gerçekten çok soğudum. İki yılım var. Galiba bu da benim sınavım
Parayı çalan velilerden birimi

çantanızı nasıl güvenip bıraktınız yahu.. hiç unutmuyorum oğlum 1. sınıftayken (ki İstanbul'un göbeğinde bir kolejdeydi) öğretmenin çantasından poğaçasını alıp yiyen öğrenciler vardı, öğretmen şoklara girmişti.. kesinlikle bırakmayın bir şeyinizi güvenip, hele cüzdanınız hep cebinizde olsun..

O nasıl oluyor ya? Tövbeler olsun.
Var maalesef. Bizim öğrencileri aileleri daha iyi yerlerde (yatılı) okusun diye İç Anadolu'daki buyuk sehirlere gondermisler ama abileri amcalari koyde keleslerle gezermis. Devlete karsi köyü koruyup savunuyorlar.......

Şu devirde kime güvenip çantamızı cüzdanı kızı ortada bırakabiliyoruz ki? Paranız çalınmış da bunu köye genellemek veya mesleğinizde ve size yapılmış bir hakaret olarak algılamanın bir anlamı yok. Çirkin bir davranış ve malesef ki herkesin başına gelebilir. Sırf mesleki ideoloji uğruna kendi seçimiyle köye gitmiş bir insan böyle bir olay yüzünden mesleğine veya ideolojisine sırt çevirmemeli

Okul idaresi kötüymüs, baska tatsizliklar da yasamissiniz ama idealistliginizi kaybetmemeye calisin, diri tutun. Ben ruh sağlığım bozuldugunda ister istemez kaybettim idealistligimi yoksa yine ucardik kacardik okullarda, canla basla calisirdik...
Masum miniklere yardimci olabildiginiz kadar yardimci olun, verebildiginiz kadar egitim verin, kaçını kazanırsanız kardır (sapkali a yazmayi beceremiyorum). Buralardan yapilacak-gonderilecek ihtiyaclar olursa haber edin, biz de yardimci olmaya calisiriz.

İnsan ne hayallerle başlıyor öğretmenliğe ama veli idareci okul öğrenci derken her biri bir yerden umudunuzu kırıyor sonra bana dokunmayan yılan bin yaşasın derken buluyorsun kendini

Back