• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ideal evlilik yaşı kaçtır sizce?

turkusever

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2010
78
0
36
Konya
kızlar ben okuyan 20 yaşında bir genç kızım yaşıtlarım benim yaşımda evleniyor, haliyle bende özeniyorum,ama istemiyorum da, çünkü yaşım daha 20 şimdi size sorum şu;: 20 yaşlarında evlenmek mi daha iyi yoksa olgun yaşta evlenmek mi hadi bana bir fikir verin?:nazar:

yaşım 23...
2011 temmuzda evlencem inşaallah..
24 olacam yani..
okuyan biriyseniz 23-24 hatta 25 olabilir bence..
ama okumuyorsanız 20-21 ideal bence yani artık çağımızda daha erken olgunlaşıyor kızlar ruhsal olarak yani..

canım ben 20 yaşındayım 2 senelik evliyim ve 6.5 aylık hamileyim...çok severek evlendim...gözüm başka bişi görmedi ama şunuda sölemeliyimki erken evlendim..keşke flörtüm daha uzun sürseydi diyebiliyorum 24 en ideal yaş bence 23 te olabilir ama ondan öncesi erken olur..

ben de 26 yaşında evlenmiş olacağım.eskiden beri 24-25 civarlarında evlenmeyi istedim hep.öle de oluyor.bence 24 bile erkenmiş.
çalışıyorsanız ideal yaş 25-26.ama çalışmıyorsanız 23-24 iyi.
erken yaşta evliliği ben de doğru bulmuyorum.

Bence 20 yaş evlilik için erken bir yaş ama evlenirken yaşa değil olgunluğa bakmak gerek diye düşünüyorum..Kısacası eğer kendini evliliğe hazır buluyorsan en az 21 yaşından sonra evlilik neden olmasın..

ben de 26 yaşında evlenmiş olacağım.eskiden beri 24-25 civarlarında evlenmeyi istedim hep.öle de oluyor.bence 24 bile erkenmiş.
çalışıyorsanız ideal yaş 25-26.ama çalışmıyorsanız 23-24 iyi.
erken yaşta evliliği ben de doğru bulmuyorum.

Bana da hanfendinin yazdıkları yaın geliyor ama;

Nasip nasip..
Hayırlısını istemek lazım dua ile..
Bir de başkalarının yaşantılaryla, evlenme, çocuk yapma zamanlarıyla kıyaslamamak lazım hiç bir şekilde kendimizi...

Son düzenleme:
ben eşimin ailesinin olayı baya bi ağırdan alması sonucu tanıştıktan 4 sene sonra evlenebildim yni 29 un içindeyken.27 gibi evlencektim.her neyse ama kafamda ki ideal evlilik yaşı 25-26 dır.19-20-21 bana göre çok erken.

ben ideal evlilik yaşını hep 28 diye düşünmüştüm ama 26 da evlenirim diye düşünüyordum olmadı.
nasip kısmet olmadı mı olmuyor, evliliğe siz pek hazır olmadığınızda kıs*****izle denkleşmeyince yaşla ya da istemekle düşünmekle olmuyor 25 ve üzeri diye düşünüyordum 20 yaşlarımdayken 25 geç geliyordu ama gene de 28 diyordum hep, 28 doldu 29 oluyorum işte, nasip kısmet.
20-25 çok erken ama bana kalırsa. 30dan sonrası da geç değil. kısmet işi çünkü. ne zamana nasipse o zaman. yine de çok geç kalmamak lazım. biraz düşünüp taşınıp sevip evlenmek en doğrusu gibi geliyor.

Bence 23 - 26 arası en ideall
23 de sözlen 24 de evlensen 25 de bebeğin olsaa normal yani :1:
ama 23 den daha erken evlenmek gerçekten tavsiye edilir bişey değil, daha geç evlenmekte aynı şekilde ama nasip bu işler, nasip kapıyı çaldımı dur ben 23 de evlencem yok daha 25 mi bitirmedim diyemezsin:34:

20 bence erken. ben de 21 yaşımdayım ve nişanlıyım 2 sene sonra evleneceğiz kısmetse. zaten üniversite ortalama 22 yaşında bitiyor 20 biraz erken. bence en ideali 22-25 yaş:79:

bencede çoğunluğun düşündüğü gibi19-22 arası evlilik için erken.en iyisi 23-26 arası gibi geliyor bana.ama çoğu zaman evdeki hesap çarşıya uymaz buda bi gerçek.evlilik nasip işi.

canım ben 20 yaşındayım 2 senelik evliyim ve 6.5 aylık hamileyim...çok severek evlendim...gözüm başka bişi görmedi ama şunuda sölemeliyimki erken evlendim..keşke flörtüm daha uzun sürseydi diyebiliyorum 24 en ideal yaş bence 23 te olabilir ama ondan öncesi erken olur..

aynen senin gibi 18 im dolnca hemen evlendim 2 yıllık sevgilimle.gözüm hiçbişy görmüyodu.düğünümden 1 ay snrada hamile kalnca sorumluluğum 1 ken 2 oldu erken evlenmek bi yandan çok iyi bi yandan çok ağır kaldıramıyo insan.bence bekarlar heveslenmesin flört dönemi en güzeliiiii:1:

ben 26 yaşında evlenmek istiyorum okulumu bitirdikten sonra iyi değil mi?

okuyorum demişsin canım bencede okuyan biri için ideal evlilik yaşı 25-26 gibi
tamam olgunluğun yaşla ilgisi yok ama birazda yaşanmışlık gerek
ben 26 yaşımda çok ama çok severek evlendim
hala da eşimi çok seviyorum o ayrı
ama evlendikten sonra her iş sana bakıyor
ben ilk yıllarımda çok zorlanmıştım
hem okul hem ev beni inanılmaz yormuştu
eğer bu daha küçük yaşta olsaydı ne yapardım bilemiyorum
kendi sorumluluğunu zor alırken yeni birinin daha almak zor oluyor
sevmek sevilmek çok güzel ama işin birde bu yönü var
hele titiz bir tipsen işi çok fena :)
insan biraz kendi parasını özgürce kullanmalı
evlendikten sonra ortak planlar oluyor ve ister istemez bazen bazı şeylerden feragat etmen gerekiyor
o nedenle gez toz herşeyi tat arkadaşını bu süreçte tanı
ve sağlam bir evliliğin temelini at
küçük yaşta bir sevdayla evlenipte sonra pişman olma
çünkü insanların fikirleri değişebiliyor bunu çevremde çok görüyorum malesef
ama yok ben hazırım diyorsan sana mutluluklar diliyorum canım....

Back