- 15 Şubat 2021
- 695
- 427
- 18
Ama işte bugünki genelgeyle o eskisi geçerliliğini yitirmedi miCumhurbaşkanı yarım yamalak açıklıyor hep.Detayları genelgede yazıyor. Yine 24-32 arası idari izin. Değişmedi. Genelgeye netten ulaşırsanız orda yazıyor.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ama işte bugünki genelgeyle o eskisi geçerliliğini yitirmedi miCumhurbaşkanı yarım yamalak açıklıyor hep.Detayları genelgede yazıyor. Yine 24-32 arası idari izin. Değişmedi. Genelgeye netten ulaşırsanız orda yazıyor.
Mrb Allah acil şifa versin. 24-32 arası verirler mi sizce. Ben de adliyedeyim. Vermediler bana da. 24-32 de mi idareye bağlı yaa dün ki genelgede onu da katmışlarAdliyede çalışıyoruz arkadaşım hamile ve düşük tehlikesi var su geldi düşünün rahim ağzının dikilmesi durumu var ama haftası tutmadığı için idari izin vermiyor amiri. Raporu var dolunca işe başlayacak. Virüs yüzünden heyet raporu da alamıyor. Tek çaresi ya yıllık izin ya da ücretsiz izin hakkı![]()
Evet. Yenisinde de 24-32 yazıyor zaten.Ama işte bugünki genelgeyle o eskisi geçerliliğini yitirmedi mi
Yok öyle diil. Şöyle anlatayım. Bn adalet bak çalışıyorum dediğim gibi, geçen seneki 24-32 hafta arası izin devam ediyordu. Amire baplı diildi. KESİNDİ. Hatta 1 hfta önce devam ettiğüne dair yazı geldi kurumumuza. 1 hafta sora da yeni esnemelerin içinde yine 24-32 yi katmışlar. Ama bu sefer amire baplı diyo. Onu diyorumEvet. Yenisinde de 24-32 yazıyor zaten.![]()
Bilmeden atıp tutmada bir markasın Karamela. Biz de öğretmeniz ve evde canlı ders veriyoruz. Bu süreçte hep bakıcıya bıraktık çocuğumuzu. Öğretmenlerin evde olması izinli olduğu anlamına gelmiyor. Ders sırasında çocuk için bakacak biri şart. Mesela diğer memur hamileler idari izinli sayıldı, evde işe devam etmedi. Öğretmen olan hamileler ders vermeye devam ediyor. Saçmalık.Ben de öğretmenim ve bence öğretmenlerin kapsam dışı sayılması çok normal. Zaten uzaktan eğitim var. Dün kadının biri 10 yaş altı cocukla nasıl evde uzaktan eğitim vereyim demiş. Bazen abartılıyor. Sadece okul öncesi öğretmenlerine izin verilebilirdi
Aslında amire bağlı değil, net bir ifade tıpkı 60 yaş üstü ve kronikler gibi. Hatta sağlık bakanı doğum izni artık 24. Haftada başlıyor diye açıklamıştı. Ama işte kurumlar kafalarına göre yorumluyor, işgüzarlık yapıyor. İnşallah verirler, evden çalışma kısmında sorun yok nasılsa idari izinliler de amir isterse evden çalıştırılabiliyor.Yok öyle diil. Şöyle anlatayım. Bn adalet bak çalışıyorum dediğim gibi, geçen seneki 24-32 hafta arası izin devam ediyordu. Amire baplı diildi. KESİNDİ. Hatta 1 hfta önce devam ettiğüne dair yazı geldi kurumumuza. 1 hafta sora da yeni esnemelerin içinde yine 24-32 yi katmışlar. Ama bu sefer amire baplı diyo. Onu diyorum
İnşallah onu verirler ya bide oda iptal olmasınMrb yeni gelen yazıda 24-32 de amirin iznine baplandı. Ama 1 hafta önceki yazıda baplı diildi. İnş onu verirler ya
Evet tüm öğretmenler aynı demiyorum kesinlikle hepsini zan altında bırakmak doğru değil. Benim bahsettiğim çalışmadan maaş almak isteyen şımarıklara. Ayrıca ben konunun basından beri öğretmenlerden bahsediyorum siz başka şeyler soyluyorsunuzkonu zaten "ögretmen şımarıklığı" değil. boyle bir kavram bile abes öģretmenlerin hepsini zan altinda bırakmak. her meslekte özel sektorde bile isini tam yapmayan yakınan insan vardır bunu tüm ögretmenlere mal edemezsiniz.
Esim özel sektorde muhendis. sabah 7 aksam 7 calisir benim çalismamı uğraşimı bana gece mesaj atan velilere sabırla laf anlatmamı gordükçe "insan isi iyi yapmak istedikçe kolay meslek yoktur" der olay budur. is ten kacan sikayet eden insanlar her meslekte vardır.
yazmayayım dedim uzerine basa basa "ögretmen şımarıklığı" diye vurguladıkça dayanamadım.
Amin yaaİnşallah onu verirler ya bide oda iptal olmasın
İnşaallah yaaAslında amire bağlı değil, net bir ifade tıpkı 60 yaş üstü ve kronikler gibi. Hatta sağlık bakanı doğum izni artık 24. Haftada başlıyor diye açıklamıştı. Ama işte kurumlar kafalarına göre yorumluyor, işgüzarlık yapıyor. İnşallah verirler, evden çalışma kısmında sorun yok nasılsa idari izinliler de amir isterse evden çalıştırılabiliyor.
Anlamak isteyen anlıyo beni işte. Bunu kastediyorum konu alakasız yerlere cekiliyo. Çalışmadan maaş almak isteyen insana ne dicez evet haklısın çalışma evde yat senin yukunu de baskası ceksin miHaklısın ceyceycim.
Yanlız şöyle bir durum var. Pandemi sürecinde herkes yaşıyor bahsedilen sorunları. Özel sektörde çalışan anne de yaşıyor, devlette çalışan da... Aslında sitem edilen kesim farklı. “Hem okula gitmeyeyim hem canlı ders yapmayayım çocuğum var “diyen kesime bu sitem...
Devlet belirliyor onu çalışmak istememekle olmuyor ki. Eşim nisan başından beri idari izinli işe ayda bir iki gün gidiyor gerisi evden çalışıyor. Boş oturmuyor çalışıyor yani hemen hemen hergün. Sadece şu konuda haklısın. Hamilelik hastalık değildir evden öğretmen de olsa çalışılabilir. Ben de okulların hep kapalı olması gereken kesimdenim veli olarak kendi çıkarım için. Ama benim isteğim olmuyor bu da. Niye sıfır ingilizce 30 dakikadan haftada sadece 6 saat ders görsün diyorum.okula gidebilen öğretmen o çocukları gidemeyende okula gitmeyen çocuklara ders versin günde 6 saat istiyorum. Yani herkes kendi açısından düşünüyor. Öğretmenlikle doktorluk işe istediğin zaman gidemeyecek yeri telafi edilebilecek meslekler değil. Bile bile seçti bu meslekleri yapanlarAnlamak isteyen anlıyo beni işte. Bunu kastediyorum konu alakasız yerlere cekiliyo. Çalışmadan maaş almak isteyen insana ne dicez evet haklısın çalışma evde yat senin yukunu de baskası ceksin mi
Amin inşallah.Mrb Allah acil şifa versin. 24-32 arası verirler mi sizce. Ben de adliyedeyim. Vermediler bana da. 24-32 de mi idareye bağlı yaa dün ki genelgede onu da katmışlar
Amin inşallah.
Yazı düştü. Maalesef amirin izin verdiği takdirde idari izni kullanabiliyorsun. Yazıya eklemişler. İşleri aksatmayacak ve idari izinlinin yerine başka birinin görevlendirilmesini istemeyeceksiniz diyor...
Umarım insafa gelirde idari izne ayrılırsınız...
Her zaman olduğu gibi çıkmaya yakın düştü...üzüldüm ya . 24-32 den ufacık umudum var. Dilekçe vericem işte... hamilelere otobüste bile yer veriliyor, emir büyük yerden. Ne yapmaya çalışıyosunuz dimi. Riske atıyorsunuz. Yazı akşam geç mi düştü? Kuruma düşmemişti biz çıkarken. Genelgeye göre hareket etmiştik . Gerçi daha ne olacak sanki...
Bişey olmaz yaa yaparsınız. Mübaşir kronik hastaymış. Ona da karışsalar şaşırmazdım inan. Derecesini isterlerdi belki hastalığının. Allah yardımcımız olsunHer zaman olduğu gibi çıkmaya yakın düştü...
Süreler durmadığı sürece hep problem çıkacak. Bizimde mübaşir kronik hasta. Ama idari izne ayrılacak. Bizlerden biri duruşmada mübaşirlik yapacak mecbur...
Duruşma zamanı bir katip duruşmada bir katip mübaşir bir katip kalemde gelen gidene bakacak... 3 kişinin de işi aksayacak... Çok zorlayacak ama bu can Allah korusun birşey olsa ne yaparız. Çok yayıldı adliyede... Bir arkadaşın babası vefat etti annesi yoğun bakımda bir arkadaşın eşi yoğun bakımda her gün koridorda dezenfekte sesi diyoruz yine biri olduBişey olmaz yaa yaparsınız. Mübaşir kronik hastaymış. Ona da karışsalar şaşırmazdım inan. Derecesini isterlerdi belki hastalığının. Allah yardımcımız olsun
Yazının bir örneğini koydum şimdi..Paresilaaa baksana belirtmiş dimi yine, amir çapırırsa gelcek, izinsiz ayrılmayacak diye. Herkese öyle demiş dimi yazıda
Çok üzüldümDuruşma zamanı bir katip duruşmada bir katip mübaşir bir katip kalemde gelen gidene bakacak... 3 kişinin de işi aksayacak... Çok zorlayacak ama bu can Allah korusun birşey olsa ne yaparız. Çok yayıldı adliyede... Bir arkadaşın babası vefat etti annesi yoğun bakımda bir arkadaşın eşi yoğun bakımda her gün koridorda dezenfekte sesi diyoruz yine biri oldu
Yazının bir örneğini koydum şimdi..
Amin...Çok üzüldümateş düştüğü yeri yakar. Allah rahmet eylesin. Bu yazıdan anladığım dönüşümlü-esnekler amire bağlı. 24-32 ve kronik hastalarla 65 üstüler idari izinli sayılacak