• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Idari izin

Bizim öğretmenimiz okul açık zamanda da kapalı zamanda da 2 çocuğuna bakıcı tutuyor ve kreşe gönderiyor zaman zaman. Çocuk derse de katılıyor arada hiç bir veli de tepki göstermiyor gayet anlayışlı herkes. Öğretmenlere aşırı değer veririm ama işe gitmeden yol parasından tasarruf bakıcı parasından tasarruf düşünenlere de üzülmem kusura bakmasınlar. Zor zamanlardan geçiyoruz çalışanı çalışmayanı öğretmeni velisi öğrencisi herkes taşın altına elini koyacak. Okula gitmeyen çocuğuma resmen aylardır öğretmenlik yapıyorum. Online ders neredeyse yok çünkü. E öğretmende mi suç arayayım. Onla ne ilgisi var bu durumun?
Ben 10 yasindan kucuk çocugu olduğu için idari izin alıp evden de calismak istemeyen birine yazdım bunları. Bi de diğer yorum yapanlara sen daha öğretmen değilsin sen daha anne değilsin diyo. Benim annem saglik çalışanı açıkçası öğretmen simarikliklarini kaldıracak durumda değilim

evden çalışma ve idari izinler sadece hastalığı yaymamak için yapılıyor
çalışanların ev içi çocuk - bakıcı koordinasyonunu sağlamak için değil maalesef.
pek çok bankacı arkadaşım evden çalıştıkları için şükrederken -ki çoğu 2 çocuklu- öğretmenlerin bu inanılmaz istekleri karşısında şaşırıyorum gerçekten. özellikle işten korona kapıp 8 aylık bebeğime de bulaştırdığım için söylüyorum.
Nasıl güzel bir yorum aklımı okudunuz resmen +100

Dogrudur tabiki vardır ama ben bu tatil yapan ogretmenleri duydukca inanın hayret ediyorum. zaten sehir degistirmek yasak evden ders yapsan bile imzaya defter doldurmaya cagiriyorlar her hafta ayrıca ben pandemide normal sartlarimdan daha fazla calistım. yukarida yazmistim sabah 8 de 8. sınıflara yuzyuze eğitim yapıp eba kasıyor diye günün her saatine yaydılar dersleri aksam 19.00 da 6 lara uzaktan egitim yaptim dusunun.

Ayrica gece 12 de yazan arayan veli ve ogrencileri saymıyorum bile ki hadi ilk bilemediler cok soru sordular amenna hala gece 12 de arayip acmayinca hocam bizim cocuk eba sifresini unutmus eba sifresi verirmisiniz diye mesaj atan velim var pazar günu saat 11.45 te.

Birde milyonlarca insan korkuyla yasarken onun guya okula ayak basinca ölecek yaygarasi cok tuhaf kaciyor bir gun dayanamadim yazdim cok biliyorsan gel calisa bagladi birde cirkef.
Yoksa sizlerin karmasasini hepimiz goruyoruz yegenim pamuk gibi cocuk aksam cok gulduk 1 dk durmuyor abla bunlar yeni yuklendi dedi niye kabul ettin ertele deseydin dedim 1.5 yasinda anne cocugu herkes zorda herkes sorunlu

Ben 10 yasindan kucuk çocugu olduğu için idari izin alıp evden de calismak istemeyen birine yazdım bunları. Bi de diğer yorum yapanlara sen daha öğretmen değilsin sen daha anne değilsin diyo. Benim annem saglik çalışanı açıkçası öğretmen simarikliklarini kaldıracak durumda değilim
1 seneyi geçti eve hapsolduk ağır kronik hastayız kendimizi korumamız lazım. Korumak benim görevim. Dışarda rahatça gezen dikkat etmeyenlere saldırmıyorum. Yaklaşırsa ben uzaklaşıyorum ben önlemimi alıyorum. Sınıfta 5 kişi okula gidiyor 23 çocuk mağdur onlar yüzünden demiyorum. Gönderen de haklı göndermeyen de. Sağlık personeli zaten yorgun bitmiş bunalmış. Ağır hastalıklarımızı tedavi ettiremiyoruz bile bile virüse yakalananlar yüzünden. Aşıları reddedip randevuya gitmeyip ziyan ettirenlerde var. Kronikler o aşı için neler feda ederiz bir bilseler oysa. Yani hesap sormaya haksızlığa girersek çokkk mesele var. Ben kimden soracağım hakkımı yiyenleri?sağlık personeli kimden soracak maskesiz gezenleri ev ev gezenleri?

Anlaşıldı okuduğunu anlayamayacak kadar hassas günler geçiriyorsun belli. Ancak pandeminin, sağlıkçıların durumunun ve okulların kapnmasının sorumlusu öğretmenler değil

Anlaşıldı okuduğunu anlayamayacak kadar hassas günler geçiriyorsun belli. Ancak pandeminin, sağlıkçıların durumunun ve okulların kapnmasının sorumlusu öğretmenler değil

Boşuna linç yiyorsun şu anda...
Tam olarak hangi mesajında hem idari izinli olayım hem evden ders anlatmayayım hem de maaşım tam yatsın dedin? Alıntılayıp bana gösterir misin lütfen?

Boşuna linç yiyorsun şu anda...
Tam olarak hangi mesajında hem idari izinli olayım hem evden ders anlatmayayım hem de maaşım tam yatsın dedin? Alıntılayıp bana gösterir misin lütfen?
Gösteremiyorum ki 😂 valla ben de anlamadım işte insanlar zordalar galiba bana sarıyorlar. Devamında açıkça söyledim zaten dersler sınıflar adımıza tanımlandı bu izin bize verilmez diye. Hiçbir mazeretim ve beklentim yok bu anlamda. İşte diyorum ya genç bekar bir hatun zaten öğretmenler evde niye istesinler dedi oradan aldı yürüdü...

1 seneyi geçti eve hapsolduk ağır kronik hastayız kendimizi korumamız lazım. Korumak benim görevim. Dışarda rahatça gezen dikkat etmeyenlere saldırmıyorum. Yaklaşırsa ben uzaklaşıyorum ben önlemimi alıyorum. Sınıfta 5 kişi okula gidiyor 23 çocuk mağdur onlar yüzünden demiyorum. Gönderen de haklı göndermeyen de. Sağlık personeli zaten yorgun bitmiş bunalmış. Ağır hastalıklarımızı tedavi ettiremiyoruz bile bile virüse yakalananlar yüzünden. Aşıları reddedip randevuya gitmeyip ziyan ettirenlerde var. Kronikler o aşı için neler feda ederiz bir bilseler oysa. Yani hesap sormaya haksızlığa girersek çokkk mesele var. Ben kimden soracağım hakkımı yiyenleri?sağlık personeli kimden soracak maskesiz gezenleri ev ev gezenleri?
Tamamda bu yazdiklarinizin öğretmenlerin simarikliklariyla bi alakası yok ki

Tamamda bu yazdiklarinizin öğretmenlerin simarikliklariyla bi alakası yok ki

konu zaten "ögretmen şımarıklığı" değil. boyle bir kavram bile abes öģretmenlerin hepsini zan altinda bırakmak. her meslekte özel sektorde bile isini tam yapmayan yakınan insan vardır bunu tüm ögretmenlere mal edemezsiniz.

Esim özel sektorde muhendis. sabah 7 aksam 7 calisir benim çalismamı uğraşimı bana gece mesaj atan velilere sabırla laf anlatmamı gordükçe "insan isi iyi yapmak istedikçe kolay meslek yoktur" der olay budur. is ten kacan sikayet eden insanlar her meslekte vardır.

yazmayayım dedim uzerine basa basa "ögretmen şımarıklığı" diye vurguladıkça dayanamadım.

Bu da bir meslek diğer meslekler gibi. Çok severek yapan da var lanet ede ede okula giden de var. Topluca tüm öğretmenler şımarık denmesine asla katılmıyorum. Kötü mühendiste var doktorda var düz memurda var esnafta var. Ha kendin öğretmenlik yaparken sınıfta tırnağını kesende gördüm öğrenciliğimde öğrencisine sarkıntılık yapan da. Ama bunlar istisna hasta insanlar çoğunluğu asla temsil etmiyorlar

Bu da bir meslek diğer meslekler gibi. Çok severek yapan da var lanet ede ede okula giden de var. Topluca tüm öğretmenler şımarık denmesine asla katılmıyorum. Kötü mühendiste var doktorda var düz memurda var esnafta var. Ha kendin öğretmenlik yaparken sınıfta tırnağını kesende gördüm öğrenciliğimde öğrencisine sarkıntılık yapan da. Ama bunlar istisna hasta insanlar çoğunluğu asla temsil etmiyorlar
Haklısın ceyceycim.

Yanlız şöyle bir durum var. Pandemi sürecinde herkes yaşıyor bahsedilen sorunları. Özel sektörde çalışan anne de yaşıyor, devlette çalışan da... Aslında sitem edilen kesim farklı. “Hem okula gitmeyeyim hem canlı ders yapmayayım çocuğum var “diyen kesime bu sitem...

Bir eğitimci bunu asla isteyemez, eğitimciyim demesin kendine. Çocukların en çok eğitime ihtiyacı olduğu dönemde uzaktan eğitim yapmayalım demek şımarıklıktan başka birşey değil, insan utanır söylemeye.
Yanlis hatilamiyorsan ilk karantina zamanida bi ogretmen ark buraya benim ailem ben ben ben diye yazmisti sanki sadece o onemli baskasi onemli degil gibi simdide zaten hemen hemen butun ogretmenler online egitim verirken daha neyin fazlasi isteniliyo bu artik simariklik yani ise gitmeyim calismayim ama maasimi tam aliyim

Kendisinin ya da çekirdek ailede birinin kronik hastalığı varsa mesela ya da kendince geçerli mazereti varsa bir öğretmen de gidip hakkı neyse talep edebilir. Kabul edilir ya da edilmez bu duruma bağlı, amirlere ve şartlara bağlı. Tapudaki memurlar da yarım mesai çalıştı mesela arkadaşın eşi bir hafta 2, diğer hafta 3 gün işe gitti. İnsanlar istiyor ki öğretmenler hiçbir şeyden yararlanmasın.
O esnek calisma geldi benim esimde kamuda ve odada uc kisiler ve anlasmali olarak gittiler bir birlerini gormeden mecburen ama evde home ofis tarzi calisildi gidilmedi diye evde yatmadi

O esnek calisma geldi benim esimde kamuda ve odada uc kisiler ve anlasmali olarak gittiler bir birlerini gormeden mecburen ama evde home ofis tarzi calisildi gidilmedi diye evde yatmadi
İyi süper ben de evde yatıldı yazmadım zaten doğru okuduysanız, yarım mesai yazdım. Velhasıl çeşitli meslek grupları çalıştı mı evden, yaptılar mı yarım esai , evet.

Bende 17 haftalık hamileyim. Bi devlet kurumunda mühendis olarak çalışıyorum. Projelerde gizlilik esas olduğu için malesef uzaktan çalışmada gelmiyor. Bugün insan kaynaklarını arayıp sorduğumda sadece 24-32 hafta arasını kapsıyor genelge denildi. Bu durumla karşılaşan var mı acaba başka?
Mrb yeni gelen yazıda 24-32 de amirin iznine baplandı. Ama 1 hafta önceki yazıda baplı diildi. İnş onu verirler ya

Back
X