• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İdare Edilebilir mi?

elsa83

Nirvana
Pro Üye
18 Mayıs 2008
5.622
11.858
773
İstanbul
kızlar merhaba, benim yaklaşık 10 yıldır normal bir erkek arkadaşım var. Yıllardır beni beğendiğini , hoşlandığını biliyorum fakat o anlamda ben onu hiç düşünmedim ve başkalarıyla ilişkilerim oldu zaten hepsini biliyor, yakınız aynı zamanda. Bana hep eğer kimseyi bulamazsak biz evleniriz tarzı şakalar da yapar klasik olarak. En son evlenmeyi düşündüğüm ilişkim de 6 ay önce bitti ve ben ciddi ciddi bu çocuğu düşünmeye başladım, olabilir mi diye. ben 34, o 37 yaşında. İkimiz de aynı meslekteyiz, kültürlü , bilgili , işinde başarılı biri fakat bir huyu var çok kötü , cimri.. Farklı şehirlerde yaşıyoruz, işi olduğu zamanlar buraya geliyor, en son geçen hafta geldi ve en son geldiği günden örnek vereceğim, aramızda 1buçuk saat olmasına rağmen, 4 aydır yüzyüze görüşmemiştik, geldi kahve içtik, daha sonra hesabı isteyince, garsona, bir kampanya söyledi, onu kullanabiliyor muyum burda diye, garson evet dedi, ben bilmediğimden o ne diye sordum, 2 kahve alana bir bedava burda, senin kahven bedavaya geliyor yani dedi:) neyse olabilir dedim, daha sonra bir telefon kılıfçısına girdik, bir kılıf sordu , 20 tl dedi adam, 15 tl olursa alayım dedi, orda da bir utandım :) (Bu arada kazancı çok iyi, ailesinin de maddi durumu iyi, 2 - 3 milyonluk ev bakıyorlar taşınacaklar, bunu belirtiyorum ki belki parası yoktur denmesin diye, yanlış anlamayın kızlar. ) Evlerinde 20 yıllık çamaşır makineleri bozulmuş, yenisini almışlar, bana onu anlatıyor, eski makinenin resmini gösteriyor, çöp oldu fln diyor, belli ki takmış kafasına, üzülmüş:)) Sirkeciye gitmiş, 950 tllik saati pazarlıkla 350 tl ye almış, bunu böyle gururlu bir şekilde anlatıyor fln. Bunun gibi sayısız örnek var tabi, bunlar sadece son görüştüğümüz gün olanlar. Kafamı en çok karıştıran bu huyu. Beni seven, efendi biri, mantık evliliği yapayım bari diyorum ama bu huyu idare edilebilir gibi gelmiyor bana. Bir de yaşım 34 , evlenirsem ve eğer olursa hemen çocuk düşünürüm, o yüzden çalışmayı da düşünmüyorum. Böyle bir insanla , çalışmadan maddi anlamda ne kadar rahat olabilirim? Denemeye değer mi bilmiyorum?

niye çocuk doğunca bi süre sonra çalışırsın
yoksa ondan bundan kısa kısa sana rahat vermez gibi duruyor

Bana bu anlatılanlar cimrilik gibi gelmedi. Daha çok tutumluluk, kıymet bilme. Bence de bir çamaşır makinesi bozulana kadar kullanılmalı, bir şeyler alınırken pazarlık yapılmalı. Çoğu esnaf müthiş bir kar payı koyuyor çünkü araya, alana yazık değil mi?

Ha ama dersen ki evde 5 kişi var 3 ekmek alıyor, az yesinler diyor. Ya da ne bileyim tişörte ihtiyacı var ama para gidecek diye almıyor vs evet o zaman cimri. Ama bunlar bence cimrilik değil...

Bir de benim şahsi görüşüm için kıpır kıpır etmiyorsa evlilik zorlar. Aynı yatağa girebilmek, tenini tenine dokundurabilmek için o kıpırtı şart bence.

Bana bu anlatılanlar cimrilik gibi gelmedi. Daha çok tutumluluk, kıymet bilme. Bence de bir çamaşır makinesi bozulana kadar kullanılmalı, bir şeyler alınırken pazarlık yapılmalı. Çoğu esnaf müthiş bir kar payı koyuyor çünkü araya, alana yazık değil mi?

Ha ama dersen ki evde 5 kişi var 3 ekmek alıyor, az yesinler diyor. Ya da ne bileyim tişörte ihtiyacı var ama para gidecek diye almıyor vs evet o zaman cimri. Ama bunlar bence cimrilik değil...

Bir de benim şahsi görüşüm için kıpır kıpır etmiyorsa evlilik zorlar. Aynı yatağa girebilmek, tenini tenine dokundurabilmek için o kıpırtı şart bence.
kendisi de cimri değilim tutumluyum diyor zaten :)

İyi de 2-3 milyonluk ev almayı düşünüyorlarmış demek ki para b.k gibi. Buna kıymet bilme denmez ki.

Tabiki beyaz eşyalar bozulana kadar kullanılır canım, herkes öyle yapar zaten ama burda bence önemli olan bu konuyu kafasına takıp konuşması, buna üzülüyor gibi olması.

İyi de 2-3 milyonluk ev almayı düşünüyorlarmış demek ki para b.k gibi. Buna kıymet bilme denmez ki.

Neden denmesin ki? Para bk gibi diye oraya buraya saçacak değil ya? :) ihtiyaç olup da almıyorsa cimridir evet, ama öteki türlü değil bence.

Senin kahven bedavaya geliyor demesi hoş olmamış tabii, orası ayrı da. Bana eğer çok abartı hareketleri yoksa cimrilik olarak gelmedi.

Millet tuta tuta zengin oluyor zaten. :)

Size kesinlikle katiliyorum.

Şimdi adam benim için bir kampanya yapmış ben neden onu kullanmayalım sonuç itibari ile ben zaten bunun için aboneyim ve bana kampanyasi var kullanırım hiç acımam çamaşır makinesi bozulmuş uzulmustur ki olabilir

Arkadasinda dediği gibi eve yiyecek kıyafet eksiği var ise almıyorsa cimri olunur. Benim eşimin de kazancı baya iyidir ama kendisi dahil olmak üzere ihtiyacım yoksa almam der ben kolay kazanmiyorum der ve gider en iyisini alırım ama on tane almam buna bende karşıyım ki ben savurgan olmama rağmen sinemaya gideceksen hediye bileti kullanırım niye kullanmayalım ki onun yerine gider yemeğimi yerim bence gayet iyi bir durum etrafa para sacmasindansa

bir laf vardır "zenginin ekmeği yenmez" diye. bence tutumlu falan değil adam cimri. işte insanlar böyle zengin oluyor :) böyle birini ben olsam eş olarak kendime seçmezdim. kaldı ki 10 yıllık normal arkadaşa da o gözle bakamazdım doğrusu. olmaz bu iş, bakın buraya yazıyorum :KK66:

Neden denmesin ki? Para bk gibi diye oraya buraya saçacak değil ya? :) ihtiyaç olup da almıyorsa cimridir evet, ama öteki türlü değil bence.

Senin kahven bedavaya geliyor demesi hoş olmamış tabii, orası ayrı da. Bana eğer çok abartı hareketleri yoksa cimrilik olarak gelmedi.

Millet tuta tuta zengin oluyor zaten. :)
Orası öyle tabi, öyle zengin oluyorlar :KK53:
Ama senin kahven bedavaya geliyor demesi acayip itici ya, makinenin resmini çekmesi falan :KK53:
Konu sahibi de evlense çalışmayacak e adam da pirinç tanesinin hesabını yapacak aman aman evlerden ırak :)

Kampanyaları takip etmesi, pazarlık yapması; ihtiyacı olanı ihtiyaç zamanı alması... Bilinçli tüketici örneği olarak geldi bana yani cimrilik değil, çok takılmazdım.

Ama oturup da bozulan makineyi anlatıyorsa, bir malı yarı fiyatının altına çekecek kadar ter döküyorsa, ne bileyim; eli sıkı mıdır... İlginç. Anlatılana göre çok bir şey görünmedi görüme, basit muhabbetler, siz tanırsınız esas 10 yıllık arkadaşınız. Cimri geldiyse, cimridir. Eh, cimri adamla da zor be. Bir gün aldığınız her şeyin hesabını tek tek verirken bulursunuz kendinizi. Sıkıntılı bir şey.

Cimri olmasını geçtim de siz bu adamı sevmiyorsunuz. Bu yüzden olmaz bence.Hadi diyelim para mevzusunu hallettiniz,sevmediğiniz biriyle sadece mantık evliliği yapmak doğru mu?Ev arkadaşı değil ki bu.Asıl sıkıntı bu bence.

2-3 milyonluk ev alacak adam da bir zahmet 20 liralık telefon kılıfı için pazarlık yapmayıversin. Bunda bile 'tutumluluk' gösteriyorsa, tutumlu değil cimridir..

Sizin olduğunuz şehre gelirken de kullandığı ulaşım aracının bileti veya yakıtı için de pazarlık yaptı mı acaba:kusmuk:
Evlenirseniz duşta kalma sürenizi kısıtlamak için yirminci dakikadan itibaren su vanasını kapatabilir, amman dikkat:deli:

kendisi de cimri değilim tutumluyum diyor zaten :)
Bizler boyle deriz:KK14:kendimize bende ayni anlattigin gibiyim...esim bana cok kizardi 3yil sonra araba parasini nakit koyunca onune artik sen bilirsin diyor:halay:ama varlik icinde yasasam yapmam tabii gwlirimiz kisitli oldugu icin yapiyorum ben

Sizin olduğunuz şehre gelirken de kullandığı ulaşım aracının bileti veya yakıtı için de pazarlık yaptı mı acaba:kusmuk:
Evlenirseniz duşta kalma sürenizi kısıtlamak için yirminci dakikadan itibaren su vanasını kapatabilir, amman dikkat:deli:
zaten açıkçası buraya gelmesi ile ilgili de kafamda sorular var :) 4 aydır hep şu gün gelirim bu gün gelirim dedi ve hep bir işi çıktı gelemedi 4 ay , şimdi iş ile ilgili geldi, avukatız biz duruşması vardı o yüzden geldi ve iş için geldiği için, yol masraflarını müvekkilden alıyor. Acaba işi olmadan gelmemesinin sebebi yol masrafı mı diye düşünmeden edemiyorum :)

Back