- 13 Ağustos 2014
- 13.046
- 22.236
- 598
- Konu Sahibi telasememuresi
-
Merhaba;Merhaba. Uzun zamandır yoktum. Olayimizi paylasmak için geldim. Evde geçen otururken annemin telefonu çaldı. İstanbul'da bir hukuk bürosundan sözde avukat aradı. 2 yıl önce verdiği siparişi teslim almadığı için dava acilacakmis. Böyle bir sipariş de asla vermedik. Eğer 250 TL kargo ücretini ödeyip PTT kargodan geri gönderirse para bize gelip kapanirmis falan filan. Eğer almazsak da 3000 TL avukat masrafı varmış.İlk defa böyle bişey başımıza geldi. Buradaki bir avukatı aradım dolandırıcı itibar etmeyin dedi. Polisi de aradık,her beş kişiden 3'ü bu yüzden arıyor dedi. Az önce kapıya kargo geldi 250 TL ödemeli. kargocuya da benzemiyordu. Geri gönderdik. Başınıza böyle bir şey geldi mi? Bizim başımıza ilk kez geldiği için saskiniz....
Bize de aynısı oldu almamakla iyi yapmışsınızMerhaba;
3 gün önce aynı şekilde beni de aradılar avukatlık bürosundan . 2020 mayıs ayında sipariş verdiğim ayakkabıyı almadığım için kargo şirketine geri gitmiş. Eski iş adresimi de birebir söyleyip o adrese ihbarname göndereceklerini söylediler. Ama eğer kargoyu ödemeli olarak teslim alırsam ki 265TL ücreti konunun kapanacağını söylediler. Aksi halde ihbarnameyi de dikkate almazsam masrafın 5000TL'ye çıkacağını söylediler. Ben de ev adresimi vereyim kargomu o adrese gönderin madem dedim. Ev adresimi verdim.10 dk.sonra kargo şirketi arayıp adresi teyit etti. Sonrasında arayan numarayı internette araştırdığımda pek çok kişinin aynı şekilde aynı numaradan arandığını ve bunların dolandırıcı olduğunu gördüm. Dün kargo geldi kargoyu teslim almadım. Geri gitti. Bakalım ne olacak bu işin sonunda.
Arayan numara bu dikkatli olun arkadaşlar:0 212 908 07 69 Şikayetlerini yazanların linki de bu: 02129080769 NEDEN ARAR - 105 ŞİKAYET - ŞİKAYET BİLDİR!
Evet insan korkuyor. Şaşırdık biz de.Belli ki sahtekarlık çok korkunç birşey hem telefonunuzu hem adresinizi biliyorlar. Allah korusun neler gelmez insanın başına.
YokE devletten adınıza açılmış dava var mı zaten oradan görebilirsiniz. E devlet - uyap - vatandas portalı.
Geçmemiş. Polisi aradık,dedi ki beş kişiden üçü bu yüzden arıyorBuna benzer bir durumu kayınvalidem yaşamıştı birkaç yıl önce. Aynı bu şekilde kargo ücreti var demişler telefonda, engelleyip geçmişti.
Modası geçmemiş demek ki bu numaranın.
Kesinlikle. Arkadaşlar dikkatli olsunlardolandırıcılar gun gectıkce kendılerını aşıyorlar pes yanı
polısı arayarak ıyı yapmıssınız
Dikkatli olun lütfenYeni tip geçenlerde de bana 2 3 gün mesaj geldi ama evde yoktum. Kapıya gelen. Olduysa bilmem
Kesinlikle. Dikkat edilmeliBenimde babama sürekli hukuk bürosu mesaj atıyor her gün farklı IBAN isim soyisim farkı kargo ücreti istiyorlar şikayet varda atmıştım meğerse bir sürü kişi varmış bir de icra ile tehdit ediyorlar şaka gibi ben artık o tarz bir şey olduğunda veya şüpheli bir numara gördüğümde şikayet vara bakıyorum mutlaka bir şeyler çıkıyor
Bir kere beni aradılardolandırıcılar gun gectıkce kendılerını aşıyorlar pes yanı
polısı arayarak ıyı yapmıssınız
dolancırıcısavarBir kere beni aradılarve o an da çok sinirli bir anımdı. Yine picamam üzerimdeydi lakayt bir şekildeydim. Sonra işte borç gözüküyor dedi. Saçma sapan şeyler söyledi. Bir düz gittim herif manyak bu kadın dedi. Polise vericem seni eşşşoğğlu dedim , hemen kapattı yüzüme sövün arkadaşlar arayana
Bilerek bir- iki yıl öncesi diyorlar çünkü o zamanı hatırlamak zorbir daha ararlarsa iki yıl önce neredeydiniz diye sorun. Beni böyle güya bir sigorta firması aramıştı, iki yıl önce onay vermişim ödeme yapmamışım icra göndereceğiz 290 tl ödemesi var ödemezseniz 2000-3000 tl ödersiniz dediler icra yani boru değil ilk önce korktum bana belli olmaz çünkü heyheyli zamanımda elektrik süpürgesi almkş bir insanım sonra aklıma geldi o dönem sevgilimle kavga edip numaramı değiştirmiştim, numaramla onay vermeme imkan yok yani yollayın icrayı dedim 6 yıldır bekliyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?