Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
İcra durumunda polisler kapıyı çilingirle açabilir mi? Avukat arkadaşlar yardım eder misiniz?
- Konu Sahibi Sourlife
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?- 7 Aralık 2019
- 2.504
- 2.402
- 133
polis nezaretinde acma hakki var。 fakat ne avukat ne elaman ilk hacizde boyle bi riske girmez。 borclulara korkutmak demeyimde hani bi ihtimal gelip oder diye bizde atiyoduk。 evinde ikinci bi esya varsa onu alabilirler mesela iki tv gibi。Bilmiyorum ki
- 12 Nisan 2015
- 12.939
- 50.909
- 598
- 34
- 12 Nisan 2015
- 12.939
- 50.909
- 598
- 34
- 12 Ocak 2010
- 16.670
- 1
- 25.044
- 798
Geçmiş olsun öncelikle mesaj ın dogrulugunu avukatı arayarak teyit edin.yatak odasına giremiyolar ve evdeki eşyaları alamazlar çünkü ihtiyacınız olan şeyler eğer bir üründen iki tane varsa alıyorlar diye biliyorum çünkü benim çalıştığım şirkete geldiler sandalye dahi alamadan gittiler çünkü herşeyden kişi başı düşecek şekilde bir tane Vardı siz en güzeli avukatı arayıp Bilgi alınBugün avukattan bir mesaj geldi. Aşağıya kopyalıyorum.
"SAYIN xxxxxx AKBANK T. A.S 'ye olan icra takibindeki borclariniza odeme yapmadiginizdan dolayi ( 25 ARALIK 2020 TARIHINE KADAR ODEME YAPILMAZ ISE ) adresinize haciz ve muhafaza islemi yapilacaktir. Kapiniz kapali dahi olsa polis nezaretinde, cilingir marifetiyle actirilarak gerekli islem yapilacaktir. Adiniza kayitli tum tasinir-tasinmaz mallariniza, varsa maasiniza haciz islemi uygulanacaktir."
Merak ettiğim kapıyı açmayınca açıp eşyaları götürme hakları var mı?
Götürebilecekleri eşyalar neler?
Ben eşyadan çok çocuklarımın bu durumdan etkilenmesinden korkuyorum.
gerçekten kapıyı açıp eşyaları götürme hakları var mı? Avukat arkadaşlardan yardım rica ediyorum.
- 13 Haziran 2011
- 12.656
- 7.692
- 448
Evet girebilirler. Eşyaları haczederler ama sadece her üründen iki adet varsa onları alabilirler. Kısmi ödemede yapsanız istedikleri zaman tekrar hacze gelebilirler. Anlaşma yapın taksit isteyin. Lakin şunu unutmayın taksit talebine imza atarsanız odemezseniz hapisle cezalandirilirsiniz
- 5 Ağustos 2020
- 3.282
- 5.555
- 108
Eski erkek arkadasım avukattı ıcrakonusu gecmıstı bana demıstı zorla ıcerı gıremezler acma kapıyı sende dıye. Ikıncısıde eger telefonda seslı ya da yazılı su gun oducem demezsen ıcra da gelemz demıstı. Param yok odeyemıyorum dersen yapacak bısılerı olmaz demıstı . Ama soz taahhut oluyor o yuzden ses kaydı alırlar demıstı.avukat arkadaslar belkı yorumlar bunları.
- 29 Mart 2018
- 13.209
- 46.516
- 548
- 26
Bulaşık makinesi de lüzumlu eşyalara giriyor diye biliyorum. Onda da aynı kural geçerli, 2 tane ise birini alabilirler 1 tane ise hiç alamazlar. Bize geldiklerinde yazmamışlardı bile.Evet böyle bir hakkı var karşı tarafın. Çilingirle girebilirler ve iki tane eşyadan bir tanesini alma hakkı var. (Bulaşık makinasını da alabilirler iki tane olması şart değil) .
En mantıklısı avukatı arayıp anlaşmak.
- 30 Ocak 2013
- 29.330
- 43.872
- 798
Çilingir olayını bilmiyorum ama avukatların icra durumunda telefon, sms vs yoluyla borçluyla iletişime geçmesi kanunlara aykırı . O mesajı silmeyin saklayın.Bugün avukattan bir mesaj geldi. Aşağıya kopyalıyorum.
"SAYIN xxxxxx AKBANK T. A.S 'ye olan icra takibindeki borclariniza odeme yapmadiginizdan dolayi ( 25 ARALIK 2020 TARIHINE KADAR ODEME YAPILMAZ ISE ) adresinize haciz ve muhafaza islemi yapilacaktir. Kapiniz kapali dahi olsa polis nezaretinde, cilingir marifetiyle actirilarak gerekli islem yapilacaktir. Adiniza kayitli tum tasinir-tasinmaz mallariniza, varsa maasiniza haciz islemi uygulanacaktir."
Merak ettiğim kapıyı açmayınca açıp eşyaları götürme hakları var mı?
Götürebilecekleri eşyalar neler?
Ben eşyadan çok çocuklarımın bu durumdan etkilenmesinden korkuyorum.
gerçekten kapıyı açıp eşyaları götürme hakları var mı? Avukat arkadaşlardan yardım rica ediyorum.
Allah yardımcınız olsun, inşallah kısa zamanda tüm borçlarınızı kapatırsınız.
- 20 Ocak 2010
- 45.891
- 163.031
- 798
- 43
- 9 Temmuz 2015
- 3.616
- 9.694
- 158
eşya icrası konusunda bilgim yok ama zamanında boşanan kuzenime eski esi cocugu vermeyip telefonlara cıkmayip kapıyı kimseye açmayınca avukat polisle beraber cilingirle kapıyı acıp çocuğu almıştı. velayeti anneye vermisti mahkeme baba gorus gununde cocugu alıp bir daha geri getirmemesi üzerine kuzenimin avukatı yasal islemle bu sekilde aldı çocuğu.
- 20 Ocak 2010
- 45.891
- 163.031
- 798
- 43
Bu çok baska birşeyeşya icrası konusunda bilgim yok ama zamanında boşanan kuzenime eski esi cocugu vermeyip telefonlara cıkmayip kapıyı kimseye açmayınca avukat polisle beraber cilingirle kapıyı acıp çocuğu almıştı. velayeti anneye vermisti mahkeme baba gorus gununde cocugu alıp bir daha geri getirmemesi üzerine kuzenimin avukatı yasal islemle bu sekilde aldı çocuğu.
- 9 Temmuz 2015
- 3.616
- 9.694
- 158
Bu çok baska birşey
Avukatlar polis eşliginde cilingirle kapı actirabiliyorlar demek istemistim. tabi olayın uzerinden zaman gecti simdi uygalıyor mu bilmem.
ayrica cocugunu goremeyen ebeveynlerin avukatlarıda icra yoluna basvuruyorlar.
inşaallah konu sahibinin basına gelmez tabi.
- 14 Ekim 2016
- 7.066
- 47.622
- 548
Size gelmiş olan mesaj kafadan atılmamış.. . Mesajın cümlelerinden bile devlet veya tüzel kisilik evrakı olduğu belli oluyor.
Hukuk biraz da mantık işidir. Eğer kapı açmamakla icradan kurtulmak mümkün olsaydı icra diye bi şey kimsenin başına gelmezdi.
Ama kapıyı duymam diye korkmayın. Siz duyana kadar ısrarcı olurlar. Mümkün değil duymamanız.
Çilingir getirene kadar kapi önünde duran 5_10 kişinin sesi bütün apartmanı ayağa kaldırır zaten.
Icrada neler alinmaz bilmiyorum ama nakit para altın vs affetmezler.
Allah yardımcınız olsun. Üzüldüm
Hukuk biraz da mantık işidir. Eğer kapı açmamakla icradan kurtulmak mümkün olsaydı icra diye bi şey kimsenin başına gelmezdi.
Ama kapıyı duymam diye korkmayın. Siz duyana kadar ısrarcı olurlar. Mümkün değil duymamanız.
Çilingir getirene kadar kapi önünde duran 5_10 kişinin sesi bütün apartmanı ayağa kaldırır zaten.
Icrada neler alinmaz bilmiyorum ama nakit para altın vs affetmezler.
Allah yardımcınız olsun. Üzüldüm
Son düzenleme:
- 25 Ocak 2020
- 54
- 98
- 8
- 29
- 19 Mart 2019
- 7.883
- 33.203
- 498
Umarım bir an önce öder sıkıntınızdan kurtulursunuz.
Seneler önce benden önce ki kiracının bir borcu ile alakalı gelmişlerdi. Bende çalıştığım için evde değildim, kapıya benzer bir not bırakmışlardı. Avukatlık bürosunu arayıp yeni taşındığımı bahsi geçen kişiyi tanımadığımı söyledim. Avukat
inatla nereden bilelim o kişi olmadığınızı biz gelince görevimizi yaparız demişti. Bende "ben size gerekli bilgiyi verdim, eğer benden habersiz kapımı açarsanız haneye tecavüzden ben size dava açarım" demiştim. Ev sahibimin numarasını verdim, onda numarası falan vardır o şekilde ulaşsınlar diye.
Biraz korkutmak ve borcun ödenmesi için yapıyor olabilirler ki benide borcun muhattabı olmamama rağmen son cümleyi söyleyene kadar çok zorladılar telefonda. Arayıp yeni bir taksitlendirme ve süre isteyin derim. Yoksa faiz işlemeye devam edecek.
Seneler önce benden önce ki kiracının bir borcu ile alakalı gelmişlerdi. Bende çalıştığım için evde değildim, kapıya benzer bir not bırakmışlardı. Avukatlık bürosunu arayıp yeni taşındığımı bahsi geçen kişiyi tanımadığımı söyledim. Avukat
inatla nereden bilelim o kişi olmadığınızı biz gelince görevimizi yaparız demişti. Bende "ben size gerekli bilgiyi verdim, eğer benden habersiz kapımı açarsanız haneye tecavüzden ben size dava açarım" demiştim. Ev sahibimin numarasını verdim, onda numarası falan vardır o şekilde ulaşsınlar diye.
Biraz korkutmak ve borcun ödenmesi için yapıyor olabilirler ki benide borcun muhattabı olmamama rağmen son cümleyi söyleyene kadar çok zorladılar telefonda. Arayıp yeni bir taksitlendirme ve süre isteyin derim. Yoksa faiz işlemeye devam edecek.
- 17 Aralık 2015
- 26.599
- 48.495
- 598