• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İcra durumunda polisler kapıyı çilingirle açabilir mi? Avukat arkadaşlar yardım eder misiniz?

ben kısa bir süre avukatlık bürosunda çalıştım, oradaki icra için insanları arayıp konusan insanları gördükçe insanlığımdan utandım. zaten zor durumda olan insanları, tehdit ederk baskı altına alarak tahsilat yapmaya calısıyorlar. evet onlara da iş olarak verilen o, avukatları bunu böyle yapıcaksınız diyor ama yine de vicdanen rahatsız edici bir durum. aynı sıkıntıyı bir dönem bende yaşadım, aynı mesajları aldım, çocugum yok ama durumumdan eşimin bilgisi yoktu o yüzden sürekli her kapı calısınca her telefonum calısınca o korkuyla gecirdim günlerimi. netice de eşim ve ailemle paylaştım onlarında desteği ile kurtuldum çok şükür. sizde tez zamanda kurtulun borçlarınızdan insallah Allah yardımcınız olsun.
Bende bayagı araştırmıştım. Öncelikle size mesajı atan avukatlık bürosu ile iletişime geçin, taksitlendirme isteyin, ödeme taahhütünde bulunabilirseniz ve bulundugunuz taahhütü de yerine getirirseniz uzuyor bu icra süreci. o mesaja o tarihleri baskı olsun diye, insanlar borçlarını ödesin gözleri korksun diye yazıyorlar. ama tabi ki ödemez iseniz, sigortalı bir işte çalışıyorsanız maaşınızın belli bir kısmına da borc bitene kadar haciz koyabilirler yada eve de gelebilirler. bu tamamen borcunuzun olduğu yerin uygulaması ile alakalı.
Allah yardımcınız olsun, dilerim en kısa zamanda borçlarınızdan kurtulur huzurla yaşarsınız insanın sırtına öyle ağır bir yük oluyor ki, öyle zor ki.

Merhaba. Bu durumdanda emin olmanızı tavsiye ederim. Bankalar genellikle borç dosyalarını satıyorlar sanırım. Ve belkide avukat olmayan birileri bile böyle tehditkar mesajlar atabiliyor ve arayabiliyor. Ayrıca taksitlendirip ödeseniz bile biran önce kapansın diye haciz göndereceğiz bile diyorlar.

allah yardımcınız olsun

Evet yapabiliyorlar. Daha önce başımıza geldi bız yokken içeri girip eşyaları almışlardı.

Mahkeme kararı varsa evet çilingirle açıp girebiliyorlar.

evet girebiliyolar çilingirle geçen sene başıma geldi eşyalardan ikişer tane varsa birini alabiliyolar mesela 2 tane tv varsa birini alırlar altın yada nakit para varsa alabilirler. Geçen sene benim evimede çilingirle girdiler ama eşyalarım hep birer tane olduğu için el koyamadılar ödeme planı yapılıp imza alıp gittiler

Cok uzuldum adiniza.Umarim hic beklemediginiz bir yerden bir cikis kapisi gelir.Bence devletin bu icra olaylarini su pandemi doneminde durdurmasi gerekir diye düşünüyorum. Aslinda olaganustu hal degil mi

Bugün avukattan bir mesaj geldi. Aşağıya kopyalıyorum.
"SAYIN xxxxxx AKBANK T. A.S 'ye olan icra takibindeki borclariniza odeme yapmadiginizdan dolayi ( 25 ARALIK 2020 TARIHINE KADAR ODEME YAPILMAZ ISE ) adresinize haciz ve muhafaza islemi yapilacaktir. Kapiniz kapali dahi olsa polis nezaretinde, cilingir marifetiyle actirilarak gerekli islem yapilacaktir. Adiniza kayitli tum tasinir-tasinmaz mallariniza, varsa maasiniza haciz islemi uygulanacaktir."
Merak ettiğim kapıyı açmayınca açıp eşyaları götürme hakları var mı?
Götürebilecekleri eşyalar neler?
Ben eşyadan çok çocuklarımın bu durumdan etkilenmesinden korkuyorum.
gerçekten kapıyı açıp eşyaları götürme hakları var mı? Avukat arkadaşlardan yardım rica ediyorum.
İcra müdürü eşim. Sorularınıza cevap alamadıysanız sorabilirim

Daha önce babamın batması sebebiyle bizde bu durumları yaşamıştık.
Öncelikle evde siz varsanız siz kapıyı açarsınız bu kadar. Eğer evde siz yoksanız girebilirler diye biliyorum.
Ama birşey alınacağını sanmıyorum, çünkü artık 2 üründen birini alıyorlar. Mesela 2 oturma grubu varsa 1'ini 2 buzdolabı varsa 1'ini gibi gibi. İçiniz rahat olsun ama avukatı arayıp taksitlendirme talep etmenizden yanayım.
Evet. Kafasına göre alıp götüremez. İki eşyadan birini alir. Mesela 2 TV varsa birini alir. Geçmiş olsun. Ins kurtulursunuz.

İşte alamazlar demek istiyorum. İcra işleri çok zorlaştı. Bizim kapımıza gelip alamayacaklarını bildikleri için içeri bile girmeyip "lütfen en kısa sürede borcunuzu ödeyin" minvalinde konuşup gidiyorlardı.
Eskiden öyle değildi, teyzemin evine icra gelmişti ne var ne yok herşeylerini almışlardı.
Eski icra kanunu insanlık dışıydı

Back