• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İcra durumunda polisler kapıyı çilingirle açabilir mi? Avukat arkadaşlar yardım eder misiniz?

Eğer borcu sileceklerse hapis yatarim diyor eşim.
Borç silinmiyor maalesef.

Eger taksitlendirme yaptıysanız avukat gidip belge imzaladıysa eşiniz ödeyecegine dair ama ödeyemezse hakkında tahatdüttü ihlal davası acılıyor 3 hapis cezası veriliyor bu ceza borcundan ötürü değil tahatdüt ihali oldugu için.

Eger belge imzalamazsa hapis cezası olmuyor ihlal vs diye.

Bugün avukattan bir mesaj geldi. Aşağıya kopyalıyorum.
"SAYIN xxxxxx AKBANK T. A.S 'ye olan icra takibindeki borclariniza odeme yapmadiginizdan dolayi ( 25 ARALIK 2020 TARIHINE KADAR ODEME YAPILMAZ ISE ) adresinize haciz ve muhafaza islemi yapilacaktir. Kapiniz kapali dahi olsa polis nezaretinde, cilingir marifetiyle actirilarak gerekli islem yapilacaktir. Adiniza kayitli tum tasinir-tasinmaz mallariniza, varsa maasiniza haciz islemi uygulanacaktir."
Merak ettiğim kapıyı açmayınca açıp eşyaları götürme hakları var mı?
Götürebilecekleri eşyalar neler?
Ben eşyadan çok çocuklarımın bu durumdan etkilenmesinden korkuyorum.
gerçekten kapıyı açıp eşyaları götürme hakları var mı? Avukat arkadaşlardan yardım rica ediyorum.
Öncelikle geçmiş olsun bu biraz korkutma amaçlı sizin elinize tebliğat geldi izmaladanızmı... Bir avukat giripte mal sahibi olmadan eve giremez çünkü o kişinin mahremi sizi korkutmak amaçlı yapılan birşey

Bu arada attiklari mesaj suç. Huzuru bozmaya yönelik olduğu için cimere sikayet edebilirsiniz

Maalesef normal zaman da olsak insanlar illa is bulur.. yokmu es dost borc alip yarisini odeyeceginiz kimse.. yada gecen pandemide kredi borclari ertelenmisti nisan ayiydi galiba.. belki bunu sorsaniz dicem de artik avukat girmis devreye bankadan cikmis is
Birçok yere başvuru yaptik ama genelde torpille alıyorlar yada 10 saat çalışmaya 50 TL veriyorlar maalesef herkes kendi derdinde olunca böyle oluyor

Ben de bi ara dayıma kefil olmuştum. Olmaz olaydım.. Bi gün telefonla uyandım eve haciz gelecek diye avukattan gün ve saat bile vermişlerdi. Ama gelen giden olmadı

Birçok yere başvuru yaptik ama genelde torpille alıyorlar yada 10 saat çalışmaya 50 TL veriyorlar maalesef herkes kendi derdinde olunca böyle oluyor
Bilmem mi ne iş bilmezler nerelerde de bosver o konulari.. peki sordunuz mu bankaya gecen sefer ki pandemi de yaptiklari gibi erteleme imkani yokmu.. hani virus var diye nisan da kredi borcladi olanlar ertelencek denmisti oldu mu bilmiyom da gerci

Bilmem mi ne iş bilmezler nerelerde de bosver o konulari.. peki sordunuz mu bankaya gecen sefer ki pandemi de yaptiklari gibi erteleme imkani yokmu.. hani virus var diye nisan da kredi borcladi olanlar ertelencek denmisti oldu mu bilmiyom da gerci
Benim borç avukata devredildiği için mümkün olmuyor maalesef geçen sefer ki gibi tüm icralık dosyaları dondurmuslardi ancak öyle biraz zamanimiz olmuştu ama pek işe yaramadı

Bugün avukattan bir mesaj geldi. Aşağıya kopyalıyorum.
"SAYIN xxxxxx AKBANK T. A.S 'ye olan icra takibindeki borclariniza odeme yapmadiginizdan dolayi ( 25 ARALIK 2020 TARIHINE KADAR ODEME YAPILMAZ ISE ) adresinize haciz ve muhafaza islemi yapilacaktir. Kapiniz kapali dahi olsa polis nezaretinde, cilingir marifetiyle actirilarak gerekli islem yapilacaktir. Adiniza kayitli tum tasinir-tasinmaz mallariniza, varsa maasiniza haciz islemi uygulanacaktir."
Merak ettiğim kapıyı açmayınca açıp eşyaları götürme hakları var mı?
Götürebilecekleri eşyalar neler?
Ben eşyadan çok çocuklarımın bu durumdan etkilenmesinden korkuyorum.
gerçekten kapıyı açıp eşyaları götürme hakları var mı? Avukat arkadaşlardan yardım rica ediyorum.

Eve haciz işlemi kalkmıştı diye hatırlıyorum, avukatlık firmasının bir aldatmacası olmasın bu

Girebilirmi bilmiyorum fakat icra kısmı sanırım temel ihtiyaçların fazlasını alıyorlar diye biliyorum. Bankayla konuşsanız ve taksitlendirme yapsanız ?

Maalesef normal zaman da olsak insanlar illa is bulur.. yokmu es dost borc alip yarisini odeyeceginiz kimse.. yada gecen pandemide kredi borclari ertelenmisti nisan ayiydi galiba.. belki bunu sorsaniz dicem de artik avukat girmis devreye bankadan cikmis is

O dosyaya istinaden 100-200 elinize geçerse ödeme yapın ama bankadan olmasına ve doğru dosya numarası yazmasına dikkat edin, 50 lira bile ödeseniz icra başlatamazlar, dekontu avukata atın o bilir
Bu super bir fikir, o şekilde yapabiliriz çok teşekkürler.

Back